Új digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgéppel jelentkezik a Pentax. A K-50 névre keresztelt, most bemutatott modell feltehetően a K-30 utódja lesz.
A PentaxForums-oldalon nézelődtem ez ügyben, ott csak utalásokat találtam hasonló hibára, de nem ezzel a váztípussal. Lehet, hogy majd lesz rá firmware frissítés.
Nekem is többször előfordult. Leginkább többszöri gyors sorozat felvétel után. Megszoktam, együtt lehet vele élni. Gyorsan, pillanatok alatt orvosolhat az aksi kivételével.
Már többször hittem ,hogy lefagyott a gép akkor is amikor csak hosszadalmasan mentette a képeket.
Ezek a jelenségek k30-nál is jelentkeznek.
Ennek ellenére mind két gépet megelégedetten használom.
Van egy pár száz expós, tehát újnak mondható K50 vázam. eddig gond nélkül működött, de tegnap használat közben kétszer is lefagyott, nem lehetett sem funkciót váltani, sem kikapcsolni. Az akkut kellett kivennem, hogy leálljon, utána ismét működött rendesen. Hibát nem írt ki. Ez kétszer fordult elő, azóta ismét jól dolgozik. Találkoztatok már ilyen problémával? Lehet, hogy a 30 fokos meleget nem szereti?
K-3 nál régebbi vázzal (K-5 II, K-50 -től hátrafelé) nem tudod ezentúl meghajtani az új objektíveket.
:-)
Nyitva az út a Tamron és a Sigma előtt, hogy a full elektronikus objektívjeiket kiadják Pentaxra is. Most már nem kell mechanikus blendebehúzást beépíteni.
Nagyon kíváncsi vagyok a tesztképekre magas ison. Nekem a 2 számjegyű pentaxszoknak jobban kezelhetőnek tűnik a magas isoja. Remélem ennél is az lesz, és akkor meg is van a következő olcsó gépem. Nagyon ígéretesnek látszik. Megint nagyot dob a pentax.
Nincs velük gond... csak majd rájössz, h veszel hozzá mondjuk egy fix 35-öst vagy egy fix ötvenest (az már ugye akkor 3db obi), akkor lehet macerás lesz cserélgetni folyton.. ráadásul utazás közben nem szivesen cserélget az ember ... ezért - szerintem - hasznosabb egy jobb minőségű utazó zoom, amit ki is használsz mindenféle cserélgetés nélkül...
Az első benyomások nagyon pozitívak, talán csak az autófókusztól vártam volna egy kicsit többet. (sigma 17-70 csavarhúzós esetén) Rengeteg új lehetőség nyílt meg, a k10d-nél iso 400 fölé nem nagyon mentem pl makrónál (panagor 90mm makró obi) k50-nél egyenlőre úgy tűnik 1600 is teljesen rendben van. Ez két blende, sok estben (vaku nélkül) éles vagy már életlen képet jelent. 1/60-nál már bemozdulhat egy rovar 1/250-nél ennek sokkal kisebb az esélye. Egyenlőre ennyire volt idő próbálgatni.
Két napja k50 tulajdonos vagyok :) (eddig k10d). Tudnátok javasolni ggs lcd védőt? Ha tudtok kínait ami jó, az lenne az elsődleges, de ha nincs, bármire nyitott vagyok.
Először is NAAAGYON köszönöm, sokat segítettél :-) . Gyorsan kipróbáltam amit ajánlottál és ha egy kis időt ráfordítok, akkor szerintem elég jó eredményt fogok vele elérni.
Másodszor Photoshop CS2-t használtam a következő képpen:
3.kép elkészítése: A két képet egymásra helyeztem úgy, hogy a 2.kép van felül. Ez után ezen a képen Kijelölés>színtartomány funkciót használva 20-as tűréshatárnál kijelöltem a világosabb részeket. Majd ezt követően szintén ezen a képen Alt gomb nyomva tartása mellet hozzáadtam egy rétegmaszkot.
4.kép elkészítése: Ezen mindent ugyanúgy csináltam annyi különbséggel, hogy itt a csúcsfényeket jelöltem ki.
A segítségeteket szeretném kérni. Készítettem egy olyan képet ahol az ég van jól exponálva (1.kép), és készítettem egy képet ahol a fák vannak helyesen megexponálva (2.kép). A két képet úgy szeretném egy képpé összetenni, ahogy az a harmadik és a negyedik képen is látszik, de akármit is próbálok vele csinálni csak úgy tudom összetenni a képeket, hogy vagy a kiégett rész (3.kép, kinagyítva az 5.képen) vagy az alulexponált rész (4.kép, kinagyítva a 6.képen) körvonalazódik a fák körül. Ebben szeretném a segítségeteket kérni: hogyan tudnám összetenni a képeket ,hogy ne legyen rajtuk ez a "szellemkép" és szépen egybe tudjam "mosni" őket; vagy hogy máshogy kellet volna-e fényképeznem? , esetleg tudnátok valami beállítást, módszert ajánlani ennek a képnek kivitelezéséhez?, vagy bármi ötletet ami előbbre vinne a problémámban.
u.i.: Nem HDR képpé szeretném őket egybe tenni, csak azt szeretném, hogy a két kép szépen passzoljon egymásra minden mellékhatás nélkül.
Tudna valaki nekem véleményt/értékelést írni az SMC Pentax-FA 80-320mm F4.5-5.6-ról (főként) annak függvényében, hogy milyennek érezte: az autófókuszát, élességét, és a kezelhetőségét.
(A pentaxforums.com-on van róla értékelés, de én inkább a ti véleményetekre lennék kíváncsi.)