Keresés

Részletes keresés

polária Creative Commons License 2024.02.09 -1 0 173

A liliom nem aggódik a holnapi nap miatt.

MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.09 -2 0 172

Harcos ateisták nagyon zombik. Pszichovirus fertőzöttek.  Vitázni értelmetlenség velük.

Ez hosszas humánetológiai megfigyelés összegzése.

Immunizálhatóak, tehát gyógyíthatóak a marhaságaik és a viselkedésük. 

Ez megér egy Templeton-díjat.  

elterito Creative Commons License 2024.02.08 -1 0 171

és persze mennyire szép

Csodaszép és gyönyörű!

Biztos tükröt tartva maga

elé megy az úton holott az

igencsak balesetveszélyes.

Előzmény: Elminster Aumar (170)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.02.08 -1 2 170

"Ez a fazon Iván Gábor?"

Ő.

Amúgy ez is a narcisztikus személyiségzavar eredménye, hiszen mindenki ép önképpel képes egy anonim fórumon az IRL személyiségét rejtve tartani, viszont aki azt hiszi, hogy az egész világnak hasraesve kell csodálnia a zsenijét, az nem képes ellenállni annak, hogy a tényleges nevét és fényképét ne ossza meg szinte mindenkor és mindenhol. Hiszen őt kell személy szerint mindenkinek elismerni, hogy mennyire okos, mennyire ügyes és persze mennyire szép.

Előzmény: elterito (168)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.08 -2 0 169

Az a biztos, hogy semmi sem biztos. 

Tehát még az általad írt mondat sem. Éppen ezért nem is veszem figyelembe.

Azért eléggé régen (24 év évvel ezelőtt) alapítottam már meg a P-DOX Semmiben Sem Hívő Vallást. A P-DOX a paradoxonokra utal benne. 

Előzmény: rhénai (167)
elterito Creative Commons License 2024.02.08 -1 0 168

"Iván gábor figyelmedbe ajánlok egy mondatot"

Ez a fazon Iván Gábor?

Előzmény: rhénai (167)
rhénai Creative Commons License 2024.02.08 -1 1 167

Iván gábor figyelmedbe ajánlok egy mondatot

ami ima és mantra és önszuggesztio is lehet számodra ,gyogyhatással jár hiuságod ellenében.Engedd be szemlélődésed fokuszába !

"NEM VAGYOK BENNE BIZTOS !"

elterito Creative Commons License 2024.02.08 -1 2 166

Az ateizmus logikai, filozófiai és tudományos megbuktatásával

Az ateizmus  logikai,  filozófiai és  tudományos megbuktatását  nem végezted el.

Tehát ha ezzel lehetne is díjat nyerni (nem lehet), te, a viccember akkor se tudnál.

Előzmény: MemetikaTan (165)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.08 -2 0 165

Az ateizmus logikai, filozófiai és tudományos megbuktatásával, szerintem a népesség többsége úgy gondolja, hogy nagyon is lehet Templeton-díjat nyerni. Az hogy nagyon erős érzelmi reakciókat vált ez ki a harcos fundamentalista ateistákban, csak megerősíti ezen humánetológia elvet. 

elterito Creative Commons License 2024.02.08 -1 2 164

"Ha így még sem lenne majd elég a díjhoz ... hát nem fog zavarni, az sem. "

Ó, micsoda bölcs szerényesség.

Azonban óriási különbség van a között a szerénység között amikor egy olyan ember aki tisztában van a teljesítményével, nem kapja meg a díjat és a között amikor egy idióta aki semmit sem produkált, az nem kapja meg.

Előzmény: MemetikaTan (160)
elterito Creative Commons License 2024.02.08 -1 0 163

tuti

Előzmény: Fat old Sun (158)
elterito Creative Commons License 2024.02.08 -1 0 162

Igen. Ez az ostoba magamutogató mégcsak nem is a leghülyébbek közé tartozik, ebben sem kiemelkedő.

Előzmény: Fat old Sun (161)
Fat old Sun Creative Commons License 2024.02.07 -1 2 161

Valahogy így fog kezdődni, a Templeton-díjra esélyes angol nyelvű publikációm:

Az ateisták még mindig azt HISZIK, hogy az az "Isten",

És az első mondatodban máris elkövetted a SZALMABÁB elnevezésű érvelési hibát. Ezt ugyanis nem "az ateisták hiszik", hanem TE AZT HISZED, HOGY AZ ATEISTÁK AZT HISZIK.

Hozzád hasonló vásári pojácák egyébként ezrével vannak szanaszét a világban, úgyhogy elég kicsi az esélye annak, hogy éppen a te ostobaságaid fogják felkelteni a nagyérdemű figyelmet.

Előzmény: MemetikaTan (160)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 160

Valahogy így fog kezdődni, a Templeton-díjra esélyes angol nyelvű publikációm:

Az ateisták még mindig azt HISZIK, hogy az az "Isten", amit egy "Biblia" nevezetű mesekönyvben leírnak. (!) (?)  Persze, hogy vallás, így az ateizmus.

Az ateizmusnak valóban nincs semmi értelme sem. Tudományfilozófiailag és logikailag is "Babig" tagadás. Vagy aBabigizmus. 

Ez az egész "Isten létezik" vs "Isten nem létezik" filozofálás marhaság. Néhány nagyon egyszerű dolgot kell csak végiggondolni és logikusan.
1. Mi is "Isten" ?
2. Miért is az "Isten"?
3. Tehát azért az "Isten" mert úgy lett kitalálva?
4. Ez logikai hiba. Körkörös érvelés. Marhaság !!!

Az ignoszticizmus vagy igteizmus az az elképzelés és filozófiai irányzat, hogy Isten létezésének kérdése értelmetlen, mert az "Isten" szónak nincs egyértelmű meghatározása.

Az ateizmus ál-tudomány és ál-filozófia. Valójában csak egy ellenvallás, tagadás-vallás.

" Tudományos (kognitív) Isten" : Úgy értem, amely megfelel a tudományos módszertan, helyes érveléstan és empirizmus szabályrendszerének. Adatgyűjtéssel és megfigyeléssel indul. Aztán adat rendezés és feldolgozás után végigmegy a legszigorúbb tudományos módszertani folyamaton. Tehát nem kitalált, hanem feltárt, bizonyított és tesztelhető is. Akár te is tesztelheted. 

...............................

Nos nem fogok kedveskedni és hajbókolni. Meg kivenni olyan gondolatokat, ami a vallásokra kedvezőtlen.  Érjék be a Tudományos Kognitív Isten bizonyítással és ezzel az ateista ideológia megbuktatásával. Ha így még sem lenne majd elég a díjhoz ... hát nem fog zavarni, az sem. 

Előzmény: MemetikaTan (159)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 159

"

Alvin Carl Plantinga (New York, 15. november 1932. –) (90 éves)

amerikai analitikus filozófus, aki elsősorban vallásfilozófia, ismeretelmélet (különösen episztemikus igazolással kapcsolatos kérdések) és logika területén dolgozik.

1963 és 1982 között Plantinga a Calvin Egyetemen tanított, mielőtt elfogadta a John A. O'Brien filozófiaprofesszori kinevezését a Notre Dame Egyetemen.  Később visszatért a Kálvin Egyetemre, hogy a Jellema filozófiai tanszék alapítója legyen. 

A kiemelkedő keresztény filozófus, Plantinga 1983 és 1986 között a Keresztény Filozófusok Társaságának elnöke volt. Kétszer tartotta meg a Gifford-előadásokat, és a Time magazin "Amerika vezető ortodox protestáns istenfilozófusának" nevezte.  2014-ben Plantinga volt a 30. legtöbbet idézett kortárs szerző a Stanford Encyclopedia of Philosophy-ban. Az Amerikai Művészeti és Tudományos Akadémia tagjaként 2017-ben Templeton-díjjal tüntették ki. "

Nos az ő elveit hirdető magyarországi követőit egy nyilvános immun-mém kísérletben "legyőztem. Abbahagyták, felhagytak a hittérítő tevékenységükkel. 

A tesztelések alapján a módszertan hasonlóan működik és hat az ateista tagadáshit terjesztőkre is. 

Fat old Sun Creative Commons License 2024.02.07 -1 1 158

Végképp megzakkant ez a faszi, az hétszentség.

MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.07 -2 0 157

Eléggé sok tudós kapott már Templeton-díjat.

Olyanok is akiknek nincs és nem is volt vallási kötődésük.

Olyan emberek is, akik mentális problémákkal küzdöttek.

Sőt egyértelmű elmebetegek is. 

Elmebetegek még Nobel-díjat is kaptak. (pölö Nash .. stb)

Nem ez a Templeton-díj  és sok más díj odaítélésének, vagy nem odaítélésének a szempontja tehát .... 

Nagyon sok matematikus, például akik a végtelen halmazokkal foglalkoztak pszichiátrián kötöttek ki, és számosnak a halálát is ez okozta. (Gödel, Cantor ... stb) Még is benne vannak a tanaik a matematika könyvekben és egyetemi tananyagokban is. 

elterito Creative Commons License 2024.02.07 -1 1 156

Tehát akkor kicsit reménykedhet.

Igaz hogy jelentéktelen hülye, de legalább nem ateista (elmondása szerint). (Hanem paradoxvallású) (ami semmit se jelent)

Előzmény: Zellem Estelen (154)
elterito Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 155

Jó de én csak azt írtam neki, hogyha fel is tesszük hogy ő nem ateista (mint ahogy ezt is mondja magáról), akkor még mindig kizáró ok a futóbolondság

Előzmény: Elminster Aumar (153)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 154

Szerintem meg nem is "ateista".

:-)

Előzmény: Elminster Aumar (153)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.02.07 -1 1 153

Bocs, de direkt leírtam, hogy KÉT oka is van amiért ateista futóbolondoknak nem ítélik oda a Templeton-djíat:

1. Hogy ateista nem kapja.

2. Hogy futóbolond nem kapja.

Előzmény: elterito (152)
elterito Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 152

Azonban nem csak ateista futóbolondoknak nem ítélik oda, hanem nem ateista futóbolondoknak sem.

Ilyen esetben nem a vallás a probléma, hanem a futóbolondság.

Előzmény: Cleaning Cloths (150)
elterito Creative Commons License 2024.02.07 -1 2 151

A Nobel -díj elnyerésén meg egyenesen meglepődnék.

Nincs esélyed emiatti meglepődésre.

No az ilyen mondataid azok, amelyek a legbutább külső szemlélőnek is jelzik a nárcisztikus személyiségzavarodat, míg neked meg sem fordul a fejedben a lehetősége.

Előzmény: Cleaning Cloths (149)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.02.07 -2 0 150

Ja nekem nyolc vallásom van, az egyik saját alapítású és soha sem voltam, nem vagyok és nem is leszek ateista. Az ateizmus a legnagyobb baromságok egyike. Tehát ha ki is lennének zárva az ateisták a Templeton- díjból, nem számít, mert engem az nem érint.

Sőt gyakorlatilag az ateizmus megbuktatója vagyok.

Miért nem lehetek ateista? 

Előzmény: Cleaning Cloths (149)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.02.07 -2 0 149

Templeton-Díj  elnyerését nem tekinteném már sikernek.

Nekem az egy teljesen természetes munkafolyamat lenne. Mint ahogyan valaki pénzt kap a munkájáért. Meg igazából a díj odaítélőinek lenne nagyobb marketing fogás. Tehát nekik az érdekük. Éppen ezért adnak már oda díjakat nagyon régóta, egyáltalán nem vallásos, hanem világi világnézetű tudósoknak is. 

A Nobel -díj elnyerésén meg egyenesen meglepődnék. Elfogadnám plecsnit, meg a pénzt is, de a ceremónián nem vennék részt. 

Előzmény: Cleaning Cloths (146)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.02.07 -1 2 148

Még egyszer, hátha valakinek elkerülte a figyelmét.

A Templeton-díjat a Templeton-alapítvány ítéli oda a kiemelkedő VALLÁSI és SPIRITUÁLIS eredményért. Hogy érthető legyen: a díjazottak papok, teológusok, filozófusok, és olyan természettudósok, akik a vallásos hitüket felvállalják, azaz "hívő tudósnak" számítanak.

Ateista futóbolondoknak nem ítélik oda. Két okból is.

Előzmény: Cleaning Cloths (145)
Fat old Sun Creative Commons License 2024.02.07 -1 2 147

A "siker" csak egy pszicho-vírus / mém.  Felesleges dolog hajszolni.

Nemrég még azért könyörögtél, hogy segítsen neked valaki elnyerni a Templeton-díjat.

Ennyire rosszul esett, hogy mindenhol kiröhögtek?

Pech.

Előzmény: Cleaning Cloths (146)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.02.07 -1 0 146

A "siker" csak egy pszicho-vírus / mém.  Felesleges dolog hajszolni. Pláne azt amit a társadalmunk vetit ki sikernek. 

"Success" is just a psycho-virus / meme. It's pointless to chase. Especially what our society projects as success.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.02.07 -2 0 145

a Nobel-díjat is csak egy memetikai terméknek tekintem. Hiszen Nobel saját maga jó hírnevének a terjesztése miatt hozta létre. Ellensúlyozva a fegyvergyártás miatti borzalmakat. Azért is van a medálon az arca. A templeton medálon nincs rakta Templeton képe. 

Meg a Nobel-díj is egy ilyen mém dolog.... aki megkapja az okos? ! :-)

Vagy nem. Igen sok nagyon buta emberi is kapott már ilyet. 

ErkölcsTan Creative Commons License 2024.01.05 -1 0 144

Fórum »  FILOSZ »  Vallás, Filozófia » Ateista - vallás?   307 komment :-) 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!