" Nagyon meglepődtem, mikor Golovin Vlagyimir felhívott és mondta, hogy szeretné, ha elvállalnám a junior válogatott irányítását és a felnőtt válogatottal összehangolt, közös szakmai koncepciót velem együtt szeretné végig vinni a következő két évben. Ez egy olyan felkérés, amire azt gondolom, nem lehet nemet mondani, nagyon megtisztelő és szép kihívás lesz. Természetesen elsődleges feladatom továbbra is a DVSC SCHAEFFLER vezetése, ami önmagában is nagyon komoly munka, hiszen a bajnokság mellett itt van nekünk az Európa Liga is, de aztán Ábrók Zsolt ügyvezetővel együtt megnéztük a versenynaptárat és úgy láttuk, hogy a két feladatkör maximálisan összeegyeztethető és jól ki is egészítheti egymást. Amikor válogatott szünet van, a klubnál nagyon kevés játékos marad, az edzőkollégákkal már egyeztettünk is arról, hogy ezekben az időszakokban besegítenek a klubnál foglalta össze gondolatait Szilágyi Zoltán."
Nehéz róla véleményt alkotni, mert tulajdonképpen én többet kaptam tőle az olimpián, mint amit vártam, de azért látszódnak továbbra is a (jelenlegi) korlátai. Ahogy elkezdte az olimpiát az komoly lövőformát sejtetett, emelem kalapom az előtt a meccs előtt. De szerintem már azon a meccsen is kijöttek kicsit a korlátai, történetesen a kondija szerintem leginkább neki a legproblémásabb. Én úgy láttam, hogy igyekezett odatenni magát védekezésben is, volt például szuper visszafutása is labdaszerzéssel, de a 10.perc után mintha kezdett volna elfogyni a benzin és ekkor jött 1-2 eladott labda elől is, utána védekezésben már volt, hogy besétáltak mellette kb kontakt nélkül és ekkor le is lett hozva. Ott szerintem értetlenkedett mindenki, hogy miért hozzuk le, amikor így lő, hát szerintem ezért. Utána is voltak nagyon szép dolgai, mindazonáltal azért azt el kell mondani, hogy ő nagyon nem balátlövő. Talpról példul egész pontosan és erősen lő (amíg van erő), felugrásból már sokszor veri fölé.
A következő meccseken sajnos kezdett jelentősen visszaesni a teljesítménye, de még így is bőven túlteljesítette a korábbi válogatott szerepléseit. Amúgy elég kevés technikai hibával játszik, ez tökre pozitív, de valahol ez azért is van, mert a lövéseket leszámítva ő is elég tutista, kevés rizikó vagy váratlan van a játékában. Ez lehet erény, de lehet hátrány is. Írtam is, szerintem a játékában a mai napig az érződik, hogy minél kevesebb kontakttal tudja le a meccset/meccseket. Ezért is támadja szerintem a legkevesebbszer a falat vagy kevesebbszer tör be, inkább vállalja a lövést. Ez valahol érthető is a sérülései után, de ha nem akar megragadni a mostani szinten, akkor ezt sajnos vállalni kéne.
Hajlamos, hogy elkezdje puffogtatni a labdákat, de például passzívnál fixen neki vagy Klujbernek kell ellőnie, akár kilátástalan helyzetből is, azért az ront a lövőstaton.
Az olimpia második felén azért már méginkább azt éreztem, hogy nem a legideáisabb neki a sorozatterhelés ilyen tempójú meccsekkel.
Ami tetszett: Hogy több alkalommal is kereste a beállót (ő általában a keresztbe mozgó beállónak játsza vissza szerintem) és voltak tényleg szép vállalásai kintről. Ami még szintén tetszett, hogy amíg volt benne kakaó akkor úgy éreztem próbálja tényleg komolyabban odatennie magát védekezésben is. Ahogy ment el a kondi, akkor jöttek azért elő olyan gólok, hogy kontakt nélkül besétáltak mellette.
Szerintem már korábban kellett volna váltani klubcsapatot (nem, nem akarom fikázni a váciakat) és nem is tartom a legjobb választásnak Alfonzó csapatát, viszont bármilyen változás hozhat komoly fejlődést bárkinél.
Én nem vagyok meggyőződve, hogy átlövőként kéne játszania a válogatottban. Szerintem (lehet megint megkövezni) jobban lát a pályán mint Vámos, a beállót is jobban találja meg, Uram bocsá, lehet még kreatívabb is, de sokkal lassabb, a védekezésük nyilván más polc, a kondijuk meg tényleg ég és föld. Így meg irányítóként nehéz lesz odaférnie, és akkor marad a neki kényszerposzt balátlövő..
Amiben fejlődnie kell:
Elsősorban a kondija.
-(Testsúlyból szerintem adott le rendesen, nem tudom mennyit tudna majd még izmosodni és ezáltal gyorsulni...)
-Védekezése
-A helyzet megválasztása, hogy amikor nagyon nem megy, akkor a kevesebb több
-Mint mindenkinek, a beálló megjátszása többféleképpen
Borsós mondta legutóbb hogy ő úgy tudja az olimpiáig volt szerződése Vovának én ebből indultam ki. Szilágyihoz még annyit hogy amennyiben Magyar edzőt akarnak Vova helyére valamikor rajta kívűl nem tudok most mást elképzelni. Elek biztos nem lesz kapitány, Gyurka nálam még azt a szintet sem éri el mint Szilágyi. Esetleg Hlavaty Tamásban lehet még gondolkodni ha ennyire a nemzetközi rutin számít? Jó külföldi edzőt meg aztán tényleg nehéz volna leakasztani, elég a Győr példája akik "csak" egy Per Johannsont tudtak leakasztani. Mindegy is ha tényleg az eb-ig van szeződése Vovának akkor kár erről beszélni.
Vova javasolta az MKSZ vezetésnek, formálisan aligha ő kérte fel.
Szerintem az normális, ha kikérik a felnőtt kapitány véleményét.
Nyilván megkönnyíti az átmenetet, ha a junior kapitánnyal jóban van, sokat szakmáznak, egyeztetnek, és ő is hasonló játékelemeket alkalmaz már a junior válogatottnál.
Meglátjuk. Egy Vámossal mindenképpen gyengültek, viszont érkezési oldalon van bennük lehetőség.
Sercien-Ugolin szerintem tudja pótolni Planétát mind elöl mind hátul (persze a falba befutós figurában nem). Thorleifsdottir támadásban szerintem kiegyensúlyozottabb lesz mint Kácsor védekezésben meg ne is beszéljünk a kettejük közti különbségről. Irányítóban Szabó Nina és Tóth Niki pedig pedig más-más stílusban ugyan, de szerintem összességében pótolni fogja Vámost. Szóval szerintem inkább erősödtek tavalyhoz képest.
És azért a román 5.-et ne tartsuk már akkora csapatnak. Nem lesz egyszerű de összesítve egy 4-5 góllal hozni kellene a Debrecennek. Ha meg nem akkor, ne gondolkozzunk már Szilágyi kapitányságán, amiből elindult itt a beszélgetés. :-)
A Nagydisznód már túl nagy falat volt anno, lehet ez a Valceával is.
Akkor két EL-ből két selejtezős bukta lenne Szilágyi mérlege a Debrecennel (ha ezzel valaki szövetségi kapitány lehet...)
OK, a BL szereplésük nagyon korrekt volt, és közel voltak a bravúrhoz (ami végül nem jött össze, ahogy a vál-nak sem a svédek ellen...)
Az, hogy a bajnoki 3-4. helyeket hozza ezzel a kerettel, azt azért nem érzem extrának, inkább alapnak.
A juniort meg hagyjuk, Vova óta látjuk a gyakorlatban, hogy az más szint.
Kellene 1-2 komoly nemzetközi eredmény Szilágyinak, hogy felmerüljön a neve, Vovával is befürödtünk, hogy középszinten eltengődő edzőt tettünk meg kapitánynak, mert ügyes volt a gyerekekkel, így az első kettő kapitányi éve ráment a tapasztalatszerzésre...
Egyébként Ilyés nyilatkozata szerint minden rendben, Pálinger szerint fiatalok vagyunk, így az eddigi kommunikációból arra következtetek, hogy Vova maradni fog.
Majd bejelentik szeptemberben, vagy amikor elnökségi ülés lesz.
Az látszik, hogy Vovával azért óvatosabbak voltak, mint Chemával. Utóbbival már az olimpiai selejtező előtt (!) aláírtak egy 4 éves szerződést, ez azért elég hülyén nézett volna ki, ha ki sem jutunk az olimpiára.
Benne jobban bíztak, illetve lehet, hogy voltak ajánlatai máshonnan is, ezért le kellett csapni rá.
Azt azért kétlem, hogy Vova tele lenne ajánlatokkal a legjobb csapatoktól, valljuk be, ha egyszer távozik a kapitányi posztról, mehet vissza az MTK-ba vagy a gyerekekhez, így itt nem hajtott a tatár, hogy feltétlenül biztosítsuk be magunknak.
Ezzel együtt az eddigi jelek alapján vélhetően marad, kérdés, hogy meddig, illetve milyen záradékok (eredmény elvárások) lesznek abban a szerződésben. Mert egy rosszabbul sikerült Eb után akár inoghat a kispad, ami amúgy szerintem korábban is inogott, csak nem volt senki, aki kéznél lett volna, hogy beugorjon, illetve Vovának vannak fontos szövetségesei (Elek, Szilágyi), akik mögötte állnak, harmadrészt meg a rövid idő miatt nem mertek belenyúlni.
Így aztán Vova úgy tűnik, valahogy eddig kibekkelte/bemákolta...
Azért Vovához képest ég és föld a rutinja már most is nemzetközi szinten. 3 év korkülönbség van köztük Vova javára, de Szilágyi azért évekig EL-ben volt és tavaly már a BL-ben is kipróbálhatta magát. Az biztos hogy még mindig nagy a csend Vova körül, 15 nap telt el a svéd meccs óta gondolom tart a kiértékelés. 1-2 héten belűl ell kell dőlnie marad-e vagy megy mert 1 hónap múlva már összatartás lesz ha minden igaz.
Egyébként azt hiszem, a Kézi Vezérlés Extrában mondta Szilágyi, hogy beszélgettek róla a vezetőkkel, hogy esetleg, ha úgy alakul, a következő junior korosztályt is ők vihetnék... Szóval egyelőre ebben gondolkodik a Debrecen mellett, nekem ez jött le.
És ez még az olimpia hangzott el, ami valószínűleg egyelőre megerősítette Vova pozícióját.
Szilágyi egyenlőre maradjon még Debrecenben és szerezzen nagyobb nemzetközi rutint. Idén érjék el az EL F4-t jövőre meg fussanak ismét egy jó szezont a BL-ben aztán már lehetne benne gondolkodni. Szerintem Vova kapitányságának az eleje ráment a nemzetközi rutintalanságára is (az egyéb problémák mellett). Emlékeim szerint a szoros végjátékokat inkább bukta mint nyerte Szilágyi, emiatt óvatosabb vagyok vele. Mindamellett voltak jó meglátásai, meccsen belül is, tudott váltani is, szóval ha Vovával nem fejlődik tovább a csapat akkor lehetne vele próbálkozni.
Tetszik, ahogy "értékeled" a játékosokat. Annyit szeretnék hozzátenni, hogy én még mindig nem látom a szükséges "összhangot" Vámos és Klujber között, sem a keresztmozgások, sem a passzok tekintetében. Lehet, hogy ebben az is szerepet játszik, hogy Vámos mellett főként jobbkezes jobbátlövő van a klubjában. A beálló megjátszásával kapcsolatban szeretnélek emlékeztetni, hogy Szucsánszki Zitának nem volt probléma Uhrakova, Szamoránsky megjátszása...
Szilágyi már 2 éve a juniór válogatott edzője a Debrecen mellett, ami előkészítés is lehetett vele kapcsolatban a felnőtt válogatott mellé. Az ott megismert játékosokat akikat már most válogatott közelében látnának sokan pl. Csíkos Luca, Juhász Kata, Faragó Lea, mind elég jól ismerheti. Plussz a jelenlegi válogatott játékosokból is és azokból is akik szóba jöhetnek a közeljövőben (Szabó Nina, Petrus Mirtill, Tóth Niki) sokat ismer. Rajta és Eleken kívűl talán nincs most Magyar edző aki alkalmas lenne a posztra. Vova is úgy vette át a válogatottat hogy mellette még fél évig az MTK edzője volt. Azzal meg tisztában lehetnek a szövetségnél is HA most kéne váltani és úgy alakúlna hogy Szilágyi vállalná is a felkérést, csak úgy hogy ezt az évet még végig viszi Debrecenben a válogatott mellett.
Miért is lenne Szilágyi a nagy esélyes a kapitányi posztra? A szövetség eddig (általában) tartotta magát ahhoz a véleményem szerint helyes elvhez, hogy klubfüggetlen kapitány kell (vagy legalábbis olyan, aki a legnagyobb kluboktól független).
Természetesen nem gond, hogy másképp látjuk, de akkor reagálok én is.:)
1.Márpedig ha megnézed a gólokat, akkor Kuczora és Klujber esetén is kintről rendszeresen kb előkészítés nélkül jöttek a gólok. Kuczorának pl extra lövőformája volt FRA ellen, de Klujbernek is olyan bombái voltak, hogy ahhoz nem sok köze volt az előkészítésnek. Simonnak is váratlan közbelövés gólja volt, sőt még Klivinyinek is! volt egy szép közbelövése kintről. Na azok se voltak előkészítve. Szerencsére legtöbbször volt valaki, aki tudta húzni a csapatot, de szerintem ennek nem sok köze volt az irányító játékhoz
2.Maradjunk annyiban, hogy ezen az olimpián elég kabaré módon számolták az aszisztokat. (Tudnék bevágni képeket, hogy mi volt gólpassz nálunk, de kb felesleges. ) Bevallom én nem igazán néztem a többiek meccsét, ezért nem tudom megitélni, hogy ott mi történt. Ezért írtam Vámos gólpasszairól. Nyilván egy szélsőnek adott gólpassz is gólpassz, szerintem az irányítónak amúgy elsősorban másban lenne fontos dolga. Mert ezek abszolút nem a látványos hosszú passzok a szélsőnek, hanem kis túlzással kézből kézbe adott labdák. Erre írtam, hogy jól néz ki statisztikailag, de attól az én megítélésem szerint nem feltétlen lesz jó egy irnyító.
3.Szerintem teljes joggal lett Keti All-star tag. Hogy élete tornája volt -e, azon lehet vitatkozni. Mondjuk azt nem érzem, hogy Vámos játéka emelte volna fel Ketiét és akkor finom voltam. Mint írtam mindkét átlövő, de kb minden belső posztos egyéni megoldásokból lövöldezte a gólok nagyrészét. Lásd pl spanyolok elleni 2 bomba a végjátékban passzívnál, de hidd el nekem, a nagyrésze ilyen volt. Az meg kb soha nem fog kiderülni, hogy más irányító mellett milyen lehetne/lehetett volna a válogatott vagy Klujber játéka.
4. Igen, "valamivel pontatlanabb volt". Amúgy meg ha csak mezőnygólt számolsz, még úgysincs top5-ben. Ha meg még azt is figyelembe veszed, hogy vannak "átcsúszások" máshol az irányító és a balátlövő között, akkor pláne nem.
5. Épp ezt írtam, hogy nála nem abból jönnek a hibák, hogy rizikózik, hanem kidobja érthetetlenül a legtöbb esetben...Oftedal meg Smits meg próbálja megjátszani a beállót, ezt is írtam, hogy ha emiatt lenne több, az azért érthető lenne. Ketinél is valóban voltak eladott labdák. (Igaz volt nem egy olyan, ami nem az "ő sara" volt. Például passzívnál lejárt a 4 passz, de esélye se volt ellőni, vagy Nada helyett beírtak neki egy technikait pl. Meg mondjuk a holland bulimeccsen feladjuk kínaira stb. Amúgy pl Simonnak is beírtak technikait, amikor Klivinyi a lábához dobta a labdát) Nah Vámosnál nem voltak ilyen kétes helyzetek, ő legtöbbször csak simán kidobta...
Szerintem összeségében elfogadható volt, jó versenynek semmiképpen nem mondanám a részéről.
Megjegyzem volt elég sok irányító, aki például nem volt ott az olimpián, és simán jobbnak tartom. Ha már ennyire forszírozod, akkor azt is leírom, nálam a top20-ban se lenne, ettől még persze lehet nálad top3.
A védekezést meg írtam is, ott szerintem teljesen másképp nézzük a meccset. Én akkora klasszist egyet se láttam védekezésben a magyar csapatban...
Amúgy szerettem/szeretem Zizit és Misit is és bevallom én mindkettőt sokkal jobb irányítónak tartom, mint Vámost. Attól, hogy nekik se a beálló megjátszása volt az erősségük, attól szerintem Vámos nem lesz jobb vagy klasszis. Amúgy most visszagondolni se tudok, hogy az ő prime korszakukban kik voltak a legjobb/legjegyzettebb irányítók és ők beletartoztak -e pl a top10-be. Bár lehet nem véletlen nem jutottunk ki 2 olimpiára se...
Simon Petra nem igazán irányítóként játszhatott ezen az olimpián. Megjegyzem, amit korábban is írtam a hollandok ellen ő adta a gólpasszt Pásztornak. Szép pattintott labda volt. A jegyzőkönyvbe tévesen Vámost írtak.
Bevallom elkezdtem volna én is írni saját statot, mert ilyenkor "mindenki" előjön az adataival és szerettem volna összehasonlítani, de elengedtem a dolgot. Lehet majd pótlom, kb a felét írtam össze. Esetleg írd meg a tiédet, hogy lássam, mi a "messze legtöbb".
A védekezést tényleg másképp látjuk. Ezek a megállító faultok látom nálad mindent meghatároznak, ezzel lehet szépíteni a hármasok lehangoló "összhangját". Megjegyzem szerintem a védekezést tényleg mindenki úgy látja kb, ahogy akarja. A kedvelt játékos nem hibázott, már a másiknak kellett volna megállítani, vagy a másiknak kellett volna besegíteni. Amúgy kiváncsiság kedvéért azért azt is írd már le akkor, hogy szerinted hány gólt kaptunk az egyes játékosokról...
Elfogadva, hogy te így látod, azért néhány gondolat:
A magyar válogatottnak ezen a tornán kifejezetten rendben volt a támadójátéka. És ez úgy, hogy nem volt klasszikus átlövőnk és két olyan játékosunk játszott átlövőben, akik amúgy egy az egyben nem annyira erősek. Ezek után az az állítás, hogy irányítóban ne lettünk volna jók, az nekem nem áll össze.
Vámos adta a teljes mezőnyben meccs arányosan a negyedik legtöbb gólpasszt, irányítók között a második legtöbbet. Lehet ez szted kevés, de akkor Oftedalon kívül mindenki gyenge.
Keti élete tornáját hozta és nem az egy az egyekkel, ha neki egy közepesen vagy gyengén játszó irányító mellett kellett volna játszani, akkor nem lő ennyi gólt. Teljesen életszerűtlen pld., hogy egy alacsony átlövő szépen lövi a távoli gólokat a kezek között, 50%-os kiváló hatékonysággal, de az irányítók és a másik balátlövő ehhez ne tenne hozzá. Persze ezek a dolgok semmilyen statban nem jelennek meg.
Most valamivel lövéseknél pontatlanabb volt Vámos, mint máskor, de a 18 mezőnygólja így is a top ötben ott van meccsarányosan az irányítók között.
Technikai hibája kicsit lehetett volna valóban kevesebb, de azt figyelembe kell venni, hogy nagy lövők és jól cselező átlövők hiányában a mi irányítóinknak sokkal többet kellett rizikózni, mint egy svéd, dán vagy éppen franciának. És Oftedalnak volt 26 technikai hibája, Smitsnek meg 22. És ha Ketit megnézed, akkor ő is több technikai hibát hozott össze, mint a legtöbb poszttársai az élcsapatoknál, aztán mégis all star lett megérdemelten.
Amúgy Petrának ez egy jó versenye volt, támadásban ami hiányzott, hogy most valamivel pontatlanabb volt a szokásosnál, meg 2-3 technikai hibával lehetett volna kevesebb. De így is nemzetközi szinten is jó volt elől (simán benne volt a top 10-ben), védekezésben meg hozta a szokásos klasszis formáját.
Egyéb dolgok:
A szélsőnek adott gólpasszoknál óriási a különbség, hogy éppen magadra rántasz két védőt és úgy adod neki vagy csak a mások által elindított támadás végén lehúzod a szélsőnek.
A beálló megjátszásáról meg annyit, hogy ettől még lehet valaki igen jó játékos, annak idején sem Zizi, sem Misi nem volt ebben túl jó, ettől még jó irányítók voltak. Simon Petrának meg egy gólpassza sem volt a beállóknak a tornán (amúgy neki sem az erősség ez egyelőre), ettől még egyáltalán nem gondolom, hogy ne lenne jó. De teljesen igazad van, a magyar játékosoknál és benne Vámosnál is ez egy fejlesztendő dolog.
Az én statom szerint egyébként messze a legtöbbször Vámos hozta helyzetbe a társakat nálunk.
A védekezésre nem nagyon tudok mit mondani, ha ez a véleményed akkor elképesztően máshogy látjuk a dolgot. Vámosnak nálam 22 megállító faultja volt, Ketinek 6,5. Lehet van néhány amit elnéztem, de ez olyan különbség, amit egyszerűen nem lehet megmagyarázni. És persze kevesebb hibája is volt hátul Petrának jóval, ami nem azt jelenti, hogy hat meccsen róla nem kaptunk gólt.
Tudom nem leszek népszerű a véleményemmel és nem is állítom, hogy nekem van igazam, de így látom őt:
Vámos Petra: Szerintem az olimpia itt is fényesen megmutatta, hogy valójában miért nem klasszis Vámos. Igazándiból ami az erőssége az behatárolja a válogatottunkat. Mivel az irányítónk játéka arra épül, hogy ha adok egy labdát a kezébe, akkor holnap reggelig egy egyezik ha kell. Ez fontos és értékes dolog, de itt kb kimerül a tárház. Bevallom én nem értem, hogy amikor ollyanokat állítottak bizonyos szakértők, hogy micsoda színesen irányít azt mi alapján mondják. Belső poszton kb mindenki az egyéni villanásokból próbált érvényesülni. Kuczorától, Klujberen át, Simon és Klivinyi is. És Vámos is. Meg kell nézni kinek mennyi asziszt előzi meg a góljait..
Amúgy a franciák ellen tökre bíztatóan kezdett, gól, gólpassz, kiharcolt kiállítás, aztán valami egész más jött tőle. Egy erölködés lett a játéka, millió eladott labdával.
Ami pozitív volt az a spanyol meccs vége illetve a svédek elleni játék. De ott se a szuper irányítójáték miatt, hanem végre ténylegesen gólra törően játszott.
Klujber kapcsán szokásos érv, hogy Lukács góljai javítják a statját. Hát ez fényesen igaz Vámosra. Volt 22 gólpassza (ami 20, mivel most a 7m-es is aszisztnak számított, neki volt belőle 2). Ebből a 20 aszisztból 14 ment szélsőnek (Schatzl 9, Márton 1, Lukács 4). A maradék 6ból 3 Tóvizinek, 2 Kiss Nikinek, 1 Klujbernek. Mindez 6 meccsen, majd 5 óra játékidő alatt. Bevallom lehet én ítélem meg rosszul és ez szuper irányítójáték, de nálam az nem úgy néz ki, hogy az irányító játéka abból áll, hogy vagy betör, ha olyanja van vagy rácselez már szinte az 1-esre és kipasszolja a szélsőnek, aki aztán kis szögből vagy belövi vagy nem...
Az eladott labdái nem abból jöttek, mint az irányítóknál jönni szokott, hogy elhalásszák a bejátszását, hanem általában csak érthetetlenül kidobta a labdát. Igazándiból olyan, hogy bejátszás nincs is a játékába sajnos. A beállót meg se próbálja játszani, egyedül abban az esetben ha a rá kilépő 3-as mellett rögtön a beállónk jön és kb direktbe neki tudja adni a labdát. Nem látsz bravúrpasszokat, egy pattintott átadást se, magasan bejátszott labda, csak kézbe mindent.
Ami ugye viszontérv elő szokott jönni, hogy kb csak ő tud védekezni a csapatban én bevallom nem látom. Ugyanúgy kapunk "róla" is olyan gólt, mint mondjuk Klujberről, akit kb mindenki szar védőnek tart. Angola ellen például egyikőjük se tudta megtartani Kassomát kb 2x-2x. Most akkor rossz védők lettek vagy csak irreális elvárás, hogy a 170 cm-es 60 kg-os megtartsa a 192 cm magas 100 kg-os szín izom beállót. Esetleg ilyen esetben lehet a hármasok hibázták a legnagyobbat...Ugyanúgy van, hogy közbelőnek, átlőnek felette vagy minden további nélkül bemennek mellette. Én bevallom nagy különbséget nem láttam megadom, hogy mondjuk ő volt a legjobb kettes, valószínűleg ő is védekezett a legtöbbet...
Ami még felmerült róla itt:
Olimpia előtt volt itt "vita", hogy ki klasszis és ki nem, aztán volt olyan megállapítás, hogy aki a saját posztján top10 az klasszis. Hát bevallom nálam nagyon nincs top10-ben.
Aminek örülök: Hogy Metzbe igazolt és Majonéz lesz az edzője. Ott alap, hogy Bouktitre épül a játék, bízom benne, hogy tud fejlődni főként a beálló megjátszásban.
Fejlődési potenciál:
-Legfontosabb: Beálló megjátszása
- Kreatívabb játék
- Folyamatos gólveszélyt jelentsen ő is a meccsek egészén, ne csak "jelen legyen"
- Kintről is vállalkozhatna sokkal többet, akár test mellett, akár átlövésből
Így van, csak ez igaz a tényleges gólpasszokra is, ha a szélső vagy beálló nehéz helyzetből tud egy bravúros gólt szerezni, nem azért mert olyan jó passzt kapott volna.
Természetesen ez igaz, de például ha a bejátszást a beálló már csak előrevetődve éri el, úgy hogy kapura teszi, de inkább bravúr, hogy egyáltalán elérte, az nem lesz jó bejátszás...
Arról azért nem Klujber vagy Vámos tehet, ha kihagyja a beálló. Vannak olyan versenyek, ahol a hivatalos statban a kimaradt, de helyzetbe adott passzt is vezetik, itt éppen nem. Én ezeket is vezettem, de nem tettem különbséget, hogy éppen beállónak vagy másnak ment a passz.
A jegyzőkönyvben meg elég sok hiba van, eleve a gólpasszoknál nem tesznek különbséget, hogy valaki csak lehúzta szélre a labdát vagy éppen előnyt szerezve játszotta meg a társát. De nálam pld, Tóvizinek messze több labdaszerzése volt, mint a hivatalos statban. De technikai hibáknál is tévedtek néhányat.
Lehet igazad van, de én pont ezt látom főleg a debreceni szurkolókon...Messze a legelfogultabbak. Nincs ezzel baj, szép dolog a lokálpatriótizmus, én azt írom, amit én látok.
Vagy ugye Klivinyinek is van pár nagy rajongója itt is, játszhat bármilyen szarul arra lesz magyarázat. De van itt olyan váci szurkoló is, akinek a FRA meccs alatt után a legnagyobb arca volt, és nem a "saját" játékosát kellett ünnepelni, hanem a ferencvárosiakat savazni...
Megjegyzem tényleg nem azért van x vagy y játékosról véleményem mert itt vagy ott játszik. Van több olyan mostani vagy közelmúltbeli Fradi játékos például akit kifejezetten nem kedvelek meg vannak olyan győri vagy debreceni játékosok, akiket igen.