Keresés

Részletes keresés

Mazsola0070 Creative Commons License 2024.02.04 0 0 1020

"egy lakótelepen vödröket osztogatnak, hogy a lakók azokba"

 

Amikor eddig olvastam, őszintén szólva én más folytatásra számítottam....:))

Előzmény: Ilhilla (1019)
Ilhilla Creative Commons License 2024.02.03 -1 0 1019

Képzeljétek, nálunk most mit vezetnek be: egy lakótelepen vödröket osztogatnak, hogy a lakók azokba gyűjtsék a konyhai hulladékot, maradékot és majd elszállítják tőlük és újrahasznosítják! R ö h e j !

 

Ha a családi házak is sorra kerülnek, én tuti nem gyűjtöm, nem büdösítem vele a környezetemet! A zöldhulladék eddig is ment a komposztba és a vásárlásnál is figyelem, mit veszek meg, ne maradjon semmi. 

Alpári Gnác Creative Commons License 2024.02.03 0 0 1018

Szóval látszik, hogy az egész kizárólag a profit miatt van. Jól jön az a +50 Ft/palack a cégeknek.

 

Hát, itt sajnos csak egyetlen cégről beszélhetünk, ez pedig a MOHU, vagy hogy a fenébe hívják őket.

 

Az italgyártók az 50 Ft-ot ugyanis azonnal átutalják ennek, ők persze majd a bolttól vissza kapják, ha az eladta az italt.

De a pénz mindaddig a MOHU-nál van, amíg a polgár vissza nem váltja a palackot.

Mivel szerintem 70-80%-nál többet nem fognak visszaváltani, így a fennmaradó tétel a tiszta profit, nyilván ez is a fedezete annak a sok milliárdnak, amit koncessziós díjként kifizettek.

 

Egyébként annyira jellemző ez ránk...

A környezet védelem mindenhol a világon pénzbe kerül. Nálunk meg bevételt próbálnak csinálni belőle...

Előzmény: dojcstomi (1016)
Ilhilla Creative Commons License 2024.02.03 -1 0 1017

Teljesen igazad van.

Én eddig naponta megittam 1-2 0,5 literes szénsavas ásványvizet a csapvíz mellett (itt Szolnokon elég tűrhető). Mostanában éreztem, hogy a keringésemnek nem jó a szénsavas, tehát leállok, mert nem fizetek + 50 forintot. A visszaváltással ugyanis nem vacakolnék. 

Ha nagyon szénsavasra áhítozom, legfeljebb veszek egy szódagépet, a csapvízhez pedig előveszem a vízszűrős kancsómat. 

Előzmény: dojcstomi (1016)
dojcstomi Creative Commons License 2024.02.03 0 2 1016

 

Eddig a pet palackokat és dobozokat összegyűrve beletettük a sárga kukába,

 

Mi is, bár nálunk szürke és csak egy sárga hátterű fekete felirat van rajta, hogy mit dobhatsz bele. A kupak is ugyanoda ment.

 

a palackot kupakkal együtt kell majd sértetlenül beletenni az automatákba, valószínűleg ezért találták ki ezt a "rajta marad a kupak a palackon" dolgot

 

Ezt csomó ember le fogja tojni, mert az egész koncepció hibás, nem gondolták át.

 

Odáig OK, hogy itthon valamennyi ideig sértetlenül tárolom, de pl. én összegyűrve kupakostól mindenestől erre a célra fenntartott szatyrokba gyűjtöm és azzal zarándoklok el a szelektív gyűjtőig, ahová sajnos max. kettesével tudom dobálni, HA szerencsém van és nincs éppen tele. Mert volt már olyan, hogy a fél városrészt bejártam és mindenhol tele, olyankor megy a kommunálisba, mert annál picit talán értékesebb az időm, semhogy végigjárjak egy teljes városrészt, hátha találok olyan szelektív gyűjtőt, ami nincs dugig.

 

A másik fele az, hogy hajléktalanoknak ez jó business lenne, csak ugye hogy a francba hurcolászna magával ép palackokat. Meg egyáltalán... mégis mekkora térfogatú szatyor, táska, tároló, tartály kéne az ép palackok visszahurcolásához?

Az meg talán egy élelmiszerbolt szempontjából érthető, hogy érdekük, hogy minél gyakrabban vásárolj náluk, de mondjuk max. 6-12 palackonként nem fogok elmászni a boltig csak azért, hogy bedobjam, aztán vissza. Amikor eddig kb. 50 palackot dobtam ki a szelektívnél. Ha dokumentálom okostelefonnal, hogy tessék nézni itt dobom ki a saját szemetem, vajon fizet a MOL 50-eket vagy le se...? Gondolom utóbbi.

 

Aztán ugye kiderült, hogy ja készpénzt nem kapsz.. Bukta, tehát a hajléktalan SEM áll sorba, mert a kupont nem fogja levásárolni és lényegében minden 50 Ft csak egy "hitel" ebben a formában addig, amíg le nem vásárolod. A másik valami QR kódos ökörség, ahol a számlaszámod megadásával lehetne visszautalást kérni. Ehhez személyes adatok kellenek. Kösz, nem akarom megadni a személyes adataimat.

 

De ha épp csak 5 embernek van mondjuk fejenként 12 kihajintanivaló palackja egy időben, akkor egy emberre hány percet kell várni?

Az automata mennyire fog finnyáskodni a palackokkal? Hát a Sparnál divat volt, hogy egy sparos visszaváltó automata nem fogadta el azt a palackot, amit az Intersparban vettem, mondván az ő Sparjukban ez nem kapható.

 

Szóval látszik, hogy az egész kizárólag a profit miatt van. Jól jön az a +50 Ft/palack a cégeknek. Ez nem környezettudatosság, mert ha az lenne, a környezettudatos viselkedésért járna a pénz és nem azért, hogy valaki meghatározza, hogy mit és hogyan kéne környezettudatosan kezelned és ha ezt nem teszed, lényegében büntetést fizetsz.

 

Arról meg nem én tehetek, hogy az üdítők/ásványvizek üveges palackozása megszűnt. Az üvegvisszaváltásra meg még mindig a legjobb egy élő embert alkalmazni. Mert az nem fogja élből visszadobni azt is, amit el kéne fogadnia.

 

A miért iszod eztre meg az válasz, hogy az ásványvizeknek (főleg a szénsavasaknak) legalább van íze, a csapvíz semmilyen, ráadásul dugig van szemmel látható fehéres üledékkel forralás után is tehát.. mondjuk errefelé betonkemény a víz. Egyszer majd lemegyek Szegedre megnézem ott milyen a lágy víz, feltéve, hogy nem büdös, mert Berettyóban azt hittem elhányom magam olyan büdös volt. Pár napot egy ismerős családnál töltöttünk, szóval még fürödtem is benne... egy "élmény" büdös vízben mosakodni. :DD Ha belegondolok, hogy azzal főznek is. Asszem azon a környéken szokott lenni arzénes is a víz.

 

A víztisztító berendezésekkel meg egyrészt foglalkozni kell, másrészt költséggel is jár, harmadrészt meg nem mindenki szereti az ily módon szűrt vizet. Plusz időnként penészes jóbarátunk is befigyelhet.

Előzmény: Ilhilla (1014)
Goldfinger bullet Creative Commons License 2024.02.03 0 0 1015

Egy 2019-es Uniós szabály miatt kell a kupakokat a flakonhoz rögzítve gyártani.

A szabály bevezetésére 5 év türelmi időt adtak ami azt jelenti, hogy idén júliustól már csak így lehet forgalomba hozni az italos palackokat.

A Coca Cola ennek elébe ment és ők már tavaly év eleje óta fokozatosan használják a termékeiken ezt a megoldást.

Előzmény: Ilhilla (1014)
Ilhilla Creative Commons License 2024.02.03 -1 0 1014

Eddig a pet palackokat és dobozokat összegyűrve beletettük a sárga kukába, hogy eleget tegyünk a szelektív gyűjtés előírásainak. 

A kupakokat külön gyűjtöttem és időnként beledobtam az élelmiszerbolt előtt elhelyezett szív alakú gyűjtőbe (egy kisfiú gyógyulásáért gyűjtötte a lakosság).

 

Amióta a MOL gyűjti a hulladékot, megszüntette a kupakgyűjtésnek ezt az értelmes módját, mindenki azt csinált a kupakkal, amit akart (én  összegyűjtöm és külön zacskóban a sárga kukába dobom, hátha szétválogatásnál hasznosabb a dolog). .

 

Most kitalálták (és rengeteg pénzt áldoztak az automaták elhelyezésére), hogy visszaváltós lesz a pet palack és a dobozok. Gondolom, a palackot kupakkal együtt kell majd sértetlenül beletenni az automatákba, valószínűleg ezért találták ki ezt a "rajta marad a kupak a palackon" dolgot.

Ha nem, akkor hová kell/lehet majd tenni az újrahasznosítás miatt sokat érő kupakokat? 

Előzmény: dojcstomi (1011)
Alpári Gnác Creative Commons License 2024.02.02 -1 0 1013

Lehet azért értelme, Erdélyben pár éve mindent elborítottak a darazsak.

Nem csak a házban, amit béreltünk, mert ott egy medicin labda méretű darázsfészket szedtek ki a tető alól, hanem benn a városban is.

Ott bizony csak pohárból lehetett inni, mert a dobozba simán bement az idióta darázs...

 

Cukros vizet tettünk egy PET palackba, az oldalán lyukakkal, estére túlzás nélkül fél kiló darázs volt benne. Meg lódarázs, meg minden egyéb repülő szerkezet, akiktől én amúgy betegesen irtózom...

Mindenhova Chemotox-szal mentem, a szabadban is fújkáltam és válogatás nélkül bármit és bárkit lefújtam a barátaim legnagyobb örömére...:)

 

Pár hónapja dolgoztunk egy padláson.

Hűvös volt már, október lehetett szerintem.

Kábeleket húzkodtunk és össze akartam őket kötni, de az adott padláson sötét van, meg fel sem lehet állni, mert alacsony a tető, felvittem hát egy lámpát.

Molyolok ott, egyszer csak rászáll a lámpára egy darázs, nem volt nagyon aktív, inkább fáradtnak tűnt.

Leütöttem valamivel, jött egy újabb, azt is lecsaptam, jött még kettő.

Mondom, mi a fene van itt, ennyi már csak nem tud eltévedni, nézek körül és a tető szigetelésből építettek egy nem akkora fészket, mint az erdélyi, de egy kosárlabdányi méretű ez is volt és észre sem lehetett venni, mert ugyanolyan volt a színe, mint a szigetelésnek.

Csak oldalfekvésben lehet ezen a padláson mozogni, ha rosszul mozdulok, akár le is rúghattam volna és akkor meghalok.

Hívjuk a tulajt, felküldte valami emberét, hogy "mi van bazmeg, szartok a darázstól?" Én mondjuk valóban...

Meglátta az objektumot és annyit mondott: Hümmmmm... Hát ezt majd inkább januárban szedjük le...

:)

 

És azt is értem, hogy az ember leteszi a sörös dobozt, nem borítja fel.

De rendkívül rossz az optikája egy olyan terméknek, amiből kifolyik az ital.

Hát ha ráhúzok egy kotont, szerintem az benn tartja a folyadékot és akkor se kerül 800 forintba (már ez is milyen...???), ha eperízű...

Előzmény: W_B (1012)
W_B Creative Commons License 2024.02.02 0 0 1012

Én a sörös/üdítős doboz kupaknak nem látom sok értelmét.

Ha kinyitok egy ilyen dobozt, akkor 10-15-20 perc alatt megiszom.

Soha nem éreztem szükségét, hogy kupakot tegyek rá; de ha kéne, biztos nem lenne nálam a kupak.

 

Én is inkább szóróanyagként tudnám elképzelni, valamelyik ital reklámjával, mint hogy pénzért adni, és ilyen drágán.

De én még ingyen sem fogadnék el ilyet, mert felesleges műanyagszemétnek tartom.

dojcstomi Creative Commons License 2024.02.02 0 1 1011

Felmerül a kérdés, hogy aki ezt kitalálta, mennyire volt a döntésében a marketingbullshit és mennyire volt praktikussági okokkal magyarázható, merthogy a környezetvédelemhez semmi köze az tuti.

 

De olyan nagyon a praktikussághoz sincs. Mert ott bukik el a sztori, hogy ha a madzag nélküli külön kupakos palackot vissza akarod zárni, akkor megőrzöd a kupakot. Következésképp semmi értelme odaláncolni. :D Egy húzásra senki nem iszik meg fél litert. :D

Előzmény: Apádfüle (1010)
Apádfüle Creative Commons License 2024.02.02 0 1 1010

Ha néha sikerül egy ilyen "odaláncoljuk a kupakot a palackhoz" típusú cuccot vennem, első dolgom a felnyitást követően, hogy letépem a műanyag darabot, ami tartja.

 

Na, most megnyugodtam, hogy "nem vagyok teljesen őrült". Én még káromkodni is szoktam közben, és szidom a laza erkölcsű anyukáját annak, aki ezt kitalálta. Pedig szelíd lelkű, kulturált ember vagyok általában. :)

Előzmény: dojcstomi (1008)
Ilhilla Creative Commons License 2024.02.02 -1 1 1009

András és Levente a "rossz zsaru - jó zsaru" szerepét kapta a műsorban, őket együtt szerepeltetik.

Ráadásul még haverok is, több közös befektetésük van. 

Előzmény: dojcstomi (1006)
dojcstomi Creative Commons License 2024.02.02 0 1 1008

 

a zárhatóság kérdése remek ötlet

 

Csak ide lehetne venni, akkor a sörösüvegeket is meg a long drinkes üvegeket is, mert felbontás után azokat sem tudod visszazárni. Holott épp a Szentkirályinak vannak olyan üveges verziói, amikre visszacsavarható a fémkupak.

 

mert a kupak nem válik el a palacktól felbontás után.

 

Azt de rühellem! Valaki szerint ez környezettudatosságot növelő tényező, szerintem meg hülyeség és csak a kitölthetőséget rontja, plusz ahogy Lakatos Istvánnak, úgy a többi ilyet használónak is a pofáját csapkodja a "lifegő" kupak.

 

Arra viszont nem jöttem rá, hogy pl. a Happy Day gyümölcslevekre miért kellett ez az új "szétvágjuk a kupakot, hogy ott maradjon" baromság, még pluszban csavargatni is kell. Hát ki a franc iszik 1 literes gyümölcslevet menet közben, hogy fontos legyen, hogy ne veszítse el a kupakot?

 

Másrészt, a nem elválós kupakra még egy ellenérv:
Nem tudom, hogy csak én vagyok-e ennyire hülye, de ha veszek egy fél literes vackot, aminél még nincs a palack nyakához "hegesztve" a kupak, akkor amíg iszok belőle, a kupakot a kezemben tartom, főleg akkor, ha később is inni akarok belőle. Ez azért igazán nem nagy fáradság. Utána meg kupakkal együtt úgy is a szemétbe kerül, tehát... Nem tök mindegy, hogy rácsavarva kerül a szemétbe vagy külön?

Ha néha sikerül egy ilyen "odaláncoljuk a kupakot a palackhoz" típusú cuccot vennem, első dolgom a felnyitást követően, hogy letépem a műanyag darabot, ami tartja.

Előzmény: Ilhilla (1004)
dojcstomi Creative Commons License 2024.02.02 0 0 1007

És mindezek tetejébe az egyszeri usertől van pofája egy 2.5 decis spray-ért több, mint 19k-t kérni. Szánalmas.

Előzmény: Alpári Gnác (1003)
dojcstomi Creative Commons License 2024.02.02 0 0 1006

 

Moldován az egyik, aki ott van minden adásban?

 

Viszont akkor jogosan merülhetne fel az a kérdés is, hogy Moldován mellett miért pont a két Balogh a fix?

 

Megnéznék egy olyan összeállítást is, hogy Sárospataki Albert, Lakatos István, Varga Eszter, Orbók Ilona és... Balogh Péter. (csak hogy egyik szélsőség irányába se menjünk)

Előzmény: Mazsola0070 (1000)
Ilhilla Creative Commons License 2024.02.02 -1 1 1005

https://www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-sztarok/capak-kozott-moldovan-andras-kiakadas/4x4z21s

 

Ne a vállalkozókat szidja, hanem a "munkaadóját" okolja, hogy beengedi a műsorba a reklámidőért áhítozókat!

Előzmény: Ilhilla (1004)
Ilhilla Creative Commons License 2024.02.02 -1 1 1004

Egészen biztosra veszem, hogy "kupakos Jani" bírálata során elhangzott még egyéb sértő dolog is András cápa részéről, csak  nem vágták be. 

Egy férfiember azért valljuk be, nehezen sírja el magát. Valószínű a stressz is okozta az elgyengülést, de tuti kibabráltak vele. A többi cápa is kinevette először, de egy ponton megváltozott a hozzáállásuk: még András arca is elkomorult, remélem azért, mert elszégyellte magát és rájött: nem beszélhet ilyen hangnemben más emberrel, mert már túllőtt a célon és nem vicces. 

 

Az ötlet egyébként jó és -ha észnél lett volna- rá kellett volna vágnia Levente "kísérletére": az ember legtöbbször megissza a sört, ha felbontja, legfeljebb leteszi valahova, de NEM FEKTETI LE a dobozt. 

 

Továbbra is állítom: a zárhatóság kérdése remek ötlet, a kivitelezéssel van probléma!

 

Egyébként manapság már egyes ásványvizes palackokat vissza lehet zárni, mert a kupak nem válik el a palacktól felbontás után.

Alpári Gnác Creative Commons License 2024.02.01 0 0 1003

Lehet, hogy igazad van, bár ahogy tudom a műsor nyeri a saját sávját.

Viszont az a baj, hogy nem lehet ezen változtatni, mivel a forgatások már régen megtörténtek, ha rossz a visszhang, nincs mit tenni.

Újra lehetne persze vágni, csak kérdés, hogy megmarad-e a kontextus?

 

Én, személy szerint el tudom viselni, nagyon kevés olyan alkalom van, hogy ne küldeném el sokkal inkább a csudába a tisztelt feltalálókat.

De most tényleg: amilyen értékelésekkel ezeknek van képe odaállítani, hát én konkrétan üvöltve hajtanám el az anyjukba mindet.

Bő 30 éve vagyok vállalkozó és a cégem soha nem ért 100 milliót sem, pedig termel pénzt, még ha egyre kevesebbet is, van egy budapesti ingatlanunk, egy olyan piacon vagyunk még (ha egyre ingatagabb) talpon, amiből mellőlünk kipusztult szinte mindenki, stb.

Ezek simán beáraznák 1 milliárdra.

 

Le vannak osztva a szerepek, Petya mindenkinek angyali türelemmel elmagyarázza, hogy a tavalyi 60 ezres bevétel nem értékeli 2 milliárdra az ötletet, VK flegmáskodik, én nem tudom, direkt kitanulta-e ezt a foghegyről való társalgást, vagy gyárilag ilyen, Adócápa jön a cégjogi baromságokkal, hogy 3 év múlva 100%-on akar kiszállni, meg osztalékelsőbbség (miféle osztalék egy startupból?), DCs meg, mint igazi Fazekast járt parasztgyerek elmondja a frankót és ne mondjátok, hogy az esetek túlnyomó részében nincs igaza!

 

Most idejön egy programozó egy sörösdoboz-takaróval, ami mellett kifolyik a sör! Hát ez micsoda, bassza már meg!!!??? Hát nem jutott eszébe kipróbálni?

 

Vagy a múlt héten az új Panthenol.

Aminél mindenki kerülgette a forró kását, hogy hát hiszünk nektek, de hát...

Ez tudomány, a kurva életbe, itt nem hinni kell, hanem bizonyítékot szolgáltatni!

Csak ugye ha mégis bejön (dehogy fog), akkor talán rossz fényt vetne a cápákra, hogy dobták az ötletet.

Pedig bizonyítékokon alapuló orvoslás van, annyira felháborító volt az pícs, hogy még most is nehezen találom a szavakat.

És egyedül DCs volt elég tökös, hogy felálljon és megkérdezze, hogy itt mindenki hülye-e?

És 2 milliárdra értékelték a cégüket, mert adtak a haverjaiknak a spray-ből és azoknak tetszett, meg 200 kutyán tesztelték.

Hát komolyan beszarás...!

Nem a picsába kellett volna zavarni őket, hanem szájon vágni.

 

Nyilván nem gondoltam komolyan, nem bántalmaznék senkit, csak azért a löttyös indulat néha elborítja az én agyamat is:)

Előzmény: shadoe (1002)
shadoe Creative Commons License 2024.02.01 0 1 1002

Szerintem ha nézettségnövelés a cél a tajparaszt viselkedéssel, azzal az a baj, hogy ez már elment egy olyan irányba, ami annyira idegesítő, hogy amennyi nézőt ezzel szerezni lehet, azzal ugyanannyit veszíteni is. Biztosra veszem, hogy sokan hagyták ott a műsort, pont azért, mert nem bírják nézni, ahogy ez a baromállat széttrollkodja a műsort.

Gabknowsworst Creative Commons License 2024.02.01 0 2 1001

Részben persze igazad van, de azért azzal amit írsz, van néhány problémám:

- Moldován nem most lett bunkó, hanem az első évadtól kezdve az, sőt egyre rosszabb

- lehet, hogy most éppen igaza volt, de évek óta folyamatosan beleszáll jelentkezőkbe, ha éppen olyanja van, olyanokba is, akik ezt semmivel nem érdemelték ki

- lehet jönni azzal, hogy "minek ment oda", de egyrészt egy ilyen, alapvetően jó és talán még azt is mondhatjuk, hogy edukatív műsorba pont nem kéne szerintem egy ilyen vegzáló vadparaszt, másrészről meggyőződésem, hogy pont azért amit írsz (mások is nézik a műsort, mielőtt eldöntik, hogy jelentkezzenek-e), az ő primitív stílusa biztos, hogy jó pár normális vállalkozót távol tartott attól, hogy eljöjjön ide

 

Mellesleg abban biztos vagyok, hogy a szerkesztőknek semmi gondja a viselkedésével, sőt még adják is alá a lovat, kell a show alapon.

 

Ami még elszomorít, hogy sokan vannak azon a véleményen, hogy teljesen rendben van, amit művel - ami egyrészt az empátia teljes hiányáról tanúskodik, másrészt jó mutatja, hogy merre tart ez a nyomorult világ.

 

És ami hab a tortán (de ezt is írtam már): a messze legnormálisabb és legkorrektebb Balogh Petya is kezd erre az évadra elmenni ebbe a vadparaszt moldováni irányba.

Előzmény: Mazsola0070 (1000)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.02.01 0 0 1000

Ami nekem furcsa volt, a bevezető beszélgetésben az hangzott el, hogy dobozkupakosék folyamatosan nézték addig a Cápák között adásait, tehát nyilvánvalóan tudatában voltak annak, hogy Moldován a stílusával együtt része a magyar formátumnak, így a csesztetésére, beszólogatására fel lehetett (volna) készülni.

 

Az sem lehet előzmények nélküli, hogy egy nagydarab kivarrt szakállas a beszólogatásra elsírja magát, nem hiszem, hogy a környezetéből senki ne lett volna tisztában azzal, hogy mimózalélek a csávó, és nem biztos, hogy szerencsés, hogy a kínai filléres termék oldalon is kapható hatalmas találmányával házhoz megy a valagba rúgásért. (Pl. nekem tériszonyom van, így biztos nem mennék el olyan TV műsorba, amelyikben egy szakadék fölött kell egyensúlyozni.)

 

Szerintem senkinek nem kötelező szerepelnie a TV-ben, de ha valaki önként és dalolva elmegy egy olyan műsorba, amelyről tudja, könnyen lehet, hogy pofándobják tortával, akkor ne sírja már el magát, ha tényleg pofándobják, mert hogy az mennyire megalázó.

 

De azért nagyon érdekes az is, nem lehet, hogy nézettségnövelő készítői koncepció, hogy Moldován ezt a stílust az RTL egy szórakoztatónak szánt, főműsoridőben adott műsorában megengedheti magának? No meg az is, hogy az új felállás és stílusa ellenére (vagy éppen azért?) Moldován az egyik, aki ott van minden adásban?

 

Ha a készítőket ez zavarná, nem lehetne szólni neki, hogy itt ezt ne csinálja, mert nem fér bele a műsor koncepciójába, hogy ilyen stílusban beszél egyes jelentkezőkkel? (Sőt újabban beszólogat a befektetőtársainak is.)

 

Kíváncsi vagyok, Moldován a magánéletben (pl. a beosztottaival) is ilyen-e, mert ha igen, az tényleg nagyon durva, de hogy egy TV műsorban az abban önként szereplőknek, valóban durva stílusban megmondja, hogy feltalálták a meleg vizet?

 

Ilyen alapon Ramsayre is lehet mondani, hogy pl. a Pokol konyhájában a szereplőket megfélemlítő a stílusa, holott a szereplők pontosan tudják, ha ide jelentkeznek, ott ez lesz, ennek tudatában mennek oda.   

  

 

 

Előzmény: Gabknowsworst (999)
Gabknowsworst Creative Commons License 2024.02.01 0 0 999

Azt, hogy "hű de fontos, hű de PC" nem arra értettem, hogy az iskolai bullying ne lenne egy súlyos probléma, hanem arra, hogy az RTL finoman szólva is képmutató, mert azt viszont tartom, hogy amit Moldován csinál, az a bullying minősített esete. Ott sántít picit a hasonlat, hogy itt többnyire a vállalkozó társak nem szállnak be a szemétkedésbe, sőt sokszor láthatóan zavarja is őket ez a viselkedés. Kábé az 5-6. évadra pedig már eljutottak odáig is, hogy néha rá is szólnak, ami láthatóan csöppet sem zavarja a kamuburgerezőst, fel nem merül benne, hogy legalább egyszer elgondolkodjon azon, hogy a hiba esetleg az ő készülékében van.

 

Hogy mit lehet tenni a bullyinggal? Szerintem nagyon sokat nem. Ez nem valami újkori nóvum, mióta világ a világ, létezik sajnos. Maximum annyi változott, hogy idővel az eszközök szélesedtek, amivel egy szerencsétlenre rá lehet szállni. Lehet mindenféle kommunikációs üzeneteket küldeni azoknak, akik ilyen helyzetbe kerülnek, hogy ne szenvedjenek csendben, hanem kérjenek segítséget, illetve azoknak akikből még nem veszett ki teljesen az empátia azt az üzenetet közvetíteni, hogy ha ilyet látnak, próbáljanak segíteni. Bár ez utóbbi elég reménytelen a mai világban, amikor a legtöbb cég, illetve a politikai is az önzésre, a kivagyiságra "nevel".

 

Azt viszont továbbra is próbálnám megérteni, hogy mi az, hogy "3 év múlva 100 százalékon szeretne kiszállni". Mert ha azt jelenti, hogy úgy gondolta, hogy ad 30 százalékért 10 milliót és 3 év múlva garantált 33,3 milliót kér vissza, akkor azt nem befektetésnek, hanem uzsorakölcsönnek hívják.

Előzmény: Alpári Gnác (998)
Alpári Gnác Creative Commons License 2024.01.31 0 0 998

Hű, mennyi elütést hagytam benne, szégyellem is magam...

 

Nem feltétlenül értek egyet.

Az iskolai bullyinggal tényleg kezdeni kellene valamit!

Én nem tudom, hogy ez a Balázs valóban annyira normális gyerek-e, mint ahogy a műsorból kiderült, vagy csak ügyes volt a vágás, de ha nem az, akkor sem érdemeli meg semelyik gyerek, hogy csesztessék a félnótás osztálytársai.

Nyilván nem specifikusan magyar probléma ez, de nekem a saját fejem fáj, hát nem tipikusan állami feladat lenne ez?

Nem lehetne a propagandára költött végtelen mennyiségű pénz egy kis szeletét erre áldozni?

Persze félő, hogy még kontraproduktív is lenne, mivel konkrétan semmihez sem értenek nagyjaink, érdemes megnézni, hogyan válaszol a fő agitpropos szakember Balássy Gyula egy váratlan kérdésre, de legalább látnám, hogy próbálkoznak.

 

Na de felnőtt ember odamegy egy sörös doboz kupakkal, ami mellett kifolyik a sör!

 

Hát mit kellene azzal csinálni?

Még csak el se küldték oda, ahova való, aztán elsírja magát, hogy ő mennyit dolgozott ezzel. De hogy a szó szoros értelmében sírva fakad...

Ehhh...

Előzmény: Gabknowsworst (997)
Gabknowsworst Creative Commons License 2024.01.31 0 1 997

Sajnos nem biztos, hogy lesz időm akár a mostanit, akár az előző részt visszanézni.

 

"Adócápa viszont kérne a pénzért 30%-ot, de 3 év múlva 100%-on akar kiszállni." Ezt mégis hogy kell elképzelni? Addig értem, hogy a 10 misiért 8 százalék helyett 30-at kért, de mi az, hogy 3 év múlva 100 százalékon akar kiszállni??? Annyin tud kiszállni, amennyiért valaki megveszi a részesedését, ha egyáltalán.

 

A facebookon most egyébként azon megy a diskurzus, hogy Moldován egy igazi paraszt, aki porig alázta a kupakos vállalkozót, vagy csak megmondta a frankót, amit túlérzékeny emberünk túlreagált. 

Én látatlanban mondanám, hogy Moldován egy tajparaszt, ami független attól, hogy az adott ötlet baromság-e vagy sem (ilyenkor mindig sietve hozzáteszem, hogy a Harry Potter könyvek szerzőjét tudtommal több mint 20 kiadó küldte el melegebb éghajlatra, mielőtt kiadták a regényt, majd a folytatásokat, amikből óriási világsiker lett egytől-egyig).

 

Az is elgondolkodtató, hogy az internet népének egy jó része szerint Moldován a legjobb fej és legfaszább csávó, tőle igazán jó ez a műsor - mondják ezt úgy, hogy ha valaki csak egyszer az életben ilyen stílust engedne meg velük szemben, akkor - vérmérséklettől függően - vagy ők is sírva fakadnának vagy letépnék nekifutásból emberünk fejét. De én ezt már az internet népének nem mondom, mert ott is sok az idióta és többet ér a nyugalmam, minthogy felesleges vitákba bonyolódjak olyanokkal, akik nem értik milyen káros az amit ez a túlárazott, ámde legalább roppant szar hamburgerezőt működtető Disznókirály csinál (különösen abszurd, hogy egy olyan műsorban volt többek szerint az eddigiekhez képest is kirívóan paraszt, amiben szóba került az iskolai bullying témája, ami hű de fontos és hű de PC, márpedig az, amit ő művel szériák, azaz évek óta, az a legócskább iskolai bullying showműsorba átültetett adaptációja).

Előzmény: Alpári Gnác (996)
Alpári Gnác Creative Commons License 2024.01.30 0 1 996

Ámbár még csak kedd van, de nagyjából megírtam a mai napra rendelt programot, úgyhogy lendüljünk bele ebbe!

Nem ám fizetős, tiszta hobbi, így mulat egy magyar úr:)

 

Jön Anna egy rózsaszín tütüben annak ellenére, hogy az alkata nem igazán predesztinálja erre. Bevállalós, na.

Ő kutyaidomár, kutyusát is hozza, (Penge) Boriszt, aki imádnivalóan randa francia? bulldog.

Az ő fergeteges találmánya az, hogy esküvőkre betanítja a kutyákat, hogy azok szerves és megkerülhetetlen részesei legyenek az eseménynek, mutatja is Borisszal, hogy mit tud majd a kutya.

Nos, azt, amit az anyámén kívül a világ összes kutyája tud, mármint hogy ül, fekszik, pacsit ad, ilyenek.

Ilyen valóban van, létező piaci rés.

Most viszont erre az amúgy valóban jó ötletre országos hálózatot szervezne, de amúgy miért is? Meg hogy a fenébe?

2 millió, 10%, 20 milliós cégérték.

MCs megkérdezi, hogy gondoltad ezt?
Hát hogy cuki leszek és majd szeretsz, illegeti magát Anna. Kínos...

Nem teheti fel az összes pénzét erre, az jó meglátás, adjon valaki más pénzt, hogy feltehesse rá. Ingatag elképzelés.

Nyáron nem trenírozzák a kutyát a gazdák, mert meleg az aszfalt. Ezt így nem láttam át eddig...

Petyának pont van 2 milliós kurzusa, vegye meg azt, nem lesz pénz, de mindenki jól fog járni.

De mire kell a 2 milla, kérdezi Adócápa? Hát nem mindegy, tromfol MCs és nekifutásból ki is száll.

Oszt bevétel volt-e már?

Volt bizony, kemény 10 esküvő, 60 ezer/ db, hát az aztán bravó!

Elképesztően alul árazott valami ez, egy esküvő alsó hangon 2 nap, plusz a tréning és hol az ő munkadíja? Sehol?

Ebből biztos nem lesz üzlet, úgyhogy a fennmaradó időben megkérdezném, hogyan lenne ebből országos hálózat?
Van ő, mondjuk Bp-n. És akkor egy szegedi kutyaidomár mit kapna tőle, amiért neki dolgozzon, ahelyett, hogy maga vegye fel a kínálati palettájára ugyanezt?

Nem ezen a szinten, amit mindenki mond, hanem bármilyen szinten ez egy tökéletesen befektethetetlen ötlet.

Bár Anna akár cuki is lehet, már aki szereti az ilyen, enyhén mániás típust, hát őmellette unatkozni nem lehet, az biztos. Hogy a férje mit szól ahhoz, hogy Anna nyíltan felkínálja kvalitásait bárkinek, majd beszéljék meg otthon...

Lilu sajnálkozik, Anna szerint még fejlődnie kell, pedig nem, ő már elég fejlett így is, ez egyszerűen nem tud üzlet lenni.

 

Menjünk hát tovább, mégpedig Balázs és Domimik.

Sz egyik még az Emergency House tagjának maszkírozva hozott korábban egy hamvába holt buli-appot, a másik meg Álommelóban volt, lesz itt nagy meglepi! Fiatalos életérzés ez és szeretnék pacekba végni a cápákat, Alfa generáció ők.

Nincs jó férfi bizsu, de most már lesz.

Cirkónia, meg minden más is, sok népszerű előadóval dolgoztak együtt.

12,5 millió, 10% 125 milliós értékelés.

Hozzátok a pacekot, cápák! De az mjafasz? Hát a fiatalos életérzés!

Ki csinálja ezt?

Hát jobbára Kína, de már mi is tervezünk nagyokat. Rengeteg a kollaboráció.

Körbe adják a bizbaszokat, MCs egy karkötőt mindjárt a fejére tesz, bohóckodik.

50 millió bevétel volt, 30%-os profittal, ami ügyes.

Ez nem bizsu, mert időtálló, csak minek? Ez nem erről szól.

A fiúk amúgy meglepően értelmesek, mentorálást várnának,ne essenek akkorát, mint szoktak, hogy legyenek vezetve.

MCs szerint ez elpattan, 5 év múlva yardos bolt. Hát...

Mindenképpen fizikai boltot nyitnának.

Jönnek az ajánlatok:

VK: 12,5 milla, 50%.

Adócápa: 12,5 milla, 25%, 3 év múlva a dupláját kéri vissza. Az mitől befektetés?
Fókusz erre eldobja agyát, mert erre azért nem számított, de 33%-ért adja a pénzt.

Gondolkodnak most.

Közben a cápák alternatív ajánlattal állnak elő, nem akarom már követni, mert ellenajánlat is van.

Nézzük a végét?: Fókusz ragaszkodik Adócápa százalékához, a sajátját leengedi 10-re és akkor ez a deal.

VK megont értetlenkedik, hogy mi volt már ez ismét?

Nem tudom, elveszítettem a fonalat, nem látom ezt az század boltjának, de igazából semmit sem látok bele, mármint befektetői szempontból.

 

János programozó, Kamilla is van, aki a lánya, és János kilépett a komfortzónájából.

Kér egy bighug-ot, nem Lilutól, hanem a lámyától.

Kérdés: szoktatoke aludobozból üccsit inni?

Szoktunk. De egyszer megittam egy darazsat, számol be János.

Feltaláltad kupakot?

Hát ja, ez történt konkrétan

De ez komoly? Igen, mert ökológia lábnyom.

Kupak de miből van? Műanyagbók, hát mi másból lenne... Majd papírból, biztos...

Egykezes, hurrá!

Mibe kerül?
A nagy 800 Ft, MCs szerint ez hülyeség! Ha 6 Ft lenne, akkor oké.

10 millió, 10%, 100 milliós kupakról beszélünk.

Na ne már!

De lehet ez reklámhordozó?

Akár, de János most elsírja magát, mert ebben sok munka van, bazmeg!

VK leoltja MCs-t, hogy János hagy fejtse már ki művészetét, MCs letargikusan hagyja.

Most ráhúzzák a kotont egy dobozos sörre... és kifolyik..., akkor meg mi ez?

Hát mert ez 3D nyomtatás, de majd ti kihozzátok olcsóbban.

Mennyi legyen az ára, mert 800 nem lehet?

5,50.

Hogy a faszba?
Hát sehogy.

MCs felvilágosítja, hogy ez semmi, VK validálja ezt, ez egy semmi.

János fel van háborodva, ő nem azért jött ide, hogy leoltsák, irgumburgum!

Petya szerint ez így szóróanyag, ez nem termék.

Ki is száll mindenki, János értetlenül áll a 800 forintos sörös doboz kupakjával. Nem ért semmit!

 

Jöjjön már egy értelmes ember!

Jön is Balázs és Márk, vállalkozók.

Izgulnak, de futsalosok Szíjjártó méltóságos majd bőkezűen támogatja őket...

Milliárdos céget építenek.

Kalandkönyv.

Ez pároknak szól. Maradandó élmény lesz.

Van szex-könyv is, na már aggódtam...

23-ban 35 millió bevétel, 38% profit.

10 millió, 8%. 130 milliós cég.

Le kell kaparni a kártyákat, de miért? Fölösleges macera.

Párterápiás faszkodás ez, volt ilyen a múlt héten?

Kínában gyártatják, hmmm...

12 ezer forint egy ilyen baromság és 4-5 ezerért szereznek egy vevőt.

Mire kell 10 millió? Készletre, mert akkor lejjebb tudnánk tolni az árat.

Petya szerint az ő fókuszcsoportjuk megveszik a reklámmentes fácsét és nem fognak találkozni a reklámjukkal.

Úgyhogy ki is száll.

Adócápa viszont kérne a pénzért 30%-ot, de 3 év múlva 100%-on akar kiszállni. Az ilyen konstrukciókat cégjogilag nem teljesen értem, de biztos van ilyen, mert már nem először javasol ilyet.

Fiúk tanakodnak.

Lehet ellen ajánlat?

NEMMMMM!!!

Akkor nem szerződünk, rendkívül sajnáljuk...

 

 

Érkezik  Balázs, 16 éves és horgol. De hogy otthon a monitor előtt horgol, bár szerintem inkább köt.

Itt közbe szúrnám, hogy gyerekkoromban imádtam horgolni, ámde Balázs valami tüneményes állatkákat horgol ám!

Amint készem van a leckével már horgol is, bár sokat basztatták.

Családja támogatja..

Csipcsirip.100% kézzel készül. Hát naná.

Hoz horgolt izéket, tényleg szépek!

Szüleinek volt egy kft-je de az nem ment, Balázs beleállt abba, hogy tudjon számlázni.

2 millió, 50%. 4 milliós értékelés, ezt meg fogják venni.

Most horgoló dobozt dobna piacra.

Jönnek az ajánlatok, mindenki adna eérrt pénzt.

Idén volt 1,5 millió bevétel 500 ezer profittal.

Jön 3 cápa 3 millióval 30%-ért és deal.

Most behívják aput, hogy megölelgessék, egy normális gyerek, hello, boomer...!

 

Megint egy jó adás, hát hova lesz így a világ?

 

 

dojcstomi Creative Commons License 2024.01.30 0 0 995

Magánkórházaknak szállítanak, és most saját konyhát akarnak, mert kapacitás bővítés kell.

 

Gondolom szó nincs arról, hogy vidéki magánkórházakra is gondolnak. :D Ahogy az már lenni szokott Budapestországban.

 

oszt nem fájndájning.

 

Eleve baromság, hogy mitől lenne fine dining, amikor ott legalább olyan fontos a külalak, mint az íz. Ha összerázod egy dobozban a cuccot, máris veszít fine dining jellegéből. Arról nem beszélve, hogy egy doboznál trükközni sem lehet a tányérra helyezéssel.

 

Folyékony kötszer, van emberre és állatra is,

 

A helyzet az, hogy most épp nekem is szükségem lenne valami hasonlóra, aztán mondom na nézzük a honlapot. 2.5 decis kiszerelés 19k-ba kerül, meg ilyenek, hogy rányomsz az összetevőkre és nem egy egzakt listát találsz, hanem hosszú rizsát.

Ott kezdődik, hogy akinek van valamilyen komoly sebe, az azt szeretné, hogy minél előbb begyógyuljon. Erre olvasgass 20-30 soros szövegeket. Ráadásul dugig van helyesírási hibával az az egy kis rész, amibe beleolvastam.

 

pl. helyett pl

stb. helyett stb

amennyiben helyett amenyiben

készítmény helyett készítény

bőrfelület helyett bórfelület

bőrűeknél helyett bőrüeknél

vesszőhiány

múltán helyett multán

bőrbarát helyett bőr barát

 

Nyelvhelyességi hiba is van:

 

nem szolgál bármely betegség vagy orvosi probléma gyógyítására vagy megelőzését,

 

Az hagyján, hogy ez is elég esetlenül hangzik, de azért a logika maradhatott volna ennél is: "megelőzésére"

 

akkor hagyja abba a felhasználást.

 

Ki a fene fogalmaz így? Akkor hagyja abba a szer használatát. De még inkább: akkor a továbbiakban ne használja a készítményt.

 

hacsak nincs kijelentve,

 

Borzalom! Bizonyos esetekben van helye a határozói igeneveknek többszörösen összetett mondatokban, ahol a terjengősséget próbálják visszafogni, de ez rohadtul nem az az eset. Ajánlatos az ilyeneket kerülni!

 

Stilisztikai hiba:

 

Ez a reakció ha van, minden alkalommal fokozatosan gyengül,

 

Ne már! Ha ilyen reakció lép fel, AZ minden alkalommal fokozatosan enyhül vagy valami hasonló

 

Tartalmilag is vannak benne furcsaságok:

 

természetes és organikus összetevőkből készülnek

 

Organikus = szerves. Attól még, hogy egy vegyület szervetlen, nem jelenti, hogy egészségtelen is vagy hogy mesterséges lenne. Lássunk pár példát szervetlen vegyületekre: H2O, CO2, N2O, NaCl Ezektől talán még nem halt meg senki! :D

 

Ez nem biztos, hogy rossz ötlet.

 

Viszont semmi sem garantálja, hogy az AI által generált kivonatok, összefoglalók nem téves következtetések-e! Lehet, hogy sok ember, sok munkaórával teljesen másképp értelmezte volna az anyagokat, mint az AI tizedannyi idő alatt. Szóval elég kockázatos ez a cucc.

 

kicsit szkeptikus vagyok az AI által kidobott kutatási eredményeket illetően

 

Ugye? :)

Előzmény: Alpári Gnác (988)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.01.30 0 0 994

"a TEMU kínai kütyüoldalon"

 

Látom, te is ott néztél körül, ezek szerint ha az ember akar a cápáktól egy kis zsét, csak ott kell kutakodni (bár mondjuk a két csávó nem mondta, hogy a rozsdamentes ékszer az ő eredeti ötletük)...:))

 

 

Előzmény: börzeinfó (991)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.01.30 0 0 993

"Én nem aláztam volna meg, nem nevettem volna ki a "kupakos Janit" sem, mert legalább elgondolkodott, mit lehetne tenni a dobozok zárhatósága ügyében."

 

Elgondolkodtak ezen már a mindent gyártó kínaiak is, kicsit olcsóbban is adják, mint picsogós Jani, ennyit az eredeti ötletről....(mondjuk megalázni akkor sem kellett volna a Disznókirálynak, ha a neten jóval olcsóbban kapható bizbasszal ment oda, bár erre mondja egyik kollégám, hogy ő is házhoz ment a valagba rúgásért). 

 

 

https://www.temu.com/hu/5pcs-silicone-can-lid-silicone-soda-can-lid-reusable-can-stopper-for-soda-beer-drinks-juice-beverage-fits-standard-cans-protector-g-601099530083550.html?top_gallery_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2Fopen%2F2023-10-18%2F1697614649641-dd0ac4d8c9b741ac8dfb7d8f9c8c3688-goods.jpeg&spec_gallery_id=4059206154&refer_page_sn=10032&refer_source=10016&freesia_scene=11&_oak_freesia_scene=11&_oak_rec_ext_1=MjA4NTAw&refer_page_el_sn=200444&_x_sessn_id=xttkb2iquj&refer_page_name=goods&refer_page_id=10032_1706572933485_qvot47pccr

Előzmény: Ilhilla (989)
shadoe Creative Commons License 2024.01.29 0 0 992

Én se engedtem el olyan gyorsan a kupakot, mint mások. Nyáron valós veszély a darázs, ráadásul így kimegy belőle a szénsav, azonnal meg kell inni. Vagy amiket te is írtál, mindenre megoldást nyújtana. Az ára valóban nem volt tetszetős, de ötletként nem volt hülyeség, a megvalósíthatóság az már egy másik kérdés.

Apropó megvalósítás, azért abba elfelejtettek belegondolni, hogy a tejfölös, joghurtospoharaknál már évek óta létezik a megoldás: tetővel árulják, tovább marad friss, nem romlik meg egy nap alatt a hűtőben, ill. eszembe jutott a gyorsétteremláncok papírpoharaira passzoló tető, sokáig így árulták az üdítőket, tetővel együtt, nyilván az sem volt véletlen.

Előzmény: Ilhilla (989)
börzeinfó Creative Commons License 2024.01.29 0 0 991

Tegnap a TEMU kínai kütyüoldalon beírtam a rozsdamentes ékszer keresőszót. 900-1000 ft között már lehetett karkötőt kapni.

Ugye az anyag nem túl drága, a kínaiak meg mostanában minőséget is tudnak gyártani.

Szerintem ez olyan lehet mint amikor a romkocsmákban ugyanazt a bort árulják mint a lepattant talponállókban, csak ötszörös áron......

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!