Érdekes. Nappal a metro reptéri végállomásánál ingyeneskülönbuszok várják a B Terminálra tartó utasokat. Tudom, ez csak közvetett segítség, az éjjeli menetrendeket nem ismerem.
Sziasztok, engem az éjszakai járat érdekelne, mert hajnalban utazunk Pestre. Úgy tudom, a 208-as busz jár. Jegyet hogy lehet rá venni, mennyiért? Három aeroporto megállót is jelöl, melyiknél kell leszállni a 2-es terminálhoz? Köszönöm a választ.
Viszont jó hír, hogy a Rossio - Alaveda metrovonalon, vagyis az Avenida Almirante Reis nevű hosszú és nyílegyenes úton sok közepes (vagy közepesnél jobb és kicsit drágább) szálló van. Itt ajánlanék, szinte bármelyiket. - Rossz hír: épp most randa hideghullám ül Lisszabonon. Talán december elején kicsit jobb lesz.
Kedves Utitársaim, December elején készülnék Lisszabonba. Még nem foglaltam. Érdekelne, hogy valaki tud-e, jó helyen, elfogadható áron szállás lehetőséget. A legfontosabb lenne, hogy a látnivalók közelében, metró közelében legyen. Ha valaki egyedül készülne utazni, szívesen társulnék.
Lisszabonból egy napot kirándulni szeretnénk a környéken (Estoril, Cascaid, Cabo da Roca).
A kérdésem az lenne, hogy a Lisszabonban vásárolt 24 órás napijegyet, fel tudom-e használni a vonatjegy (HÉV) vásárlásakor, vagy külön egy másik Lisbon Viva kártyát vásároljak és arra kérjem a retúr jegyet ?
Valahol olvastam egy másik oldalon, hogy "A zapping jegyet nem csak a városon belül az összes fajta tömegközlekedési eszközön, de még a Sintrába és Cascaisba közlekedő vonatokon is fel lehet használni, ahol szintén kedvezményes áron utazhatunk, tehát mindenképp érdemes kihasználni ezt a lehetőséget."
Ezek szerint a Lisbon Viva kártyára vásárolt zapping jegyet felhasználhatom erre az utazásra is ? Így mennyi értékű "egységet" vesz le a vasútállomásra beléptető kapu ? Erre a napra ezek szerint érdemesebb a napi jegy helyett inkább vásárolni zapping jegyet ?
Az utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy a Lisszabonból Cascais-ig vásárolt retúrjeggyel megszakíthatom-e az utazást (pl. leszállnék egy órára Estorilban és a következővel utaznánk tovább Cascaisba) ?
Nagyon szép város. Sok-sok látnivaló, a régi templomok, a felfedezések korának gazdag nyomai, a Tejo folyó torkolata, az erőd, minden-minden szép. Barátságosak az emberek, és sokkal olcsóbb minden, mit pl. Olaszországban, vagy Ausztriában.
Heti közlekedési jegyet vettünk, miden járműre érvényes, olcsó. Metróval gyorsan el lehet innen -oda jutni, a 28-as villamossal nagyon nagy körben felfedezhető a város! Szívesen elmennénk még sokszor! Portó szintén fantasztikusan gyönyörű, telis-tele látnivalókkal.