Szigorúan csak szerintem: az időszaki sűrű megszakított vízelvételnél( csapok) a hidrofor nyomáskapcsolóval jobb, nincs állandó indítás állítás. Viszont folyamatos elvételnél locsolás öntözésnél jobb az áramláskapcsoló. Persze áramláskapcsolónál is jót tesz legalább egy tartly.
A Kútdoki a nagy nyomású búvárokhoz az ibó-ét használja ,gondolom az áramlás kapcsoló ! Ha elzárja a csapot meg állítja a motort . Úgy üzemel mint egy hidrofor lenne .
Amúgy mi a különbség az IBO JET 100A long az IBO JET 100A TF felszíni szivattyú között? A specifikációt összehasonlítva ugyanaz a kettő, a méretében térnek el picit, de az sem számottevő.
A fenti valamelyik IBO-hoz egy 20-24 literes hidrofor tartályra gondoltam, pl Varem. Milyen áramlás- vagy nyomáskapcsolót javasolnátok még hozzá?
Magam részéről a hidrofor tartályos rendszer híve vagyok. Jóval olcsóbb és megbízható szivattyút is vásárolhatnál. Ahhoz a területhez nagyon megfelel egy IBO YET 100/A szivattyú.
A szomszédom a kerti (udvari) gyep automata öntözéséhez Pedrolló szivattyút használt. Mikor a második is tönkrement, azóta neki is az olcsó teszi a dolgát.
Egyébként a Pedrolló házi vízműhöz használható. A strapa (ipari) szivattyúk Pentax névre vannak keresztelve. (Ott is egy Pedrolló nevű ember a főnök.)
Tönkrement a szivattyúm, ezért új felszíni önfelszívó szivattyút szeretnék venni. A vizet egy kb. 10 m³-es ciszternából használom. Jelenleg csak egy kétutas kerti csapot lát el a rendszer, de a jövőben tervezek egy egyszerűbb öntözőrendszert a kb. 400 m²-es kerthez.
Utánanéztem a lehetőségeknek, és több helyen ajánlották a Pedrollo szivattyúkat megbízhatóság és ár-érték arány miatt. A kérdésem, hogy erre a felhasználásra megfelelő választás lehet-e a Pedrollo JSWm 2AX vagy a Pedrollo Future-JETm 2AX egy Pedrollo Easypress II áramláskapcsolóval?
Illetve jól látom, hogy ha hasonló árban van a sima 2AX és a Future-JETm 2AX, akkor inkább az utóbbit érdemes választani?
Az Easypress II mellé érdemes lehet egy kisebb, kb. 20 literes hidrofor tartályt is beépíteni?
Előre is köszönöm a tapasztalatokat és a tanácsokat!
Ha esetleg nem megy bele a csatlakozó a salagba akkor hőlégfújóval meg kell a salg végét melegíteni akkor már megpuhul és könnyedén belemegy ,Awab bilincsel kell rögzíteni a slagban .
Hát én ezt úgy szoktam megoldani hogy a menetes csatlakozókat veszek slag csatlakozókat műanyagokat ,piros sárga ,szerintem minen mezőgazdasági boltban azokat árulják . Azok kb ugyanazon keresztmetszetűek mint a slag és ezeket rakom a slag végekre . Oly módon a szivattyúra hollander kerüljön és az első slag darab ami a szivattyúhoz kapcsolódik mindkét végén hollanderes az összes többi pedig egyik végén hollander a másik végén meg menet van ,így mindig csatlakoznak egy máshoz és mindig hollander a véga a slagnak . Az eszközökön meg mindig menet van legyen az szórófej vagy csak egy egyszerű vascső ami árasztásnál a helyén tartja a slag végét .
Hozzáértőktől kérdezem, adott egy 4 méter mély ásott kút, benne egy 400 wattos búvárszivattyú.
Colos kpe csövön emeli a vizet, majd 3/4-es tömlön locsolom vele a kertet. A kettö között egy gyorscsatlakozó van. Ez a szűkítés okozhat gondot a működésben? Mi történik ha ott lecsökken a keresztmetszet? Köszi
Másolat ! Szerényebb megoldással . Tegnap előtt beüzemeltem a kutjaimat nem sok víz van bennük a kámák 10-12 perc alatt leszippantották üresre .elejtették a vizet a szivattyúk .
Vettem egy új szivattyút. Kiváncsiságból szétkaptam. Nálam van a haverom leo 90/46-a generálon, gondoltam összenézem a két szivattyút.
Kb egy az egyben egy leo 90/46, de míg a leoba 133mm a lapátkerék, ebbe 125mm. A diffuzor átmérője az egyforma a mind a kettőbe. Namost, én ahány szivattyút eddig szétszétszedtem ott nagyon kevés hézag volt a diffuzor meg a lapátkerék között. Itt meg van 4mm.
Értem én de még sem. Itt vannak ezek a rákattintós csatlakozók, azok már mind szűkítők. Na most ha elkezd lefetyelni akkor csak légbuborékokat látok a kiömlő vízben. Na most mivan ha 1 csatlakozót használok, vagy 2 .t, vagy szűkítőnélkül engedem a tartályba. Akkor mindig állítani kell a nyomásbeállítást? Azután meg ha észre is veszi a lefetyelést, leáll és egy óra múlva ujra megpróbálja? Nevetséges. Amikor elég 1 torló csap, amit egyszer beállítok és nem kell többet hozzányúlni.
"Azt nem tudom hogy érzékeli ha éppen csak lefetyel a szivattyú" gyakorlatilag szinte az összes ilyen kapcsolóban van visszacsapó szelep és egy "fordított nyomáskapcsoló" tehát ha nem tud egy gyárilag beállított vagy esetleg álltalad korigált minimális nyomást a késleltetési idő alatt létrehozni hibajel s leáll.