Keresés

Részletes keresés

Noirette Creative Commons License 2022.10.26 0 0 4480

Ha az őket alakítő színészek külsejéből indulunk ki, ilyennek képzelhetjük Gyurkát és Rózát fiatalon. :)

 

Előzmény: Noirette (4478)
Noirette Creative Commons License 2022.10.26 0 0 4479

Jav: "nem is igazán tudjuk, ki volt"

Előzmény: Noirette (4478)
Noirette Creative Commons License 2022.10.26 0 0 4478

Róza sem volt mindig "mamikás", amikor Gyurkát elvitték, még egész fiatal menyecske lehetett. :) Jó pár évvel fiatalabb Gyurkánál, aki a korábbi, 60 éves érettségi találkozóra szóló meghívó alapján 78-79 éves (Anatolij meg persze vele egyidős), Róza mama viszont 70 lehet, mivel a sorozat a 69. szülinapján kezdődött. Azt most hagyjuk; hogy a valóságban pont fordítva van, Molnár Piroska e hónap elején lett 77, míg a kettős szerepet játszó Borbiczki Ferenc pár napja töltötte be a 65-öt.

 

Persze tény, hogy Anatolij Gyurkához képest magánál jóval fiatalabb nőkkel kezdett ki, Ludmilla és Szvetlána is jó 15 évvel fiatalabb nála, Mira anyjáról meg m is igazán tudjuk, ki volt, de ő is hasonló lorú lehetett. Az viszont nem világos, hogy Ludmilla mindig azt emlegeti, hogy Anatolij nem sokkal Timike születése után lépett le mellőle a "gyári munkás" Szvetlánával (vagy még a születése  előtt, már nem emlékszem pontosan), ehhez képest Szvetlána lánya, Gina jó sokára születhetett, közte es Timike között minimum 10 év van. 

Előzmény: luci87 (4477)
luci87 Creative Commons License 2022.10.26 0 0 4477

Hát igen, en is az vagyok..

A masik meg az, hogy amig Anatolij fiatal( abb) nokkel volt, az ikertestvere viszont a mamikas,idos Rozaval, pedig egyidosek..

Előzmény: Apádfüle (4471)
luci87 Creative Commons License 2022.10.26 0 0 4476

Jaja igaz..

Én nem neztem a Bk.t csak az elejen,ugyhogy en nem kotom ossze mas nevvel:)

Előzmény: Noirette (4474)
idooogeep Creative Commons License 2022.10.26 0 0 4475

Ha  egy csöpp esze  lett volna, már rég elhajtotta volna Petrát

Előzmény: Ilhilla (4473)
Noirette Creative Commons License 2022.10.26 0 0 4474

Igen, tényleg Gina, bocsánat. Csak Mezei Lédával kapcsolatban valahogy mindig az ugrik be, amikor Natasát játszotta a BK-ban. Valahogy becsípődött nálam ez a név, oda kell figyelnem, hogy itt a karakterét máshogy hívják.  :) Amúgy Ginának a Róka Georgina sem a valódi neve, valamilyen Rokszánának (vagy Roksánának) hívják eredetileg .

Előzmény: luci87 (4470)
Ilhilla Creative Commons License 2022.10.26 -4 1 4473

Az előzetesből úgy tűnik, Petrát Jani "nyeri meg", Márk pedig visszamehet pesti nyomozónak! 

Előzmény: Apádfüle (4471)
Ilhilla Creative Commons License 2022.10.26 -3 0 4472

Csak Nikola "szerelmi szála" nem alakul jól, már alig várja, hogy átmehessen a TV2-re "nagy Ő"-nek! :D

Előzmény: Noirette (4466)
Apádfüle Creative Commons License 2022.10.26 0 2 4471

A sorozat elején úgy tűnt, Petra lesz a család esze, akihez a nagyanyja méltán fűz nagy reményeket, hogy majd átveszi a helyét a hálózat élén. Ehhez képest Petra egy lobbanékony, meggondolatlan, hisztis, sértődős teremtés. Ha néha vannak is jó ötletei, azok megvalósítását is elkapkodja, mert türelmetlen. Az még a legkisebb baj vele, hogy nem tud két pasas közt dönteni.

Persze már "hálózat" sincs, amit átvehetne, mindenki a saját zsebére üzletel.

 

Nagyika már csak az emlékeiből él. Hűséges típus vagyok, és a romantika se hiányzik belőlem, de nekem hihetetlen, hogy ha 40+ év után hazajön Gyurka bácsi, majd ott folytatják, ahol abbahagyták. Teljesen kimaradtak egymás életéből, nyugodtan mondhatjuk, hogy nem ismerik egymást.

Előzmény: luci87 (4470)
luci87 Creative Commons License 2022.10.26 0 0 4470

Igor Róka Georginaval van...:)

Petranak amugy nevetseges az az ürügy,amivel szakitott Márkkal...

Nem tinilany mar...eldonthetne,kivel mit akar,akar e egyatalan vmit..

Előzmény: Noirette (4466)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.10.25 -3 0 4469

Ez az a sorozat, amelyikben mindig mindenki pisztollyal/gépfegyverrel hadonászik, fenyegetőzik, de még soha nem lőttek szándékosan senkire (Laura sebesítette meg valamikor régen Bonit, de az véletlen volt). 

 

Egyébként pár résszel korábban arról volt szó, hogy a bumerángos Kengyelfutó Gyalogkakukk rohangászása és bumerángozása Szergej tervének része volt, hogy zavart keltsen.

 

Ehhez képest most már valami csempész bandának dolgozik, és amíg ő futkorászik a határőrök elől, addig kamionszám csempésznek az üres határnál (bár azt azért megnézném, hogy azon a földúton hogy megy el egy kamion). 

Előzmény: Magdi60 (4468)
Magdi60 Creative Commons License 2022.10.25 0 1 4468

Az állj vagy lövök-re a figyelmeztető lövés után miért nem lehet lábon lőni?

Előzmény: Mazsola0070 (4467)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.10.25 -3 0 4467

Még összesen hét rész van, de eddig egyáltalán nem úgy tűnik, hogy valami végkifejlet irányába menne a cselekmény.

 

Ha jól láttam az előzetesben, megint előveszik a bumerángos csajt, aki most éppen Pitykét szívatja az erdőben, aki pont úgy fellógatja magát fejjel lefelé, mint pár résszel ezelőtt (úgy tűnik, ez nagyon tetszik a Nagyasszonynak.)

 

Na meg sok cselekményszál továbbra is az öreg Pálesz értelmezhetetlen utasításai körül forog, amelyek közül a legtöbb csak arra jó, hogy összeugrasszon szereplőket (pl. a templomablak berácsozása, rendőrautó lopás).

Előzmény: Noirette (4466)
Noirette Creative Commons License 2022.10.25 0 0 4466

Engem is érdekel a szerelmi szálak lezárása, szerintem Ildi szinte biztosan összejön Imivel, Bonifác nagyon csúnya stílusban beszélt vele tegnap, szegény lány teljesen le volt döbbenve utána, pedig ő csak jót akart. Ami Petrát; Márkot meg Janit illeti, esélyes, hogy végül Jani lesz a befutó, hacsak nem mond vagy tesz valami váratlan dolgot, amivel elhidegíti a lányt. Bár szerintem Márk jobban passzol Petrához, mint Jani, ugyanakkor a sármőr stílusával adott esetben könnyebben talál magának másik lányt. Még Annabellával is összejöhet, bár ő mintha Imivel szimpatizált volna már több ízben is, amikor összefutottak. A Viktor-Vikike meg az Igor-Natasa páros is stabilnak tűnik.

 

A többivel kapcsolatatban  nem bocsátkoznék találgatásba, csak arra leszek kíváncsi, lesz-e valamilyen meglepő fordulat Bárányék és Harangozóék házasságával kapcsolatban, mert a Jóska és Mariann közötti lappangó vonzalomra már többször céloztak.Vagy csak kellettek a félreérthető helyzet miatti féltékenységi jelenetek?

Előzmény: Ilhilla (4464)
Noirette Creative Commons License 2022.10.25 0 0 4465

Az alább szereplő hozzászólásokra reflektálva megosztom az alábbi cikket: "Összeomlott a Keresztanyu nézettsége". Csodálom, hogy csak most, én már sorban hagytam ki részeket, és utólag sincs túl nagy kedvem megnézni őket. Néha egyet-egyet azért megnézek, csak hogy képben legyek, és a jövő héten a tévés sugárzás idején mindenképoen végignézem az utolsó részt, de elsősorban kíváncsiságból. Finoman fogalmazva a stáb komoly kihívásokkal küszködik a cselekményvezetés terén. :)

 

https://promotions.hu/orszagos/zene-film-kultura/2022/10/25/keresztanyu-sorozat-makkosszallas-nezettseg-csokkenes-azsia-expressz-ganxsta-zolee-dicseret/

Ilhilla Creative Commons License 2022.10.25 -2 1 4464

Kezd kialakulni a vége: 

- a volt rendőrfőnöknek minden meg lesz bocsátva, mert segít hazahozni Gyurkát,

- Marozsán megbukik, mert megtalálják a kocsijában az ötven át rögzített elvételeket, így semmilyen bizonyíték nem lesz a hálózat ténykedéséről,

- Ildi mégis összejön Imrével,

- Topolisz felkeresi az apját és kibékülnek, s még az öreg kér bocsánatot a bűnözővé lett fiától,

- még Nikola is kibékül a párjával,

- bla-bla-bla...

- csak azt nem tudom, végül kié lesz Petra!

 

 

Előzmény: Szapszi (4462)
Szapszi Creative Commons License 2022.10.25 0 2 4463

Visszaolvasva a fórumon, én is szomorúan konstatálom, hogy tényleg csak ennyi lesz  majd a sorozat befejezése?! Egy kis bulika és jónapot?! Akkor ennyi a Keresztanyu, a Róza mama nagy ténykedéséről?!

 

Sosem tudjuk meg, hogy az elvarratlan szálak hogyan alakultak volna?! Mint ahogy azt sem, miért halasztották meg Szacsvay László által megformált Szemereki polgármestert?! 

Vagy azért kellett meghalnia a végén, mert neki már nem jutna hely azon a buszon, amelyik a drága örökösöket szállítja majd vissza a  törzshelyre?! Nem is értem, hogy ez az ötlet hogyan  születhetett?! Vagy! Mit szólt mindehhez a karakter, a polgármester?! Milyen arcot vágott amikor olvasta a másnapi szövegkönyvet,  hogy "holnap Te meg fogsz halni??!! Nem elég a végén a szent ember csontjainak újratemetése és a vele járó cirkusz?! Két temetés egy akció vígjáték végére?! 

Szapszi Creative Commons License 2022.10.25 0 2 4462

Most már bizisten azt sem értem, hogy milyen "hálózatról" beszélünk?!  Hálózat?!  Keresztanyu/Róza mama, mint a hálózat feje?! Hiszen tényleg nem csinált semmit! Mozgásában korlátozott. Testi adottsága sem tette alkalmassá arra, hogy aktívan  a "hálózat feje" legyen!  Hiába eresztette ki alkalmanként a mélyen zengő hangját, a nagy családja úgyis azt csinált amit akart.

Még talán Hernádinak is jobban elhittem volna, hogy a "hálózat feje,"  a maga agilis természetével. Főleg a hiperaktívnak tűnő, ágálós beszédével, mozgásával. Hernádiban még láttam volna kurázsit.  De Róza mama?! Az itt-ott felbukkanó Pogány Judit karakteréről már nem is beszélve!

( Egyébként, Hernádi jelenlegi karaktere sem tetszett! Túl modoros volt, túljátszott szinte minden jelenetet. És sajnos, nemcsak ő!)
Szerettem volna hinni, hogy a sorozat végére összeáll majd a cselekmény! Bíztam abban is, hogy nagyon ütősen fogják befejezni a sorozatot?! Úgy éreztem, hogy végezetül, kellemes csalódást akarnak  majd okozni a nézőknek? De úgy látom, hogy egyre jobban szétesik a cselekmény! És ha valóban csak egy oda rittyentett bulival lesz vége, akkor tényleg csalódni fogok!
Hacsak nem hozzák el végére a kedvencemet Vanesszát, a kecskét?! )  Miért is ne?! Ő is belefér ebbe a hatalmas létszámú - sok-sok felesleggel bíró -  bandába, nem igaz?! :)

ELK 770 Creative Commons License 2022.10.24 0 0 4461

Úgy Petra Lajosék aitószerelő műhelyêben papírmunkát végzett vagy hogy úg emlékszem.

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.10.22 -3 1 4460

Hát ez nagyon szomorú, ha csak ennyire futja lezárásnak, hogy tartanak egy Babos-Damil Nagy Feró Beatrice-Gangxta Zolee koncertet, ahol mindenki egymás nyakába borul és mindenki megbocsát mindenki mindent, akinek meg nem, az szégyenkezve elsunnyog.....

 

Aztán utána (mint egykor a szépemlékű Szomszédokban) mindenki beül egy buszba, és átmennek Ökörapátiba, ahol folytatják tovább Drága örökösökként....:)

Előzmény: Noirette (4459)
Noirette Creative Commons License 2022.10.22 0 0 4459

Újabban mindig össznépi bulival fejezik be az RTL-es sorozatokat, a BK, a DÖ és a HM esetében is ez volt a séma (igaz, az utolsónál egy váratlan csavarral). Ráadásul a KA-ban az alkalom Szent Adalbert csontjainak újratemetése lesz, ami valahol elég morbid. Most komolyan, egy temetés (még ha újratemetés is) mint népünnepély? Különösen azon a háttéren, hogy a települést évtizedekig irányító Szemerekit is most veszítették el. Remélem, őt azért eltemetik előtte, mielőtt mulatozni mennek. 

Előzmény: Mlle. Grenelle (4457)
Noirette Creative Commons License 2022.10.22 0 0 4458

"Mint többen is írjátok, a hálózatnak már hosszú idő óta semmi jövedelme nincs, lényegében nem is működik, a nekünk mutatott tagjai bohócok. (Illetve nem volt utalás rá, hogy a mutatott tagokon kívül lennének mások is.) Miért tekint mégis úgy rá mindenki, mintha valami félelmetes szervezet lenne, hatalmas jövedelemmel?"

 

Pontosan, egy szedett-vedett, vegyes társaság, a férfi tagok közül szinte mindenkinek van polgári foglalkozása, a nők többsége pedig háziasszony. A korábban Keresztanyu bizalmasának kiszemelt Petra pedig csak úgy elvan, sosem láttam, hogy bármit dolgozott volna (vagy csak nem figyeltem eléggé). Ő mondjuk tud néha "veszélyes" - értsd: vakmerő - lenni (ahogy anno Laura is tudott, de akkor sem a Hálózatnak dolgozott, hanem lázadásból Anatolijnak, később meg Mikolának). Viszont mostanában a Hálózat helyett főleg azzal van elfoglalva, hogy Janit vagy Márkot válassza-e.

 

És ha már Mikola, az a röhej, hogy legalább három jóval veszélyesebb bűnöző grasszál Makkosszálláson illetve Vologyábsn: Mikola, Anatolij és Topolisz, kiegészítve még ukrán oldalról Szergejjel, a dobàlódzós Tányával meg a suhancokkal, mégis a Hálózatot üldözi megszállottan Tivadar és Marozsán is. Közben Jóskáék rendőrautóval furikázzák a csempészárut a rendőrok orra előtt. Jut eszembe, a suhancokkal mi lett, felszívódtak?

 

Krasznahorkai is érdekes kérdés, nem hiszem, hogy "pro bono" dolgozna Rózának, sőt inkább mivel illegális tevékenységnek falaz, jól megkérheti az árát. Úgy látszik, Róza mama egy kifogyhatatlan kincsesládán csücsül, még abból az időből, amikor ő is aktívabb lehetett a csempészkedésben, és virágzott az üzlet. :) A bányából lehetne még jövedelem, de az sem nagyon termelt soha, mindig csak a huzavona meg a bűnözői csoportok harca folyt körülötte. Egyébként arról is csak érintőlegesen esik szó, amióta Jo-Jo lett a befektető.

 

Előzmény: Mazsola0070 (4451)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.10.21 0 0 4457

Akkor lesz egy nagyon erőltetett happy end... ezek is az Amazon: Ügyvéd forgatókönyvíróihoz jártak tanulni...

Előzmény: Ilhilla (4455)
Ilhilla Creative Commons License 2022.10.21 0 0 4456

Ha érdekel: bal gombbal jelöld ki és olvashatod! :-)

Előzmény: Ilhilla (4455)
Ilhilla Creative Commons License 2022.10.21 0 0 4455

Jó lenne, egy érthető, értelmes befejezés.

 

SPOILER!

 

A Keresztanyu záróepizódjában végre minden a helyére kerülhet. Régóta várt nagy találkozásoknak lehetünk szemtanúi, régi ellenségek ülnek újra egy asztalhoz, szerelmesek találnak egymásra, és Babosék közreműködésével hatalmas buli kerekedik, ami közben természetesen kiderül az is, mi lesz Makkosszállás és a Hálózat sorsa.

 

Előzmény: triola2 (4453)
triola2 Creative Commons License 2022.10.21 0 0 4454

"a hálózatnak már hosszú idő óta semmi jövedelme nincs, lényegében nem is működik," Igen. Eleinte legalább csempésztek ezt azt, de az utóbbi időben semmiféle aktivitást nem mutattak.

Arra viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy Marozsánt hogyan fogják megbuktatni. Vajon mit talál majd ki?

Előzmény: Mazsola0070 (4451)
triola2 Creative Commons License 2022.10.21 -1 0 4453

Pont aznap jutott eszembe, hogy vajon mikor fejezik be, amikor beírtad. :)

Én kedvelem ezt a sorozatot, de az utóbbi időben úgy éreztem, hogy nagyon elhúzzák a cselekményeket.

Meglepődtem és én sem értem, hogy Szemerekit miért kellett "meghalasztani". Remélem, Róza mamával nem tesznek ilyet. Jó lenne, egy érthető, értelmes befejezés.

Előzmény: Ilhilla (4439)
Ilhilla Creative Commons License 2022.10.21 0 0 4452

Keresztanyu semmi nem csinál,

 

Dehogynem! Ül az íróasztalnál és valamit "könyvel", jó párszor elhajtotta már aki megjelent nála, azzal "most hagyjál dolgozni"!

 

Ja! Tegnap pedig virágokat locsolt! :-)

Előzmény: Mazsola0070 (4451)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.10.21 -3 0 4451

Akkor – a munkaszüneti napokra is figyelemmel, amikor nem adják – a mait is számítva összesen 9 rész van még hátra.

 

Az öreg polgi meghalasztását én sem értem, mivel úgyis vége, nem lett volna mindegy, hogy ha életben marad? Minden esetre egy vígjátékba ez nem hiányzott.

Esetleg az lehet még – ha jól emlékszem valaki ezt már eljátszotta -, hogy kamu volt az egész rosszullét/haldoklás.

 

Mint többen is írjátok, a hálózatnak már hosszú idő óta semmi jövedelme nincs, lényegében nem is működik, a nekünk mutatott tagjai bohócok. (Illetve nem volt utalás rá, hogy a mutatott tagokon kívül lennének mások is.) Miért tekint mégis úgy rá mindenki, mintha valami félelmetes szervezet lenne, hatalmas jövedelemmel?

 

Keresztanyu semmi nem csinál, de tellik a legmenőbb pesti ügyvéd állandó foglalkoztatására, mindig úgy emlegetik, mintha egy Krőzus lenne, miből van a hatalmas jövedelme? Ez nem igazán derül ki.

 

Na meg hát ha ez tényleg egy kemény bűnszervezet lenne, akkor az a négy nikhaj hülyegyerek nem tudott volna velük így szórakozni hosszú időn át.

Előzmény: Noirette (4449)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!