Keresés

Részletes keresés

Tonio 2.0 Creative Commons License 3 napja -4 1 2866

A válogatott nem a külföldiek miatt gyenge, ki az, aki ezt állítja?..

 

Itt ez a gyűjtés szép meló volt RnD-től, de számomra is problémás, hogy összemossa a határon túli magyarokat, és a külföldi (francia, német, norvég, holland, brazil, szerb, stb) légiósokat.

Előzmény: Fradista Utazó (2865)
Fradista Utazó Creative Commons License 3 napja 0 1 2865

>Nálam Balog Judit, Hudák Emma vagy Kovács Patrícia továbbra sem számít légiósnak, hiszen az anyanyelvük magyar

Rendben, de akkor felejtsük el örökre, hogy a külföldiekkel a válogatott miatt van probléma. Hiszen a válogatott szempontjából tökéletesen mindegy, kinek mi az anyanyelve. 

Előzmény: Trombozis4 (2864)
Trombozis4 Creative Commons License 3 napja -1 2 2864

Kösz az összegyűjtést. Nálam Balog Judit, Hudák Emma vagy Kovács Patrícia továbbra sem számít légiósnak, hiszen az anyanyelvük magyar. Nade statisztikai szempontból ez nem zavar sok vizet. Légiósokra szükség van, csak magyar játékosokkal nem lennének a magyar csapatok versenyképesek a nemzetközi mezőnyben illetve a magyar játékosoknak sem árt, ha a világelit szintjét rendszeresen megtapasztalják a bajnoki meccseken. Ami továbbra is problémás azaz, hogy a légiós listán találunk olyan játékosokat, akik nem BL-csapatban szerepelnek és nem első számúak a saját posztjukon. Ezekben az esetekben azért el kell gondolkodni, mert ezek a játékosok nem emelik a bajnokság színvonalát. Összességében viszont nem kritikus a helyzet - a bajnokságban azt látjuk, hogy a fiatal játékosok nagy számban kapnak lehetőséget a női nb1-ben.

Előzmény: RnD (2863)
RnD Creative Commons License 3 napja -2 6 2863

 

 

2.2   LÉGIÓSOK

 

 

Érdekes lehet az is ki melyik poszton játszik, a szezon végi helyzetet mutatja ez a táblázat. Balátlövőben továbbra sem állunk jól, az első hét csapatból ötben légiósok viszik a prímet, csak Vácon és az MTK-ban találunk gólerős magyar átlövőket. A kapuban is soknak tűnik mindjárt tíz külföldi, igaz közülük három az ETO játékosa, hárman meg juniorok voltak még tavaly és nem is kaptak sok lehetőséget. Balkezes szélsőből és lövőből azonban nincs sok, persze jó balkezeseket külföldről sem könnyű szerezni.

 

 

 

 

 

RnD Creative Commons License 3 napja -2 6 2862

 

2.1   LÉGIÓSOK

 

 

*ebben az összefoglaló hsz-ben „légiósok” azok az NBI-es játékosok akik 1) más országok állampolgárai (is) és 2) még nem játszottak felkészülési vagy tétmeccsen a magyar válogatottban (=azaz a kettős állampolgárok is légiósoknak számítanak)

 

 

Az igencsak viszontagságos 2020/21-es bajnoki év pozitív hozadéka hogy jóval kevesebb lesz a légiós az NBI-ben – mondták többen tavaly ilyenkor. Valóban, a külföldi játékosok majdnem fele távozott az előző szezon végén, de jöttek újak is. ezért szeptemberben mindössze héttel kevesebb más országbeli játékos kezdte nálunk az évet (közülük hatan az Érd összeomlásával tűntek el az NBI-ből). Május végére újabb hét légióst vesztettünk, négyen a Siófoktól távoztak. Így aztán olyan rettenetes nagy változásról azért nem beszélhetünk, legalábbis ami a külföldiek számát illeti: ha ezt a két klubot kihagyjuk az összehasonlításból, kiderül h a másik 12 csapatban tavaly is, idén is gyakorlatilag ugyanannyi külföldit találunk (46-ot illetve 42-t). Minőségben azonban kétségtelen h az idei NBI már nem ugyanaz mint volt: Mendy, Krpez, Do Nascimento, Arenhart vagy Milosevic-Litre helyére nem jöttek hasonlóan nívós játékosok a határon túlról, Kisvárdán például három junior korú szlovák lány került fel az utánpótlásból (akik aztán majdnem végig a kispadon ültek, ha egyáltalán nevezték őket).

 

 

 

Év közben minimális volt a fluktuáció: ketten jöttek, heten mentek…A kazah Abilda Dana szeptemberben érkezett, decemberben hazautazott, majd áprilisban újra felbukkant Érden: ilyen kétszer történt ’leigazolásra’ ugyanabban a szezonban még nem volt nálunk példa. Tamara Radojevic másfél éve Kisvárdáról ment el gyerekszabadságra, novemberben aztán Békéscsabára tért vissza és most nyáron Kisvárdán folytatja majd újra.

 

A hét távozó közül négyen Siófokot hagyták ott, azok után h fizetést hosszú ideig nem láttak (mint kiderült, később sem nagyon…) Valószínűleg Amanda Kurtovic sem távozott szép emlékekkel az ETO-tól. A junior kort éppen maga mögött tudó Jovana Jovovic, akit Dunaújvárosban már több éve meglehetősen önzetlenül készített fel a magyar klub a szerb válogatottnak, télen váratlanul otthagyta az NBI-et és Budaörsre igazolt. Az ukrán Olga Vascsuk szeptemberben hat meccsen hét gólt lőtt Fehérváron, majd utána eltűnt, december végén már nyoma sem volt és az Alba azóta is hallgat róla (mondjuk a játékáról sok jót nem is lehetne mondani…)

 

 

 

 

RnD Creative Commons License 3 napja -2 5 2861

Most h vége a bajnoki szezonnak azt hiszem itt az ideje a visszatekintésnek. Írtam néhány összefoglaló hsz-t, ezeket a napokban posztolom majd itt...:)

 

1. GÓLKÜLÖNBSÉG

 

 Ezen a táblázaton a 182 NBI-es meccs gólkülönbségét jelöltem, külön-külön mindegyiket.

 

(Kivétel az ETO-Békéscsaba, ezt a mérkőzést nem játszották le, ’zöld asztal’ mellett tízgólos különbséggel a győri csapatnak írták jóvá a két pontot…bár az ETO nem állt ki a meccsre, az egyik békéscsabai játékos COVID-érintettségére hivatkozva, ami végül alaptalannak bizonyult.)

 

A legnagyobb gólkülönbségű győzelmek:

 

--26 gól: Kisvárda--ETO: 12-38

--24 gól: ETO—Vác: 43-19  és  FTC—SZKKA: 41-17

--23 gól: ETO—Fehérvár: 44-21  és  Érd—FTC: 19-42

--22gól: Dunaújváros—ETO: 18-40  és  Siófok—Fehérvár: 42-20

 

A Dunaújváros az egyetlen csapat amelyik vendégként nem tudott győzni egyszer sem. Egészen az utolsó fordulóig ez a Békéscsabának sem sikerült, de akkor aztán Siófokon három góllal megverték a hazai csapatot (34-37).

 

 

Fradista Utazó Creative Commons License 5 napja 0 1 2860

Hajdúnánáson kirúgták az edzőt. Az osztályozó előtt. Majdnem húsz éve volt ott edző. 

maedros Creative Commons License 6 napja 0 0 2859

Ha az EHF kupában is indulnak, akkor kell a bővebb keret. 

Előzmény: Trombozis4 (2844)
Buena Viszta Creative Commons License 6 napja 0 1 2858

Csak tréfálkoztam, de a siófoki Youtube oldalon fent van a meccs és az elején a játékosok búcsúztatása.

Tomorit nem búcsúztatták. Hogy azóta mi lett vele, még nem közölték hivatalosan.

Előzmény: van_Persil (2857)
van_Persil Creative Commons License 6 napja 0 1 2857

Ez alapján gondoltam, hogy öt is búcsúztatták, meg volt valamelyiküknek insta storyja, ahol szintén ök hárman látszódtak, ill. valahol olvastam, hogy Tomori valahova eligazol, de biztos Niomblával kevertem, tisztára, mint két tojás...

[kisricso instagram albuma]

Előzmény: Buena Viszta (2856)
Buena Viszta Creative Commons License 6 napja 0 1 2856

Valószínűleg Niomblaval kevered. Tomorit nem búcsúztatták el azon a mérkőzésen.

Előzmény: van_Persil (2855)
van_Persil Creative Commons License 6 napja -2 0 2855

Tomoritól Szikorával és Hársfalvival együtt elbúcsúztak a Békéscsaba elleni meccs elött.

Előzmény: Taliga007 (2851)
Fradista Utazó Creative Commons License 6 napja 0 1 2854

Van der Heijden kapcsán nem is volt pontlevonás. A másik három esetben is kifizették a pénzt, különben az MKSZ kénytelen lett volna a Sófokot kizárni, mérlegelési lehetőség nélkül. 

Előzmény: Trombozis4 (2852)
Trombozis4 Creative Commons License 6 napja -1 0 2853

Tomori 35 évesen már gyanítom nem szeretne külföldre igazolni - főleg annak tükrében, hogy ez lenne az első külföldi csapata. A magyar bajnokságban meg már csak presztízsből sem akar valamelyik kiscsapatban játszani apró pénzért. A középházban levő csapatok kerete is a véglegeshez közelít. Nagy valószínűséggel marad Siófokon - talán egy kis esély van arra, hogy a Fradiba igazol, ahol azért vannak problémák a hármasvédő poszton és Zsuzsa mondjuk sokkal jobb opció, mint Szekeres vagy Kisfaludy.

Előzmény: Taliga007 (2851)
Trombozis4 Creative Commons License 6 napja 0 0 2852

Fodor nyilatkozta, hogy időközben már kiegyenlítették a tartozásokat Pena és Laura van der Heijden felé, a játékosok vissza is vonták a keresetüket az MKSZ felé, de ettől még érvényben marad a pontlevonás. Szövevényes egy ügy, nah.. Az nagyon valószínű, hogy komoly összegeket írtak a szerződésekbe, erről lehetett hallani pletykákat korábban (pl. éppen Pena vagy Penezic igazolásánál). Az biztos, hogy Siófokon nagyobb kabátot vettek fel, mint amire fedezet volt a kincstárban és ezt most kompenzálni kell. Ez azért kicsit igazságtalan az éppen érkező játékosokkal szemben, mert ők nem kaptak szeletet a habzsi-dőzsiből. Azt is látni lehet, hogy a sztárok nem kérnek a szűk esztendőkből, egymás után lépnek le - ez persze valahol érthető.

Előzmény: Fradista Utazó (2850)
Taliga007 Creative Commons License 6 napja -1 0 2851

Fodor azt mondta, h kifizették őket, keresetet visszavonták (Kézivezérlésben volt) - csak azért nem fellebbeztek, mert a procedúra átcsúszott volna a mostani bajnokság lezárása utánra, így ha bukják, akkor a következő szezont kezdték volna -4 ponttal. Nem mintha ez egy hihető magyarázat volna... Mindenestre elhangzott, hogy a mostani keret felé még vannak tartozások bőven. Kíváncsi lennék mi lesz Tomorival...

Előzmény: Fradista Utazó (2850)
Fradista Utazó Creative Commons License 6 napja 0 1 2850

>Belegondolni is félelmetes, hogy milyen fizetéseket adtak

A pontlevonások nem arra engednek következtetni, hogy ténylegesen adtak. És ugye azt láttuk, hogy csak a szezon közben távozó külföldi játékosok jelentették fel a klubot a szövetségnél, de nem nagyon hiszek abban, hogy a magyarok felé nincs a klubnak tartozása. 

Előzmény: Trombozis4 (2847)
Bamberg58 Creative Commons License 6 napja -3 1 2849

Belegondolni is félelmetes, hogy milyen fizetéseket adtak”

 

Kik adtak?? Mi adtuk... mi, az adófizetők vagy Fodor abból amit el tudott tőlünk csaklizni!:))

Már régen megmondtam, hogy az MKSZ csak egy tiszta légiós csapatot engedélyez, se a Kisvárdának, se a Siófoknak nem engedte. Sőt most már a Győr is kénytelen álcázás gyanánt hígítani.:))

Előzmény: Trombozis4 (2847)
vitaceae Creative Commons License 6 napja 0 0 2848

Az idei tapasztalat az, hogy akkora fizetések szerepeltek a szerződésekben amekkorát majd fél év csúszással tudták csak fizetni. ( vagy úgy sem) 

Előzmény: Trombozis4 (2847)
Trombozis4 Creative Commons License 6 napja 0 2 2847

Belegondolni is félelmetes, hogy milyen fizetéseket adtak, ha 60%os bértömegcsökkentés után még mindig a bajnokság 3-6. helye a cél - és látva az igazolásaikat ez nem is annyira elrugaszkodott a valóságtól.

nicko Creative Commons License 6 napja 0 0 2846

Vagy másképpen mondva :) 

"Fodor János, a Siófok KC ügyvezető tulajdonosa a Sport Televízió Mai helyzet című műsorának vendége volt. Az elöljáró elmondta, a klubnál 60 százalékkal csökkentik a bérköltséget"

 

https://m.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezilabda-siofokon-hatvan-szazalekkal-csokken-a-berkoltseg-2832419

Előzmény: Bamberg58 (2845)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.06.14 0 0 2845

https://www.youtube.com/watch?v=1es8BWcSrYA

A túlélés érdekében negyven százalékra csökkenti költségvetését a korábbi EHF-kupa-győztes, ám a bajnokságban a pontlevonások után csak hetedik helyen végzett csapat, közölte Fodor János, a Siófok KC elnöke.

Trombozis4 Creative Commons License 2021.06.11 0 0 2844

Nem lesz rossz kerete az MTKnak jövő szezonra. Meglátjuk, hogy érnek össze csapatként, de ez egy jó keretnek tűnik, amivel még lehet célozni egy hasonló helyezést, mint amit idén elértek. 

Előzmény: ZLajos (2843)
ZLajos Creative Commons License 2021.06.11 0 2 2843

És immár hivatalos, hogy Szabó Laura is az MTK-ban folytatja.

Előzmény: Trombozis4 (2837)
Süni2 Creative Commons License 2021.06.10 0 0 2842

Valamilyen szinten biztosan lehet.

Előzmény: lunanoctis (2841)
lunanoctis Creative Commons License 2021.06.10 -1 2 2841

"/Amit meg Djokic-csal, Spiridonnal, Lökével művelt, az valami egészen elképesztő volt./"

 

Most komolyan, mi gátolná meg az ETO-t abban, hogy kiadjon csak ezekből a passzokból egy díszcsomagolásos DVD-s best-of-válogatást?

 

Egyébként őszintén érdekelne, mennyire lehet tanítani azt, ahogy a beállóival játszani tudott.

Előzmény: Süni2 (2818)
Fradista Utazó Creative Commons License 2021.06.10 0 0 2840

OK, kösz, megtaláltam a hibát. Nem vettem észre, hogy a délnyugati csoportban csak 11 csapat volt, ezért a Fiatal Kézilabdások SE, bár csak 38 pontjuk van, a két legeredményesebb közé tartozik. Itt tévesztettem el. 

Előzmény: eltax (2839)
eltax Creative Commons License 2021.06.10 0 1 2839

A hat első közül a két legeredményesebb csapat ( Fiatal KézilabdásokSE,Komárom)egyenes ágon felkerült...a maradék négyből a Füzesabony vissza lépett,hárman pedig vállalták az osztályozót..

Előzmény: Fradista Utazó (2838)
Fradista Utazó Creative Commons License 2021.06.10 0 0 2838

Az NB I/B-ben az ETO kikapott a Nagyatádtól hazai pályán, de megverte a Kozármislenyt, és végül a 7. helyen végzett a nyugati csoportban, azaz simán benn maradt.

Sajnos nem találok semmit arról, hogy az NB II-es bajnokok közül ki akar feljutni, és ki nem, de azt látom, hogy ki van írva három osztályozós párharc, semleges pályára, egy meccsen. 

 

https://mksz.hu/v2h/013/002/p_002.asp?p_verseny_kod_al=906&p_verseny_kod_evad_al=8&p_kezilabda__evad_kod=8

 

Nem állítanám, hogy teljesen értem, ki miért került oda az NB II-es kllubok közül, de így van kiírva. 

Trombozis4 Creative Commons License 2021.06.08 0 3 2837

Közben bejelentették az MTKnál, hogy Koronczai náluk folytatja jövőre. Talán nem véletlenül Vova személye nagy szerepet játszott a döntésében és reméli, hogy mindenben, de elsősorban védekezésben fejlődni fog.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!