Keresés

Részletes keresés

[fidelio] Steff Creative Commons License 2008.11.22 0 0 3268
Inkább ne lenne...
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.22 0 0 3267
Gyurcsány csak úgy jött ide, hogy mindketten puhatestűek. Bár Gyurcsánynak legalább van diplomája, még ha sz*rul is csinálja, amit csinál, legalább papírja van.
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.22 0 0 3266
!
[fidelio] Judit Creative Commons License 2008.11.22 0 0 3265
Lagzi Lajcsinak is.
[fidelio] zenesz Creative Commons License 2008.11.22 0 0 3264
V.X.nem szorul rá az itteni reklámra.Elég népszerü, hatalmas rajongótábora van.
[fidelio] törölt Creative Commons License 2008.11.21 0 0 3263
Traktúra, de most komolyan. Azzal, hogy állandóan felhozod ezt a topikot, csak reklámozod VX-t... Az elvakultakat nem győzöd meg, sőt ezektől még jobban fogják imádni kedvencüket. Hagyd a francba...
[fidelio] zenesz Creative Commons License 2008.11.21 0 0 3262
Még az a szerencse , hogy a zenei világ, és a sok ezer fiatal rajongó nem olvassa ezeket a primitiv, gyülölködő beirásokat.Volt szerencsém a Dohány utcai zsinagógában, sok ezer emberrel, köztük rengeteg fiatallal Xaver koncertet hallgatni több alkalommal.És hogy jön ide Gyurcsány(nem K1urcsány!!!!!!!!!!!!!!)???Szánalmasak vagytok!
[fidelio] pszí Creative Commons License 2008.11.21 0 0 3261
Igen-igen! Az előző hozzászólásomban csak azt akartam kifejezni, hogy mennyire jelentéktelen személyiség számomra.
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.21 0 0 3260
Középszerű - és akkor túlértékeltem - orgonista, egyetértek.
A lényeg:

A Magyar Köztársaság nagyra becsüli a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységet.

Biszexualitását nyíltan vállalja.

Ebben azért érzek némi ellentmondást, ez lenne a példamutató tevékenység, vagy az ahogy össze-vissza hazudozik, mint K*rcsány
[fidelio] pszí Creative Commons License 2008.11.21 0 0 3259
Engem nem nyűgözött le a játékával, harmad-negyedrangú orgonistának tartom.

Most az, hogy homoszexuális, biszexuális vagy netán heteroszexuális, egyáltalán nem érdekel.
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.21 0 0 3258
A lényeg lemaradt, az lőbb idézett mondat (A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének birtokosa) előtt található.

Biszexualtiását nyíltan vállalja.
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.21 0 0 3257
Vazze'

A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje

A Magyar Köztársaság nagyra becsüli a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységet. Ezek elismerésére az Országgyűlés Magyar Köztársasági Érdemrendet és Magyar Köztársasági Érdemkeresztet alapított. A Magyar Köztársasági Érdemkeresztet a feladatköre alapján illetékes miniszter előterjesztésére a köztársasági elnök adományozza. Külföldi állampolgár esetében a külügyminiszter tesz javaslatot a miniszterelnöknek az előterjesztésre.

Forrás:

http://hu.wikipedia.org/wiki/A_Magyar_K%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1gi_%C3%89rdemrend_tisztikeresztje 

És akkor mit olvasunk egy másik helyen?

 

A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjének birtokosa (2004);[4] Kőbánya díszpolgára.

Forrás:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Varnus_Xav%C3%A9r 

Így egymás után? Azért ez túlzás!

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.09 0 0 3256
Ja, a kultúra (no és a Fidelio) elk..vulása:-(
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.09 0 0 3255
A momus-n így írnak Varnusról, itt meg ajánlják ezt a h*lyét (pl.: Az utókor ítélete)
Amúgy nincs bajom a Fidelióval, de az ilyen kultúra romboló embereket nem kellene nyomni (nyomják őt elegen - minden értelemben -, amúgy is).
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.09 0 0 3254
Nem most volt:

"Merthogy a műsorban - nem tudni, miért - Az operaház fantomjából következik egy szvit. Ez a Webber most szó szerint fáj. Tudom én, hogy népszerű - de hogy miért? Varnus Xavér a pódiumon, plusz egy kisegyüttesnyi rézfúvós a karzaton, és a primitív strófa huszadik ismétlésére csatlakozik a dobos is, hogy még negyvenszer elnyomják ugyanazt. (Persze, az utolsó néhányat már egy szekunddal feljebb!)"

Mé'vazze', mert csak ezt tudja eljátszani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Forrás (a konkurenciától):

http://momus.hu/article.php?artid=3497

[fidelio] tannhauser Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3253
kedves svili
te meg látogass meg  nálam, a párbeszédek -topicban. azt hiszem te jó srác vagy. lehetünk barátok.
[fidelio] Judit Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3252
3247 Akkor, ha megengeded.. nem.  igazából ezt gondolja: "Wahooo.. de jó pasit fogtam!!" (Esetleg hozzágondolva, hogy mennyivel klasszabb, mint a barátnőjéé:))

A többi sztereotípia, amit férfiak szoktak gyártani a női gondolkodásról.

[fidelio] svili Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3251
Kedves tannhauser!

Először is megkérlek, ne használd a sajátodként ezt a topicot, tehát ha nem tudsz legalább nagyrészt a témába vágó hsz.-t írni akkor ne is írjál (kórházi élmények, tyúketetés, ref. kántori sérelmek stb.)

A 3248. hsz.-ra: olvass vissza pár hozzászólást, akkor minden felvetett kérdésedre és állításodra választ találsz.

Természetesen szíved joga, hogy rajongva szeressed Xavért, de akkor ez következtetni enged a zenei ízlésedre - talán képzettségedre is...
[fidelio] tannhauser Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3250
kedveseim-3248 tól,
egyszer az apósom kizavart. hogy etesseem meg a tyukokat-akkor jöttem el a nyockerböl,
megpróbáltam, nyugodjanak békében.
a francotakarok én bárkit is megetetni, csak annyit szeretnék, ha a fórum, a mondanivalóimból kiszürné a hasznos dolgokat, és a bujtatott( vagy nem is bujtatott !) marhaságokon jót röhögjünk
láttam a korházban- ahova mostanában kénytelen vagyok gyakorta megjelenni, hogy egy ember, mennyire egy tehetetlen szenvedö alanya egy gépezetnek, amit kórháznak csufolunk
itt azután nincs szemérem, nincs érzés, szeretet, csak begyakorlott robot mozdulatok
elképesztö !! ha nem vagy a lábadon, el vagy veszve, EGY POHÁR VIZET SE AD SENKI
xavérnak van feltünöségi viszketegsége, hát az nekem is van, ,ugyhogy be is fejezem, nehogy valaki szememre hányja : az "albérlö" maszek fórummal firkál tele mindent
jelszó : máskor ha böszmét akarsz, ne kurd el, a hétszázát...........
egy méásik topikban-oda is firkálok- leirtam miért lett albérlö: a nevem
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3249
Ez a jelenség nagyon gyakori az identitásukat nem-kereső-és nem-is-tudó embereknél. Ők alapvetően destruktívak.
A párom szerint, ők kvázi-emberek, idegenek.
[fidelio] tarnhelm2 Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3248
"Xavér objektívan gyönge, sablonos, bombasztikus, azaz megtestesít egy olyan előadói mentalitást, amitől minden, a művészetet komolyan vevő előadónak és befogadónak csak dehonesztáló véleménye lehet."

Szerintem nem ez a fő baj. Sok gyenge vagy urambocsá közepes zenész van, és mégsem irritál senkit. A "Xavér-jelenség" a probléma. Ami hovatovább a tényleges kultúra helyébe lép a média jóvoltából. Hogy a legalpáribb izlésre játszik rá, úgy hogy eközben a legnemesebb művészi értékeket rántja a sárba. Ha a világ legjobb orgonistája lenne, akkor is utálatosnak találnám azt az öteltetet, hogy Bach születésnapján éjfélkor temetőben orgonázgat és ezt még meg is hírdeti. Lehetne akármekkora virtuóz is, szégyentelen dolog, hogy a legalpáribb, leggagyibb crossovert műveli. És sorolhatnám az ízlésficamokat, amivel hetente nyakonönt bennünket tévéműsorokon és plakátokon keresztül. S eközben nem átallja magát itthon az orgona Horowitzának és "the legendary Varnusz Xavérnak" hírdetni, mikor nagyjából a kutya se tudja róla külföldön, hogy kicsoda. (Szerencsére.)
Hogy mindeközben a biszexualitásával kérkedik - ez csak egyetlen eleme ennek a bulvármédia-jelenségnek.

Ps. Kedves tannhauser barátom, azt kell mondjam, tényleg teljesen félreértetted az itt folyó vitát.
[fidelio] Guillou Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3247

Nos, Drágáim! (különösen Tannhauser!)
Azért mondtam, hogy az esztétikai ízésítélet alapjára helyezzük véleményünket, (és nemcsak Xavérral szemben) hogy a szexuális másság ne válhasson az érdemtelen előrehaladás és az érdemtelen bírálatok előfeltételévé. Magyarán: objektív ítéletek kellenek. Xavér objektívan gyönge, sablonos, bombasztikus, azaz megtestesít egy olyan előadói mentalitást, amitől minden, a művészetet komolyan vevő előadónak és befogadónak csak dehonesztáló véleménye lehet. Ez nem lehet vita tárgya és meghívni se lenne érteleme a "művész urat". Egy (szellemi) közösséghez való tartozásnak vannak (történetileg áthagyományozott és elfogadott) esztétikai, ízlésbeli normái. Ezen a körön belül már tényleg nem számít, hogy ki-kivel. Na, de hogy valaki azáltal akarja kvalifikálni magát egy körbe (sőt fölémelekedni), mert más a szexusa, az a pozitív diszkrimináció elnevezésű sületlenség non-plsz ultrája. Ez a nonszenség persze jellemző Magyarországra. Itt minden a feje tetejére van állítva, így a melegkérdés is, és ezt paradox módon a melegek szívják meg a legjobban. A normális melegek (állítom, bár nem tudom) ki vannak akadva a feltűnési viszketegségben szenvedő, provokáló melegfelvonulókon, akik kiprovokálják a tojásdemokráciát. Erre éredekes módon nem gondol a drága Lévai Katika, csak arra, hogy milyen kultúrálatlan a magyar csőcselék. (Miért, a francia, aki felgyújtja a Párizst az milyen?) De a kettős mérce óriási, mert azt nem nézzük, hogy milyen (társadalmi) tényezők vezettek a tojásdemokráciához, nemcsak meleg szinten, hanem egyéb dimenzióiban. Basszus, ennek biztos van valami implikációs tényezője, nem? Nem mondom: én biztos nem dobálnék se politikusokra, se melegekre, de hogy egyikkel-másikkal igencsak tele a hócipőm az biztos. (Más kérdés, hogy Gyurcsány egyszer azt nyilatkota: "Bárcsak megdobálnának egyszer tojással!".) Bakter, a lottó ötösöm jönne így be...Biztos építtetnék, felújíttatnék néhány orgonát. Azok maradandó értékek, és én már rég elporladok, de még mindig szól és hirdeti a szépség győzelmét a szellemtelenség fölött. De nem Xaver ujjai alatt! Az én "orgonámhoz" nem ülhetne olyan, aki alázza, gyalázza a hangszert. Érdekes az a kettős mérce is, ahogy tannahuser Wagnert próbálja Xaver felé egyenértéküsíteni. Na ne szórakozzunk má'! Ez ugyanolyan félbemaradott gondolkodás, mely csak az elhajlásokat nézi, de nem az objektív értékeket. Nézeteidet nem tudod megetetni a Fidelion!

[fidelio] tannhauser Creative Commons License 2008.09.12 0 0 3246
fojtatva még a tegnapi témát.Xavér : megvolt hiva ide hozzánk ?adtunk neki alkalmat. hogy egyáltalán, párbeszédet folytasson velünk ?
hát..... nemigen látom
engem sparrow támadott meg azzal, hogy a topicjaim felesleges,bosszantó és magamutogató topikok, OK, 
nem örültem a véleményének. de !!!! legalánbb szemtöl-szembe zajlottak le a kellemetlen diskurzusok, amik kizárólag annnak köszönhetik. hogy nem fajultak el, hogy Vörösbegy képzeletben lefogta a kezemet. és kb 50 emailkével igyekezett fékentartani
itt van pld Szelecsényi norbi,  mig énekkarba jártam, a legjobb barátok voltunk, ugyhogy vki negativ véleményét kapásból verném vissza,
De itt van a mi félistenként imádotttt, rajongásig szeretett.dicsö wágnerünk-igazán nagy szerencséje a zenetörténetnek, hogy vörösbegy-Liszt képében-ott volt mellette.  a zenéje fantasztikus-tudjuk. de az ég szerelmére, valaki mondja már ki végre. hogy Wagner egy sötétlelkü, aljas, számitó,érzéketlen, képmutató, és a céljai érdekében semmitöl se visszariadó ember volt........
és mi meg imádjuk. igaz, csak a zenéjét......
és foglalkozunk annyit vele-emberként- mint xavérral pld ?
én ezt nem értem....ma képmutató, farizeus ez a világ? vagy mindig is az volt?mindegy, én addig- sem pró, sem kontra, nem teszek semmiféle vélemémyt, amig e két embert:Xavért, meg Robit- személyesen meg nem ismertem, és ki nem tárgyaltuk, az egymásra vonatkozó élettörténetek igaz oldalait
.Régóta hangsulyozom-mint félzsidó- hogy ezt a zsidózást abba kéne hagyni
mert szégyen... mindegy hogy ki, de szégyen.
 s ami a varnus xavért illeti. kérném a táblát kitenni :
Bizonytalan idöre- a személyes találkozásig- a fidelió, a xavér topic, müködését felfüggeszti, mindaddig, amig a kompetensek nem kapnak, értesitést, és megszólalási lehetöséget.
ez a FAIR PLAY. van véleményünk, nekem pld Sziámiról :
szemtöl-szembe : sziámi, te nagyszerü ember vagy, mire ö :
köszi Dezsö. zongorázz egyet nekem. játszd el a lady madonnát.
nna. itt tények vannnak, s nem hátul, meg keresztül-kasul beszédek.
nna, ennyit früstökre. a többit még estig kimódolom.......
[fidelio] tannhauser Creative Commons License 2008.09.11 0 0 3245
egy ilyen összetett problémakört,nem lehet egy személyre lebontani, mert 
emberek vagyunk, mind mások vagyunk. de az alapkérdések mindig változatlanok,többezer éve
mit gondol egy leány, amikor elöször látja csupaszon a csávóját:
bár nem tudok nöi módón gondolkodni. de azért sejtem :
EZ AZ ERÖS FÉRFI?TÁMASZOM? ÉS SEGUTSÉGEM LESZ EGY ÉLTEN ÁT "
erre fel, mit mond a pasas, ugyanebben a szituban ????????????
hely, most én elkaplak, és ugy meg.......stb
tehát itt a védelmezés igényét eleve háttérbe szoritja a trófeaszerzés igénye,
rz nem mostani dolog......ez az ezredévek körforgása.
s megnyugtatok mindenkit. más megoldás nincs pld, mit tennék én, ha itt a fórumban-nönek hitt- személyröl kiderülne, hogy Férfi ????
abban a pillanatban buzeránssá válnék ? mert más az alaphelyzet
az illetö-minden gond nélkül- rögtön a legjobb barátommá válna, szexuális alliterációk révén, mivel : meleg nem vagyok
Bizonyos hogy nem, mert az azideig töle áradó jóság mellett ez a tény, eltörpülne, ugyanugy beszélnék vele, megtárgyalnám a gondjaimat, és - gyakorlatilag. semmi sem változna
ma a melegek körében, farizeus irtóháboru dul, a vezetöktöl. mert ez hálás téma. a bulvárnak is, meg a tv-nek is s ezzel, el lehet a valódi témáról el lehet terelni a figyelmet
engem nem érdekel. hogy Robi buzi, vagy nem. engem az érdekel, ha a lánykám holnap elmegy a boltba, tud e venni, tejet, meg kenyeret.
Alföldi is, meg xavér is, éli a maga életét, mi biráik nem vagyunk, itélkezni nincs jogunk
mondja majd Jézus, ha meg akarják kövezni xavért :
az vesse rá az elsö követ, aki egy nagy pémz reményében nem buziskodna ?????????
megkérdezhetnénk Robit: hol vannak a vádlóid
ismétlem, családom van, nem vagyok meleg. de ha egy pasira lehet mondani
hogy szép, hát az egyik mütössrác az volt, gyönyörü nöi alkat, 
férfi létére- szép hosszu haj, és szeretetteljes, halk beszéd
Pár napja találkoztunk, elmentem melette, mire utánamszóltt.
Dezsö bácsi ....
hát.ö volt, kisportolt, férfias alak. bajusz.és hosszu haj levágva
zsolti- az ég szerelmére- mit csináltál magaddal.
mire ö : Halálra cikiztek, kénytelen voltam változtatni......"
HALÁLRA CIKISZTÉK, hát, én megértem ennek a csoportnak az ellenérzésektöl való félelmét, ezért csoportosulnak. közösségé
mert mi emberek, ha egyszer valakire rásütünk egy bélyeget, azt élete végéiig nem kaparj
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.11 0 0 3244
Főként, hogy már igencsak elmúlt 40 éves.. :D
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.10 0 0 3243
:-DDD
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.10 0 0 3242
3240-re.
Xaver orgonálásának legnagyobb "erénye", hogy onnan már nehéz hanyatlani. Ha erre ráébred, akkor 40 évesen nem is lesz öngyilkos, illetve folytatja az általa orgonálásnak nevezett tevékenységét.
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.10 0 0 3241
Guillou tárgyilagosan, értelmesen ír... rá nem igen reagálnak, és nem is igen tudják cáfolni... a nagy orgonafenomén VX miért nem jelenik meg itt? mert CINIKUS és amorális! ő nem ér fel a nagy Bach művek és triószonáták szintjére, nem tud igazából semmit - jól mutatja ezt svili 3238-as hozzászólása... "megélhetési orgonashowman"  :- )))
[fidelio] Guillou Creative Commons License 2008.09.09 0 0 3240

Drágáim!
Na vegyük csak sorra ezeket az identitás kérdéseket! Nem a mássággal van az alapvető baj, hanem azzal, hogy ki hogyan éli meg (ki). Ha valaki agresszív módon "tukmálja" másra másságának identitását (l. melegfelvonulás), és csodálkozik, ha ezt nem mindenki fogadja el és tolerálja, akkor ott nem az elfogadással van a baj, azt hiszem. A homoszexualitás élhető és értéket teremtő aspektusai, úgymint szublimáció, lehet például egy zenei szellem attribútuma, de nem attól nagy. (l. Ferencsik) Aki viszont megfordítja a premisszát (mint Xaver), és egyfajta imázst csinál saját másságából és ettől képzeli "korszerűnek" magát, az egyszerűen csak sajnálnivalóan beteg, aki nem találta meg a föloldozást egy (társadalmilag) is hasznos tevékenységben. Pedig vannak jó példák: Michelangelo, Csajkovszkij, stb.  Alföldi határeset, de inkább értékteremtő. Xaver abszolút értékkiforgató és romboló. Objektív értékrendszren kellene állniuk az ítészeknek és alkotóknak egyaránt, hogy a másság kérdései helyett a művészi értékteremtés motivációi kerüljenek a képbe. Ez vonatkozik mindkét, akár a homoszexualitást pártoló, akár bíráló oldalra. Xavér objektívan gyönge, mint a harmat, szexusától függetlenül. ez a (szomorú) igazság, de ettől ő érezze jól magát, csak ne erre építse föl imázsát, hanem arra, amit lerakott az asztalra. És ne keltse azt a látszatot, hogy a homoszexualitás teljesítmény nélkül csupán helyzetbe hoz. Ez egy normális országban nem fordulhat elő. Ott nem a származás és identitás számít, hanem a teljesítmény és tehetség.

[fidelio] tarnhelm2 Creative Commons License 2008.09.09 0 0 3239
Kedves Judit!
Nos, nekem árnyaltabb véleményem van Alföldiről, a rendezőről. A Macbethje inkább tetszett, a Hamletje meg inkább nem. Mint színészt kifejezetten nagyszerűnek találtam például Luciferként. De ez off-topic, ráadásul ízlésbeli kérdés, nehezen eldönthető.

Xavérral nem az a probléma, hogy jól vagy rosszul orgonál. Az ő esetében ez a kérdés aligha merül már fel. Ő korunk lakmusz-papírja. Ő médiajelenség. A kultúra totális lebutításának az eszköze. Az ipari szintre emelt hazugság.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!