Keresés

Részletes keresés

55judit Creative Commons License 2019.03.27 0 0 316

Köszönöm. És ha tetszik az aszpik készítési technikám, hozzá teszem, hogy nem főzöm fel. Melegítés közben mikor látom hogy folyékony lett, az edény oldalát megfogva csak langyos. Desztillált  vízzel, tiszta sóval, és erős Pistával készítem. Gumicukorhoz sem kell jobban hevíteni.

 

Előzmény: Líviagyörgyi (315)
Líviagyörgyi Creative Commons License 2019.03.27 0 0 315

Kedves Judit! nem vitát akarok kezdeni, de valószínú az evőkanalunk nem azonos méretü.Labormérlegen kimérve a zselatin 3 dkg két evőkanálnyi mennyiség.Megemeltem a zselatin adagomat másfél evőkanálnyira, a számomra hiteles sportolók véleménye alapján, akik testsúlykilogramm alapján számolják ki a szükséges mennyiséget. Az ötletedet köszönöm a felfőzésre, mert bár unokának befóttléből rendszeresen készítek gumicukrot, én vagy vízben elkeverve, vagy csak bekapva és vízzel öblítve nyeltem le, nem kellemes. Az MSM egy csapott mokkáskanálnyi kb. 1/2 dl vízben, vagy enyhén ízesített szörpben nem ihatatlanul keserü. Az is tény azonban, hogy a napi néhány kávémat is cukor nélkül iszom évtizedek óta, tehát annyira nem zavarna, ha némileg kesernyés.  A rövid feketekávé keserüségét meg sem közelíti. Egyéni érzékenységtól függ természetesen. Én elrágcsálom a pittypang szárát is. 

Előzmény: 55judit (314)
55judit Creative Commons License 2019.03.27 0 0 314

Köszönöm Lívia. Egy picit javítok és nem szeretnélek megbántani ezzel, csak én is sokat olvasok. :)  Zselatinból 10 gr a napi ajánlás. Lentebb írtad hogy mérési probléma miatt a 30 gr-nál jóval kevesebbet szedtél, és látod mégis hatásos volt. Azért, mert a jó adagot szedted. Gyuri bácsi, a füves ember is napi 1 ek zselatint javasol, az pedig még kevesebb a 10 gr-nál is.

 

Egyszerre 3 napi adagot készítek el aszpiknak. Úgy kezdem, hogy 30 gr-ot feloldok 3 dl vízben. Hát az egy hatalmas mennyiség, melegítés nélkül egy sűrű masszát kapok. Ennyit senki nem képes csak úgy meginni bármilyen elszánt legyen. Fellangyosítom, így elolvad, majd kiegészítem 6 dl-re. Ez ha megdermed egy kemény aszpik lesz, elosztom 3 felé, és még így is komoly kihívás megenni pedig finomra ízesítem. :)

 

MSM-ből 2.250 mg-ra van szükség ahhoz, hogy enyhítse az oszteoartritisz tüneteit, de hogy számtalan területen hatékony legyen a szervezetben, 3.000-10.000 mg is szedhető. Általában 7000-et javasolnak, ami 7 gr.-nak felel meg. Tehát nem mokkáskanálnyi adag, hanem kb púpos teáskanálnyi. Ezt akkor tudom pontosan kimérni ha látom. :)

Véleményeket olvasva azt látom, van aki rendkívül keserűnek írja le, nem tudom hogy fogom meginni. :))

 

Beteszem még egyszer az MSM kisokos oldat, más oldalak is innen vették az információt:

https://www.msmkrem.org/msm-kisokos/

Egyedül az árral nehéz megbarátkoznom, mert a nyugdíjam csak egy jelképes összeg, és már így is sok mindenre költöttem egy vagyont, többek között a lézerre is, ami sajnos elég nagy csalódás volt. Persze tudom te mást írtál, de én is pontosan az ajánlás szerint használom és nálam ez van.

 

MSM port a többihez viszonyítva a tapkiegshop-ban találtam, 500 gr 4.180 ft. Szállítás 1.190 ft.

 

Én is egészségesen táplálkozom lehetőségeimhez mérten. Cukrot sok éve nem fogyasztok én sem, a teljes kiőrlésű kenyeremet magamnak sütöm, sokszor glutén menteset. Ha tészta vagy liszt, akkor durum. Sok minden a bio kertemből kerül asztalra. Rendszeresen tornázok, gyalogolok, kerékpározok. Amit beszedek, arról sok irányból gyűjtöm először az információt.

 

Előzmény: Líviagyörgyi (313)
Líviagyörgyi Creative Commons License 2019.03.27 0 0 313

A zselatin maga a porcépító.Nem 10 mg kell, hanem testsúlykg-onként 0,5 mg.70 kg-os embernek 35 mg. MSM-et a BULKSHOP webáruházból rendeltem, 40 dkg 2900 Ft +postaköltség. Mivel abból minimális mennyiség szükséges, napi 3 gr, a 40 dkg nagyon sokáig elég, felesleges 1 kg-ot venni belőle, ez kb 130 napi adag.Zselatin mellett sok vizet kell inni, levesek, főzelékek káposzta, karfiol, kelkáposzta, gomba, vegyes táplálkozás.. Ezek mind kaphatók most is.      Mi cukrot egyáltalán nem fogyasztunk, kenyeret max. egy kis, vékony szeletet.Mozogni kell, bármennyire fájdalmas, mert a mozgás is regenerálja a porcokat, a lézer pedig, - hát az egy csoda. Én használtam még azt a krémet, amit korábban írtam, az is nagyon sokat segytett, aztán, ahogy javult a térdem, el is felejtettem, hogy van.Egészében, leszámítva a lézer árát, ezek a kezelések sokkal hatékonyabbak és főleg olcsóbbak napi szinten használva, mint a kféle, csilivili, reklámozott termékek.

Előzmény: 55judit (311)
55judit Creative Commons License 2019.03.26 0 0 312

Kedves Lívia!

Kerestem MSM pot, 1 kg 7.280 ft. Kisebb kiszerelésben még drágább kilója.

Kérlek írd meg, találtál-e olcsóbban valahol. Köszönöm.

55judit Creative Commons License 2019.03.26 0 0 311

Őszintén örülök hogy te már ilyen jól vagy.Jól szedted, mert napi 10 gr-ot kell szedni.

Bárcsak nálam is lenne már valamiféle javulás, mert nagyon szeretek mozogni, kertészkedni és csak könnyebb lenne egészségesen. :)

 

A zselatint a te ajánlásodra és azt a fajtát fogyasztom amit mutattál, 02. 04.-e óta. 10-13 gr-ot naponta. Szörnyű szorulást okoz. Mellette napi 2 púpos ek. lenmagot fogyasztok, egyébként is sok rostot és sok vizet iszok. A norvég MSM krémet használom. Ez sem drágább a pornál, viszont kényelmesebb a használata. Porcépítőt is szedek, most kezdem a 2. kúrát. Majdcsak használ valami.

Fogynom is ellene, de nem megy.

Előzmény: Líviagyörgyi (309)
Líviagyörgyi Creative Commons License 2019.03.26 0 0 310

Pár évtizede a porckopás ismeretlen betegség volt. A nagyüzemi élelmiszeriparnak köszönhetóen alakult ki.Régen az emberek megették a csirkelábat a levesból, a disznóból a kocsonyát, ezek kollagén tartalma elegendó volt a porcok karban tartásához. Ebból is kiindulva a sertésbórból készült zselatin megfelelő, porcpótlásra alkalmas.Ismeretlen volt a halból hidrolizálva készített kollagén, amit -bevallom- divathóbortnak tartok és ha lenne is rá megfelelő anyagi hátterem, akkor sem venném meg.     Ha lehet, ragaszkodom a Kárpát -medencében megtermelt javakhoz.

Előzmény: 55judit (308)
Líviagyörgyi Creative Commons License 2019.03.26 0 0 309

Kedves Judit! Nem tudom, milyen zselatint fogyasztottál eddig, de a "Floragél180bloom" Floravita webáruházban forgalmazott zseelatin nemcsak az én térdemet hozta vissza protézis érett állapotból, hanem aktív sportolókét is.Talán nem szedted elég ideig, talán pár nap alatt vártad a csodát, talán nem szedtél belőle eleget, ami naponta minimum 30 gr-nyi mennyiség és fontos hozzá az MSM por szedése is.. A porckopás visszaépítése több hetes, esetenként több hónapos folyamat, ami után a szinten tartás is ugyanolyan fontos. Természetesen senki pénztárcájában nem akarok kotorászni, de 1 kg zselatin 3000 Ft körül van+ postaköltség, egy havi adag porcépító tabletta közel 4000 Ft, mellyel megfizeted a hordozóanyagot, porcépító minimális mennyiség van benne.Megnéztem, mikor rendeltem meg a zselatint, MSM-et egy versenysportoló javaslatára. Annak ellenére, hogy max napi 10-15 gr-ot, tehát 1-1,5 dkg-ot szeedtem belőle egy mérési probléma miatt, nem napi 3-4 dkg-ot, 9 hét alatt olyan javulást értem el, hogy nem a lakásban bottal mozgok, hanem a göröngyös talajú kertben veteményezek. Nem vagyok a floravitások üzletkötője, saját magamon kitapasztaltakat írtam, amit hivatásos, tehát versenysportoló tanácsára fogadtam meg, olyan emberéét, akinek a pályafutásának fellegzett volna be, ha orvosra hallgat, ezzel a módszerrel érte el, hogy továbbra is versenysportolóként élheti az életét, 50 évesen. .

Előzmény: 55judit (307)
55judit Creative Commons License 2019.03.19 0 0 308

Ezt találtam ami kollagénből jó lehet: https://www.wheyprotein.hu/hidrolizalt_premium_hal_kollagen_-_1_kg Én megértem hogy a minőséget meg kell fizetni, de sajnos ez nekem drága.

Előzmény: 55judit (307)
55judit Creative Commons License 2019.03.19 0 0 307

Megint a porcépítőkről olvasgatok, így találtam erre az oldalra:

https://fitoterapiakalauz.hu/a-porc-es-a-porcvedok-mibol-mennyit/

Többek között a kollagént is említi, ebből tudtam meg amit már amúgy is gyanítottam, hogy az általunk fogyasztott zselatin nem ér semmit.

 

"Kilinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a kollagén hidrolizátumok felszívódnak a gyomor-bélrendszerből és hatásukra javul az ízület mobilitása és a fizikai funkciója, valamint csökken a fájdalom. Az adag napi 10gramm. Itt azonban ismét meg kell jegyeznem azt a tényt, hogy speciálisan feldolgozott kollagénről van szó, tehát nem az étkezési zselatinról amit egyesek erre a célra használhatónak tartanak."

 

Hiába fogyasztok napi 15 gr-ot, azon kívül hogy őrületes szorulást okoz, mást nem tapasztalok.

Fáj a térdem. A jutavitos glükozamin-kondroitin készítményét is szedem, lézerezem is. Minden hiába.

Már csak fél adag ételt eszem, de egy grammot sem fogyok hogy könnyítenék a térdem terhelésén .

 

Remélem ti jobban vagyok.

Alex2244 Creative Commons License 2019.03.17 0 0 306

Sziasztok! Van valami másik lézeres fórum is? Tapasztalatokat szerettem volna olvasni, elsősorban krónikus reumás ,ill. más betegségekre. erre milyen tapasztalataitok vannak?

Líviagyörgyi Creative Commons License 2019.02.09 0 0 305

Ha a floravitásat vetted,amit írtam, akkor az tuti sertésbórból van. Én a 30-as lézert naponta használom orrba 5-5 PERC MINDKÉT ORRLYUKBA. Ha kihagyok pár napot, nagyon fáradtnak érzem magam.Szerintem napi fél perc mindkét fülbe az 500-assal addig, amíg nem érzel javulást, utána csökkentheted két naponta, majd 3 , végül, ha marad a javulás, akkor szinten tartáshoz heti egy alkalom. Ha romlást tapasztalsz, akkor vissza a naponkéntihez.Azt csak a száloptikával szabad fülbe és a kis fekete tölcsérrel az orrba. Nagyon fontos, hogy sose egyoldalasan használd a fejen, hanem mindig a szimmetrikus oldalon is, ha nincs panasz, akkor is.

Előzmény: 55judit (303)
55judit Creative Commons License 2019.02.09 0 0 304

Most nagyon sokat olvastam zselatin/kollagén ügyben, hogy tisztábban lássak.

Kiderült számomra, hogy az I-es típusú hidrolizált (sertés bőrből készült) kollagént kellene fogyasztani a megfelelő hatás érdekében. A sportolók is ezt fogyasztják. Találtam is 1 kg-os kiszerelésben, de az ára 4.000 ft felett van. Így aztán marad a háztartási zselatin. Tehát arra, rá van írva hogy hidrolizált, sertés bőrből készült.

55judit Creative Commons License 2019.02.09 0 0 303

Köszönöm szépen. nekem a hallásom kezd romlani, ezért gondoltam kezelni az 500-assal. Szerinted 1, vagy 2 naponta kellene kezelni?

 

Azt a zselatint vettem aminek adtad a linkjét. A zacskón van egy sertés fej, és azt írja sertés. Hát ne tudom csont vagy bőr, de ez már nem is fog kiderülni. :) Remélem használni fog.

Előzmény: Líviagyörgyi (300)
Líviagyörgyi Creative Commons License 2019.02.09 0 0 302

Akkud megoldódott. AKKU_ELEM kft webáruházából rendeltem Xtart.

Előzmény: 55judit (299)
Líviagyörgyi Creative Commons License 2019.02.09 0 0 301

Ha a Floravita web-tól rendelsz, az ő zselatinjukra rá van írva, hogy sertésbőrból készült, arra a fajtára, amit én írtam.

Előzmény: 55judit (298)
Líviagyörgyi Creative Commons License 2019.02.09 0 0 300

Bocs, ritkán vagyok fent. Első körben a 30-assal kezeltük, 1 percről indítva két orrlyuk, utána a két fül, hetente egy-egy perccel emelni, 5 percig. Az 500-ashoz vettünk nemrégiben száloptikát, azzal 30 mp lyukanként. :)

Előzmény: 55judit (299)
55judit Creative Commons License 2019.02.06 0 0 299

Lívia kérlek, írd meg milyen módon kezeltetek fület.Lehet-e száloptika nélkül, és hány percet?

Köszönöm.

 

Rendelt fiam a lézeremhez aksit. Már annyira tönkrement, hogy hétvége óta nem tudtam használni a lézert. Már töltöm is. :)

 

 

55judit Creative Commons License 2019.02.05 0 0 298

Ha olvastad, biztos láttad hogy azt a linket nem rég kétszer is beírtam ide. Én csak arra lennék még kíváncsi hogy abban a zselatinban amit én vettem, milyen típusú kollagén van. Mert ugye nem mindegy.

I. típusú kollagén: bőr, csontok, inak, szalagok
II. típusú kollagén: porc és a szem szerkezete

III. típusú kollagén: máj, tüdő, artériák
IV. típusú kollagén: vese és a belső szervek
V. típusú kollagén: méhlepény, haj szerkezete

Hát ilyenek vannak, de hogy az enyém melyiket tartalmazza az nincs sehol publikálva.

Előzmény: bbfeco (297)
bbfeco Creative Commons License 2019.02.04 0 0 297

Üdv mindenkinek! 

 

Eddig csak olvastam a topikot és mint sokan mások megoldásokat keresek.

 

http://www.ogyik.hu/az-izuleti-problemak-es-a-porckopas-csodaszere-a-zselatin

 

Ha ismerős ,akkor storno...

Érdekes alkalmazások és javvalatok a zselatin bevitelre a kommentekben. Korábban próbáltam a külső felhasználását,de túl macerásnak tartom illetve a felszívódásban nem is nagyon bíztam.A joghurtos ill a zselé kockás megoldás nekem szimpibb.

Előzmény: 55judit (296)
55judit Creative Commons License 2019.02.04 0 0 296

Megjött a zselatinom, épp most készítettem aszpikot 2 napra. Melegítésnél büdösebb volt mint a Horváth Rozis, kíváncsi lesz az aszpikon érzek-e valamit.

55judit Creative Commons License 2019.02.04 0 0 295

Köszönöm.

Még a fül kezelését is írd már le légy szíves, lentebb kérdeztem.

Előzmény: Líviagyörgyi (294)
Líviagyörgyi Creative Commons License 2019.02.04 0 0 294

A BULKSHOP.hu-tól rendeltem MSM port, 400 gr 2300 Ft + postaköltség.Napi adag 3-5 gr. 

Előzmény: 55judit (293)
55judit Creative Commons License 2019.02.02 0 0 293

Ide teszem az MSM kisokost:

https://www.msmkrem.org/msm-kisokos/

Leírja mire alkalmazható, mire milyen adag hatásos.

 

Úgy nézem, poralakban is nagyon drága.

55judit Creative Commons License 2019.02.02 0 0 292

Mostanra megszállottként keresem az információkat zselatin ügyben.

A füves Gyuri bácsi napi 1 evőkanállal javasol naponta fogyasztani, és az érintett felületre is kenni kell. Persze minden írás máshogy ajánl, kivéve ahol egymást másolgatják. :)

 

Volt egy tasak Horvát Rozis zselatinom. Készítettem belőle 2 napra való aszpikot zöldségkeverékkel, és natúr is, amit a térdemre kenegetek. Kedden valószínű megkapom a kilós csomagot is. Kíváncsi leszek mikor szűnik meg a térdemben a ropogás. csak a rosszabbikkal foglalkozom, jó lesz összehasonlítási alapnak. A másik még nem fáj, csak ropog. :)

 

Teljesen tönkre ment már a lézerem aksija. Minden kezelés után tölteni kell. Nem tudom hol árulnak ilyet.

55judit Creative Commons License 2019.02.02 0 0 291

Ennél sem írják hogy bőrből készült, csak hogy sertésből. keresgéltem a neten információt, de erről nem találtam semmit.

Előzmény: Líviagyörgyi (290)
Líviagyörgyi Creative Commons License 2019.02.01 0 0 290

Az a sportember, akitől kaptam a tanácsot, infót, ezt szedi, ezt ajánlotta. Nem volt okom rá, hogy kételkedjek és elkezdjek kísérletezni másikkal. Előzőleg szedtem már boltban vásároltat, annak nem éreztem semmilyen hatását, az minden valószínűség szerint csontból készült zselatin volt. Ezzel a rosszabb térdemben jelentősen csökkent a ropogás , tudom mozgatni, bár a lépcsőn, különösen ha megpakolt szatyorral megyek, akkor nem könnyú, de sokat javult. A fájdalmat kiküszöbölöm a lézerrel, de az csak fájdalomcsillapító, a gyógyuláshoz kell a zselatin-MSM beépülése. Jó volt nekem a Lenkei féle porcmix is, ha nem hagytam volna ki pár hónapot.Sajnos az visszaüt és abban a regeneráláshoz nincs elég anyag, csak a szinten tartáshoz.

Előzmény: 55judit (288)
55judit Creative Commons License 2019.02.01 0 0 289

Megrendeltem a zselatint. Arról az oldalról el lehet jutni olyan oldalra, ahol millió tapasztalat olvasható a zselatin használatával kapcsolatban. Akit érdekel:

http://www.ogyik.hu/az-izuleti-problemak-es-a-porckopas-csodaszere-a-zselatin

 

55judit Creative Commons License 2019.02.01 0 0 288

Még egy kérdés: Miért gondolod hogy csak a 180-as zselatin a jó? Persze javaslatodra azt rendelem meg, csak érdekel miért nem jó a többi.

Előzmény: Líviagyörgyi (285)
55judit Creative Commons License 2019.02.01 0 0 287

Étrend kiegészítőkben egybe van a Glükozamin, kondroitin, MSM. Minden gyártmányban. Sehol nem tudnák hogy együtt nem szabad használni? A magyar gyártmány Jutavitban is benne van mindhárom, amit én is szedek. Mellette az MSM krémet kenem, de sajnos nagyon drága. Majd utána nézek a pornak is.

 

Fület hogy kezeltetek 500-assal? Van hozzá szűkítőd? Én is kezelném a fülemet, mert szép lassan rosszabbodik a hallásom, de szűkítő nélkül nem mertem hozzáfogni még. Ebben tudnál tanácsot adni? És a fület hány percig kell kezelni?

Előzmény: Líviagyörgyi (285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!