Keresés

Részletes keresés

gerg0 Creative Commons License 2014.12.21 0 0 932

Érdekes ez az ülős időkérés a montenegróiaknál. Már korábban is feltűnt, hogy az ülő játékosaik elképesztően kivannak fizikailag, nagyon kapkodják a levegőt, de aztán a pályán már rendben vannak.

Fradista Utazó Creative Commons License 2014.12.21 0 0 931

Torstensson piros. És még csak azt se mondhatom, hogy ne lett volna teljesen jogos. Egy 31 éves játékos hogy lehet ennyire buta?

MahatmaC Creative Commons License 2014.12.21 0 0 930

Mert ez az állandó külföldizés és külföldről való csoda várás használ a magyar kézilabdának? Az egyensúlyt kellene megtalálni ebben is, de sokaknak valahogy sem arra, sem amarra nem sikerül.

Előzmény: SzabóGábor (927)
Fradista Utazó Creative Commons License 2014.12.21 0 0 929

Ez most nem ilyen internetes szavazós AllStar volt? Még volt is róla felhívás, hogy szavazzunk. Ez nagyjából meg is magyarázná a komolyságát :-)

 

Amúgy az MVP nálam is Gulldén lenne. Martín, Mörk és Löke azért eléggé vállalható. Talán Neagu is, még úgy is, hogy a csapata eléggé hátul végzett.

Előzmény: lunanoctis (928)
lunanoctis Creative Commons License 2014.12.21 0 0 928

Áh, megvan az All Star válogatott. Solberg - Martin - Mørk - Løke - Kristiansen - Neagu - Fisker. A legjobb védő Sabine Jacobsen Svédországból, az MVP Isabella Gulldén ugyanonnan.

 

Több poszton annyira kabaré, hogy vitatkozni sem érdemes a kitüntetés vélt vagy valós értékén.

SzabóGábor Creative Commons License 2014.12.21 0 0 927

Sosem értettem ezt a "magyarkodást", s az ilyenektől valahogy sosem olvastam, hogy minek ide Radulovic, Perez, stb. Márpedig nélkülük azért nem beszélhetnénk ilyen sikerekről. Akkor hol voltak a "magyar edzőkkel, magyar tehetségekkel képzeljük el a jövőt" gondolatok?

Előzmény: Törölt nick (923)
hgart12 Creative Commons License 2014.12.21 0 0 926

 

Most tényleg kérdezem. Mit lehet ehhez még hozzátenni?
Nem szeretnék neked nagyobb csalódást okozni, de én nem Németh András vagyok. Bár megtisztelő számomra, ha hozzá hasonlítasz, netán összetévesztesz vele.
Nos, tudomásom szerint ő nem nagyon olvasgatja ezeket a fórumokat. Sajnos az időbeosztásom miatt nekem is csak ritkán nyílik rá lehetőségem. Pedig sok okos, nem egyszer konstruktív véleménnyel, hozzászólással lehet itt találkozni. De, őszintén mondom, most ez a tied bizony nem tartozik közéjük. 

Előzmény: Törölt nick (923)
doki74 Creative Commons License 2014.12.21 0 0 925

Akkor tedd fel neki itt "négyszemközt":-)!

Előzmény: Soltansson (924)
Soltansson Creative Commons License 2014.12.21 0 0 924

Németh András személyesen? Mert akkor lenne még pár megjegyzésem.

Előzmény: hgart12 (922)
hgart12 Creative Commons License 2014.12.21 0 0 922

 

"Elmondom miben hozott újat, jobbat KEB és stábja a korábbi, leszerepelt magyar edzőkhöz képest."

Isten nyugosztalja őt, minden érdemei elismerése mellett.

Én meg elmondom neked, hogy Németh András többek között miben hozott újat.
Ő a klubokban végzett egész éves munkára épít, és nem húzza magára azokat a szerepeket, feladatokat, amelyeket helyi szinten kell(ene) elvégezni. Az erőnléti felkészítés nem a válogatottban történik, hanem az egyesületekben, ahonnan érkeznek a válogatott játékosok.
Németh András karizmatikus személyiség, de a mentális felkészítés nem az ő feladata. Az edzőnek pedig nem nyugalmat kell sugározni, hanem maximális teljesítményre kell inspirálni a játékosokat. Egy válogatott mellé egyébként valóban kellene egy sportpszichológus szakember.

"KEB-nek volt két barátja, az egyik történetesen erőnléti edző, másik egy videoelemző SZAKEMBER. Ezért kerültek a stábba. Némethnek vannak haverjai, akinek aztán utólag talált valami pozíciót (Köstner, Elek)"

Nem tudom észrevetted-e (valószínűleg nem), hogy szinte minden megnyilvánulásodból csak úgy sugárzik a Németh András ellenesség. Pl: KEB-nek kiváló szakember barátai voltak, Németh Andrásnak meg haverjai...

"erőnléti felkészítés, egyénre szabottan, korszerű módszerek (számítógépes kiértékelés, laktát-szint mérés stb), tudományos alapon végzett regenerációs munka (Tord Ellingsen)"

Visszatérhetnél a realitásokhoz. Lehetőség persze akkor nyílna erre , ha legalább megközelítőleg lenne fogalmad arról, hogy kb. mennyi idő állt rendelkezésre a válogatott felkészítésére, az EB előtt.

Végezetül, hagyjuk már ezt a külföld majmolását, hogy spanyol meg skandináv edző kell ide, mert a magyar edzők erre alkalmatlanok. Nem döntöttek rosszul Vetésiék, amikor Németh Andrást választották. Olyan szakemberre bízták a feladatot, aki egyfelől mindent tud a kézilabdázásról, amit egyáltalán tudni lehet róla. Vannak komoly, kiemelkedő eredményei, másfelől tökéletesen ismeri a világ élvonalát. Mellesleg jegyzem meg, hogy a brazil válogatott a legutóbbi világbajnokságot javarészt azokkal a játékosokkal nyerte meg, akikkel Németh András dolgozott a Hypo-ban. Én őszintén remélem, hogy majd egyre többen leszünk azok, akik magyar edzőkkel, és minél több magyar tehetséges fiatal játékossal képzelik el, a jövő magyar kézilabdasportját.

Előzmény: Soltansson (879)
RnD Creative Commons License 2014.12.20 0 0 921

'Nem. Megismétlem azt, ami egy másik fórumban mondtak.'

 

Persze, biztos :DDDDDDD

Előzmény: Soltansson (900)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2014.12.20 0 0 920

Egri Viktor jól mutatott rá, hogy hazai pályán rendezett Eb-n 10 alkalomból 7-szer jutott be a legjobb 4-be a rendező csapat, és csak 3szor nem.

 

Valóban, bár ha ezt a hetet megnézzük, ebből a 7-ből háromszor Dániáról vagy Norvégiáról van szó, akik szinte mindig ott van egyébként is (oké, a dánoknak volt egy gyengébb időszakuk a 3 olimpiai arany után).

 

A maradék négy bejutó esetén van 2 negyedik hely (Románia és Szerbia) - az is kérdés, hol húzzuk meg a határt (az elődöntőbe jutásnál vagy a dobogónál), továbbá a németek az első Eb-n és a mi 2004-es bronzunk.

 

Így az első Eb óta eltelt időben a dánokon és a norvégokon kívül csak mi jutottunk dobogóra rendezőként 2004-ben - így is lehet nézni.

 

Sok minden csak megközelítés kérdése.

 

Értem én, hogy mivel nem kedveled a kapitányt, azt akarod kihozni, hogy ez az eredmény bukás volt, de az előzményeket figyelve inkább realitás.

 

Hogy milyen volt a mutatott játék, az más kérdés.

 

 

 

 

Előzmény: Soltansson (901)
doki74 Creative Commons License 2014.12.20 0 0 919

Szerintem 2 éve sem volt , de mindegy nehéz ezt lemérni . Csak egy adalék a mostani dán bajnokság utolsó elôtti csapata 4 játékost adott ,ad folyamatosan a dánoknak ,míg az utolsó  csapat három brazil világbajnok játékost foglakoztat...

Előzmény: G. Lorant (917)
van_Persil Creative Commons License 2014.12.20 0 0 918

Papíron, kizárólag csak papíron...

Előzmény: Acrocephalus arrundinaceu (909)
G. Lorant Creative Commons License 2014.12.20 0 0 917

Már korábban beírtam az FTC női kézis topicba ugyanezt:

Érthetetlen miért hangoztatták annyira mostanában, hogy a magyar bajnokság a legerősebb. Idén egy német csapat vert ki minket a BL selejtezőben, tavaly az Érdet a KEK-ben egy német amatőr csapat ütött ki. Tavaly a BL csoportkörben egy dán csapat oda-vissza legyőzött minket és a KEK-ben utána egy dán csapattól estünk ki. Két éve még mondhatni helytálló volt, hogy a miénk a legerősebb bajnokság, mert egyedül a magyar bajnokságból volt két csapat a BL-ben a nyolc között.

Úgy látom osztod a véleményem.

Előzmény: doki74 (915)
doki74 Creative Commons License 2014.12.20 0 0 916

Lehet, hogy a miénk a világ legerősebb női bajnoksága , de az nem azt jelenti, hogy itt játszanak a legjobb játékosok"

"Pont emiatt erős a válogatottunk, hogy 8 csapat megközelítően egy szinten van, de nem azt jelenti, hogy ők annyira jók."

 Annyira ezt nem vágom...

 

Igazából most nem is tudom mit akarsz ezzel írni hogy a világ legerössebb bajnoksága, (ezzel azért óvatosan bánnék) a miénk, mitha minden héten látnád a francia (akik elöttünk végeztek),német,dán(akik megalázó vereséget mértek ránk hazai pályán)esetleg orosz bajnokikat.

Jelentem a svédek közül 7játékos + az edzö játszik a dán bajnokságban és 5 a norvégoktól és úgye tudjuk hogy a Fradit egy fél amatör német csapat kiselejtezte a Bl-böl...

Előzmény: Omega12 (907)
doki74 Creative Commons License 2014.12.20 0 0 915

"Lehet, hogy a miénk a világ legerősebb női bajnoksága , de az nem azt jelenti, hogy itt játszanak a legjobb játékosok"

"Pont emiatt erős a válogatottunk, hogy 8 csapat megközelítően egy szinten van, de nem azt jelenti, hogy ők annyira jók."

 

Annyira ezt nem vágom mit akarsz írni ezzel ...

Igazából most nem is tudom mit akarsz ezzel írni hogy a világ legerössebb bajnoksága, (ezzel azért óvatosan bánnék a miénk) mitha minden héten látnád a francia (akik elöttünk végeztek),német,dán(akik megalázó vereséget mértek ránk hazai pályán)esetleg orosz bajnokikat.

Jelentem a svédek közül 7játékos + az edzö játszik a dán bajnokságban és 5 a norvégoktól és úgye tudjuk hogy a Fradit egy fél amatör német csapat kiselejtezte a Bl-böl...

Előzmény: Omega12 (907)
nicko Creative Commons License 2014.12.20 0 0 914

és te úgy gondolod, hogy ezek a pénzek mind az utánpótlásnál landoltak? ;)

Előzmény: Acrocephalus arrundinaceu (909)
KovácsBélaBácsi Creative Commons License 2014.12.20 0 0 913

Nekem az a véleményem, hogy nagyon tehetséges játékosaink vannak, akik világszínvonalon tudnak játszani. A játékban viszont mindig van egy nagyobb összeomlás, amit taktikával, fegyelemmel, pszichológiával kellene orvosolni. Ez a jó edzők feladata, össze kell tartani, vezényelni a csapatot, felismerni a változtatások szükségességét. Egy ironikus kritika a magyar-dán meccsről, persze lehet, hogy csak a szemüveg az oka!

Crazylabda EB

A híres dán edző szerint nem sportszerű a vészkapusozás, be kellene tiltani. Könnyen beszél, ha már egyszer nyertek vele. A magyar válogatott nem találta az ellenszerét ennek a játéknak. Lópici Gáspár állandó riporterünk kérdezte a válogatott edzőjét. [...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Acrocephalus arrundinaceu Creative Commons License 2014.12.20 0 0 912

Az Olimpia, Vb és EB közül az utóbbi a legerősebb, itt a legnehezebb jó helyezést elérni! 

Előzmény: Soltansson (901)
Omega12 Creative Commons License 2014.12.20 0 0 911

válogatottunk -bajnokságunk.

Előzmény: Omega12 (907)
Acrocephalus arrundinaceu Creative Commons License 2014.12.20 0 0 910

Nem kellene Egri Viktor hülyeségeire építeni!

Előzmény: Soltansson (901)
Acrocephalus arrundinaceu Creative Commons License 2014.12.20 0 0 909

A TAO az az utánpótlás neveléshez van + a létesitmények!

Előzmény: nicko (905)
Acrocephalus arrundinaceu Creative Commons License 2014.12.20 0 0 908

Képzeld igen! mert a labda csapatjátékok kiélezett helyzetben már csak ilyenek!l Messi vagy CR nélkül a B

 A csapat már csak attól csapat hogy kell legyen egy vezére és húzóemberei, no meg kiegészitők. A Barca vagy a Reál is fogatlan oroszlán!

 Most Tomori kellett volna legyen a vezér, de egész évben formán kívül volt/van. S nem volt aki átvegye tartósan a szerepét. S egyelőre az egész magyar mezőnyben nincs ilyen.

Előzmény: Soltansson (906)
Omega12 Creative Commons License 2014.12.20 0 0 907

A padon és a pályán sem volt vezér én ezt mondanám.  Mikor a magyar csapat az ezüstös aranykorát élte, azért nem csak két jó játékos volt a csapatban /Görbicz, Pálinger/ hanem szinte az összes poszton n agyszerű játékosok játszottak.

Luis Felipe Scolari szerintem semmivel nem lett jobb vagy rosszabb szakember , mint 2002-ben volt, most mégis nagyot bukott a csapatával a VB-n. Mindez azért történt, mert megközelítőleg sem voltak olyan játékosai, mint 12 éve. 

 

Ez Németh András és a többi szakember esetében is igaz. A 2004-es hazai EB óta egyre kevesebb a válogatottban az igazán nagy egyéniség. De a mostani gyenge szerepléshez mindenképpen kellett Németh András is.

Lehet, hogy a miénk a világ legerősebb női bajnoksága , de az nem azt jelenti, hogy itt játszanak a legjobb játékosok. Van egy kiemelkedő csapatunk, aminek a szekerét világklasszis légiósok húzzák és van egy nemzetközi szinten erősnek nevezhető Fradi.

A többi csapat egyforma középszintű. Pont emiatt erős a válogatottunk, hogy 8 csapat megközelítően egy szinten van, de nem azt jelenti, hogy ők annyira jók.

 

 

Előzmény: Soltansson (906)
Soltansson Creative Commons License 2014.12.20 0 0 906

Mert Mátéfi volt a hibás nagyrészt. Egyébként Németh most is Görbicz visszatérésétől várja a csodát, és a Görbicz hiányára ("nem volt vezér") fogja a rossz szereplést. Pedig Görbével (és Pálingerrel) is voltunk már 8.-ak is, többször.

Ilyen gyenge a sportág, hogy egyetlen játékoson múlik a jó szereplés? A fenét! Az, hogy nem volt vezér, abban igaza van a Némethnek: ugyanis a szövetségi kapitánynak kellett volna vezérnek lenni.

Előzmény: doki74 (904)
nicko Creative Commons License 2014.12.20 0 0 905

pláne úgy hogy tudjuk mekkora pénzek vannak Mo.-on a többi orszaghoz képest.

 

mikortól is nem lesz a TAO? 2016? na majd akkor lesz szép zuhanásban a "legerősebb bajnokság"...

Előzmény: doki74 (902)
doki74 Creative Commons License 2014.12.20 0 0 904

Nekem a szövetség is a "szakma" kategoria ...

2011-ben szépen elvitte a balhét Matéfi pedig a németek ellen volt Pálinger , Görbicz , Zácsik is . 

Előzmény: Soltansson (903)
Soltansson Creative Commons License 2014.12.20 0 0 903

Nem csak a "szakmának" jó, hanem úgy néz ki a szövetség vezetésének is. Langyos lábvíz. Pedig ha a norvégok komolyan veszik a meccset, akkor 9.-ek vagyunk.A dán meccsben pedig benne volt a 8-10 gólos zakó is, ha Kiss Éva nem véd fantasztikusan.

 

Az MKSZ csak akkor változtat radikálisan, külföldi sztáredzőt csak akkor hoznak, ha nem kvalifikálunk az aktuálisan következő világversenyre. Ez így volt 2011, amikor Mátéfival nem jutottunk ki a vb-re (és így a londoni olimpiára).

És ha Mocsaival valahogy legyűrtük volna a szlovéneket, akkor Mocsai maradt volna a kapitány, és elmagyarázta volna, hogy megfelelő időt tud szánni a válogatottra a rektori teendői mellett is. ;)

Ameddig a hivatalos, vagy nem hivatalos minimum hozza a válogatott, addig maradnak a régi arcok.

Előzmény: doki74 (902)
doki74 Creative Commons License 2014.12.20 0 0 902

Csak a szakmának jó ez a 6.hely pláne úgy hogy tudjuk mekkora pénzek vannak Mo.-on a többi orszaghoz képest. Pl. a spanyoloknál, akik össze értek az Eb-re , mint a Sangria...:-).

Előzmény: Soltansson (901)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!