Keresés

Részletes keresés

MemetikaTan Creative Commons License 2024.06.25 -1 0 2085

Más a lényeg. Halmazelméleti kérdés.

A nonizmus is egy izmus. Ami ugye izmusoktól való elkülönülést jelentene. 

Előzmény: ketni (2084)
ketni Creative Commons License 2024.06.25 0 0 2084

Paradoxon, ha csak igen vagy nem lehet a válasz.

Előzmény: MemetikaTan (2083)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.06.25 -1 0 2083

Igen és ilyen kigyógyító mém lehet az Önálló Egyéniséggé válás. 

Mert ha mindenki az lesz? :-) Ugye? :-) 

Paradoxon. P-DOX :-) 

Előzmény: ketni (2082)
ketni Creative Commons License 2024.06.25 0 0 2082

Az én tapasztalatom az, hogy egy hülyeséget le lehet váltani egy másik hülyeséggel, de a lényegen ez nem fog változtatni.

A mémekre életbevágó szükség van. A civilizáció nem működhet nélkülük.

De, továbbra is bármikor félre mehet minden, mert azt nem tudod kizárni, hogy valamit ne higgyen az ember.

Az immunizáló hülyeségben is hinni kell, másképp nem működik.

Előzmény: MemetikaTan (2081)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.06.24 -1 0 2081

Csak nem követni akarnál??? :-)   Nektek nem kell követni senkit sem. Nektek Önálló Egyéniségeknek kell lennetek. :-)

"Gyógyító Vakcina GondolatVirus" -nak, vagy vakcina pszichovirusnak nevezek. A memetikai lexikon szerint meg "immun-mém". A lényege megtervezett még nagyobb, lebutított marhaság, ami immunizáló hatású. " 

Előzmény: ketni (2079)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.06.24 -1 0 2080

Logikával, pszichovirulógiával, tudományfilozófiával és kognitív tudománnyal foglalkozom.

Ezek vizsgálják az emberi ostobaságok keletkezését és okait is.

Tehát az ateisták viselkedése megfigyelt és elemzett adat és terület. 

Ja ... le kellene szállni a "személyeskedés nevezetű érvelési hiba" halott lóról, mert már sehova sem visz. :-) 

Előzmény: fhrfl (2078)
ketni Creative Commons License 2024.06.24 0 0 2079

""Tehát valóban jómagam is "mémfertőzött" vagyok némileg és néhány dologban, de az tudatosult bennem és igyekszem minimalizálni a negatív hatásait."

Tegyük fel, hogy ezt elhiszem. Bár a kijelentéseid olyan kinyilatkoztatások, amik ellentmondást nem tűrnek.

"Egyikben sem hiszek, kulturális játékok a számomra."

Az Isten szerelmére!, akkor ezt miért írod le?

Ha ezek a te kompenzációs vallásaid nem is komolyak, akkor minek kellenek?

"Ráadásul egy trükkös, mono-teista gerilla marketing fogás is. ""

Ha ezt olvasom, akkor teljesen hiteltelenítesz mindent amit mondasz.

Minden amit állítasz, csak barba trükk.

Hogy lehet komolyan venni téged?

Előzmény: MemetikaTan (2076)
fhrfl Creative Commons License 2024.06.24 -2 1 2078

" Mint már sokszor és sok példával írtam. Kitalált lények LÉTEZÉSÉVEL foglalkozni .... nos jó nagy ökörség." 

Szerinted Isten egy kitalált valami, esetleg lény. 

Non stop Istennel foglalkozol a fórumon. Ökörséget művelsz? 

A nárcisztikusság felismerése pedig tudományos dolog. 

Kezdő pszichiáterek akár késdobálás közben beszélgetve felismerik a nárcisztikusban a nárcisztikust. 

Szerinted szitokszó, szerintem meg nem.  Szerintem is nárcisztikus személy benyomását kelted, és hát dehogy  szidlak. Nem indulatból mondom, hanem a le nem álló önfényezésed miatt. - ez látható. 

Előzmény: MemetikaTan (2071)
ErkölcsTan Creative Commons License 2024.06.24 -1 0 2077

ateizmus:  Kitalált lények LÉTEZÉSÉVEL foglalkozni, zavart elmeállapotra utal.  Az ateizmus tehát egy emberi pszichikai állapot. Tagadás-vallás. Árnyék-box mások képzeletbeli barátaival. Egy ellen ideológia, ami maga is dogmatikus és logikátlan. Egyben egy hasznos ellenségkép is a monoteistáknak. // Rövidebben: egy memetikusan terjedő és fertőző kényszerképzet. 

agnosztikus : Nem vagyok okos, azaz "buta" vagyok elismerése. Nem tudom eldönteni, hogy Darth Vader, vagy Hófehérke létezik-e a valóságban. + Militáns agnosztikus mottó: "A fenébe is, nem tudom! És az tuti, hogy te sem! ”

P-DOX értelmező szótár

MemetikaTan Creative Commons License 2024.06.24 -1 0 2076

Erről így írok:

"Tehát valóban jómagam is "mémfertőzött" vagyok némileg és néhány dologban, de az tudatosult bennem és igyekszem minimalizálni a negatív hatásait. Éppen ilyen okok miatt van nyolc vallásom, amelyek kompenzálják és kiegyenlítik egymás káros hatásait. Egyikben sem hiszek, kulturális játékok a számomra.  Az ateizmust nem ajánlom senkinek, az az egyik legnagyobb és legerősebb, legveszélyesebb "zombi"-ság a világon. Ráadásul egy trükkös, mono-teista gerilla marketing fogás is. "

forrás és bővebben

Előzmény: ketni (2073)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.06.24 -1 1 2075

Ne piszkáljuk az ápoltat, ha kérhetném!

Zellem Estelen Creative Commons License 2024.06.24 -1 0 2074

Eleve képtelen megérteni, hogy:

1, A hívő aki a "Kitalált lények LÉTEZÉSÉVEL foglalkozik" 

2, A hívő az, aki "ateistának" titulálja azt, aki nem foglalkozik a kitalált lényeivel, más kitalált lényt vél valósnak, nem hiszi vagy pont leszarja

3, Ő az aki mással sem foglalkozik, rögeszméje az összeollózott faszulata, ami .... nos jó nagy ökörség.

Tipikusan azt az NDK mesefőhőst hozza, aki manóként a méheket ébresztgette és kapacitálta munkára, akik azt önállóan is megtették.

Zagyva innen onnan plagizált, szedett-vedett irományairól tételez fel "gyógyító hatást". 

Ami meg orvosi eset is lehet.

Előzmény: ketni (2072)
ketni Creative Commons License 2024.06.24 0 0 2073

"Kitalált lények LÉTEZÉSÉVEL foglalkozni .... nos jó nagy ökörség."

Ez teljesen jó meglátás.

Azt viszont nem értem, hogy miért gondolod, azt hogy a te elméleted mentes a metafizikától?

A logika azt diktálja, hogy nem lehet menetes, mert maga az emberi elme alkalmatlan a metafizika mellőzésére.

Előzmény: MemetikaTan (2071)
ketni Creative Commons License 2024.06.24 0 1 2072

"Egyéni kétely nevezetű logikai és érvelési hiba!"

A "kétlem" szó itt azt jelenti, hogy hibás a logikád, mert a tárgymegszállás, mint az emberi lélek objektivációja,

vonatkoztatható a Világmindenségre is.

Ezt tényszerűen igazolja a vallások léte.

Ha kiveszed a hagyományos vallást az egyenletből és helyettesíted egy tudományosnak mondott mémmel, semmit sem tettél azért, hogy magát a

lélek munkálatait ne tudja az ember kivetíteni a tárgyi valóságra, aminek minden képpen vallás lesz a vége.

Teljesen figyelmen kívül hagyod azt a tényt, hogy az ember személyisége messze nem csak az éber, elemző tudatból áll.

Előzmény: MemetikaTan (2068)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.06.24 -1 0 2071

Az azért gondolom világos neked, hogy az ateizmus álfilozófiailag a metafizika alá tartozik. Azaz dettó áltudományos halandzsa. Mint már sokszor és sok példával írtam. Kitalált lények LÉTEZÉSÉVEL foglalkozni .... nos jó nagy ökörség.

Így nekem nincs is semmi közöm az ateistákhoz és az ateizmusokhoz. Az sem érint és lényegtelen, hogy mit gondolnak rólam, vagy hogy miként fikáznak.  

Persze ugyan ez a helyzet a teistákkal is. 

Előzmény: Siphersh (2069)
ErkölcsTan Creative Commons License 2024.06.23 -1 0 2070

A feltételezésednek vannak mentális tévhit alapjai. Hiszen a "nárciszozás" napjaink eretnek szitokszava. 

Viszont logikailag és tudományos módszertan szerint nem állja meg a helyét.

A tudományban az a jó; hogy nem szavazás, vagy tetszés, vagy nem tetszés kérdése.

Az is jó, hogy a FELTALÁLÓ személyes dolgainak sincs semmi köze az adott tudományos felismerés értékéhez. 

Tehát az ateisták nem képesek, a vitakultúra alapjainak az elsajátítására sem. 

Angol nyelvterületen, az fb-n ,  egyből tiltom már őket. 

Előzmény: Siphersh (2069)
Siphersh Creative Commons License 2024.06.23 -1 2 2069

Hát, ha kifejezetten kéred a segítséget, hogy mi ez a jelenség, akkor szvsz az van, hogy fogsz valami teljesen magától értetődő, kézenfekvő dolgot, hogy az istenek mitikus kitalációk, aztán megspékeled egy kis áltudományos, pszeudo-memetikai fantáziálással, hogy pszichovírus meg immunizálás, és aztán az így kapott katyvaszt úgy adod elő, mint ha valami koherens és újszerű elmélet lenne.

Nem hinném, hogy az egy tipikus reakció lenne, hogy az "ateista" "ellenzi" és "fél", hanem nekem úgy tűnik, hogy inkább az a jellemző, hogy nagyon fárasztónak találják a dolgot egyesek, főleg ahogy előadod, ebben az öntelt, fontoskodó, nárcisztikus stílusodban.

Előzmény: MemetikaTan (2063)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.06.23 -1 0 2068

Egyéni kétely nevezetű logikai és érvelési hiba!

Semmit sem számít a kételyed. A tudományban empirikus bizonyítás van és széleskörű tesztelések.

Ez utóbbiak meg eredményesek.

"Érdekes módon a pszichológusok és a pszichiáterek sem racionális érveléssel, vagy gúnyolódással kezelik a kényszer-képzetes mentális betegeket. Egyik sem gyógyító hatású ugyan is. Viszont akik még is ezt teszik, nos azokkal van inkább a gond és fanatikusak. Annak minden veszélyforrásával együtt. - Nekem van rá egy függetlenül és önállóan kidolgozott, tesztelt és működő módszertanom, amit "Gyógyító Vakcina GondolatVirus" -nak, vagy vakcina pszichovirusnak nevezek. A memetikai lexikon szerint meg "immun-mém". A lényege megtervezett még nagyobb, lebutított marhaság, ami immunizáló hatású.

forrás és bővebben

Előzmény: ketni (2067)
ketni Creative Commons License 2024.06.23 0 1 2067

"Másrészt van egy kidolgozott módszertan az Isten-mém vagy Isten-pszichovírus immunizálására/gyógyítására."

Kétlem, hogy ez "gyógyítható".

Az indulatáttétel (egy új tudományos mémmel való behelyettesítés) vagy az elfojtás nem fogja megszüntetni az okot, amiért létezik. Viszont egy újabb neurózis típus fog feltűnni.

A kényszeres magyarázat keresés, ami megint csak önámításhoz és önbecsapáshoz fog vezetni.

Elminster Aumar Creative Commons License 2024.06.23 -1 1 2066

"Answer not a fool according to his folly, lest thou also be like unto him."

Előzmény: MemetikaTan (2065)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.06.23 -1 0 2065

Próbáljak meg veled logika és a tudományos érvelés szabályai szerint társalogni?

Attól tartok még nem vagy az ateista pszichovirusból kellőképpen kigyógyult állapotban. 

Tehát ez így inkább költői kérdés volt. :-) 

Boldogkői Zsolt akadémikus (ebben közéleti személy), volt ateista apologéta, ami te még jelenleg is vagy, éppen most megy át egy több éves hallgatási és vezeklési folyamaton. Ezen folyamat után lesz csak lehetséges, vele is értelmesen társalogni. Kivárom és humán-etológiailag figyelem.

A Tudományos (kognitív) Isten meghatározás immár angol nyelvterületeken és angol nyelvet használók körében is elkezdett terjedni és sikeres. Még némi időt rászánok az angol nyelvű tesztelésekre és aztán megjelenik az angol nyelvű, még részletesebb, még pontosabb változat is. Abban már benne lesz az ateisták jellemző dogmái fejezet is. Amit a magyar nyelvű nyomtatott és e-könyv változatokból eddig kihagytam. A kísérleteim szerint az ateisták mentális zavara sokkal súlyosabb eset, mint a teistáké. .... de mint írtam, nem vagyok sem pszichiáter, sem pszichológus. Így a gyógykezelésüket sem vállalom. Majd éljenem ebből jól meg USA agykurkászai. Nekem a belőle járó jogdíjak is elegendőek lesznek. 

Előzmény: Elminster Aumar (2064)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.06.23 -1 0 2064

"I would like your help."

I'll help.

Because, I'm egy samaritan...

"It is also a significant philosophical question."

No. It doesn't.

"I would be interested because of scientific research."

You aren't doing any "scientific research".

You're even fooling yourself.

"Why do you think some atheists fear and oppose the Scientific (cognitive) definition of God?"

The "scientific definition of God" is bullshit you made up for yourself. A "recess in the spoon" what you had invented in your stupid struggling.

And of course, no one is afraid of this nonsense.

"After all, it proves that "God" and the gods were invented by people and spread as a kind of psychovirus (as a meme)."

De facto, that is what all atheists claim. That God is a fiction.

You're banging open gates. :)

MemetikaTan Creative Commons License 2024.06.23 -1 0 2063

I would like your help. It is also a significant philosophical question. I would be interested because of scientific research. Why do you think some atheists fear and oppose the Scientific (cognitive) definition of God? After all, it proves that "God" and the gods were invented by people and spread as a kind of psychovirus (as a meme). On the other hand, there is also a developed methodology to immunize/cure the God-meme or God-psychovirus.

Scientific (cognitive) God = God = collective term

1. main mythical creatures created by humans
2. a psychological compulsion
3. a nervous system/psychological virus/meme.

This proof was made on the basis of scientific methodology and can therefore be reproduced, repeated, verified and tested.

A segítségeteket kérném. Ez egyben jelentős filozófiai kérdés is. Tudományos kutatás miatt érdekelne. Szerinted miért félnek és ellenzik egyes ateisták Isten tudományos (kognitív) meghatározását? Végül is ez bizonyítja, hogy "Istent" és az isteneket emberek találták ki, és egyfajta pszichovírusként (mémként) terjedtek el. Másrészt van egy kidolgozott módszertan az Isten-mém vagy Isten-pszichovírus immunizálására/gyógyítására.

Tudományos (kognitív) Isten = Isten = gyűjtőfogalom

1. az emberek által létrehozott fő mitikus lények
2. pszichológiai kényszer
3. idegrendszeri/pszichológiai vírus/mém.

Ez a bizonyíték tudományos módszertan alapján készült, ezért reprodukálható, megismételhető, ellenőrizhető és tesztelhető.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.06.17 -1 0 2062

Az ateizmus pedig sajátos ellenvallás, tagadás-vallás, rejtett istenhit.

And atheism is a peculiar counter-religion, denial-religion, hidden-belief in God.

elterito Creative Commons License 2024.06.13 -1 1 2061

" Ehhez nem értek "

A vitapartnered meg

pláne nem ért hozzá

Előzmény: fhrfl (2055)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.06.13 -1 0 2060

An apatheist is someone who is not interested in accepting or rejecting any claims that gods do exist or do not exist.

Az apateista az, akit nem érdekel az istenek létezésére vagy nem létezésére vonatkozó állítások elfogadása vagy elutasítása.

Siphersh Creative Commons License 2024.06.12 0 0 2059

"Azt mondtam, hogy magát agnosztikusnak jelentette"

Hát, ja, de ezt konkrétan az állítólagos kegyvesztettségére mondtad, és hát ezzel kapcsolatban azt kell tudni, hogy az ateisták, és főleg a mozgalmista ateisták tipikusan agnosztikusok, szóval a Dawkins agnosztikussága nem igazán releváns tényező ebben a kérdésben.

Előzmény: fhrfl (2057)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.06.12 -1 0 2058

Ok, de azt is tudod ugye, hogy az agnoszticizmust az ateisták, ateizmusnak tekintik. 

Tehát ez nem ok.

Előzmény: fhrfl (2057)
fhrfl Creative Commons License 2024.06.12 -2 0 2057

Oké, csak speciel engem ebben a kérdésben nem érdekel, hogy R. D. mit tud. 

Azt mondtam, hogy magát agnosztikusnak jelentette, és eszem ágában sincs, hogy képviseljem a világnézetét. 

Előzmény: Cleaning Cloths (2056)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.06.12 -1 0 2056

Több ezer helyen bizonyított tudományosan, hogy az isteneket, akár kis, akár nagy kezdőbetűvel írjuk, az emberek találták és találják ki. Ezt azért tudnia kellene neki. Illene. 

Előzmény: fhrfl (2055)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!