Keresés

Részletes keresés

szabopalesz Creative Commons License 2024.08.07 0 0 236

Kézilabda <3 <3

lunanoctis Creative Commons License 2024.08.07 0 0 235

Na, Casado is kiszáll arcra ütésért. Tapintható a feszültség a pályán és a kispadokon. 28-27 Spanyolországnak.

Előzmény: lunanoctis (234)
lunanoctis Creative Commons License 2024.08.07 0 0 234

Vajon miért Ali Zeint szórták ki? A. Dujsebajev arca ütközött az alkarjával, de azért, mert a védőtársa rálökte.

Előzmény: lunanoctis (231)
lunanoctis Creative Commons License 2024.08.07 0 0 233

Az első negyed órát nem láttam. Az előbb azt mondta az angol kommentátor, hogy 0/3-mal kezdett. Biztos lehet valami baja, elvégre is játszania kéne, mert elég komoly szerkezeti deficit van így az egyiptomi csapatban.

Előzmény: videkiman (232)
videkiman Creative Commons License 2024.08.07 0 0 232

Yahia miért nem játszik, lesérült? Az utolsó egyiptomi gól szerintem nem volt hetes, jóval azután ütötte le a labdát, hogy leesett, sima szabadot kellett volna ítélni.

lunanoctis Creative Commons License 2024.08.07 0 0 231

25-25 15 másodperccel a vége előtt az egyiptomi időkérésnél. Szaif Elderaa hetesből ismét vezetést szerzett az egyiptomiaknak, Tarafeta meg sokadszorra is gólt lőtt egy betörésből rögtön utána.

Szintén Elderaa durrantotta rá a végén, de Perez de Vargas védte a labdát. Üres kapus gólra sem maradt idejük, így hosszabbítás lesz.

Semleges nézőként nagyon jó szórakozás, szurkolóként biztosan infarktusos.

lunanoctis Creative Commons License 2024.08.07 0 0 230

24-24 Aleix Gomez hetesével, miután Sanad alálépett a fiatal spanyol balszélsőnek. A spanyolok nagyjából egyiptomi támadásonként váltogatják a védekezésüket, emberfogástól hatos falig. Egy perc van vissza.

Előzmény: lunanoctis (229)
lunanoctis Creative Commons License 2024.08.07 0 0 229

A spanyolok mínusz négynél elkezdtek hét emberrel támadni és visszazárkóztak egyetlen gólra. 52:46-nál 22-21 az afrikaiaknak, akik kicsit megálltak. Hesham életveszélyes, hatalmas meccset játszik.

Előzmény: lunanoctis (228)
lunanoctis Creative Commons License 2024.08.07 0 0 228

12-8-ra mennek az egyiptomiak a szünetben a spanyolok ellen. Mindkét csapat nagy hangsúlyt fektet a védekezésre; az ibérek az esetek egy tekintélyes részében a lövésig sem jutnak el, az egyiptomiak igen, Perez de Vargas fogott két hetest, Ali Zein a félidő zárásaként a harmadikat viszont gyönyörűen ívelte át fölötte.

Kiváló mérkőzés.

codi1993 Creative Commons License 2024.08.06 -1 1 227

Remekül összefoglaltad!

Temesvári Gábor gondoltál magas Nekas jobb

átlövő alatt. Sajnos neki is úgy tudom elszaladt a keresztszalagja valamikor az előző szezonban.

Bognár Alexet én is várom a keretbe mar ősszel. Bár nekem a Celjei igazolása így hogy nincs Bl annyira nem tetszik.

Előzmény: birka_zoli (223)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.08.06 -11 0 226

Fazekas nem irányító a Plockban...

Előzmény: lunanoctis (225)
lunanoctis Creative Commons License 2024.08.06 -1 0 225

Igen, Fazekas világos volt - ő nagyon komoly szezont ment Płockban, amivel több figyelmet vívott ki magának a védőktől is, csak a teljesség kedvéért hoztam fel. Biztos vagyok abban, hogy a következő szezonokban fel fog tudni nőni az előtte álló, egyre felelősségteljesebb feladatokhoz.

Előzmény: videkiman (224)
videkiman Creative Commons License 2024.08.06 -1 0 224

Fazekast evidenciának vettem, de neki is bőven van hova fejlődni, erre az olimpia szépen rámutatott. Nála kérdéses lehet, hogy '25-ben visszahívja-e a Veszprém (sztem vissza fogja) és ott mennyi játéklehetőséget fog kapni. 

Máthénál jelenleg az arc a legkisebb gond, egyelőre annak kell szurkolni, hogy tudjon a jövőben újra nemzetközi szinten játszani.

Előzmény: lunanoctis (219)
birka_zoli Creative Commons License 2024.08.06 0 1 223

Bocsi, hosszú lett, de én így látom a férfi szakágat.

Szitát egyértelműen a Mister csinálta ki Szegeden, reméljük Sabaté jól rehabolja majd, és megint helyreállítja az önbizalmát, habár ott most biztos élethalál harc lesz, elég sokan vannak és most már komoly célokkal indul a csapat. Balátlövőben voltak vannak ígéretek, de úgy látszik, hogy nem fejlődnek olyan ütemben, hogy odaérjenek a válogatott közelébe. Ilyen a teljesség igénye nélkül Bodor Márk, Gábor Marcell, Painer Viktor, Pergel Andrej, Bálint Bence, Jánosi Tamás, és a kicsit idősebb Stranigg Jani, és az örök ígéret Faluvégi. Bodó még elvan 1-2 évig, de kell valaki mögé-mellé.

Jobbátlövőben, Ilics, idézve egy kollégát a veszprémi fórumból, a Hamburgban jó tavaszt futott, 17 meccs, 86 gól, és előtte meg tavaly tavasszal Veszprémben is jó napjai voltak, talán ő nem a legjobb versenyző típus. Máthé Dominiknak nem az arca mérete lesz a legnagyobb problémája, inkább az a kérdés, hogy látjuk-e még pályán, és ott mire lesz képes. Sajnos megrekedt egy szinten Leimeter és Bartók is, Ők már nem lesznek jobbak. Most tűnt fel és reményteljes volt a 18 éves Barna Dani, de elszakadt a térde a nyári u20as eb-n, maradt Még Ónodi-Jánoskúti a fradiból, de ő is sokat sérült, most épp a vállával talán. Én tennék egy próbát Deli Marcival, egy jó átlagot hoz elöl-hátul. Hová lett az irtó magas srác a nekából? Ancsinban még van 1-2 év, egy teljes olimpia ciklus már nincs.

Irányítóban Lékai a nagy kérdés, engem őszintén meglepett, hogy nem mondta még ki, hogy itt a vége a válogatottban. Nekem úgy tűnt, hogy neki jobban menne és feküdne, ha csak beugró szerepet kapna, sztem nagy hiba volt vele kezdeni a meccseket. Mintha az első etapok arra mentek volna rá, hogy az ő rozsdái leperegjenek, belemelegedjen a meccsbe, csak emiatt rendre hátrányba kerültünk, sokkal jobb volt mikor a mánitájmokban jött vissza. Sajnos Fazekas Geri teljesítménye is leromlott, sztem neki sok volt testben-fejben az őrült plocki tavasz és ez az olimpia együtt, és ki is ismerték a játékát, ha kicsit lassúbb-fáradtabb akkor már nem ülnek az önveszélyes cselei, 1-1ei, közbelövései. Hanuszban keresi a stáb a Zarabeci, Steinsi erényeket, de nem jönnek elő belőle, valszeg nincsenek is meg benne csak nyomokban. Csörgő fejlődése megtoprpant, Juhász már sajnos nem hozza azt amit tudott pár éve. Itt kell megemlíteni Győri Matyit, aki rejtély számomra, hogy mi törte meg az ő fejlődését a nyílvánvaló sérüléseken kívül, mert már egészséges, de valami hiányzik belőle, pedig ott fekszik minden éjjel mellette a példa, hogyan kell évekig extraklasszisként kézilabdázni. Lukács Pepe, ő benne kell bíznunk, hogy Elverumban behozza a 2 év veszprémi felesleges padozás hátrányát. És van egy ifjú titán Eklemoviscs 2007-es fia, ő benne vmiért sokat látnak, majd kiderül. A végére hagytam személyes kedvencemet és favoritomat, Bognár Alexet, ő benne minden megvan, hogy betöltse Lékai által hagyott űrt, és szuperül is védekezik, nagyot sokat várok a celjei kalandjától!

Beállóban minden Bánhiditől függ, hogy ő meddig bírja még. A sorozatos sérülések miatt lejjebb került 1 polccal, a top5-ből a top10 irányába, jobb napjaiban még mindig extra, de már kiismerték a jv-k és a védők is, és már nem az a gyilkos, több hibával játszik, romlottak a mutatói. Aztán a nagy kérdés, hogy mi lett Roskával? Mindenki azt várta, hogy Pascual keze alatt Bukarestben extrát fog fejlődni, főleg védekezésben, de ez elmaradt, sőt egy visszaesés tapasztalható nála. Nekem úgy tűnik, hogy fizikálisan is gondjai vannak, sztem a mai modern kézilabdában már egy beállónak is luxus a túlsúly, és láthatólag ő ezzel küzd, lelassul ezáltal, és vajon van vmi személyes gondja is Chemával. A jövője is kérdéses egy Pascula nélküli Bukarestben. A többiek, itt nagy az űr, Topic, Vajda, Szűcs Bence, Papp? Nem is tudom van-e még bárki aki behívható lenne még próba szintjén is.

Széleken van a legkevesebb gondunk, Pedróban és Bókában is van még 1 ciklus, és ott vannak az ikrek, mennek külföldre, no és Imre Bence! Még ott lehet Terjék, Molnár, itt elleszünk.

Kapuban Mikler után van még 2 'öreg', Bartucz és Székely, és a fiatalok Palasics, Andó, Nagy Benedek, Nagy Martin közülük remélhetően mindig lesz 2-3 válogatott szintű.

Védekezők, amíg nincsenek dzsolidzsóker játékosaink, muszáj leszünk 1-2 cserével élni, és a Sípos-Ligetvári duón kívül nem is tudom ki jöhetne szóba.

Stáb, Chemá is rejtély, jó-jó, de nem tudjuk, hogy mennyi ebből az óriási mák és a marketing, jók ezek a könnyek, de bizonyos dolgokról számot kell vallania, Rosta, Lékai, 7-5, stb, Az irány jó, de neki is kell fejlődnie, és még bátrabban próbálkoznia a fiatalokkal, és nem belepuhulni a magyar közegbe.

Utánpótlás, örök talány számomra, hogy nálunk miért nem jönnek 'százával' a fiatal tehetségek, mint ahogy a környezetünkben meg igen, lásd, horvátok, szlovének, németek, skandik, spanyolok, portugálok feröeriek(!). A mai kézilabdában viszonylag jól belőhető, hogy 185-195cm magas, labdaügyes, jó versenyzőtípus, gyors, erős elnyűhetetlen szuperatlétákra vsn szükség, nos ilyet nálunk nagyítóval is nehezen tslálunk, valami mindig hibádzik, leginkább fejben, ami kihat az összes többire.

lunanoctis Creative Commons License 2024.08.06 -1 1 222

Ezt én sem értettem. Bánhidit kb. leszedte a francia védelem a pályáról, Sipos meg támadásba nem elit. Valaki biztos strigulázta, hány beállónak szánt labdát szórtunk el. (És kíváncsi vagyok, a németek hányat fognak majd, mert a horvátok ellen kb. annyi volt a játék, hogy Gollának próbáltak passzolni.)

Ezt amúgy a horvátok is előadták a spanyolok ellen. A csúcson lévő Heidi Løke is alig szedte volna össze azokat a labdákat, amiket négy meg hat kéz között próbáltak ők is bevarázsolni.

Előzmény: schanc (220)
lunanoctis Creative Commons License 2024.08.06 -1 0 221

Még vasárnap elkezdtem élőben követni a spanyol-horvátot, aztán ma reggel sikerült megnéznem a végjátékot. Őrült izgalmas, jó meccs volt nagy részben. 32-31-re győztek a hispánok, mint ezt bizonyára tudjátok. Hú, nem lettem volna se horvát, se spanyol szurkoló azon a mérkőzésen, Egy spanyol ziccer maradt ki 31-30-as vezetésnél, ebből a horvátok tíz másodperccel a vége előtt még egyenlítettek, hogy a spanyolok könnyedén átjátsszanak egy egész pályás letámadást és jobbszélről belőjék a győztes gólt. Abból kiindulva, hogy ők picit kevesebbet hibáztak, miközben a horvátok inkább csak tapadtak rájuk, egy egygólos győzelem igazságosnak tűnik.

Sigurdsson munkája erősen látszik a horvát válogatotton a németek és a spanyolok elleni mérkőzésük alapján. Délszláv harapósságot ötvöznek skandináv szellemességgel. Ők támadtak szebben, a spanyolok védekeztek picit jobban. Ha marad az olimpia után is, jól fognak vele járni.

Nem vagyok biztos abban, hogy a két csapatból bármelyiket meg tudtuk volna verni. Abban igen, hogy egy, a végsőkig kiélezett meccset játszottunk volna velük.

schanc Creative Commons License 2024.08.06 -1 1 220

Nekem a ballövő posztban az az érdekes, hogy Szita szerintem abszolút jó lenne, és a válogatottban az első világversenyein (amikor beugrott a 2019-es vb-n, illetve a 2020-as EB csikócsapatával) kimondottan jó teljesítmény tudott nyújtani. Aztán valahogy azóta nem, de az adottságai meglennének.

Fejben kéne őt is kicsit összekapni. Lásd a franciák ellen is: az első 5 lövéséből 4 gól lett, aztán ő is elkezdte tuszkolni a labdákat a beállóba meg már csak kényszeredett lövéseket vállalt el. Miért, ha láthatóan ennyire jól kezdett?

Előzmény: lunanoctis (219)
lunanoctis Creative Commons License 2024.08.06 -1 0 219

Korrekt összefoglaló, főleg ez:

"A középmezőny rendkívül sűrű, az előrelépést én nem nagyon látom a keretben, a kijutás önmagában is bravúr volt szerintem."

Még annyit, hogy irányító poszton van ez a Fazekas Geri nevű srác. Állítólag egész ügyes.

Jobblövőben Máthé Dominikra egy arczsugorító műtét is ráférne a rehab alatt. Ez egy csapatjáték és ő nem tűnik egy klasszikus csapatjátékosnak. Ilics teljesen kilátástalan volt a franciák ellen. Nem tudom, túl korán ment-e ki a Bundesligába, de míg Sipos például látványosan jobb játékos lett Melsungenben, ő Hamburgban is átlagban szürke volt az általam látott meccseik többségén (tegyük hozzá, hogy mivel az egész csapat szürke és utálom az edzőjüket, nem sokat fáradtam velük).

Ballövőbe meg csak lehet valahol találni egy magas és ettől még mozgékony jobbkezes játékost, aki tud lőni. Érdekes, hogy mindkét szakágban az tűnik a leglyukasabb posztunknak éppen.

Előzmény: videkiman (217)
ducikenyér Creative Commons License 2024.08.05 -4 0 218

Ebből a gyenge keretből szerintem kihoztuk a maximumot. 

Amíg nem lesz normális szintű belső hármasa a válogatottnak, nincs semmi keresnivalónk az élmezőnyben.

Előzmény: Botond03 (216)
videkiman Creative Commons License 2024.08.05 -1 1 217

Lékai szerintem is elmarad már a top formájától, de az az igazság nincs más helyette. Hanusz, Juhász, Győri nemzetközi szinten már nem megoldás, ha feljebb akarunk lépni. A válogatottban még be sem mutatkozott tehetségeket meg hagyjuk.

Rostával nem tudom mi volt, támadásban simán hozza Bánhidi szintjét, védekezésben gyengébb, de Bencét is folyamatosan cseréltük, szóval ez nem érv.

A jobbátlövő lehet necces a jövőben, Máthé kérdőjeles, Ilics nem megoldás, Ancsin elég sérülékeny és mintha erőnléti gondok is lennének nála.

Ballövőben Szitának kell  fejlődnie, vagy hát visszatérni legalább a korábbi szintjére. Szegeden sajnos kicsit leépült. Bodót én nem bántanám, egyik legjobbunk volt. Nyilván nem egy Pytlick, de ugyanaz, mint Lékai, egyelőre nincs nagyon nála jobb.

Szélen megvagyunk, bár Bóka mögé nem ártana vki, mert ha vele vmi történne, akkor baszhatjuk.

Kapu is ok, bár Mikler megmutatta, hogy jó az öreg a háznál. :)

A középmezőny rendkívül sűrű, az előrelépést én nem nagyon látom a keretben, a kijutás önmagában is bravúr volt szerintem.

Botond03 Creative Commons License 2024.08.05 -5 2 216

Lékaival kapcsolatban nem értek egyet , én úgy gondolom, hogy ő egy fék a csapaton, és nem mentség az sem,hogy sajnos Fazekas is igen gyenge volt ezen az Olimpián. 

De azzal, hogy 

"A játékunk erősen hullámzott, de küzdöttünk, helytálltunk, ez a minimum."

hogy ez a minimum, azzal igen. Szomorúnak tartom, hogy odáig jutottunk kézilabdában,hogy már ezt tudjuk csak kiemelni. :( Holott ez az ALAP. 

Fradista Utazó Creative Commons License 2024.08.05 -3 0 215

Úgy tűnik, a németek utolsó győzelme Szlovénia ellen se volt annyira spontán, a szlovének nemigen akartak Franciaország ellen játszani a negyeddöntőben, ezért aztán nem is igyekeztek annyira az utolsó csoportmeccsen. 

Előzmény: lunanoctis (212)
objektív3 Creative Commons License 2024.08.05 -2 0 214

Lékai már nem a régi, de eltúlzod a számokat, annyira nem volt rossz, és összességében nem volt rosszabb Fazekasnál.

A taktikával kapcsolatban egyetértek, és igen, a helyünkön vagyunk.

A játékunk erősen hullámzott, de küzdöttünk, helytálltunk, ez a minimum.

Csak azokat a gyáva, rossz kezdéseket ne kellene látnunk...

Szerintem Szitában több van, ami még kijöhet, és még Máthé is ott van. Sajnos a 14-es szűk keret nem előnyös számunkra, más versenyeken ebből a szempontból könnyebb lehet.

Ha Chema ennyire nem bízik Rostában (védekezésben javulnia kellene), még ott van Topic.

Nagyon erős a konkurencia, de azért kicsit optimista vagyok a jövőt illetően.

Előzmény: Botond03 (213)
Botond03 Creative Commons License 2024.08.05 -7 0 213

Nem nagyon értem, mi ez a nagy pozitívkodás, hogy milyen csodásan helyt állt a csapat...Holott ez a 10. hely a keret alapján reális. Sok meccsen olyan szinten vertük magunakt, hogy rossz volt nézni. Agyonjátszott, kiismert taktika (dobáljuk be a beállónak,majd ő megoldja).... Egy vezérnek kikiáltott játékos, aki a hatalmas rutinjával rendszeresen döntő helyzetben hibázott (egy klasszis megoldásra jut nála már 3-4, ezen a szinten értelmezhetetlen mozdulat...). 

lunanoctis Creative Commons License 2024.08.04 -1 1 212

Pont azon gondolkodtam, hogy semmi meglepő nem lenne abban, ha a négy előttünk továbbjutó csapatból akármelyik érmet nyerne. És a másik csoportban is így van, talán a szlovénokat leszámítva.

Bivalyerős olimpiai mezőny volt és többnyire nem játszottunk alárendelt szerepet. Szép, szerethető szereplés egy szerethető csapattól.

Előzmény: promontorgrofja (206)
lunanoctis Creative Commons License 2024.08.04 -2 0 211

Igen. Az az egy gólja brilliáns volt, de ez a szint neki most már egyszerűen gyors - és hát ő azért fénykorában sem az állóképeségéről volt híres.

Előzmény: Luca_41 (208)
van_Persil Creative Commons License 2024.08.04 -19 1 210

Ha Egyiptomot vertük volna az elején, akkor az egész csoport másképp alakult volna, persze csak akkor, ha a volna nem volna.

Előzmény: promontorgrofja (206)
codi1993 Creative Commons License 2024.08.04 -1 1 209

A második visszajátszáson lehetett látni hogy Prandi lábára esett rá. De majd vissza nézem nem akarok valótlant állítani.

Előzmény: videkiman (202)
Luca_41 Creative Commons License 2024.08.04 -2 1 208

Engem felháborított, hogy a riporter sarkítva rákérdez Lékainál, hogy ez volt-e az utolsó ...? Komolyan! Ez a lényeg???

birka_zoli Creative Commons License 2024.08.04 -1 0 207

Szükséges belső posztra pár új játékos, ballövőben kell 2, sajnos egyikük sem jó hosszútávon, habár Szitából a lengyeleknél még kitörölhetik a 2 szegedi évet, irányitóba is kell még valaki, Geri elfogott a végére, az uccsó 2 meccsen nem lőtt gólt, és sok hibája is volt, jobblövőven még Iliccsel kell vmit kezdeni, és mi lesz Mátéval? A széleken és kapuban megleszünk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!