Keresés

Részletes keresés

ede111 Creative Commons License 2015.05.02 0 0 21

Irj,miután nem publikus a címed.üdv,,,ede

Előzmény: Havilaci (20)
Havilaci Creative Commons License 2015.05.02 0 0 20

Hali

 

Jadran apartmanházról van valakinek tapasztalata esetleg?

köszi

ede111 Creative Commons License 2015.03.23 0 0 19

Előző válasz ide is vonatkozik!!

Előzmény: fvcc (16)
ede111 Creative Commons License 2015.03.23 0 0 18

Honnan veszed ezt a marhaságot!!?

Előzmény: derült ég (15)
balazslajos Creative Commons License 2015.03.01 0 0 17

Üdv mindenkinek!

 

Mi sokszor voltunk már Horvátországban, szeretjük. Az Isztriától Dubrovnikig nagyon sok helyen jártunk, Viren eddig 2x voltunk, egyszer kb 7-8 éve, akkor a természeti szépségein kívül semmi jót nem lehetett találni benne, de tavaly ismét ott foglaltunk szállást pont azért mert így megoszlanak a vélemények és egyik ismerősünk ajánlott magyar szállást és tényleg igaz, ég és föld az akkori meg a mostani kép. Sok minden még hiányzik, (pl. a strandokon zuhanyok), de összességében már elég jól kiépítettnek mondható, higgyétek el, tudunk mihez viszonyítani.. Szerintem az egyik legdinamikusabban fejlődő régió és valószínűleg természeti adottságainak köszönhetően éveken belül az egyik ász lesz. Amit itt biztosan megtalálsz és igen ritka Horvátországban az a homokos partok (NEM SÓDER, HOMOK), érintetlen partok (a sziget nagy részét természetvédelmi övezetnek nyilvánították, hogy maradjon is ilyen), tagolt partszakasz és ne felejtsük el, hogy sziget sarkától a NIN-i lagúnákig (ami megint egyedülálló) van H.O. leghosszabb, homokos partszakasza, 5-6 km, természetes! A szállások tekintetében azért bele lehet futni kifogásolhatókba, általánosságban elmondható, hogy a déli oldal a közkedveltebb. Nekünk ismerős ajánlott magyar szállást, ami nagyon tetszett (azon kívül, hogy hibátlanok az apartmanjaik), hogy személyesen ott vannak végig, mindenben segítenek, ajánlanak programokat az egész hétre, ja és ami nagyon ritka, hogy weboldalukon csak olyan infót,képet találsz, ami VALÓS!!! Többször jártunk már úgy, hogy a hirdetésben leírtak nem egészen úgy voltak, mint a valóság, de akkor már mit tudsz csinálni, mikor ott vagy?

Na, összességében csak jót tudok írni Virről, idén ugyan máshová megyünk, mert ugyanoda vagy soha vagy csak sok év múlva, de aki hezitál, nyugodtan menjen Virre, nem fog csalódni. Ja, a szállás ahol voltunk a Villa Dobra, leírom, mert nagyon korrekt szállás, igazi jó vendéglátókkal, itt az internetcímük: 

 

villadobra.hu

fvcc Creative Commons License 2015.02.15 0 0 16

...és biztosan jól lehet napozni, fürdeni az építési törmelékek között !

Előzmény: Laguna101 (14)
derült ég Creative Commons License 2015.02.15 0 0 15

Újabb "magyar csoda" a bontási zónában :DDDD

Előzmény: Laguna101 (14)
Laguna101 Creative Commons License 2015.02.14 -1 0 14

Negatív vélemények ellensúlyozására ajánlom, Vir sziget egy csendes nyugodt részén fekvő közvetlen vízparti, új építésű apartmanházat. Javaslom keljetek fel egyszer a napfelkeltét végignézni a teraszról.

Érdeklődni: laguna101@freemail.hu 

fvcc Creative Commons License 2015.01.08 0 0 13

Hát igen. Azóta volt egy kis dózerolás, így egyből szellőssebb lett kicsit a tengerpart. .. de a dzsumbuj, hát ....

Előzmény: gyógyfürd (12)
gyógyfürd Creative Commons License 2015.01.06 0 0 12

Üdv mindenkinek!

 

Megoszlanak a vélemények valóban Vir szigetről.Mi 4-5 éve ide járunk és idén is menni fogunk,bár van negatív tapasztalatom is ,mert 10éve is voltam itt.Akkoriban katasztrofálisak voltak az útviszonyok,valóban nem volt megoldott a víz probléma.

Mostanra kezd rendeződni a helyzet,a központban már vezetékes víz van és a déli oldalon pár helyen.Rengeteg utat aszfaltoztak le,lettek bicikli utak,igényes éttermek.Higgyétek el én láttam 10éve is és hatalmas a változás.

Mi amúgy egy fiatal pár (magyarok)által vezetett apartmanházba járunk 5éve Vir szigetdéli parjára és csak pozitív tapasztalatunk van:

közvetlen tengerpart

egy fenyves szomszédságában van az apartman,

van parkolóhely:-)

nem zsúfolt,magyar tv,internet,

nyugodt környezet

és ami nekünk fontos volt hogy kutyabarát..

Aki szeretne jó helyen(nem nyüzsibe,kopár részen nyaralni látogasson el hozzájuk:

 

www.virsziget.com

 

 

 

ftamas781 Creative Commons License 2014.05.31 0 0 11

Nagyon megoszlanak a vélemények. Mi tavaly voltunk ott, nekünk bejött. Valóban sok helyen zsúfolt az apartmanok miatt, de több normálisan kiépített strandja van. 2006-os véleményekre ne adjál 8 éve volt.

 

Nekünk bejött, ár érték arányba nagyon jó

 

 

Előzmény: gamanmkam (10)
gamanmkam Creative Commons License 2014.03.12 0 0 10

Köszi az infókat!

A Pelsejac-on már egyszer voltunk kb. 6 éve. Nekem tetszett, de sokat kellett autózni, mert egy Luka Ddubrava nevű viszonylag kihalt részen voltunk. Mért ennek hívták nem tudom. Van két ilyen nevű település pont egymás után a főúton, de ez a hely utánuk volt egy öböl partján. Innét Dubrovnik-ba, Korcula-ra, Orebic-be is elmentünk.

Jó volt!

Még egyszer köszi!

Creativus Creative Commons License 2014.03.11 0 0 9

Én is leginkább megerősíteni tudom az előzőek véleményét, mivel 4-5 éve mi is jártunk arra.

 

Mi az előtte lévő félszigeten voltunk (Nin és Privlaka között egy volt háborús pilóta apartmanjaiban, 3 családdal együtt 19-en). Átmentünk a hídon megnézni a szigetet. Az eleje valóban a korábban leírtaknak megfelelő - számunkra - borzalom azzal a tömegnyomorral a faluban. Felmentünk a hegyre - amely kuplung-gyötrő út volt (füstölt is) - és megnéztük a szép kilátást a környező vidékre, köztük ráláttunk Povljanara, ahol azelőtt 2 évvel nyaraltunk (Pag félsziget). Aztán némi szóbeszéd és térkép alapján kinéztünk egy elhagyott partszakaszt fürdeni, a sziget északi területén, kissé nyugatra. Úttalan utakon értünk oda, és csak néhányan voltak ott, A löszfal takarta a napsütést a parton, úgyhogy az a pár óra jól telt. Aztán némi bolyongás után lementünk a keleti oldalán lévő elhagyott kilátóhoz is (a naplementét megnéztük). A le és felmenetel itt sem egy leányálom, kb. 2 km/h-val haladva egy nagyon köves úton, tengelytörést kockáztatva. De ott aránylag sokan (kb 10 autó) voltak - szintén kockáztatva - s egy kicsit horgásztunk is a kis mólón.

 

Mindenesetre megállapítottuk, hogy ez a sziget nem nekünk való szálláshely.

 

Tavaly pl. Pelsejac-on jártunk, ami - bár jóval messzebb van -, egy csendes, nyugodt, fejlődésben lévő félsziget, nagyon szép partszakaszokkal (a Divna öböli strandot ajánlom meglátogatni - ill. a net-en megnézni). Erről sokkal több jót tudnék mesélni! Ott van mellete pl. a Korcsula sziget (Marco Polo szülőhelye), vagy el lehet menni Dubrovnyikba is onnan, ami szintén nagy élmény.

 

Előzmény: gamanmkam (8)
gamanmkam Creative Commons License 2014.03.11 0 0 8

Köszi!

Minden vélemény érdekel, hogy felelősen tudjak dönteni. Ha csak rólam és a családomról lenne szó egyszerűbb lenne, de egy ismerős családdal együtt mennénk, és én rángatnám be őket erre az útra. Nem szeretném, hogy a végén rosszul járjunk, hogy valami nem szép helyre hívtam őket. Ezért nagy dilemma ez, de már kezdek tisztábban látni a szigettel kapcsolatban. Így egyszerűbb mert nekik is el tudom mondani a tapasztalatokat és ha mégis ez mellett döntenénk nem ott a helyszínen fogunk szembesülni a sziget "árnyékos" oldalával.

Mindenkinek köszönöm a segítséget, ha még másoknak is van tapasztalata szívesen fogadom.

Még egyszer köszönöm!

Zoltán

408 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 7

Tavaly voltunk családiba, egy hetet töltöttünk el .

Mi is hallottunk jó és rosszat is, de végül nekünk bejött.....

Koszosnak nem mondanám. Az árak is átlagosak.

 

Mire vagy kíváncsi?

Enzo Creative Commons License 2014.03.10 0 0 6

Amit az előttem szólók írtak az mind igaz.

 

A sziget annak ellenére zsúfolt hogy már elég sok kényszerbontás volt. Az utca ahol laktunk kizárólag magyarok lakta utca volt, minden második apartmanra magyarul volt kiírva magyar telefonszámmal hogy "eladó". A szigeten a legnagyobb üzletet az egymás hegyére-hátára engedély nélkül épített apartmanok legalizálásával foglalkozó ügyvédi irodák csinálják. Járda, közvilágítás sok helyen még a fő út mellett sincs: kőkerítés-kocsiút-kőkerítés. Itt lehet sétálni. Külön vicces ahol zebra van két kőkerítés között. Tavaly volt egy egy napos áramszünet az egész szigeten: se a hűtők, se a klímák, se a tűzhelyek nem működtek, de ez a kisebbik baj, mivel vezetékes víz sincs a sziget nagy részén, a fúrott kutak szivattyúi sem mentek. A wc lehúzásához is a tengerről kellett felhordani a vizet. A strandok nagy részét a ledózerolt házak törmeléke borítja.

 

De hogy jót is mondjak: a kevésbé lakott részeken van néhány nagyon szép vadregényes tengerpart gazdag élővilággal. Aki pihenni, napozni és fürdeni szeretne csak, annak a sziget a kényelmetlenségei ellenére lehet jó hely, de aki kulturális élvezetekre vagy látványosságra is vágyik, az inkább menjen máshova. Mi az időnk felét inkább Zadarban és a környéken töltöttük.

 

Sok felé jártam már Horvátországban, úgy voltunk vele hogy ez sem lehet rossz. Nem bántam meg hogy oda mentünk, mert ilyet még nem tapasztaltam korábban, de vissza nem fogok menni.

 

harzol Creative Commons License 2014.03.10 0 0 5

2009-ben voltunk ott, de csak 1 órát. Körbejártuk a szigetet autóval és mivel nem találtunk egy normális helyet sem, ezért gyorsan továbbálltunk.

bakibaby Creative Commons License 2014.03.10 0 0 4

Az eddigi hozzászólókhoz hasonlóan nekem sem jött be Vir szigete...

Röviden: a haszon reményében felhúzott több ezernyi apartman egymás hegyén-hátán... Infrastruktúra nulla, árak az egekben.

Elég nagy Horvátország, sok helyre lehet menni nyaralni amik szebbek és kellemes(ebb) nyaralást biztosítanak.

 

bb

k.b. Creative Commons License 2014.03.09 0 0 3

Én csak pár órát voltam ott pár éve, és hát nem mennék oda nyaralni. Tiszta szikla, ebbe meg nem igazán nőnek a fák. Kopár. És ahol  az apartmanok vannak egy zsúfolat. Egymás valagába érnek. Autóval nagyon meg sem lehet állni. A csatornázatlanság fel sem tűnt.

Ajánlani tudom -ha már arra akarsz menni- Sabunike -t, egy üdülőfalu, keress rá a googlen. Ez közvetlenül a Vir sziget előtt van a szárazföldön kb 3 km-re Privlaka nevű falu melett. Jellegében a balatonfenyvesi szabadstrandnál levő villanegyedhez lehet hasonlítani az ottani lakóterületet. A strandja homokos vagy nagyon apró kavicsos nem sziklás, több km hosszú (bár keskeny a partszakasz mögötte parlagos terület, de akár kocsival is lemehetsz a partra) és kb 100-200 m-re be lehet menni a vízbe, tehát sekély. Ott már voltunk többször. Akár a strandsátorból lehet áztatni a lábat.

Előzmény: gamanmkam (-)
Degeczi Creative Commons License 2014.03.09 0 0 2

inkább máshol!

ennél csak szebb környéket és tisztább tengert találsz (a sziget egy részén még mindig nincs csatornázás: gondolj bele, ez mit jelent, miben fürdesz... még akkor is, ha magad csatornázott apartmanban találnál szállást. Ha meg nem, akkor még a főzéshez is magad viheted a vizet boltból)

Előzmény: gamanmkam (1)
gamanmkam Creative Commons License 2014.03.09 0 0 1

Köszi!

Még várok frissebb beszámolókra mielőtt döntenénk és lefoglalom a szállást!

Szia

tom-y Creative Commons License 2014.03.09 0 0 0

Szia!

Szia!

Mi 2006-ban voltunk ott.Vezetékes ivóvíz akkor még nem volt a szállás környékén,ciszternából szivattyúzták fel.Nekem eléggé sivárnak hatott a sziget.A tengerpart kavicsos.Kiépített és felszerelt strandot nem találtunk,ott fürödtünk,ahol biztonságosnak látszott a víz.Árnyékot adó fa a tengerparton nem volt,majd meg főttünk a tűző napon.Akkor kicsit balkáni volt az egész.A központban néhány bolton és 2 éttermen kívül semmi "látnivaló" nincsen.Azóta biztos javítottak a körülményeken,érdemes guglizni egy kicsit,hátha kapsz frissebb infókat.

Előzmény: gamanmkam (-)
gamanmkam Creative Commons License 2014.03.09 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Van valakinek információja a Vir szigetről?

A nyáron oda készülünk, de már hallottam róla rosszakat.  Nincsen megfelelő folyóvíz nincsen rendesen csatornázva, koszos egyéb.

Tud valaki friss infót adni?

Köszi Zoltán!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!