Eseteleg - némi "nagyhatalmi ráhatással"- jövőre a Győr is átengedheti a fantasztikus ifi belsősorát (Koronczai,Farkas, Kürthi), mert a nagycsapatban játszani nem fognak az "hótziher", sajnos... Úgy már egész ütős lenne a keret, mehetnének ifi/junior válogatott néven is.
1. NEKA-nak szurkoltam és szurkolok, de Münchausen projektnek gondolom az NBI-es szereplést, mert a fiatal játékosok fejlődéséhez a tapasztaltabbakkal együtt játék hiányzik és egy fiatalokat játszató csapat kizúgása az NBI-ből szintén kár.
2. A junior válogatott NBI csapatokkal játékot nem szabad megszüntetni, mert a NEKA-n kívüli tehetségek játszatásához továbbra is szükséges lesz! Ne veszítsünk tehetségeket!
Gratulálok a NEKAnak, fontos meccset húztak be a lányok. Innentől kezdve a kezükben van a sorsuk, 6 meccset kell lejátszani, ahol ők az esélyesek. Persze az nb1 más kávéház, ennél komolyabb játékerő kell, ha ott nem a pofozógép szerepét kívánják betölteni jövőre. Titkon reménykedem, h megkeresik azokat a klubokat, akik adnak játékosokat az ifi válogatottba (pl. Győr, Békéscsaba) és kölcsönveszik a korosztályos legjobbakat (akár kettős játékengedéllyel- esetekben visszajátszva az nb1-Bbe). Így gyakorlatilag juniorválogatottként indulnának az nb1-ben, amely egyben azt is jelenti, hogy a játékosok terhelésének csökkentése érdekében el lehet törölni a női juniorválogatott-nb1es csapatok elleni meccseit (hiszen alapból az nb1-ben játszanak ellenük). Úgy gondolom, hogy a fiatalok kiemelt versenyeztetési lehetőséget kapnának: 18 évesen viszonylag keveseknek adatik meg, hogy megfelelő játékidő jut az nb1-ben. Az idény végén biztosan érkeznének ajánlatok a játékosoknak más nb1es csapatoktól.
Nagyon kemény meccs volt (persze csak online néztem), nem a látványos játék dominált.. Ritkán látni így védekezni ilyen átlagéletkorú csapatot, mint ahogy az első félidőben a NEKA tette. Viszont az is tény, hogy a Budaörs védekezése meg tudta fojtani a NEKA támadójátékát, Kajdon Blanka és Szabó Nina nagyon kellettek elől, hogy meglegyen ez a meccs. A magasabb lányok még nem igazán képesek hatékony átlövőjátékra ezen a szinten (Juhász Gréta, Mlinkó Zsófi).
Összességében megérdemelte szerintem a NEKA, nagyon szervezettek voltak. A kezükben van a bajnoki cím. Ahogy nézem, egy nagyon nehéz, és egy közepesen nehéz meccsük lesz idegenben (Kozármisleny és Győr II), a többit szerintem rosszabb játékkal is kötelező hozniuk. Egy pontot még veszíthetnek is, az egymás elleniben jobbak a Budaörsnél.
Én azt gondolom, ha nagyon akarják, és mozgósítják Szabó Ninát és Herczeg Lilit is, akkor meglesz. Kérdés, utána hogyan tovább..
A NEKA megverte a Budaörsöt, ezzel ők léptek a tabellán az első helyre, és a NEKA a bajnoki cím első számú esélyese. Sokáig szoros volt, aztán az utolsó tíz percben elhúzott a NEKA. A végeredmény 24-20.
Belenéztem a a Debrecen-Érd meccs utáni sajtótájékoztatóba. Hát elég nagy még mindig a bizonytalanság Érden és a játékosoknak egyre nehezebb lesz máshova igazolniuk. Kiváncsi vagyok megy-e onnan játékos Siófokra. Harmadik Félidőben részben kiderülhet. Ha nem Zácsik megy balátlövőbe oda, akkor lövésem sincs ki lehet még. Ha Tomori lesz a balátlövő, akkor
Ha a NEKA vasárnap hazai környezetben megveri a Budaörsöt, akkor pontelőnnyel lesz első helyezet az nb1-ben úgy, h mindkét meccsét lejászotta már a második helyezettel szemben. Onnan kezdve a NEKA az elsőszámú esélyes a feljutásra.
A Vasas, nem kis meglepetésre, kikapott ma a Szombathely-ifitől, így ők végképp kiszálltak a bajnoki címért folyó versenyből. Ezt jó eséllyel a Budaörs és a NEKA fogja egymás közt lejátszani. Máshoz egy hétre NEKA - Budaörs rangadó Bogláron.
Keleten az Eger továbbra is 100%-os, a Pénzügyőrnek becsúszott egy hazai vereség a Szegedtől, ott elég egyértelműnek látszik a helyzet.