Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Hludens Creative Commons License 2021.11.05 0 0 2110

Vesta ügyben van kérdésem.

Be lehet-e állítani, hogy 8 jeladós kereket ismerjen fel a központi egység?

Esetleg új szoftververzió tudja már?

 

Téli-nyári csere után most úgy jártam, hogy felismertettem az új garnitúrát, eltűnt a hibajelzés a műszerfalról, majd pár óra múlva visszajött.

 

Másik furcsaság: a motor beindítása után hibajelzésnek tűnő sípolás jön. Különös, hogy a sípolás darabszámában nem sikerül felfedezni (szakszervíznek sem) a rendszert. Leggyakrabban kettőt füttyent, de előfordul 0, 1, és 3 is.

 

Köszönöm, ha tud valaki segíteni!

Bonifac62 Creative Commons License 2021.11.01 0 1 2109

Köszönöm az információt. Kipróbálom !

Előzmény: Kraklitius (2108)
Kraklitius Creative Commons License 2021.10.31 0 0 2108

Az ilyen típusú jelenség azzal van összefüggésben, hogy a központi utastér elektronikai vezérlő azt érzékeli, hogy valamelyik ajtó nyitva maradt (ajtó kapcsolóktól, motorháztető kapcsolótól, csomagtérajtó kapcsolótól kapott jel). Valószínű, hogy nálad is ez lehet a hiba. Maga az ajtókapcsoló nem hibásodik meg, a porvédő gumiharang ami rajta van, hidegben megdermed egy kissé, és ez elegendő ahhoz, hogy beriasszon a gépkocsi távirányítóval való lezárásakor.

Az ellenőrzése elég egyszerű műveletsor.

Egyesével, kezd a vezető felőli ajtókapcsolóval, nyomd be kézzel a kapcsolót és tartsd lenyomva, majd zárd le a gépkocsit a távirányítóval. Amennyiben 90-120ms alatt beriaszt a gépkocsi, akkor nem ez az ajtókapcsoló a hibás. Jöhet a következő ajtókapcsoló tesztelése, a bal hátsó ajtó ajtókapcsolójával. Teszteléskor minden ajtónak be kell zárva lennie, csak az maradhat nyitva, amelyik ajtókapcsolóját teszteled (kézzel benyomva tartod). Minden tesztelést egy távirányítóval való nyitás előzzön meg, így adva információt a központi utastér elektronikai vezérlőnek, hogy távirányítóval kinyitottuk, majd lezárjuk a gépkocsit.

Miután végighaladtál az összes ajtókapcsoló tesztelésén, és még mindig beriaszt, akkor a motorháztető lezárását figyelő végállás kapcsolót szükséges a fentebb leírt módon tesztelni. Ebben az esetben, minden ajtónak bezárva kell lennie, és csak a motorháztető lehet nyitva, úgy hogy közben a kapcsolót kézzel benyomva tartod. Amennyiben a motorháztető végállás kapcsoló a hiba forrása, akkor, vagy a kapcsoló "L" konzolját óvatosan feljebb hajtod, hogy a kapcsoló megfelelően működjön, vagy a motorháztető rezgés és hangszigetelő szivacs felületére, oda ahova a kapcsoló nekiütközik ragasztasz valami vékony, de kemény lemezt. (plasztikkártyárol levágott megfelelő méretű téglalap)

Abban az esetben, ha a motorháztető végállás kapcsolója tesztelése során, kiderül, hogy nem ez a kapcsoló a hiba forrása, úgy a csomagtérkapcsoló lesz a hibás, az viszont zsebbenyúlósabb történet, mivel a mikrokapcsoló a csomagtérajtó zárszerkezetében van, és nem hozzáférhető.

Előzmény: Bonifac62 (2107)
Bonifac62 Creative Commons License 2021.10.30 0 0 2107

Üdvözletem !

A Lada Grantám riasztója rendszertelenül jelez a kocsi bezárása után, ha a távirányítóval zárom be. Ha a kulcsal zárom a riasztó nem szólal meg. A távirányítóban már cseréltem elemet, mert azt hittem az a baj, de a hiba jelenség nem múlt el. Találkozott már valaki ezzel a problémával? Esetleg tudja valaki, hogy mi lehet a hiba ? 

kistojás001 Creative Commons License 2021.10.13 0 0 2106

Kösz!

Előzmény: Törölt nick (2105)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.12 0 0 2105

Szia! Jobban jársz ha a Face-n csatlakozol a Lada Granta Vesta Kalina Niva zárt csoporthoz. Ott kereken 700 tag van és aktivitás. Ott egyből reagálnak bármilyen hozzászólásra. 

Előzmény: kistojás001 (2104)
kistojás001 Creative Commons License 2021.10.10 0 0 2104

Sziasztok!

Lada Vesta 15" pótkerék(felni+gumi), 2018-as, nem használt: olcsón érdekel valakit?

A navigációját lehet "korszerűsíteni", esetleg lecserélni? Sikerült már valakinek?

Köszi!

Angyal K. Creative Commons License 2021.09.14 0 0 2103

Nekem is volt Kalina Cross kb egy évig, most Vesta SE van. Egyikkel sem volt ilyen problémám.

Előtt egy Opel Astra G volt, aminek az egyik betegsége a gyújtó trafó, ebben csak egy komplett sort lehetett cserélni.

Az Astra-nál jellemzően az okozza a problémát, hogy a trafó által leadott feszültség nem generál szikrát a gyertyában és ez "kivágja" a trafót egy idő után.

Bár elő jele nem nagyon van, ha van akkor épp az általad leírt probléma, amikor végleg feladja akkor már a "helikopter" is világít a műszerfalon.

 

A Vesta 30 ezres szervizében benne van a gyertya csere, talán nem véletlen.

 

Összefüggés lehet valóban a benzin minősége, ugye a tróger benzin kihathat a gyertya működésére, közvetve a gyújtó trafó működésére.

Talán nem is a 95-ös vs. 100-as  benzin közötti különbség lehet a megoldás, hanem a jó minőségű benzin. Én olyan kúton tankolnék ahol sokan tankolnak, nem áll a benzin a tartályokban.

OMV Maxx Motion 95-ös benzine is jó, bár a Lukolil kúton annyiért adnak 100-ast is.

 

Viszont az ilyen problémákra a magasabb bioetanol tartalmú benzin akár megoldás is lehet, viszont egy hátránya van (számos más emlegetett, szerintem nem valós hátrány mellett), hogy amikor először tankol az ember magasabb etanol tartalmú üzemanyagot akkor az előnyös "rendszer tisztító" hatása miatt a szűrőt televeri szutyokkal.

 

Ha a szerviz nem talált hibát valószínűleg nincs is állandóan jelen, ezért nem találták, nem is lehet nagy probléma, ha hibakódot sem tudtak olvasni (?).

Beszélj velük, hogy érdemes-e gyertyákat esetleg benzin szűrőt cserélni, esetleg a trafó és gyertya közötti kontakt felületet tisztítani.

 

Én 30000 Km-el adtam el a Kalinát, mindenféle benzint tankoltam bele, de a 95-ös OMV Maxx Motion volt a domináns tüzelő anyag, közlekedni pedig úgy közlekedtem vele, mint a távirányítós Wartburg-al, vagy állt vagy ment, néha tényleg nem árt a jó benzin és azzal "kikormolni" a kocsit, a 8 liter feletti fogyasztás is olcsóbb lehet mint az idő előtti gyertya sor vagy trafó csere.

 

Alapjában véve a Kalina kortárs autókhoz képest nem feltétlen finom autó, nem is igényli a finom bánásmódot, dinamikus, mindennapos "üthető, verhető" jószág.

Ne foglalkozz vele másnak mennyit eszik (mennyit hazudik) haladj vele ahogy jól esik, kormold ki, pörgesd meg néha, néha pedig haladj tempósan, egyenletesen.

 

 

 

Előzmény: godad79 (2102)
godad79 Creative Commons License 2021.09.10 0 0 2102

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem a következőkben. Lada Kalina Cross 2016 tulajdonos vagyok. A kocsiban most van 70000 Km. Fél éve úgy 60000 Km körül csinált olyat a kocsi, hogy menet közben érezhetően rándult egyet a motor, majd világítani kezdett a motor ellenórző a műszefalon és leesett a teljesítmény. Olyan hangja volt mint egy traktornak, mintha kihagyott volna a henger. Leállítása után minden rendesen ment tovább. Szervízben nem találtak semmit a hibakódot sem jelezte.

Azóta már többször is csinálta volt mikor közvetlen indítás után. Mondták már hogy csak 100 üzemanyagot tankoljak, de volt hogy azután is csinálta. 

prakk Creative Commons License 2021.05.07 0 1 2101

Én is a Duna Autót javaslom. A mai napig kapcsolatban vagyok velük, minden tekintetben korrekt szolgáltatást nyújtanak. 

Előzmény: 1983 Kalocsa (2096)
Angyal K. Creative Commons License 2021.04.22 0 0 2100

Tagja voltam a Lada FB csoportnak, az lenne az utolsó szervíz ahová vinném, a csoport tagjai közül -akik ott vettek bármilyen ladát - szinte mindenki csalódott bennük, senki sem ajánlja. Főleg mióta egy másik "világ márkára" esküdtek le, azóta pont nekik a legnagyobb púp a hátukon a Lada.

Én Salgótarjánból a Duna Autóhoz viszem, még egy sima olajcserére is, mondjuk azon kívül semmi problémám nem volt vele.

Kavics miatt kellett szélvédőt cserélni, Casco-ra ment, ott intéztek mindent helyben.

Ki kell számolni, hogy az útiköltség lesz sok, vagy helyben (közelebbi szervizben) a kísérletezgetés. Duna Autónál viszonylag hamar van alkatrész is, több helyről, országból tudnak rendelni.

Előzmény: North Coast (2099)
North Coast Creative Commons License 2021.04.22 -1 0 2099

Ha megoldható elautóznod a Vestával Budapest alsó határáig, akkor ajánlom az egykori "Lada Délpest" nevű szervizt.

Most ssangyongdelpest pont hu címen vannak a neten. Előzetes időpont egyeztetés mindenképpen történjen. 

Előzmény: 1983 Kalocsa (2096)
Angyal K. Creative Commons License 2021.04.21 0 0 2098

Szervizre is kíváncsi lennék, hogy melyik volt az, mert sok szerviznek ahol Ladát forgalmaztak addig még lehetett, most már csak púp a hátán a márka, mert ugye akkor érné meg vele foglalkozni ha eladni is tudnának belőle.

Én nehezen hiszem el, hogy erre a problémára egy szerelő nem tud rájönni, inkább nem akar, hátha "leszoksz" róla és elviszed a kocsit máshová.

Nem akarnak az - amúgy is nehézkes - alkatrész rendeléssel kínlódni.

Előzmény: 1983 Kalocsa (2096)
North Coast Creative Commons License 2021.04.21 0 0 2097

Hello!

Szerviz, szerelő mit mond? Kerékcsapágy esetleg?

Előzmény: 1983 Kalocsa (2096)
1983 Kalocsa Creative Commons License 2021.04.18 0 0 2096

Sziasztok lassan 1.1/2éve hogy vettem egy láda vestát. Többször voltam már vele szervízben azzal a hibajelenséggel,parkolóból  jobbra fordulva balról surlódó hang hallható. 100km/h felettegy morgó hang jelentkezik ami nagyobb sebessénél sem műlik el, a pedálokon, kormányonis érzezni a rezgést, de nem centírozási hiba. Ha tudtok valamit ami segíthet ennek a hibának a javításában azt  nagyon szépen köszönöm. 

dudu 77 Creative Commons License 2021.03.15 0 0 2095

Űdv: Nekem a négy év alatt egy darab torony csapágyat kellet cserélni a Grantámon, szeritem elég meg bizható szerkezet.

Remélem így is marad mert még egy pár évig szertném hasznlni.

 

Előzmény: North Coast (2094)
North Coast Creative Commons License 2021.03.09 0 0 2094

Sziasztok!

 

Lassan eltelt 5 év a Kalina/Granta járgányok hazai megjelenése óta. Az elején 5, majd 3 év garanciával voltak kaphatók.

 

 

Kérdésem: nektek volt-e ez idő alatt meghibásodás a kocsin és mik voltak ezek? Mire számítson az ember, mit érdemes bespájzolni esetleg?

Nekem mindkét hátsó kerékcsapágy cserés lett 4 év alatt. Kerék levételnél könnyen leverhető a zárókupakja és attól kezdve vizet kaphat. De az is lehet, hogy egyszerűen gyenge minőség volt. A másodikként cserélt csapágy már módosított kivitelű, teljesen zárt lett, annak már nincs kupakja.

Pityke6303 Creative Commons License 2021.02.13 0 0 2093

Nagyon régen voltam már a fórumon, de most visszatérek én is egy kis infóval. Nekem Vesta Lux om van. Tönkrement a termosztát benne, amit természetesen itthon sehol nem lehet kapni, egyedül a Duna autónál találtam raktáron, de 21 ezer forint lett volna az ára házzal együtt! Én helyette vettem egy Fiat albea 1,2 és termoszátot, és annak a belső részét tettem át a Lada saját termosztát házba, és tökéletesen működik, és csak 3300ft volt!

spicizoli Creative Commons License 2021.01.30 0 0 2092

Sziasztok! Köszi minden infót mindenkinek! Részben megoldódott a dolog, mert egy tök àltalànos, Unixtól rendelt motor jó, csak az elektromos csatlakozó nem stimmel. Azt viszont egy villanyos haver hétfőn orvosolja. Jó tanulsàg, hogy még jobban nézzük àt a vadat, mielőtt kifizetjük...

North Coast Creative Commons License 2021.01.29 0 0 2091

Addig is tedd át az első szélvédő nyomócsövét a meglevő pumpára, ha még nem tetted meg. Hisz' az fontosabb, mint a hátsó. Lehet, hogy rá kell segíteni egy hajszárítóval.

 

Mondjuk, ha lépcsőshátú, nem értem, hogy lehet rajta hátsó ablaktörlő.

Előzmény: spicizoli (2089)
North Coast Creative Commons License 2021.01.29 0 0 2090

Szia! Vedd ki a másikat és azt mutogasd mintaként a Bárdinál, Unixnál, akárhol. Eléggé általánosnak tűnik, úgyhogy van esélyed hamar venni. A pumpa és a tartály közötti tömítőgumit nehezebb szerezni, ha az sincs meg, lehet, hogy barkácsolni kell oda valamit.

 

Lada cikkszámmal nem mész semmire ezeknél, max. a Lada szervizekben (a volt Lada szalonokban)

 

De itt van:

 

https://www.google.hu/search?q=21100-5208009-10&newwindow=1&hl=hu&sxsrf=ALeKk03Ls-JC4rXRFjPIw-pFHjmpyhW26A:1611927544516&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjR1saFosHuAhUOfBoKHSqoDvoQ_AUoAnoECAUQBA&biw=1482&bih=859

Előzmény: spicizoli (2089)
spicizoli Creative Commons License 2021.01.28 0 0 2089

Sziasztok! Csak nem hagyott nyugodni ez az ablakmosó. Ma elszaladtam egy baràtomhoz, rànézett. Bakker, kiszedték belőle az első ablakmosó motort. Durva, mert anno az övéből is eltűnt a vàsàrlàs előtt. Màr a baj megvan, most keresek ilyen alkatrészt, csak így tipusra nem talàlok. Tudtok ebben segíteni? A vas Lada Granta 1.6 Norma. Lépcsőshàtú, 98 paci. 2015-ös évjàrat. Előre is köszi!

spicizoli Creative Commons License 2021.01.21 0 0 2088

Sziasztok! Köszi a vàlaszokat, holnap megnézem még egyszer. Azért fura, mert a Suzukin teljesen fel lehetett tölteni a beöntőnyílàsig. Köszi még egyszer mindenkinek!!

 

North Coast Creative Commons License 2021.01.21 0 0 2087
Előzmény: spicizoli (2084)
North Coast Creative Commons License 2021.01.21 0 0 2086

Milyen formájú a kaszni? Sedan vagy ferdehátú? Vagyis 1 pumpás vagy 2 pumpás a tartály?

Előzmény: spicizoli (2084)
North Coast Creative Commons License 2021.01.21 0 0 2085

Érdekes, amit írsz, hol van pontosabban ez a nyílás? Lehet, hogy az előző gazdi fúrt rá egy plusz lukat, hogy a pumpa vákuumja ne szívja össze a tartályt? (Ami hülyeség, mert a zárósapka közepén van egy luk, ami ezt a célt szolgálja)

Előzmény: spicizoli (2084)
spicizoli Creative Commons License 2021.01.20 0 0 2084

Sziasztok! Nemrég vásároltunk egy Lada Grantát. Nagyon meg vagyunk vele elégedve, főleg, hogy egy kis Swiftet váltott le. Lenne egy kérdésem, amit nem látok sehol képeken. Az ablakmosó tartály első részén van egy kis gumirozott nyílás. Fel akartam tölteni teljesen az ablakmosót, és akkor látom, hogy olyan, mint egy túlfolyó. Nem hiányzik nekem onnan egy dugó? Előre is köszönöm a választ! Üdv: spicizoli

Angyal K. Creative Commons License 2021.01.18 0 0 2083

Ennek az irománynak inkább olvasó és like vadász mint valóság tartalma van, hírértéke annyi amennyit a szomszéd Bangó Sarolta néném ki tudna olvasni egy asztalra szórt félmarék kávézaccból és száraz babból.

 

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2021/01/14/uj_dacia_terepjarot_mutattak_es_visszaterhet_a_lada_europaba/

Előzmény: trakeszv6 (2082)
trakeszv6 Creative Commons License 2021.01.17 0 0 2082

Lehet hogy visszaterhet az ujbol a lada markakepviselet magyarorszagra renault felkarolta olvastam egy mostani cikben.jo hir..

Törölt nick Creative Commons License 2021.01.15 0 0 2081

Szép estét kívánok! Eladóvá vált, a lada kalina cross luxom, 2016,decemberi,nem rég műszaki vizsgázott, esetleg, ha valakit érdekel, 19500km-t mentem vele.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!