A sok egyforma külsejű gépek közt egy kis eligazodást szeretnék létrehozni ,miszerint nem a külső és a márka számít hanem a belső szerkezet ! Várok ide mindenkit aki már látott ilyen gépet szétszedve és készített képet róla ,vagy van robbantott ábrája hogy mások is tudjanak jól választani a sok egy kaptafára készült gép közül !
Neked nem is lidlis kaszád van:-) A lidlis blutuszos gépek működéséhez nem kell okostelefon, megy az anélkül is, a teló csak a kíváncsiskodáshoz kell. Bedobod az aksit kapcsolod és megy.
Sajnos nekem nincs ilyen gépem mivel tudtommal 40v-os a rendszer szerintem menni fog csak asszimetrikusan használja a maradék 3 akkut. Persze lehet az is hogy az aksi(4-ik) is kapcsolódik csak a fűnyíró agya rosszul mér. Te megtettél mindent jelezd a hibát a szerviznek csak a számlát kérik és az azonosító címkét, nekem még nem volt szervíz problémám de emlékem szerint 3x3-nak már volt kapcsolata velük.
Magassági nincs, nincs fám. Kíváncsiságból mennyi volt a tartalék lánc? Nekem is van tartalék lánc egy stihl(gyorsan kellett) a szentélyből és később rendeltem a kertmotortól oregon láncot, így összesen 3lánc van.
Az Msa 60 friss szerzemény most az a kedvenc. Viszont a lidlis már sokat bizonyított. Az "alap" 4 Ah aksikkal is használható, a 8Ah tovább bírja, de nehezebb, a kettő közötti blutuszos 4Ah amivel többet használom. Néha van a lidlibe pótlánc vettem belőle így, ha életlen csere és ha van kedven élezek. Kis fuxtek kalodát átéri, megrakom parketta üzemi hulladékkal és szépen átvágja, de néha kap rönköt is, ha beesik valami komolyabb rönk vannak benzinesek. Magassági ágvágód van?
Nekem eddig megfelelő a fűrész a 2db 20volt 8Ah aksival, a 2db 4Ahn elég hamar lemerül csak végszükségben célszerű. Nekem dupla de nem blutuszos a töltőm szűk 2 óra feltölti a 2db performance 8Ah aksit.
Most is van a nekem 10ezres aksi, de azon nincs a fektetett "8" blutusz jel. Változott a dizájn, más a "doboz" kinézete. Nem írtad működik e maga a gép, a 2db 8 Ah aksikat ide oda dugva kipróbálhatod, hogy a foglalat e a rossz, vagy az agya.
Jó kis infó ez a Tuya app. Nekem nem működik rendesen a parkside app, nem látja az okos töltőt. A lidl home alkalmazást használom. Az akkun keresztül látom a rádugott gépet és azt is, hogy mennyi időt mentek a gépek. A stihl Ak 20 aksi 36V 4Ah, máshogy menedzseli az aksit tovább bírja végig egyenletes erővel. A lidl 2 aksis fűrész a 8Ah aksikkal hamarabb lemerül és jobban melegszik, cserébe olcsóbb. Van 2019- es lidlis aksim és nem vettem észre gondot vele.
Tudtommal használja, 2db - 2db sorosan és azok párhuzamosan így jön ki a 40volt 8A. 4db 4A aksival. Az írásod alapján nekem nem egyértelmű egy helyen nem jelez vagy egyes helyén(tehát mindig ugyan az a csati) ha ez utóbbi akkor valami a csati körül és valószínű csere v szerviz.
A4 eseket nem most vettük nekik hanem akkor amikor még 9999 forintért adták vagy 2-3 éve a fene se tudja . Megcserélgettem őket de az az 1 hely mindig nem mutatja hogy ott volna akku ! Ezért kérdeztem hogy hátha valaki tudja hogy ha 4 aksi van benne mind a 4 használja -e vagy sem . A gépkönyben erről nem írnak semmit sem az én logikám szerint ha bent van mind a 4 akkor használnia kellene mindet vagy minek van akkor annyi hely benne ? Nem aksi hiba mert mindenféle módon felcseréltem az akkukat ,meg meg is néztem mind teljesen töltött volt még sem mutatta az egyik helyen az aksit hogy ott van !
Ha már szóba került a blutuszos beállítás: A 8Ah aksiknál gyárilag a max A-ra vannak állítva és ráadásul igen alacsony cellafeszültségre(lekapcsolási szint), sajnos ez a "minden kifacsarás" az élettartam rovására megy, persze aki ritkán használja ott nem gond. Csak még egy, az app-ból én nem a parkside sajátját használom hanem a Tuya okosotthont app-ot mivel az nekem sok más eszközt is vezérel. A parkside performance app "magja" is tuya "alapú"
A 4Ah aksik 10 vagy 15 forintosak? A 8Ah és a 15ezer forintos 4Ah blutuszos, de a gépek működnek enélkül is. A blutusszal látod az aksi hogylétét és, hogy milyen gépre van rádugva. Ahogy ali kis írta húzgáld ki az aksikat egyesével hátha a többi világít, így esetleg kiderül melyik a rossz aksi, ha mindegyik aksi jó akkor kiderülhet melyik foglalat a rossz. A videóban Zoli a két jobb oldali helyet használta a két 8Ah aksikkal ezeket a helyeket is felcserélve lehet hibát keresni. A blutusszal állíthatod, hogy a 8Ah aksi 100A vagy csak 40A adjon a gépnek. A gyárilag 100A leadásra beállítással a két aksis damilosban jobban melegedett és hamarabb merült az aksi. Vissza vettem 60A tovább bírta. Mint írtam a dobozból kivett aksival is menni kell a gépnek, a többi állítás van akinél amúgy is csak gond lenne.
Nem mert csak 4 Ah aksival próbáltuk ,de vettem két 8 Ah-st is nekik ahhoz meg nem tudom az aplikációt üzemeltetni ezért a nélkül fog menni ha megy ! Én szóltam a gazdának előre nem értek az ilyemihez ! A 4 Ah-sból 3 megjekenik hogy teljesen töltött a negyedik meg csak a piros led villog ! Felcserélések után is ugyanez a helyzet maradt ! Ezárt úgy gondolom csak jelzi hogy van bent aksi de valójában csak hordozza de nem használja ,ha lemerült akkor átrakod a két-két aksit és nyírsz tovább ! De ez csak az én elgondolásom !
Nem tudja valaki a 100 ezres lidülös fűnyíró amikor üzemel csak két aksit használ vagy ha benne van mind a 4 aksi akkor mindet használja ? A szomszédoknak vettem egy ilyet de valamiért ha benne van a 4, 4 Ahaksi a kezelő felületen csak 3 aksi jelenik meg a 4 csak villog !
Jelenleg 11 van ! De hogy micsoda vadászok az egyik lány macskánk ma egy galambot elkapott de hogy honnan látta meg hogy a galamb leszállt nem tudom ,lehet a teraszon feküdt, egyből elkapta a nyakát és teljes erővel lenyomta ! Mire oda értem már a galamb lelke elszállt ! Olyan helyen harapta meg az összes vére kifolyt ! Nem láttam még ilyent sosem ! Van egy Fekete farok nevű igen nagy testű cicánk ,vagy 7-8 kilós lehet fiú . Feküdt a földön az oldalán és egy madárka arra repült csak épp alacsonyabban a kelleténél ,oldalfekvésből felugrott a levegőbe és elkapta ,egyből befalta pár toll hijján más nem maradt belőle ! Anya csak nézte mi történik ! Helyből 140cm feltudnak ugrani a levegőbe ! Van akrobata cicánk is de a testvére az még akrobatább volt minden háztetőt bejárt az egyik háztetőre a fáról ugrált fel-át ! Az ablakból simán felugrik az alacsonyabb tetőre ,pedig ereszcsatorna is van ! Volt hogy az emeleti abakban napozott és szunyókált az ablakpárkányon !
Így jött ki gazdaságosan, három tábla trapézlemez a tető. Jobboldalról egy zárt lemez kocsibeálló van, hátul a szomszéd tetőteres háza, elöl ami nemlátszik egy 20éves leylandi ciprus van, ami árnyékot ad, ( 2m magasságig fel van nyírva) Úgyhogy védve van, meg ott a háza is.
30x30-as zártszelvény a keret és térháló van bele hegesztve, a középső merevítő 20x20-as. (Két db térháló lett felhasználva.) A kutyaház kívül van, de van azon is zárható ajtó.