Keresés

Részletes keresés

objektív3 Creative Commons License 2024.12.20 0 0 5018

Nem írtam, hogy Tomori védekezésben volt jó, a brazilok ellen inkább támadásban, de sajnos védekezésben voltak nála rosszabbak is, de a legnagyobb baj az volt, hogy csapatként csináltuk össze magunkat, és ez kihatott védekezésre és támadásra is. A brazilok meg szárnyaltak, később talán elfáradtak, de az első meccsüket az oroszok ellen, meg a 2. és egyben legfontosabb meccsüket jól lehozták.

Előzmény: hatosfalat (5017)
hatosfalat Creative Commons License 2024.12.20 0 0 5017

Ezek valamikor remek játékosok voltak, 2021-ben meg már nem. A rajtunk kívüli négy meccsen a statjuk:

Amorim 5/20

Nascimento 10/20

Belo 5/12

Elég egyértelmű, hogy komoly szinten már nem rúgtak labdába, csak a mi védelmünk ellen tudtak fickándozni. Tomori meg biztos nagyon jó lehetett védekezésben, ha még a nyugdíjasokkal sem bírtunk.

Előzmény: objektív3 (5014)
Omega12 Creative Commons License 2024.12.20 -2 2 5016

Az EB-n az ellendrukkerektől végig azt lehetett olvasni, hogy a szerencsés sorsolás, a motiválatlan vagy gyenge  ellenfelek, a sérült svédek, a rossz francia edző,  és a hazai pálya előnye volt, ami  miatt négy közé jutottunk. 

Az olimpián pedig ahogy olvasom a gyengébb brazilok, akik nagyban hozzájárultak a továbbjutásunkhoz. Igen, lehet gyengébbek, mint három éve voltak, vagy attól a csapatuknál, akik világbajnokságot nyertek / talán 2013-ban/ , de az legyen már az ő problémájuk. 

Mi örüljünk, hogy ezzel tudtunk élni. 

Előzmény: objektív3 (5015)
objektív3 Creative Commons License 2024.12.20 -1 0 5015

Jött Bitolo, és játszott fél percet, és még én vagyok vicces...

A három évvel tapasztaltabb Paulát láthatjuk Győrben, mennyivel érettebb a játéka...

Lett két jó kapusuk, de sajna csak egy állhatott egyszerre a kapuba, jobban védett kemény három százalékkal Bírónál, mégis kikaptak, Tokióban meg a mi kapusaink védtek jobban pár százalékkal, mégis simán kikaptunk, tehát legkevésbé a kapusokon múlt...

Előzmény: hatosfalat (4973)
objektív3 Creative Commons License 2024.12.20 -2 0 5014

Ami a tokiói brazil meccset illeti:

Duda, Rodrigues, Vieira és Nascimento 24 gólt lőttek nekünk, ez a négy játékos hiányzott 2024-ben, ez a gyengülés még a Holdról is látszik...

Hogy miért remekeltek pont ellenünk?

1. mert remek játékosok

2. mert tudták, ez a legfontosabb meccsük 

3. mi is tudtuk, de mi összecsináltuk magunkat

4. pocsék volt a védekezésünk

5. pocsék volt a támadójátékunk

Egyébként Tomori volt a legjobb emberünk ezen a meccsen, jó volt még Nada, Lukács és Zizi!, tehát a rutin. Vámos és Klujber betliztek, Kisfaludy is gyenge volt, de Bordás és Kiss Niki még gyengébb.

Az egész olimpián Tomi volt a legjobb emberünk, Kisfaludy pedig egy kicsit jobban teljesített Bordásnál, tehát mindketten igazolták a beválogatásukat.

Előzmény: hatosfalat (4997)
maedros Creative Commons License 2024.12.20 0 0 5013

"Ha komoly tét mellett ők is gyengék lesznek, akkor majd őket szidják, és elkezdik követelni Faragó Leát, vagy másokat..."

Igen, igen, Pődör Rebekát a szűk keretbe, hajrá Beka!!!! Szia, Zoli, jó hogy látlak, hogy s mint...? :D 

Előzmény: Tonio 2.0 (4982)
flott Creative Commons License 2024.12.20 -2 3 5012

Szerintem nem a külföldi szerződések, vagy a komfortzónából való kilépés miatt történt ez a változás, hanem, elsősorban a lányok megváltozott szemléletmódja miatt. Elkezdtek profi sportolóként gondolkodni és élni. Emlékezzünk csak az utóbbi idők különböző riportjaira. Ott van pl Tavi, aki elmondta, az, hogy lemaradt az olimpiáról, arra késztette, hogy jobbnak kell lennie. Változtatott az étkezésén, külön edzésekre járt. És láss csodát, meglett az eredménye. Vagy pl a Főnixben valamelyik meccs után nyilatkozott Blani, hogy mindenki TÉNYLEG odatette magát a munkában, illetve plusz munkát végzett a kötelezőkön kívül. Megjegyzem, ennél a riportnál Elek volt mellette, és mialatt Blani beszélt, Elek feltette a kezét ezen mondatok alatt hogy ő is majd szólni szeretne, és amikor Blani végzett, Gábor valami olyasmit mondott, hogy szeretné kihangsúlyozni a munkát és a hozzáállást, és szeretné ezt sok fiatal figyelmébe ajánlani.. (nálam ez úgy jön le, hogy bizony nincs még minden rendben egyes ifjoncok és felnőtt játékosok hozzáállásával).

Szóval azt gondolom, a lányok munkamorálja változott, amit szinte minden fél ki is hangsúlyozott.

És igen. Simán el tudom képzelni, hogy évekkel ezelőtt az volt, megcsinálom a guggolást mert MEG KELL, de ha nem figyel az edző, akkor lehet az utolsó 10es sorozatot le is hagyom.

Most pedig, MEG AKAROM csinálni a guggolást, sőt, még teszek is fel súlyokat a rúdra, hogy nehezebb legyen az utolsó 10es sorozatot megcsinálni, mert tudom, hogy ettől fejlődök. Valamint, kérek még egyénre szabott feladatokat is az edzőktől a kötelezőkön kívül.

Nincs már lébecolás, hanem kőkemény munka és profi szemléletmód. Ez az, amit Vova is kihangsúlyozott, ez az, amit a lányok is elmondtak (és most el is hiszem nekik) és ez az, ami elsősorban látható a csapaton. Szerintem.

mislenyi Creative Commons License 2024.12.20 -4 5 5011

Le cserélhetnéd már a kazettádat, unalmas, nem kiváncsi rá senki.

Előzmény: Bamberg58 (4975)
studyfy Creative Commons License 2024.12.20 -1 0 5010

Tomorival az volt a baj- ha jól emlékszem, - hogy anno Vova a felkészülés utáni nyilatkozatában elmondta, hogy Zsuzsira építi a védekezést, majd röviddel a VB előtt Tomori lemondta a válogatottságot egészségügyi gondjaira hivatkozva. Ekkor rágott be Golovin. Utána meg már egyáltalán nem bízott benne.

Előzmény: Tonio 2.0 (5006)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.12.20 0 0 5009
Omega12 Creative Commons License 2024.12.20 -3 0 5008

Ha már off akkor legyen. 

Akinek pályán kívül és mérkőzések közben is necces dolgai vannak, az szerinted összetartó erő?  Ne vicceljél már! 

hatosfalat Creative Commons License 2024.12.20 -2 1 5007

Azért én nagyon örülök annak, hogy Tomori kikerült. Egyrészt már rég nem olyan jó védő, mint korábban, másrészt meg sztem sincs jó hatással a többiekre ha valaki unott arccal védekezik.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.12.20 0 4 5006

Mindkettő off topik a 2024-es Eb topikban, de Zácsik sokszor tudott segíteni, pl 2020-21-ben egyértelműen.

Tomori meg lehet, hogy szidta a bírót, meg voltak necces dolgai, de hogy jön ehhez, hogy bomlasztja a csapatot?..

Ebből csak az derül ki, hogy nem ismered Tomorit...

ON

Előzmény: Omega12 (5004)
hatosfalat Creative Commons License 2024.12.20 -1 0 5005

Zácsikkal én nem értek egyet, sztem pont a gyerekvállalás után egész jó tornái voltak. Lehet az kellett neki, hogy ne görcsölje túl a dolgokat. És a Fradiban is remekül játszott a sérülése előtt.

Ettől persze esélye sem volt keretbe kerülni a sérülései miatt.

Előzmény: Omega12 (5001)
Omega12 Creative Commons License 2024.12.20 -3 0 5004

Lehet Fradi szurkolóként én is annak tartanám. 

Előzmény: Tonio 2.0 (5002)
objektív3 Creative Commons License 2024.12.20 -1 1 5003

Ez megint egy másik téma, de most nincs időm, majd később visszatérek rá.
Ha szerinted is gyengék voltunk, akkor talán én is írhatok ilyesmit...

Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.12.20 -1 4 5002

Ez a hsz mondjuk egy jó nagy marhaság.

Előzmény: Omega12 (5001)
Omega12 Creative Commons License 2024.12.20 -6 3 5001

Zácsik soha nem tudott a válogatottban maradandót alkotni, mindig görcsös volt. Tomoriról meg ne beszéljünk. Sportemberileg egy nagy nulla. Nem hiába kísérte sok balhé a pályafutását. Ilyen ember ne legyen válogatott. Egyedül csak bomlasztani tudja az  egységet. 

Előzmény: ducikenyér (4996)
objektív3 Creative Commons License 2024.12.20 -1 1 5000

Ez megint egy másik téma, amiben olyan esetekről beszélsz, melyeket én nem írtam...

Előzmény: Omega12 (4991)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.12.20 0 3 4999

Én arra emlékszem, hogy Kisfaludy a szerbek elleni olimpiai selejtezőn mesterien védekezett.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.12.20 0 1 4998

Zácsik azóta is jó sokat játszott, nyilván teljesen egészséges és fitt volt, és formában volt a majd' egy (most már lassan másfél) éves kihagyása után, csak a hülye Vova kihagyta...

Valójában ha nem Vova az edző, szerintem meg sem nézik Zácsikot...

Előzmény: ducikenyér (4996)
hatosfalat Creative Commons License 2024.12.20 -2 1 4997

Amúgy meg arról Kisfaludyt meg Tomorit kellene megkérdezni, hogy az egész tornán kurva gyenge Amorim ellenünk miért tudott 6/8-at elérni (másik négy meccsén 5/20), hogy az egész tornán összesen 15 mezőnygólra képes Belo ellenünk miért lőtt hét gólt. Nem ők voltak erősek, hanem a mi védelmünk nagyon gyenge. 

Előzmény: objektív3 (4980)
ducikenyér Creative Commons License 2024.12.20 -3 4 4996

Ahogy Bambi leírta, Zácsik járókerettel is hasznosabb lett volna, mint Albek vagy Kácsor. Ne felejtsük el, hogy az Olimpia alatt felkészülési meccseken gólokat szerzett.

Tomori pedig többszörös BL-győztes, és nem a kispadon tapsikolt, mint Afentaler, Varga és Pál. Semmi összefüggés nincs az unott arc, a reklamálás és a játéktudás között.

Darhon Creative Commons License 2024.12.20 0 0 4995

Igazán hívhatta volna úgy is. :D  (akkor meg az lett volna a baj)

Előzmény: Tonio 2.0 (4994)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.12.20 -1 0 4994

Zácsikot hívta volna, de állandóan sérült volt.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.12.20 -1 3 4993

Ingyen is írhat az ember marhaságokat.

Előzmény: Bamberg58 (4992)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.12.20 -13 3 4992

Szerintem te csak a kiadott propagandát nyomatod, én viszont ingyen osztom meg a gondolataim.

Előzmény: hatosfalat (4978)
Omega12 Creative Commons License 2024.12.20 -3 4 4991

Tudom hiba volt a flegma Tomori kihagyása is, akinek mást sem lehet a meccseken leolvasni,a szájáról, hogy a ku..a anyád, amit hol az ellenfél, hol pedig a játékvezetők felé intéz. Ahogy az örök ígéret Planéta figyelmen kívül hagyása is Golovin nagy melléfogása, és a világversenyeken teljesen görcsös Zácsik mellőzése is az ő  számlájára írható. 

Előzmény: objektív3 (4988)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.12.20 -14 5 4990

A tények önmagukért beszélnek, három világverseny égés és elcseszett keretek.

Az EB az külön kategória, a jövővel meg óvatosan, mondta Elek és Golovin.

Ezt az EB-t nem lehet nem elismerni, szép karácsonyi meglepetés,

de a múltat nem feledhetjük, aminek nem egy Bíró által kivédett hetesen kellett volna múlnia...

ha van egy normális kapitány.

Most dől el, hogy véglegesen vagy csak ideiglenesen vált el az ocsú a búzától?

Izgatottan várjuk a márciusi keretet, szerintem már ott el fog dőlni..l

Előzmény: hatosfalat (4978)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.12.20 0 4 4989

Kácsor engem annyira nem zavar, kicsit sajnálom is, hogy most is megszívta pl a betegséggel, így szerintem ennek az Eb-bronznak sem tud felhőtlenül örülni.

Albekben is csak az zavar, hogy ott volt a meccskeretben az olimpián minden egyes meccsen egy szűk keretben, de pályára gyakorlatilag nem került (érdemi, éles találkozón). Ez azért elég nagy luxus volt.

De erről sem a játékos tehet, és nyilván neki sem volt ez jó.

Előzmény: Omega12 (4987)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!