Szia, nem akarlak elszomorítani, de a Pszichológus szerepe egy felvett szerep, a személyes elbeszélgetés során szándékosan "provokálja" a jelentkezőket és a jelentkező reakcióit figyeli a provokatív kérdéseire, megjegyzéseire.
Sajnos Te bedőltél ennek a provokációnak...
Amit "elrontottál" az javítható, tanulható viselkedés forma, bár az ember alaptermészetét a bizonyos helyzetek megfelelő kezelése sem változtatja meg.
Pár hónap múlva érdemes újra megpróbálni ha nem ment el végleg a kedved.
Én vagyok a Siófoki szöszi szerintem emlékszel. Ha mégse, akkor bocsi, de valószínűleg téged is érdekel mivel újra szeretnéd megpróbálni .S aki most szeretne belefogni, annak is érdekes információ megírtam egy 100%-ös tesztet hiszen tudod, beszélgetünk hogy 17 dolgozom hasonló szakmában. (Most nézem hogy elírtam a dátumot febr.27-én voltunk felvételizni).
5- én voltam orvosin, minden frankó lett. Ma voltam a pávon. Hát nem sikerült. Ugyan is a pszichológus , inkább nevezhető pszichopatának. Egy arrogáns. Le degradáló nő személy, aki úgy alázott engem hogy az hihetetlen. Szerinte én nem vagyok emberek közé való, mert frusztrált vagyok. Ezt leszűrte abból, hogy az egyik tesztkérdésnél a hétvégi bulizás helyett a családommal szeretem tőlteni a szabadídőm.
Nem tetszett neki hogy csendes és nyugodt ember vagyok aki arra sem haragszik még aki megbàntja. Nem leszek mérges, és nem foglalkozom ezekkel az emberekkel. Azokat az embereket akiket nem kedvelek azokkal szintén nem foglalkozom. Sérelmezte hogy nem tudom őket megütni. Hát nem vagyunk egyformák.
A tesztben leírtam hogy nem vagyok beteges, nagyon ritka hogy betegàllományba megyek. Gyógyszert nem szedek, csak nagyon ritkán fejfájásra, de mivel hálistennek ez sem sűrűn fordul elő, ezért nem emlékeztem pontosan, hogy mikor vettem be utóljára gyógyszert. Nagyon rég. Mivel nem tudtam napra pontosan a dátumot, közölte hogy nem jó a memóriám, ezért is alkalmatlan vagyok.
Nem iszom, nem dohányzóm, nem kávézom. Azt mondta hogy hülyeség , hazudok ilyen ember nincs.
Pedig van. Tényleg nem élek ezekkel. Ami a legnagyobb póén volt, hogy nincs stresszűrő képességem. Mivel kicsit izgultam, hiszen mégis csak az ember orvoshoz ment és a tétsem volt kicsi.
Megkérdeztem hogy miből szűrte le még ezt az egésze. Közölte, hogy mert izgultam. Bocsi, de szerintem 10-ből 9-én biztos ugyan így izgultam volna, mert egyáltalán nem volt vészes egyik eredményem se. Kértem hogy mondja el mit hibáztam, had tanuljak belőle. Ezek után elkezdett röhögni, undorító lenéző módom. Mondta a megalázóbbnál, megalázóbb szövegét. Folyamatosan szégyenítesz, ledegradált, megalázott, és csak röhögött. S miután megkértem hogy mondja el a gondokat, közölte hogy semmi közöm hozzá S most mert kérdezni mertem egyáltalán nem adja meg a papírt. Arrogáns és folyamatosan lenéző , sértegető megalázó volt. Végül közölte hogy ne is menjek további vizsgálatokra, mert ő engem most elintézett. Te tudod hogy mivel foglalkozom. A többieknek mondanám, akik elolvasták ezt a sztorit ,hogy 17 éve dolgozom vasúti szakmában. Teljes mértékben emberek között. A vicces az hogy van egy friss érvényes pav 1-em. Szóval így kell készűlni ehhez a pszichológushoz, vagy mondjam inkább hogy pszichopatához? Egyébként a panaszomat, a történetet több megfelelő illetékesnek is továbbítottam.
Minden teszt sikerült, a szemészeten buktam el. :( Kiderült, hogy nincs térlátásom, ezért alkalmatlan vagyok egyenlőre. A doki javasolta, gyakoroljak térlátás teszteken, tanulható.
A központ pedig ajánlotta fél év múlva, a köv. tanfolyamot célozzam meg újra.
Köszönöm a választ. Tudom, hogy nehéz a tanfolyam, keményen tanulni kell, de érdekel igazán, megcsinálom. (Na meg fizetni sem szeretnék). Megfogadom a tanácsaidat.
A pszchiológia még hátravan, mondták, hogy kemény az is, hàt állok elébe. :D
Én tavaly pont a mai nap vizsgáztam le. Igazából nekem az volt a tapasztalatom, aki akarja elvégzi, aki lébecol az meg nem. Igen kemény a tanfolyam, de ha folyamatosan készülsz teljesíthető. Nálunk pl nem is szó szerint kérték a vizsgán sem, de az vizsgabiztos függő.
Nem kell megijedni, tanulni kell és komolyan venni a dolgot az első perctől kezdve. Mert nem értek rá, nincs az hogy jó ezen a héten lébecolok majd a végén odateszem magam. A számonkérés folyamatos, a tananyag sok és gyorsan halad tehát mire észbekap az ember már tudni kell a F1-et. És már a F2 negyedénél tart az oktatás. :D
Ne arra számíts, hogy olyan lesz mint középsuliban hogy áh csak bejárunk marhulni órára és kész :D
Szeretném megkérdezni, hogy a felvételi teszten milyen feladatokra lehet számítani? Milyen a térképes feladat? Lehet-e rá gyakorló feladatokat találni valahol?
Én megírtam a tesztet 03.02vel vjv nek, utána elbeszélgetés, és mehetett az orvosi, feljárkáltam Pestre, labor, ekg, szem, fül vizsgálat és pszichológia, mindennel végeztem és minden jó lett, már csak az orvosnak kellett összesíteni, Ő meg rám nézett és azt mondta hogy a vasútnak nem kellenek kövérek. És viszlát lehetőség....
Akkor mondták volna meg előre hogy csak 70 kg nők jelentkezhetnek kb, nem kellett volna végig csinálnom időt és pénzt spóroltam volna. És kicsit megalázó volt, igaz hogy telt vagyok de a szitu meredek, azt mondta az orvos hogy 10 év múlva megköszönöm, mert az ízületeim nem bírták volna. Hát mehetek dolgozni ahol egyhelyben kell állni egész nap, vagy cipekedni... köszi.
Sajnos tudtommal az bezárt és nem lehet megszállni ott. :( 3éve mikor megfordult ez a fejembe akkor olyan választ kaptam a vasúttól, hogy nem megoldható ez a problémám. Gondoltam itt hátha tud valaki többet, illetve most is utána járok, hogy mi a megoldás. :)
Győrben az állomásépülettel szemben van egy emeletes épület, Szárnyaskerék a neve. Révai u. 5 szám. Meg kell kérdezni, hogy itt van-e lehetőség szállást kapni. Vagy a vezénylettől kell megkérdezni, hogy milyen lehetőségek vannak. Mások is lehetnek ilyen helyzetben.
Olyan kérdésem lenne, hogy most jelentkeznék jegyvizsgálónak, viszont nem Győrbe lakom és ha mondjuk 3:30kor kell munkára jelentkeznem akkor nekem este már bekell menjek Győrbe és van-e, valami szállás mint régen a laktanyák vagy valami ahol ellehet tölteni a köztes időt.