Keresés

Részletes keresés

ghepard Creative Commons License 2014.04.09 0 0 123

Szia Tibi,

már elsőre ismerős volt a nicknév, nem is olyan rég még én is irogattam abba a másik topikba, amibe Te is. Tetszett ahogy ott írtad, hogy már nem fogsz több antibogyót szedni arra problémára – nekem egyenesen rémisztő, hogy egyesek mekkora adagokat és meddig képesek szedni, mégpedig úgy, hogy az eredmény nagyon bizonytalan. A test meg csaknem kinyíródik az alatt az idő alatt. Az egyik írta is, hogy nem is akarja leírni, hogy hogy néz ki. Én is a természetes módszerek híve vagyok - de gyógyteák, cseppek, vitamintabletták, meg mindenféle hasonló cucc nélkül. Tehát szemcsepp nélkül is meg lehet oldani a szemszárazságot is. A topiknyitó (Párnaf) meg Tisztalap is már nem akar több szemcseppet használni. Hogy miért, azt írják is. Kb azért, mint ahogy Te sem akarsz már antibogyót arra a problémára, mert....... Ehhez próbáltam tippeket adni és leírtam, hogy nekem hogyan és kb miért sikerült. Nem olyan hosszú ez a topik (valamivel több mint 100 hsz), ha átfutod, akkor kb tudni fogod, hogy hogyan lehetne az ellen felvenni a harcot. Egyébként, ha a nicknevedbeli évben születtél, akkor igencsak fiatalka lehetsz és már szárazak a szemeid..... Viselsz ktlencsét, vagy hordasz szemcsit? Vagy netán volt már lézeres szemműtéted? Ha igen valamelyik, akkor közellátó vagy?

 

Egyébként nyugodtan Tegezz, az jobban hangzik és így szokás itt a neten.......

Előzmény: Tibi1986 (122)
Tibi1986 Creative Commons License 2014.04.09 0 0 122

sziasztok!

Érdeklődni szeretnék hogy valamilyen van valami jó bevált szemcseppe, száraz szemre,vagy valami módszere?

ghepard Creative Commons License 2014.04.09 0 0 121

Hát ezt mintha most olvasnám először..... A 10D az már jó sok. De javulhatsz ezen a téren is. Már érzem, hogy kezd megmozdulni Benned valami, ami talán fog hajtani Téged is, mint engem - akkor észre fogsz venni jópár apróságot a nap folyamán.

Előzmény: párnaf (119)
ghepard Creative Commons License 2014.04.09 0 0 120

Hát akkor az is rendesen betett neki. Tudtam, hogy 21 évig hordtad, hisz írtad a legelején, de nem volt infóm, hogy kb mennyit naponta. Ezek szerint szinte alvás kivételével mindig. Plusz még írod, hogy szemcsit is viselsz, méghozzá jó erőset. Hát a -10D már nem semmi, anélkül hirtelen letéve nagyon nehéz létezni az biztos. De ebben is javulhatsz és ha például csak olyan 3-5D lenne a szemcsid, az is már jobb lenne. Már érzem, hogy egy kicsit fordult a kocka Nálad is, már benned van az elhatározás, hogy valamit tenni fogsz. Amiket írsz, már érezhető, hogy szinte egész nap gondolsz erre - ez már egy hatalmas lépés. Ha ezt a dolgot beállítod magadba úgy, hogy most ez lesz Neked a legfontosabb, akkor sok apróságot észre fogsz venni a nap folyamán, ami meglehet még jobban fog motiválni.

 

Nálam is hatalmas érzések tomboltak, mikor éreztem a javulást, hajlandó voltam minden hülyeséget megvizsgálni alaposan. Nem riadtam vissza semmitől - a cél szentesíti az eszközt. S minden amit csináltam kezdett összeállni és meg tudtam magyarázni magamnak és klappolt. Már jó ideje a töredékét se kell csinánom és minden rendben van.

 

Mint a topikjaimban is sokszor említem, én rengeteget gyakoroltam éjjel is. Meg tudom csinálni, hogy bármikor elalszom és fel is tudok kelni bármikor - méghozzá csörgőóra nélkül. Ezek az éjjeli gyakorlások is rengeteget segítettek és itt ott még mostanában is eljátszogatok ezzel azzal a sötétben.

 

Már nem nagyon emlékszem, de az a gyanúm, hogy már akkor is éreztem. 1997-ben kezdődött, 2000-ben mentem szemcsiért. De most már tudom, hogy miért lett rögtön jobb is és egész 2006-ig jobb is volt. A látásom is javult és a szemszárazság se volt érzékelhető - pedig tiszta semmit se csináltam ugyebár csak halászni jártam. Akkor persze nem tudtam, hogy ez lehetett a háttérben. 2000 tavaszán (kb akkor került a szemeimre az első szemcsi, ami 2.5D volt). Na pont akkor kezdtem el járni halászni is egyik barátommal hosszú idő után (valami 20 év után). Este szoktunk menni és gyakran éjfél utánig is maradtunk. Na egyszercsak észrevettem, hogy valahogy nem jól vitt a szemcsim, mondom minek olyan erős, csináltattam 2D-et. Majd nem is olyan soká rá 1.5D. Na ezzel meg is voltam elégedve, persze semmit se értettem. Ezzel el is voltam. A barátommal úgy 1-2-szer jártam hetente. De aztán elkezdtem 3-5 napot hetente, mindig sötétedéskor mentem és vaksötétben (22-23 óra) jöttem haza, sehol se világítottam. Már azon gondolkodtam, hogy elég lesz az 1D szemcsi - pedig semmit se csináltam. De elegem lett a halászásból, abbahagytam - s így sokkal kevesebbet lettem sötétben.  Egyszercsak kevés lett a 1.5D, majd egy évre rá a 2D és 2009 elején már a 2.5D is kevés volt. S azon járt már az agyam, hogy el kell mennem erősebb szemcsiért. Közben meg fokozatosan olyan szárazak lettek a szemeim, mint ahogy irogattam - azt hittem, hogy tele vannak homokkal. 

 

Na ezért nyomtam rengeteget éjjel is, meg is lett az eredménye. Erre még rátettem azzal, hogy reggel sehol se gyújtok villanyt  - ami télen akár 4 órát jelent naponta a sötétben, aztán már nem kellett annyi éjjeli gyakorlás. De mint már írtam, az én sztorim a szemekkel a hátrafelé meneteléssel kezdődött igazán 2009 elején. Szeptemberben ugrott be a halászás alatt átéltek és onnantól alig csinálok valamit - persze a kisérletező kedvem az még mindig megvan. Most a gerellyel kisérletezgetek. Az atlétikai világcsúcsok szinte elérhetetlen magasan vannak és rengeteg edzés áll mögöttük. Én meg gyakorlatilag edzés nélkül akarom elérni ezekkel a pici gyorsmozgásokkal, amiket a szemre is próbálok  alkalmazni. 

 

Nekem is tetszik, hogy Ti is próbálkoztok ezzel. Én is nagyon örülök eredményeiteknek.

 

Párnaf, ha ez Neked is összejön, ááááá, én nem is tudom, megeszlek!! :))))

Előzmény: párnaf (118)
párnaf Creative Commons License 2014.04.08 0 0 119

Lencsét nem hordok, de szemüveget  igen!

Mivel -10 dioptriás kis vakegér vagyok, szemüveg nélkül nem boldogulok!:(

Előzmény: ghepard (117)
párnaf Creative Commons License 2014.04.08 0 0 118

Régebben gyakorlatilag csak akkor nem hordtam, mikor aludtam. Sajnos.

Ma is furcsa dolog történt, mondtam is a férjemnek, hogy hihetetlen:)

NApközben is próbálgattam pislogni, a wc-n, ill. az irodában, ha egyedül voltam, de ezek szerint kevés.

Nem fájt a szemem, csak ha hozzáértem. Ha emlékszel, ezt írtam is, hogy nekem nem olyan tünetem van, hogy ég vagy szúr, hanem nem bírom a lencsét, ill. pici nyomásra is fáj, főleg a szemem külső sarka.

Itthon, munka után is fájt, ha tapogattam.

Este fél 9-kor kimentem a teraszra, jól "bekönnyesítettem" és 10 perc pislogás után éreztem, hogy nem fáj.

Nem akartam elhinni:)

Most 21.54 van, egy ici-picit érzem megint, de tényleg csak kicsit.

És nem ragad össze a két szemhéjam egymással, ha hosszabban behunyom a szemem.

Majd gyakorlok a kocsiban is, a kolléganőmék lesnek majd nagyot. El kell nekik magyaráznom:)

Reggel egy óra autókázás és este is. Ezt mindenképpen kihasználom!

Neked volt összefüggés a szemromlás és a szemszárazság megjelenése között?

Én 8 éves korom óta nem látok jól, de csak tavaly augusztus óta száraz a szemem.

Holnap állítólag front lesz, kíváncsi vagyok, hogy ha fájni fog a szemem, használ-e a pislogás.

Mert néha vannak olyan napok, hogy úgy érzem, ki akar ugrani. Nem is tudom leírni, hogyan fáj olyankor.

Tisztalap, dugd már erre az orrod!!:P

Nagyon jó lenne, ha ezzel a módszerrel végre sikerülne valamit javulni!

Ghepard, ha ez összejön, ááááá, én nem is tudom, megeszlek!! :)

 

Előzmény: ghepard (117)
ghepard Creative Commons License 2014.04.08 0 0 117

Hát akkor az szép, az nem olyan sok az az 1-2 óra hetente. Így azt lehet mondani, hogy gyakorlatilag lencse nélküi vagy. Régebben többet hordtad?

 

Ha belekezdesz valamibe, amit eddig nem csináltál, akkor a testnek válaszolnia kell az új ingerekre, mozgásokra, erőkre stb. Tehát cseppet se meglepő, hogy észrevettél valamiféle változást.

 

Hát reggelre gyakorlatilag mindenkinek kiszárad szeme (tehát nem könnyes), a többség észre se veszi. Vannak emberek, akik alig tudják reggel kinyitni a szemeiket, úgy össze vannak ragadva. Ez talán azért van, mert éjjel megáll  a könnyternelés és a szemekben lévő meg egy kicsit sűrűbb és ragacsosabb lesz és így szinte összetapadnak a szemek egyeseknél. Mély alváskor, álmodáskor stb a szem eszeveszettt mozgásba kezd és ekkor legalább könny is termelődik. De sok ember nem is igazán tud aludni és nem is emlékszik, hogy mikor álmodott egy kiadósat utoljára.....

 

Hát frontok áthaladásakor növekszik vagy éppen csökken a légnyomás is, a hőmérséklet is ingadozik, ami kihat a testben zajló folyamatokra is.

 

Azokban a belinkelt topikokban sokkal több van, mint abban a 35 oldalas írásomban (talán 700-800 oldal a kettőben). De az írásomban is a legtöbbet a szemekről írtam, vagy 6  oldal a 35-ből, messze a legtöbb.

 

Hát a naponta egy óra már szép volna, nem feltétlen egészben egyszerre.. Nekem a kezdetekkor meg volt a 2 óra is, szinte majdnem mindennap. Mint lejjebb is írtam, a bicajon sokszor egy teljes órán át szinte egyhúzonban gyorspislogtam, persze kisebb szünetekkel, mert megállás, rövid pihenés nélkül nem  megy. mint írtam, mindenfélét csináltam, nem csak ezt a gyorspislogást, mert én a látásomat is fel akartam javítani.

 

Remélem én is, hogy még megjelenik Tisztalap is, elmondhatná részletesebben is hogy mit is csinált másképp, mint eddig. Van olyan érzésem, hogy Ö eleget gyakorolgatott azokból, amiket mondogattam. Még hátrafelé is menetelt. Én nagyonis értem azt, mikor azt mondja, hogy na ma meg volt a 30 perc hátrafelé, méghozzá az erdőben. Na az már nem semmi. Az élet maga a mozgás, ha minél többet beviszel testedbe, jobban fog működni - így a szemek is. Nekem is ez jár a fejemben, na meg az, hogy ezt hogy tudnám megcsinálni a legkisebb energia felhasználásával.....

 

Itt a környezetembem már mutogattam egypár dolgot (a gyorspislogást is), például rátettem a kezemet a fájós vállára az illetőnek és olyan kicsi de nagyon gyors mozgásokkal megremegtettem. Először muris volt neki, de pár mp után érezte, hogy múlik el a fájás. Mondjuk, ha valaki hátrafelémenet lát az utcán, akkor nem nehéz kitalálni, hogy mit gondol - de mint említettem, a sportolók az edzéseken simán még futkároznak is hátrafelé. De ott is lehet, ahol senki se lát, vagy csak az, aki szintén műveli Veled. Én akkoriban sokat hajolgattam is, meg pihenésképp, meg hogy ne legyen olyan unalmas, minden 2-4 fánál kézre is álltam 15-30 mp-re. Vagy még olyan első hallásra őrültséget is próbálgattam, hogy a téli hóban 4 végtagon jártam, tehát a kezeimet is használtam kesztyű nélkül. Ilyenkor a fej és a szemek többnyire lefelé néznek és így a szemek jó irányban rúgóznak a gravitációt figyelembe véve.........

Előzmény: párnaf (116)
párnaf Creative Commons License 2014.04.07 0 0 116

Lecsét gyakorlatilag nem hordok, egy héten max. egyszer felveszem, míg bevásárolok, tehát 1-2 óra.

Ezt a pislogást lencse nélkül szeretném csinálni.

Már tegnap este ill. ma reggel is furcsa dolog történt.

Mostanában, amikor felkelek, pár perc múlva el kezd könnyezni a szemem. Mindkettő, de inkább a jobb.

Régen nem volt ilyen és szerintem egy egészséges szemű embernek se csinálja ezt a szeme, hogy reggel könnyezik.

Tegnap, főleg a délután folyamán többször csináltam ezt a pislogát, este fürdéskor, aztán az ágyban is, lefekvés előtt.

Én úgy szoktam könnyet csalni a szemembe, hogy nem pislogok. És ez este már olyan sokáig tartott, hogy nem volt türelmem kivárni, de szerettem volna pislogni, ezért egy csepp műkönnyet tettem a bal szemembe.

Pislogtam, aztán még olvastam kicsit és megtapogattam a szemem és csodálkozva vettem észre, hogy nem fájt!

Elgondolkoztam, hogy nem a műkönny segített esetleg, de az általában lósz..rt se ér.

A másik dolog reggel volt: nem könnyezett a szemem. Száraznak éreztem, reggel mindig is rosszabb, de most nem volt könnyezés. Én ezt pozitívumnak fogom fel, mert mint ahogy fentebb is említettem, egy ép szemű embernek nem könnyezik reggelente a szeme.

Még olyanokat írtam a másik levélben, hogy összefüggést figyeltem meg a frontok és a szemszárazság között, ez nem tudom miért lehet.

Még majd olvasgatom a másik topicodat is.

Ja igen, elolvastam (80%-ban) a "disszertációdat" :), érdekes dolgok vannak benne, de talán pont a szemről írtál a legkevesebbet.

Mégis, percekre lebontva kb. mennyit és mennyi ideig pislogjak? Körülbelül.

Tiszta lap nagyon el van tűnve:S Pedig kíváncsi lennék a sztorijára.

Na, akkor pislogok ezerrrel!:)

Mondtam a kolléganőmnek, hogy ne ijedjen meg, ha azt látja, hogy pislogok, mint egy őrült!:)

 

ghepard Creative Commons License 2014.04.07 0 0 115

Ha tovább tart a hsz megírása, akkor sokszor pottyan a küldés és megjelenik az üres ablak - tehát jobb, ha küldés előtt elmented CTRL a majd CTRL c kombinációval. Aztán kopcsizhatod az üresbe.

 

1. szerintem bent is lehet, egy helyett lehet 3-5 gyorsan. Lehet úgy is, hogy csak a rosszabbik szemmel, a másik csukva is lehet vagy nyitva is.

 

2. hát erre nincs pontos válasz, de kb annyit, míg nem lesz jó. Aztán abbahagyhatod. Majd mikor megint rosszabbodik, akkor megint be lehet vetni ezt azt. Én például már nem is emlékszem, hogy mikor csináltam utoljára. Tehát, hogy nyomnom kellett, mert éreztem , hogy rosszabb lett.......

 

3. persze. Mint minden ez is kétélű fegyver. Az egyensúly a fontos. Tehát ha valamit nagyon erőltetsz, akkor rosszul is elsülhet. Ha száraz a szem, akkor nem valami jó ötlet  - de voltak itt tippek, hogy hogyan lehet elérni a többletkönnyet. Aztán pisloghatsz, ha elfáradsz, pihenj, majd újból - egyre jobban fog menni és egyre többet fogsz bírni. De megint megjegyzem, hogy én mindig előnyben leszek Veletek szemben, mert nem hordok ktlencsét. Az mindig hátrány lesz. Először, mert testidegen anyag és ezért irritálja a szemhéjakat és a szaruhártya felső rétegeit is. Plusz hiába vannak rajta parányi lyukak, ezeken nem megy át annyi könny. Be se és ki se. Tehát elvileg tovább nem kell pislogni, ami rontja a pislogóreflexet. Így talán a új könnyrétegnek csak a kis töredéke érintkezik a szaruhártyával, ami megintcsak nem jó........ Azt, hogy száraz a ktlencse külső felszíne, nem érzed (hisz az nem él) - így sokkal később pislogsz, mikor már szinte száraz - ez meg nem tesz jót a szemhéjaknak, mint tapasztalod is.

 

Hát elektromos feszültség, potenciál, meg mágneses erőtér van a sejtekben is, meg körülöttük is. Ezek erők, amik hajtják is azokat. Már pár évtizede egy nagy magyar (Szentgyörgyi Albert) is feszegette ezt a témát, de nem fogadták valami jó szemmel és a tudós öregkori kilengésének állították be. Feltette a jó kérdést, hogy mitől táncolnak a molekulák, a fehérjék stb......

 

 

Előzmény: párnaf (114)
párnaf Creative Commons License 2014.04.06 0 0 114

Mindjárt gutaütést kapok!

Írtam egy csomót, elküldtem, erre elszállt!!! Váááááááá!

Sok mindent írtam, a lényeg, hogy újra vannak kérdéseim válaszoljatok erre legyetek szívesek!

1. csak kinn csináljam a gyorspislogást?

2. mennyit csináljam?

3. árthatok vele? (tudom, nem szabad száraz szemmel)

 

Ja igen, bemásoltam egy doktori értekezésből ezt:

A cornea felszíne hydrophob, felületi feszültsége alacsony. Mivel a víz felületi
feszültsége magas, önmagában nem képes a cornealis felszínt nedvesíteni. A könnyfilm
tökéletes kiterüléséhez az szükséges, hogy a cornea hámja és a könnyfilm között
alacsony legyen a határfelületi feszültség [40]. Ezt biztosítja a conjunctivalis
kehelysejtek által termelt vékony mucinréteg. A szem behunyása pislogáskor
szétoszlatja a mucint, hiszen a szemfelszín teljes egészében összefekszik a tarsalis
conjunctivával

 

Érdekes, hogy itt is a feszültségről beszélnek.

Na, most nincs időm többet írni.

Tisztalap, feltétlenül írdmeg, hogy hogyan érted ezt el!!!

 

Előzmény: párnaf (113)
párnaf Creative Commons License 2014.04.05 0 0 113

Na, és pontosan mit csináltál?? Írd le, kérlek!!

Előzmény: tiszta (?) lap (111)
ghepard Creative Commons License 2014.04.04 0 0 112

Hát akkor nagy gratula. Ennek én is nagyon örülök. Én se csinálok már jó ideje szinte semmit és mégis jó. Persze a reflexek már bennem vannak. De még mindig próbálok valami újat, jobbat, hatásosabbat és kisebb energiával kivitelezhetőbbet  kikisérletezgetni. Ezek olyan izgalmas dolgok. A gerellyel is szinte nem is terhelem magam, mégis a virtuális világcsúcs közelében vagyok már és azt hiszem ezt simán tartani is tudom. Úgy érzem be is fogom érni.

 

Látod nem is telt el olyan sok idő mióta nekikezdtél egy kicsit. Úgy ahogy írod, helyére tetted a dolgokat. Gyakorlatilag elég, ha hagyod hatni az erőket úgy, hogy jól működjön a test. Jó időben, jó helyen, jó dolgokat csinálni. Például nem jó ha teleeszed magad és aztán rögtön mész futni stb.....

 

Hát egyrészt ezeket nem is igen ismerik, én még például sehol sem olvastam, hogy az ember saját maga láthatja a saját szemei mikromozgásait. Néha néha én már azon gondolkodom, hogy teljes megvilágításnál elérjem azt, hogy be tudjam annyira rezegtetni a szemeket, hogy például besárgítsa a fekete betűket. Ez már jópárszor sikerült is, de ezt már elég nehéz elérni, de talán egyszer simán fog menni. De van olyan érzésem, hogy ezeket a dolgokat kisérletileg igazolni fogják (amiket én próbálgatok a rezgésekkel). Ha netán elolvasod azt az összefoglalót, akkor láthatod majd, hogy mennyi mindenre fel tudtam használni. Ma is eljött egy idősebb kolléganőm, aki már nem dolgozik (33 évet lehúztam mellette) és kérdezett ezt azt. Mutattam neki milyen gyorsan szinte teljesen rendberaktam a tegnapi sérülésemet. Nagyon csodálkozott, hogy hogyhogy nem csupa kék. Látta, hogy tudom mozgatni a kezeimet, lábaimat szinte még akkor is alig észrevehetően, mikor mondtam neki, hogy hova figyeljen. De meg se tudta mozdítani az övéit úgy, ahogy mutattam - egyszerűen nem ment. Megmutattam Neki, hogy hogyan keletkezik hang a füleimben belülről, hallotta, érezte  - nem akarta elhinni, de érezte és hallotta is a belülről jövő hangot. Hát ez nem igaz, mondta. Hát látod, hogy igaz - mondom ez arról szól, amivel már 40 éve foglalkozunk - a mágnesességről, az elektromosságról, a mosgásról - szóval a természet erőiről.......

Előzmény: tiszta (?) lap (111)
tiszta (?) lap Creative Commons License 2014.04.04 0 0 111

Sziasztok! Azt hiszem, én egy sikersztori vagyok :) Nekem szinte teljesen elmúlt a szemszárazságom, sőt, mintha még több könny is termelődne a gyengébb szememben. Pedig eléggé ellustultam a gyakorlás terén... Szerintem helyükre kerültek a dolgok. Ma reggel olyan szép volt a szemem, hogy öröm volt ránézni :) Kb. 5 éve küzdöttem már ezzel. Nem is értem, az orvosok ilyen tippeket miért nem tudnak adni. Szép napot nektek!

ghepard Creative Commons License 2014.04.04 0 0 110

OK, szívesen....

 

Én nem hallottam, de most megnéztem a neten. Hát az egyfajta akupunktúrás kezelés, melynél a tűvel egy speciális egyfonalú "cérnát" visznek be az akupunktúrás pontba és ez így továbbra is ingerelni fogja azt a pontot, egészen addig míg fel nem szívódik. Rengeteg ilyen pont van a testen és ezeken keresztül lehet szabályozni a testben folyó "áramot", például úgy, hogy az ember ne érezzen fájdalmat és ezáltan jobb lelkiállapotba is kerül, ami segít a felépülésben. Én is gyakorlatilag ezt a hatást érem el a rezgésekkel. Akkor is nagyobb lesz a súrlódás miatt a hő, meg emiatt elektromosság is generálódik, ami erősebb mágneses teret is képez a sejtek körül. Ha a sejtnek csökken a potenciáljuk kb 40-50mV-ra, akkor már sugároz infókat az agyba, hogy nincs valmai rendben és érezzük a fájdalmat. Az egészséges, jól működő sejt elektromos potenciálja kb 70mV. Ha tehát fel tudom hozni a csökkentett potenciált a 70mV közelébe, akkor megszűnik a fájás érzése. Erről sajnos tegnap is volt alkalmam meggyőződni a focin és utána is. Telibetalálták a sípcsontomat, úgy pont a boka és a térd között. Nagyon fájdalmas, rögtön egy nagyobb csomó lett ott. Kegyetlenül fájt, de folytattam, s ahogy ez lenni szokott néha - 10 perc után ugyanaz a fickó (azt hittem már hogy fenéken rúgon)  pontosan eltálálta (de Ö már más lábrésszel) ugyanazt a helyet. Na ez már nagyon durva volt, akkora csomó keletkezett, hogy azt hittem szét fog pattanni a bőr a nagy nyomástól. De fél perc alatt annyira sikerült csökkenteni,hogy nyugodtan játszhattam tovább, mert még vagy 60 perc volt hátra. Persze a foci végére megint jó feszes és fájdalmas lett. Az egyik felem nagyon mérges volt rá, de a másik felem azt gondolta, hogy most egy kicsit elszórakozok ezzel és nem fog fájni egy cseppet sem. Már hazafelé a vonatban is gyorsmozgattam (ezt észre se lehet venni), majd otthon is, meg reggel is felkelés előtt. Egész jó állapotba sikerült hozni. Most még engem is meglepett, hogy gyalogláskor és nekifutáskor semmi fájdalmat nem érzek már így másnap. Persze ütésre érzékeny és az is marad pá hétig, de már ma is klassz. Valamikor 2008-2009-ben volt egy hasonló találat (valamivel fejjebb, de akkor csak egy) - na akkor másnap harmadnap igencsak éreztem. Emlékszem még vagy 30 évvel ezelőtt is volt egy hatalmas rúgás közvetlen a boka felett  - na az valami kemény volt. Még 2 évre rá se lehetett kopogtatni rendesen, mert érzékeny volt. Akkor az is járt az eszemben, hogy még utóbb rákot kapok ebből. Most meg egész más a helyzet, persze az ember sose tudja, hogy mi vár rá a következő percben.......

Előzmény: párnaf (109)
párnaf Creative Commons License 2014.04.03 0 0 109

Ide is írom, hogy megkaptam az e-mailt és köszönöm szépen!

Levelezek a Nők Lapja Cafén egy csajjal, akinek szintén száraz a szeme, tegnap volt cérnabeültetésen.

Hallottatok már erről?

Előzmény: ghepard (108)
ghepard Creative Commons License 2014.04.03 0 0 108

Fent van egy írásom a facebookon is meg a scribden is, de onnan csak regisztrálva lehet letölteni. Erre rászedtek, hogy írjam meg egy két oldalon, de 35 oldalasra sikeredett, de így is csak dióhéjban van minden leírva (még 2009ben kotyvasztottam össze, azóta többet tudok). Látom, hogy publikus a mailcímed, így elküldöm arra a fehér alapon fekete betűk verziót (van még kék alapon sárgászöld betűk - ezt jobb olvasni a monitoron)......

Előzmény: párnaf (107)
párnaf Creative Commons License 2014.04.02 0 0 107

Ghepard!

Ez a te elméleted nincs meg valami olyan formában, amit ki lehetne nyomtatni?

Mert nincs annyi időm, hogy itt a gép előtt ülve böngésszem, de a kocsiban szívesen olvasnám!

Előzmény: ghepard (106)
ghepard Creative Commons License 2014.03.31 0 0 106

Hát azt nem tudom, nem próbáltam ilyeneket - meg már kb 11 éve mindenféle külső cucc nélkül próbálom megoldani a problémákat. Ha lámpa, akkor talán nem lehet csak úgy nyitott szemekkel belenézegetni a fényébe. Esetleg csukott szemmel - ami lámpa nélkül is jó dolog a szemszárazság ellen. De vannak olyan lámpák is, melyek fényébe lehet nézni huzamosabb ideig is. Az rákényszerítheti a szemeket, hogy több könnyet préseljenek ki a szaruhártyára, persze ilyenkor is az fog segíteni, hogy emiatt többet fog pislogni, vagy egy kicsit tovább (pár mp) becsukva tartja a szemeket. S megint ott vagyunk, hogy többet, gyorsbban kell(ene) pislogni, vagy néha néha becsukni a szemeket pár mpre......

Előzmény: párnaf (105)
párnaf Creative Commons License 2014.03.30 0 0 105

Vajon bioptron lámpa vagy infralámpa nem lenne jó?

Előzmény: ghepard (104)
ghepard Creative Commons License 2014.03.28 0 0 104

Most még azért nincsenek olyan melegek, de már a 15-18 fok is kellemes a napsütésben. Na és a fújt a szél, akkor sokkal több könnyet próbál kipréselni magából a test. Mert érzi a szelet és az évmiliók alatt megtanult ellene védekezni - mert ha nagyobb a levegő sebessége, az növeli a párolgást is - és ezt kompenzálni kell. Ez még úgy is sikerült, hogy rajtad volt a ktlencse. Pont ezért a bicajon sincs probléma, már ha nem fúj hátulról 100 kilométeres szél.

 

Hát akkor Nálad is lehetnek picik a szemhéjadban, ezek meg gázokat is termelnek, nagyobb ott a nyomás és ha hozzáérsz, akkor már fáj. Nem jó ott a keringés, több sejt hal el, mint amit képes elszállitani a szervezet onnan és akkor elszaporodnak a dögevők. És innentől már igencsak nehéz őket kitessékelni. De sok pici gyors mozgással sikerülhet. Persze van talán más módja is, de nekem ez a legegyszerűbb. Semmi pénzembe sem kerül, semmi cucc nem kell hozzá és szinte bárhol, bármikor művelhetem......

 

Hát akkor sok sikert a vizsgákhoz, Neked is kitartást.......

Előzmény: párnaf (103)
párnaf Creative Commons License 2014.03.27 0 0 103

Sziasztok!

Én pont azt figyeltem meg, hogy kinn, a friss levegőn bírja a szemem a lencsét.

Szombaton szülinapi vendégségben voltunk, egész délután kint ültünk a kertben, fújt a szél, sütött a nap, nekem mégse volt semmi bajom! Pedig rajtam volt a lencse.

Én se tudom megcsinálni, hogy csak az egyiket csukom be, kacsintani is csak nehezen tudok:)

Van még egy furcsa dolog velem kapcsolatban: ugye azt mondtam, hogy ritkán fáj a szemem, a szemszárazság leginkább abban nyilvánul meg, hogy nem bírom a lencsét.

Viszont ha megérintem és icipicit megnyomogatom a szemhéjam (a szem külső részén), na az fáj.

Egyik este azt csináltam, hogy nyitva volt a szemem és a szemgolyómat tapogattam meg ott, azon a helyen, ahol fájni szokott (tiszta kézzel!), kb. ugyanakkora "erővel", mint mikor csukva van, és így nem fájt.

Olyan, mintha a szemhéjam lenne érzékeny vagy nem is tudom:S

Na, majd ha elsején levizsgáztam jövök és értekezünk!!

Addig is kitartást!:)

Előzmény: ghepard (102)
ghepard Creative Commons License 2014.03.27 0 0 102

Csak fokozatosan, nem jó ha hirtelen kimész 2 órára, mikor nem voltál kint rendszeresen minden nap. Kint sokkal erősebb a fény általában, mint mondjuk bent  - ezért hamarébb szárad a szem is meg úgy az embert is megviselheti az erős fény meg a hőség. De a szemnek is tudnia kell fokozatosan alkalmazkodnia - aztán máshol (ahol már nincs akkora fény) könnyebb lesz.

 

Nem erőlködöm, semmiféle izmot nem feszítek meg a szemeken. Teljes nyugalom kell, a szemeknek maguknak kell elindulniuk. Sötétben könnyebb, ott próbálkozz először egy kicsi fényre. Tehát egy szem csukva (vagy ha nem megy takard le), a másik nyitva és próbáld a fókuszt közelebbre hozni, lassan, közben fújd ki az összes levegőt. Ekkor a legnyugodtabbak az izmok, így nem görcsöl annyira be a szemed, talán így majdcsak elindul.....

 

Igen, az segíthet, ha az ember látja, hogy a másiknak ez vagy az sikerül...............

Előzmény: tiszta (?) lap (101)
tiszta (?) lap Creative Commons License 2014.03.27 0 0 101

Kipróbálom akkor többször napszemüveg nélkül.

 

Amúgy ha ráerősítsz a mikro-szemmozgásokra, akkor megfeszítesz valamilyen izmot a szemed körül? 

 

Egyenlőre a sima kacsintós mozgatás is sokat segít. Ritkán van olyan időjárás, vagy körülmény, hogy hirtelen kiszárad a szemem, és muszáj belecsöppentenem. Nagyon sokat jelentett nekem, hogy itt olvasgattalak titeket.

Előzmény: ghepard (100)
ghepard Creative Commons License 2014.03.24 0 0 100

Hát ez már szép teljesítmény, s méghozzá egyenetlenebb úton.

 

Meglehet, hogy még csak a szemhéjak remegnek, de ezek is már megmozgatják a szemeket is. Ha fogod látni eszeveszetten mozogni a világító piros kicsi pöttyöt a sötétben teljesen nyitott szemmel, akkor már biztos, hogy a szemek is fognak mozogni.

 

Hát a bacik elszaporodhattak, most hogy alig volt rajtad a ktlencse meg elkezdted többet és jobban mozgatni a szemeidet - ezzel igencsak megnehezítetted a picik életét és csökkent a számuk, lehet tetemesen is.

 

Hát szerintem a napszemcsi is pontosan ugyanazt teszi a szemekkel, mint a rendes szemcsi. Korlátozza a természetes választ a helyzetre. Ha sokszor napszemcsit viselsz, akkor a szem elveszti alkalmazkodó képességét a naphoz, a sok fényhez és anélkül egész megerőltető lesz a tűző napon lenni. Nekem például semmi problémán nincs, mindennap kint vagyok, télen is nyáron is. Ahogy hosszabbodnak a nappalok egyre többet vagyok kint és egyre többet is süt a Nap. Így fokozatosan a szemek is hozzászoknak az egyre több és hosszantartó napsütéshez. Sokszor nyáron kint vagyok 10-16 óra között is......

 

Hát érdekes az biztos, nekem csak jó tapasztalataim vannak ezekkel. Már látok a TV-ben is tudományos csatornákon, hogy több helyen is kutatják a különböző rezgések hatását az emberi szervezetre. A szemeknél is ezek a gyors mikromozgások miatt maradt meg az egyetlen fickónak a  hosszabb űrkaland után is a 100%-os látása. Neki a normálisnál gyorsabban mikromozognak a szemei és a gravitáció meg a föld mágneses mezeje nélkül csak lecsökkentek kb a normális szintre és így még jó maradt a látása. A többieknek is lecsökkent a mikromozgások sebessége, de az már nem volt elég a jó látás megőrzéséhez a hosszan tartó űrkaland során.....

Előzmény: tiszta (?) lap (99)
tiszta (?) lap Creative Commons License 2014.03.22 0 0 99

Ma reggel megvolt a fél óra hátramenet erdőben, és nem az úton :) 

 

Lehet, hogy megtaláltam most a mikormozgásokat a szememmel, de lehet, hogy ez még nem az. Ha becsukom a szemem, és kinyitom résnyire az egyiket (ahogy próbáltam a rosszabbik szememmel kacsintani), akkor ilyen remegést látok. Kicsit olyan mint a hunyorgás. Két szemmel hunyorgásra nem ugyanaz, de hasonló.

 

Ma délután beteszem a kontaktlencsét, amit már majdnem egy hónapja nem használtam. Azért lehet, hogy előtte és közben cseppentek, mert ez olyan külső behatás. Mostanában különben alig cseppentek, de azért néha a naptól kiszárad a szemem és muszáj. De reggelre nem gyullad be soha. Lehet, hogy tényleg a pangó bacilusoktól volt. Most a kacsintást próbálgatom, ez is elég jó torna.

 

Kérdezni is akartam, hogy a napszemüveg, amellett, hogy persze megvéd a naptól, széltől, szerinted elkényelmesíti a szemet, ellustul tőle a szem, kevesebb lesz a szemmozgás?

 

Nagyon érdekes ez a gyógyítás hanggal és rezegtetéssel. Majd remélem, hamarosan lesz időm elolvasni a topikokat, amiket ajánlottál. Szép hétvégét Neked!

Előzmény: ghepard (98)
ghepard Creative Commons License 2014.03.21 0 0 98

Hát talán nem ios olyan egyszerű, mint most már gondolom. Én is kerestem, de nekem még tippem se volt, hogy hogyan láthatnám. Aztán úgy találtam meg, ahogy leírtam. Ma olyan jól megy, hogy már bárhol bármikor le tudok annyira nyugodni, hogy látom egy kettőre.

 

Nemcsak a szemekkel végzek mikromozgásokat, hanem minden testrésszel próbálgatok. tehát hogy be tudjak rezegtetni bármely testrészt a legkisebb energiával. Így fel tudom azt a részt melegíteni, bárhol legyen is. Eleinte ez nagyon nehezen megy és elég nagy mozgások kellenek, hogy aztán menjen finomabban is. Például a kezedet talán be tudnád rezgetni alig miliméteres kilengésekkel. Majd próbálkozni más részekkel is. Az ember például be akar mozgatni valamit, de nem megy, hiába gondol rá, hogy mozogjon be - görcsös erőfeszítéssel aztán valahogy beindítja. Lassan aztán nyugodtabban és gyorsabban is fog menni.

 

Így például egy kék foltot kb 35-40 perc alatt el lehet tüntetni. Ha olyan helyen van, akkor hanggal is (ha odaér as ember szája). De 54 hete összefejeltem a focin az egyik sráccal (vagyis Ö fejelt belém) - a jobb szemgödör felső sarkát találta telibe. Azon nyomban vércsomó lett ott, de még a foci alatt egy kicsit eljátszottam vele. S másnap is, így senki se vett észre semmit, pedig másnap reggel akkora monoklim volt, hogy lelógott a szemhéjam. 10-20 perc alatt a vonatramenet úgy eltüntettem, hogy az utastársam, akivel mindennap megyek semmit nem vett észre, pedig direkt megkérdeztem, hogy lát e valamit az arcomon.

Előzmény: tiszta (?) lap (96)
ghepard Creative Commons License 2014.03.21 0 0 97

Értem, így is van mozgás. Hát igen, úgy is lehet baj, ha nem szed az ember valamit rá és ezért lesz károsodás.

 

Hát talán egy kicsit jobban odafigyelek a szemeimre 2009-től, mint az átlagember. Ha ez is rossz volna, akkor igencssak nehéz lenne a helyzetem.

Előzmény: tiszta (?) lap (95)
tiszta (?) lap Creative Commons License 2014.03.20 0 0 96

Különben még nem tudom a mikromozgásokat megtalálni, és irányítani.

 

Különben te csak a szemeddel végzed, vagy más izmaiddal is?

Előzmény: ghepard (94)
tiszta (?) lap Creative Commons License 2014.03.20 0 0 95

Csak a saját gyerekeimmel szoktam focizni, meg néha beszállok szülő-gyerek meccsekbe, de azért inkább csak azért, hogy kilegyen a csapat :)

 

Egy barátnőm úgy süketült meg az egyik fülére, hogy terhesség alatt óvatosságból nem szedte be az antibiotikumot, és ráment a fülére. 

 

Értem, hogy akkor miért erősíted ennyire a látásod. Sokszor egy hátrányból tud az ember előnyt faragni.

Előzmény: ghepard (92)
ghepard Creative Commons License 2014.03.20 0 0 94

Nálam már a hangsúly nem is a sok sportoláson van (már ahogy a köztudatban van) - hanem inkább az icipici de gyors mozgásokon. Ettől vagyok olyan jó állapotban már huzamosabb ideje, gyakorlatilag 2003 óta, amikor kezdtem ezekkel foglalkozni.

 

Nagyszerű, ez is mutatja, hogy tényleg próbálkoztál ezzel. Minden elismerésem  - csak gyakorolni kell és jobb lehet egy idő után. Azok az izmok, amik eddig gyakorlatilag nem voltak használva - egy kicsit máshogy nézhetnek ki, mint azok, melyek rendesen voltak használva. Ott kisebb volt az oxigén mennyisége is, kisebb az anyagcsere - ezért lehet több ott a gomba, parazita, baci stb. Az emberben valami 2000 fajta pici él, egyedszámuk sokszorosan meghaladja sejtjeink számát - s egy emberben súlyuk elérheti akár a 3kg-ot is (mondjuk olyan átlagsúlyú felnőtt emberben). Már ekkora súlyt is hallottam egy tudományos dokfilmben, tavaly még olyan 1200 grammról tudtam....... Ezekkel kell együttélnünk, sok a hasznos de sok csak arra vár, hogy valami bibi legyen és máris túlszaporodnak.....

Előzmény: tiszta (?) lap (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!