Keresés

Részletes keresés

Szegedi Gabriella Creative Commons License 2017.09.29 -2 0 97

Akkor most van itt az ideje, hogy visszavegyen Szultán, Nemjánosik! (Nemtudom melyikük az Á. Zoltán, de a kivitelező és a DH egyaránt utánuk nézhetne hírnév rombolása végett)

 

Az 56 vásárló nem kíváncsi erre a pofátlanul MAGYAROS, pitiáner fröcsögésre amit itt folytatnak már hónapok óta!

 

 

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.29 -1 2 96

Kedves Nem...!

 

A 86 lakásból csak 28-nak nincs gazdája eddig. Tehát 56 lakás vásárlót ennyire nem érdekel (önt és magamat kivontam) hogy még egy "hello-t" sem szolnak hozzá a dolgokhoz.

Szomorú.

 

Így hát meg is érdemeljük amit kapni fogunk.

 

 

Előzmény: Nem Jánosik (95)
Nem Jánosik Creative Commons License 2017.09.28 -1 0 95

Kaptunk egy e mailt, hogy jelentkezzünk be erre az oldalra! Nos, mi már itt vagyunk és már régen reméltük Szultánnal együtt, hogy sokkal többen leszünk!

 

Úgyhogy most: kérem azokat a lakótársakat, akik tulajdonosok a lakóparkban jelentkezzenek be egy HELLÓ-VAL!

Azért kérem, hogy ha szükség lenne egy közös véleményre tudjuk, hogy hányan figyelik a fórumot. Sajnos egyéb elérhetőség alig, erre gondosan ügyel a beruházó. A redőnyös e mail- ben volt néhány cím. Gondolom ők is vevőjelöltek. Aki ismer valakit, vagy akár ismeretlenül, kérem értesítse a Fórum létezéséről!

 

Köszönettel: nem jánosik

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.28 0 0 94

Kedves Nem.....!

 

Igen változtak már párszor a közösképviselők. Az A és az F épületnek kb. 3-4 éve ugyanaz. A B és C épületnek pedig ebben az évbe változott. Most épp a gondnok felesége. Elötte meg egy lakó volt. 

Hamár gondnok. Sajnos már csak egyedűl van, és nemhiszem hogy még két házat elválalna. Pedig jó lenne.

Én párszor elmondtam közgyűléseken is meg a tulajdonos társaimnak is hogy 1 közös képviselő kellene az egész Reviczky Ligetnek, de soha nem talált megértő fülekre. Sajnos nincs egység. Ezért írtam hogy a D és E épületnél is egy megbízható közösképviselő kellene.

Előzmény: Nem Jánosik (93)
Nem Jánosik Creative Commons License 2017.09.27 0 0 93

Kedves Szultán!

 

Nem is gondoltam komolyan, hogy nekik dolgozzon! Csak azt szerettem volna jelezni, hogy Ön már júliusban látta amit illetékes még augusztusban is tagadott.Mondjuk bosszant is, ha hülyének néznek, de ezt jelen építkezésnél már többször tapasztaltam.

Ha bejön a jóslata és március lesz a vége, akkor pedig végképp nem értem hogyan mer ez a cég társasház építést vállalni úgy, hogy egy éves határidőt csak fél év késéssel tud teljesíteni. Ugyanakkor úgy viselkednek, mintha ez a késés természetes lenne. Jól beválasztott a beruházó, az biztos.

 

Nem mondanám előre, hogy a közös képviselővel gondjaink lesznek. Azért kellene az összetartásunk, hogy jelezzük, őt mi fizetjük! Ahogy ez igaz is! Ennek megfelelően a mi érdekeinket kell képviselnie, amennyiben közös képviselő szeretne maradni. Ha jól tudom az Ön házában is változott a közös képviselő, mégpedig elég gyorsan!

 

Beszélne a gondnokukkal, nálunk is ők fognak gondnokoskodni?

 

Üdvözlettel: nemnemnem, de nem ám!

Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.27 0 0 92

Kedves Nem Ján...!

 

Köszönöm a "beajánlást" de ezeknek semmi pénzért nem dolgoznék!

Sajnos a közösképviselő az "ő" emberük lesz és mindent meg fog tenni azért hogy a garanciális gondokat elkendőzze addig amíg lejár a garancia. Azonban a tulajdonosok bármikor összehívhatnak egy rendkívüli közgyűlést ahol le is válthatjuk őket.

 

És most jöjjön egy kis helyzetjelentés.

 

Az D épület kívűlről bevakolva. A kémények és a szelőzők nincsenek a helyükön. (a nyári , és a szeptemberi essők után nejlonozták le a helyüket miután már nem esett, addig ázott) Elbontották a darut. Az E épület fele vakolva. (bár nem ártana sietni mert nemsokára jönnek a hajnali hidegek és 5 fok alatt nem tesz jót a vakolatnak.)

 

Én még a decemberi átadást is korainak érzem. Szerintem február vagy március lesz belőle.

 

Sok még a munka, és időigényes mind. Le kell még festeni a külső homlokzatokat, drága redőnyöket kell építeni a sz@r ablakokhoz, korlátot kell felrakni, tetőt befejezni, álványzatot elbontani. terepet rendezni, utakat építeni, kaput, szeméttérolót, kocsibeállókat. Belül lift kazánház tárolók víz gáz villany burkolások, ajtók stb.

Előzmény: Nem Jánosik (86)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.27 0 0 91

Kedves Demetrios123!

 

Ha perközösséget alakítunk akkor rám számíthat!

Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.27 0 0 90

Kedves Nem Ján....!

 

Sajnos láttam. A látszat csal! "Jól néznek ki" de csak kinézetre. A falba futó csöveket, kábeleket nem látjuk hogy gányolták vagy gányolják össze. Jobb is talán! Ezalatt a bő 1 év alatt amióta épűl a "Bábel tornya lakópark" (javaslom nevezzék át erre) lett pár ősz hajszálam, és valószínüleg közelebb kerültem egy agyvérzéshez vagy egy szívinfarktushoz. Gondoltam hogy ez lesz. Sajnos az összes lakást egyszerre adják át tehát a miénket is. Biztos hogy olvassa, de tudja hogy nem tehetünk semmit. 

Igen kaptam, és már meg sem lepett.

Előzmény: Nem Jánosik (84)
Nem Jánosik Creative Commons License 2017.09.27 0 0 89

Kérem, tartsa alacsonyan a tétet (vagyis erre nagyban ne fogadjon) és magas hőfokon az ügyvédet!

 

Előzmény: Törölt nick (88)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.27 0 0 88

Kedves Nem Jánosik! 

Maximálisan egyet értek Önnel.

Reméljük a két email közül legalább az egyikre válaszolnak! 

Nem Jánosik Creative Commons License 2017.09.27 0 0 87

Még az előzőekhez! Megkaptuk a redőny árajánlatot a Duna House alkalmazottjától. Tudomásom szerint csak az ő redőnyösük mehet fel az állványra, mást nem engednek fel. Az áraik szokásosan pimaszul magasak. Egy nem olcsó redőnyösénél 25%-al.

Az lenne a kérésem, hogy ha már elszúrták a nyithatatlan ablakok tervezését (ez nem kérdés, ezen illetékes hat hétig vajúdott, hogy mi is legyen) és ezután ránk lőcsölték, hogy miért nem vettük észre mi időben a terveken, akkor legalább a segítőkészség szikráját tanúsítsák! Én tudom, hogy ezen lakások vevőin akar mindenki meggazdagodni, de azért ez már sok! Sajnálattal közlöm, hogy aki gazdag vevő az nem itt vett lakást!

Jó lenne, ha a beruházó a sarkára állna és vagy olcsóbb redőnyöst keresne, vagy gyors kiképzés után, bizonyos feltételekkel más redőnyösnek is lehetővé tenné a szerelést! A jelenleg megajánlott ár még a feláras ablak kiszerelős redőnynél is több!

Előzmény: Nem Jánosik (86)
Nem Jánosik Creative Commons License 2017.09.26 0 0 86

Kedves Demetrios!

 

Mint látja, én elejétől kezdve ágálok a hibák, kivitelezői és tervezési problémák megoldásáért!

Azt éreztem, hogy Szultánon kívül senkit nem érdekel a dolog. Pedig félnie senkinek nem kellett volna!

A derék kivitelező, de a beruházó is mindent elkövetett, hogy ne ismerhessük egymást, sőt még a plusz munkák költségvetését is titokként kellene kezelnünk. A szerződésről nem is beszélve! A fórumon meg nagyjából ketten voltunk.

Rólam tudják, hogy ki lehetek, legutóbb mikor megláttak mindegyik fejest ugrott a számítógépébe, hogy ne kelljen szóba állnia velem. Pedig ahogy a határidő betartását nézem beszélgethettünk volna.

Ha a kapunál szóba álltam valakivel két percen belül hívták telefonon és rohannia kellett. 

Én éltem a ma átkosnak nevezett rendszerben ott mi szoktunk a kivitelezővel beszélni, kritizálni, adott esetben elégedettnek lenni, őszintének lenni, sőt az igazgató folyamatosan érdeklődött, hogy mi hogy látjuk a dolgokat. Pedig mi csak a vevők voltunk. Igaz, ők meg nem építészek.

A megvezetésről nem is beszélek, olvassa el az illetékes 08.08-i székfoglalóját. " a kivitelezési munkák a terveknek megfelelően folynak....." Nem tudta, hogy jelentős csúszásban vannak? Akkor vegyék fel Szultánt! Ő már júliusban megmondta! Avagy nekik nem szóltak, hogy október 15 a határidő!

Előre jelzem, hogy ugyanez a kivitelező hátra kíván hagyni nekünk (feltehetőleg) jó fizetéssel közös képviselőt, kertészt, gondnokot, könyvelőt stb. ha továbbra sem tudunk közösen véleményt nyilvánítani! Hát tudjunk! Arról nem beszélve, hogy nyilvános adatok szerint a 86 lakásból 30, igen harminc lakás eladatlan, ami átadás után az eladásig bennünket terhel! És már hónapok óta nem változik a harminc, vagy nem frissítenek!

Amit Ön ír, hogy a kivitelező nem reagál, inkább a beruházóra vonatkozik! A kivitelező csak 20000 forintos konzultációs és extra látogatási díjat vízionált. Az összekötő fiatal hölgy általában elérhető volt! Az arany árfolyamon számolt extra munkákért a főnöke a felelős! 

 

Üdvözlettel:  nemnemnem jánosik

Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.26 0 0 85

Kedves leendő Szomszédok!

 

Olvasva a korábbi hozzászólásokat és negatív tapasztalatokat, komolyan fontolóra venném a jogi lépések megtételét.

Olyat egy vállalkozó sem tehet meg, hogy nem reagál a megkeresésekre, elvégre mi fizetjük őt, tehát részben belőlünk él. Ugyan a megkötött előszerződések inkább a kivitelezőt védik, azért jogaink nekünk is vannak. Kíváncsi lennék egy hivatalos megkeresésre vajon mennyi időn belül reagálnának!

 

Üdv

Nem Jánosik Creative Commons License 2017.09.26 0 0 84

Kedves Szultán!

 

Látta a készülő lakást? Mennyire elégedett? Én a belső falakat rendes munkának látom! 

Mit szól hozzá, hogy a még eladó lakásokat már decemberi átadással hirdetik? Csak nem megmutatta nekik valaki a naptárt? Kíváncsi vagyok, hogy az illetékes feljön e a fórumra határidő ügyben?

Kapott redőny árajánlatot? Mit szól hozzá?

 

Várom válaszát!

Üdvözlettel: nem j

Előzmény: Törölt nick (81)
majorita3 Creative Commons License 2017.09.11 0 0 83

Kedves Mindenki,

tárolót keresek megvételre, vagy esetleg bérelnék.

 

06 30 9510803

Nem Jánosik Creative Commons License 2017.09.08 0 0 82

Lenne oly kedves néhány fényképet készíteni? Félek tőle, hogy hamarosan kiderül, Ön ezt rosszul látta ês ha mégsem, akkor ez jelentéktelen probléma!😄😄😄

Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.08 0 0 81

Sajnos kapott vizet nem is keveset! (ablakkörüli hab, és ytong)

Én tudtam hogy az egész falazatra számolják az értékeket. De! Ez lehet hogy kijött az íróasztalnál kiszámolva és mindenhol a legideálisabb anyagokkal és szerelési minőséggel számolva de itt sajnos nem ezt látom. 

Ha már az ablakok! (Nekem meg ez (is) a vesszőparipám) Az elmondások szerint probálom megfelelően idézni "..egyedi méretre pont ide gyártott magas minőségű ablakok kerülnek beépítésre". Kérdezem én? Ha pontosan tudja az ablakgyártó cég hogy mekkora ablakokat kell ide gyártani, és a falazó brigád is akkor hogy fordúlhatnak elő olyan dolgok mint példáúl az E épület tárolóknál lévő ablaka ami 300-400 mm -er rövidebb lett. És úgy építették be hogy az alja ahol vízszintbe kellene rakni az a levegőbe van.

És ez csak a jéghegy csúcsa amit látunk! Belese merek gondolni hogy a falakba milyen gányolások mennek.

Nem Jánosik Creative Commons License 2017.09.08 0 0 80

Kedves Gábor!

 

Köszönöm kimerítő és tárgyszerű válaszát. Lehet, igaza van a hőátbocsátás a vesszőparipám, mivel vegyész vagyok.

Azt viszont nem tudja, hogy az első ciklusban épült egyik házat utólag kellett szigetelni a lakók költségén, mert a lakók fáztak, a kivitelező pedig felszívódott. A tervek ugyanezek voltak, talán némi módosítás történt. Például a nyithatatlan ablakok (ez is a vesszőparipám) megmaradtak, úgyhogy a 70 éves Mariska néni egy lábon fog egyensúlyozni a párkányon a negyediken, miközben ablakot tisztít!

Kérdezem, Ön nem gyanakodna?

A szigetelést a mi 4 emeletes házunknál egy profinak nem nevezhető csókos vállalkozó végezte. Ablak csere nálam már jóval előtte volt. A fűtés számlám a szigetelés után 30%-al csökkent. Talán mégis sokat számít?

Örülök, hogy itt járt a fórumon örülök, hogy segített tisztábban látni! Meglátjuk! A puding próbája....

 

 

Üdvözlettel: nemnemnemjánosik

Előzmény: bubuska17 (79)
bubuska17 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 79

T. Nem Jánosik!
Noha mérnök ember vagyok,de nem építész,viszont építési vállalkozó.
Valahogy úgy érzem,hogy a hőátbocsátási tényező önnek a vesszőparipája lett.
Megpróbálom önnek elmagyarázni. Először is hőszigetelési értéket a fal egészére érdemes vizsgálni. Külső falazatnál a nagy felületek (falazat,üveg,szigetelés) amik elsősorban meghatározzák a teljes fal hőszigeteleési teljesítményét.
Ezen belül is jellemzően a leggyengébb pont,az üveg ami ront rajta. És nem a habarcscsal töltött majd szigetelt hézagok. Mert annak még úgy is egy nagyságrenddel jobb lesz a hőszigetelési értéke. Az ablak tokja,beépítési módja is kicsiny jelentéségű. A jellemzően csak a széleken és az ablakhelyeken előforduló illesztési hézagok is minimális mértékben befolyásolnak csak. Amitől ön tart,hogy a teljes felület pár százalékát kiadó hézagok drámaian rontani fogják a szigetelést, az véleményem szerint az esetek többségében -a konkrét esetet nem isemerem- alaptalan. Nyilván -elvben- létezik az a szar munka...

Én elsősorban családi házakat építek. Ezek jobban ki vannak téve az esőnek,mivel nem kitöltő falazatok.A tapasztalat,hogy gyorsan száradnak és az Ytong sem szívja magába
a vizet túlzottan. Láttam már nagy eső után 3 nappal is totál penészes oldalfalat és olyat is ami hónapok után sem penészedett. Ez a kérdése általában megválaszolhatatlan.
Üdv:
Gábor

Előzmény: Nem Jánosik (78)
Nem Jánosik Creative Commons License 2017.09.07 0 0 78

Kedves Gábor!

 

Örülök, hogy kibújt Önből a profi építész, a megfogalmazásból legalábbis ez jön le nekem. Ha ezt a munkát okulásunkra végzi, akkor köszönjük. Van válaszom is és bár látom a semlegességre való törekvését, nem tudom azt gondolni, hogy nem ismeri a kivitelezőt.

 

 0.  Bizony, mint azt illetékes úrtól megtudtuk, a jövő évtől a megengedett maximális hőátbocsátási tényező majdnem a felére csökken. Ha addig nem készülne el a házunk, január 1.-től ránk is a 0.24 W/m2,K vonatkozik. Eddig senkit nem érdekelt, de innentől izgalmas lesz, hogy pl. a sima purhabbal kezelt nyílások hozzák e a minimális elvárást. Hiába tesz fel valaki nagyon jó hőszigetelő téglát, ha mással jelentősen növeli a hőátbocsátást.

 1.  Nem akarjuk mi egy passzív ház hőháztartási adatait elvárni a mi házunkon, ez nem volt célunk. Ön jól fogalmaz, nem teljesen fair összehasonlítani a kettőt. (Bár a 700 és az 500 nincs nagyon messze egymástól) A Thaly Kálmán utcai képet én tettem fel azért, hogy lám-lám nem feltétlenül kell hatalmas hézagnak lenni az ablaktok és a fal között, valamint a falazás minősége is majdnem kifogástalan.  Ez nálunk nem így van. Nem akarom tudni, hogy mennyi egy palack alacsony tágulású hab ára, de azt láttam, hogy a hagyományos orrán- száján habzott kifelé, mert minden méretű nyílást azzal tömtek be. Még a téglák közé is az került, ha rosszul sikerült az illesztés.

Reméljük sok nedvességet nem kapott, bár a tetőfedés némileg félbemaradt, úgy két hónapra.

 

 2. A tapasztalatát szeretném kihasználni és a véleményét kérem. Ha egy tető hónapokig nyitva és alkalomadtán ömlik be a víz a párazáró fóliáról és feltehetően az Ytongot sem kímélte, nagy szerencsénk van, ha nem kezd el penészedni?

 

 3. Vitatkoznom kell Önnel azzal kapcsolatban, amit biztatónak ír. Lajos bácsi, a kőműves mester, lezavarta volna az inast az állásról ha úgy rakta volna a téglát, ahogy itt történt. Sajnos Lajos bácsi nem volt itt. Pedig ő is szerette a pénzt, de a munka milyensége elsődleges volt nála. Azt mi nem tudjuk, hogy milyen hőszigetelést kap az ytong, de azt nem fogadom el, hogy egy 2 cm-es hézag, ami 37.5 cm helyett csak töredékében tartalmaz anyagot a hőszigetelő vakolattól fog teljesíteni. Akkor minek a vastag ytong tégla? Nem csak egy hézagról beszélek! Ha gondolja nézze meg a régebbi képeket, ha kér küldök még, sok- sok ilyen hézag van. Az alap problémához visszatérve: ott a tégla, ott a speciális vékonyágyazatú falazóhabarcs (amit vékonyan kell felkenni), a tégla jól vágható, alakítható, mitől lesz számtalan, ahogy Ön írja, néhány cm-es csatlakozási hézag?

A biztatást köszönjük,  egy hőkamerás felvétel pedig azonnal elárulja, hogy melyikünknek volt igaza.

 

Üdvözlettel:  nemnemnemnemjánosik

Előzmény: bubuska17 (77)
bubuska17 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 77

T. Urak!

Eredetileg azért szóltam hozzá,mert egy olyan házat hoztak fel példaként (hőszivattyús fűtés,alacsony előremenő hőmérséklet),ami a hőszigetelésre van kihegyezve.
Ilyen szempontból messze átlag felett teljesít. Ott sem jótéteményből használnak ilyen ablakokat,hanem mert mással nem igazán működne. 
Így azt a házat nem teljesen fair összehasonlítani a hagyományos gépészettel rendelkező házakkal,ahol az elszökő hő gyorsabban pótolható.

Ebben az árkategóriában a legtöbb új társasházba ,de a régiekben is cserekor ma pont úgy építik be a nyílászárókat,ahogyan önöknél is. /nem a kőművesmunka pontosságára gondolok és nem is vitatkozni szeretnék önökkel,hiszen a problémákat önök ismerik, én nem/
Nyilván az ablakos is szívesebben dolgozna alacsony tágulású habbal,de nem azt kapott a kezébe, -az okát mindannyian tudjuk-ezért néha úgy alakul,hogy vágni kell. 
Nem optimális,de ha nem kap sok nedvességet vakolás előtt vagy nem sérül a vakolat,nem lesz baja.

De hogy valami bíztatót is írjak, tapasztalatból írom,hogy ha az Ytong korrekt hőszigetelést kap -remélhetőleg szálast- ,akkor néhány cm-es csatlakozási hézag a 
falazóelemeknél és a nyílászáróknál észrevehetelen lesz a fűtésszámlán.
Higgyék el,a bosszúság nem itt kezdődik,hanem mondjuk egy elrontott úsztatott szigetelésnél.

Üdv:
Gábor

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 76

Kedves bubuska 17!

 

Igaza van, de itt nem a pénzről van szó. Vagyis az építtető részéről igen. Minnél nagyobb legyen a haszna. Nekünk eladják 500e/m2-ért nekik pedig kb. 150e/m2-be fog kijönni. A méretekről pedig kár vitatkozni, mert egy vályogházat is precizen, pontosan kell építeni mert szar lesz. A miliméter és a vízszint, az mindenhol az még ha 500e/m2 is fizetünk érte. Kérdezem én? Akkor miért nem úgy adták el a lakásokat hogy azért kerűl csak ennyibe mert nem lesz szigetelés és mindenből az olcsobb megoldásokat szerelik be. De nem így árúlták! Ez felháborító!

Én szerettem volna jobb ablakokat is berekatni plussz pénzért, meg is igérték. Nem lett belőle semmi.

A passzív háznak meg semmi köze a RAL-hoz. Oda lett kifejlesztve, de máshova is érdemes így beszereltetni az ablakot, és az ajtót. Itt egy cikk róla.

http://www.marshallablak.hu/ral-beepites

 

 

Előzmény: bubuska17 (74)
Nem Jánosik Creative Commons License 2017.09.06 0 0 75

Üdvözlöm Gábor, rendes Öntől, hogy megnézte!

 

A m2 ár nálunk is közelíti az 500 ezret. A ház semmilyen kondíciója nem hozza a passzív háztól elvárt adatokat, állítólag a külső fal hőátbocsátási tényezője 0.22 W/m2,K lesz, ami a passzív háznál ennél sokkal kevesebb 0.15.  De ennek elérése nem is volt az építő feladata.

 

 A RAL technológia neve számomra új volt, de Ön említette az értékarányosságot. Akkor 700 e/m2-ért RAL beépítés (állítólag tudja a 0.15-öt), 500-ért a résbe befújunk szabadon habosodó poliuretánt ( ami ugye kis szilárdságú, hőszigetelő képessége gyengébb) majd a felesleget késsel levágjuk (ezzel tönkretesszük a cellákat és a szilárdságot ) és bekenjük vakoló anyaggal. Ön szerint ez fogja hozni a nekünk "járó" 0.22-t?

 

A mérethelyességet akkor most én is kihagyom.

 

Üdvözlettel a sokkal szebb nevű nem Jánosik.

 

 

Előzmény: bubuska17 (74)
bubuska17 Creative Commons License 2017.09.06 0 0 74

Viszont a Thaly m2 ára 700e. Ft.,az épület csaknem passzív ház,felületfűtéssel. Ahhoz pedig már passzintható a képen is látható német RAL technológiás beépítés. Csak az értékarányosságra akartam felhívni a figyelmet, nem a mérethelyesség szerepét vitatni.

Üdv:Gábor

Előzmény: Nem Jánosik (71)
Nem Jánosik Creative Commons License 2017.09.06 0 0 73

Kedves Szultán!

 

Mit szólna egy beszélgetéshez? Egyenruha nélkül, csak úgy lazán! Vasárnap este 17-kor a kapukijárójuknál? Jó idő esetén iszunk egy sört! Ráér?

 

                                                                           nemnemnemnem j.

Előzmény: Törölt nick (70)
Nem Jánosik Creative Commons License 2017.08.31 0 0 72

Kérem, ne háborodjanak fel nagyon a méret megemlítéséért, mert az E 223-as lakásnál csodálkozva néztem, hogy az erkély ajtó behelyezése után mintegy 6 cm-es rés van az ajtótok és a fal között.  Még a PUR habos ember (tudják, aki mindent kitölt habbal) is lemondóan legyintett. Így díszelgett hónapokig, utána kapott egy 5 cm-es, talán Ytong tégla toldást.  Csak kérdezem: mérőszalag? collstok? Csak mementóként (nehogy minőségi munkáról essen szó) felteszem ezt is:

 

Előzmény: Törölt nick (70)
Nem Jánosik Creative Commons License 2017.08.31 0 0 71

A képet a napokban csináltam a Thaly Kálmán utcában. Jól látszik, hogy a PUR habot az ablak és a fal közé belülről egy fészekbe nyomják be, talán két szűk nyíláson keresztül.Ettől a hab tömörebb, a felületén képződő "bőr" (leánykori nevén integrál hab) megvédi a víztől és stabilabbá teszi, nem morzsolódik úgy, mint amit késsel vágnak méretre. Arról nem beszélve, hogy a hézag 2-3 centi. Ennyi nálunk néhol két tégla között is van.

Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.25 0 0 70

Kedves Nem.....!

 

Úgylátszik ön gondolatolvasó! Tegnap én is láttam amit "csináltak" csak nem volt időm leírni. Pont én is erre a következtetésre jutottam!

Sajnos csak azon a kb 5 m2-eren cserélik ki a léceket és a szigetelést. A többi helyen ahól elázott ott nem. És mi van az ytongal ami jól megszívta magát vízzel? Hát ez. Érdemes elolvasni.

Itt van egy "sorstársunk" aki leírta a történetét! http://szivatos.blog.hu/2009/11/19/penesz_az_ujepitesuben_durva_kepek

 

Garancia. Nemtudom hogy mi van benne mert ugye ezt se kaptuk meg. De gondolom mire pereskedünk addig lejár, vagy meg is szünik a cég. Akkor meg a tuljadonosok zsebe bánja.

 

A fa. Igen. Én ez is mondtam hogy ki kellene vágni az összeset. Amíg üres telek volt könnyebb lett volna. Csodálkoztam is hogy csak azokat vágják ki amik "útban vannak nekik. Nembaj majd ezt is a lakók kivágathatják sok pénzért ha majd rádől a házra vagy a kocsikra!

Előzmény: Nem Jánosik (69)
Nem Jánosik Creative Commons License 2017.08.24 0 0 69

Kedves Szultán!

 

Gondolkodtam a dolgon, hogy vajon mi történhetett a tetőn ma. Cáfoljon meg, ha tévedek! 

Én nem gondoltam rá, hogy a párazáró alatt már ott van a kőzetgyapot hőszigetelő is. Az történhetett, hogy felment egy hozzáértő ember, valószínűleg tetőt fedni és megállapította, hogy a párazáró alatt ( tudja, a zöld) csurom víz a kőzetgyapot. Leszedték a tetőléceket felvágták a párazárót és talán? kicserélték a szigetelést. Én azt láttam, hogy rakják le a kőzetgyapot paplanokat, majd utána fehér fóliával igen akkurátusan betakarják. Hozzáértők szerint a párazárót megsérteni építőipari szentségtörés, alulról felfelé vízszintesen rakva átfedéssel hézagmentesen kell feltenni. Most már értem, hogy miért kezdtek el plusz fóliaréteget felrakni az elmúlt napokban! Észrevették, hogy ázik a kőzetgyapot! Ha nem cserélik ki, ott hagyták volna vizesen, akkor ott penészedett, rohadt volna el a lakó nagy örömére! Emlékszik? A múltkor a langy esőről és a két hónapról elmélkedtünk! Ön akkor a legfelső szintről "kitolt" vízről írt. Okuk lett volna a gyanakvásra!

 

Igaza van annak, aki azt mondja, hogy mindig csak a hibákról, hozzá nem értésről, lelkiismeretlenségről és kapzsiságról beszélünk. Én azt gondolom, hogy a sok pénzemért jó munkát várok el. Majd megírom, ha olyat láttam!

 

Üdvözlettel: nem nem nem nem j.

Előzmény: Törölt nick (67)
Nem Jánosik Creative Commons License 2017.08.24 0 0 68

Az utolsó mondatával nem értek egyet. 3-5 év a garancia. Ha addig esetleg igen (az előzményeket Ön jobban tudja....), utána már csak akkor látjuk őket, ha nagyon vastag pénztárcát mutogatunk nekik. De én nekik semmilyen pénztárcát nem szeretnék mutogatni. Azt hiszem egy életre elég volt a munkájukból.

 

Képzelje, dolgoztak a tetőn. Valamit a hőszigetelő gyapottal csináltak (talán nagyon megszívta magát vízzel), majd jó fradistákhoz méltóan most fehér párazáróval kezdték letakarni. Cserepet is láttam az erkélyen. Talán csak nem????

 

Lehullottak a falevelek arról a bizonyos fáról, amelyiken már júliusban elkezdtek elszáradni. Lám-lám ami eddig nem látszott teljesen, most igen. A lomb zavarta meg a falazó (na nem úgy, csak rendesen) munkásokat. Mindenesetre felteszem az eredményt. Szép.

Előzmény: Törölt nick (67)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!