Szerintem hétköznapi emberekről maradt ott dokumentum. Jó lenne feltenni közszemlére, a szélsőjobbnak jó zsákmány lenne a még ma is élő idős baloldali szavazótábor:)
akar tetszik akar nem a jelenlegi politikai elit gyokerei az mszmp-ig es a volt partallamig nyulnak vissza. nekem nincs ezzel problemam, ez az emberanyag adott, ezzel kellene normalis orszagot epiteni. ha majd ez a garda vegleg eltunik, meghal, megoregszik, akkor meg majd jon a diskurzus arrol, hogy kinek volt az apja, nagyapja ... kommunista. (mar ma is megy ez). ertelmetlen az egesz.
mo nem nezett szembe a partallami multjaval ugy ahogy azt pl. a volt ndk megtette. volt erre lehetoseg es alkalmas idointervallum. nem tortent meg. szerintem nagyjabol erdektelen is, hogy miert nem, a teny a fontos. egykori mszmp-sek vannak az mszp-ben, a fideszben. a fideszben is ugyanugy volt kisz funkcionariusok ulnek vezeto poziciokban. ez persze nem veletlen, a politikus ilyen allatfajta. minden rendszerben boldogul.
ugy gondolom ha van ertekelheto es fontos, friss, informacio a most megtalalt motyo kozott akkor az szandekosan lett ottfelejtve. de nagyjabol erdektelen is ez az egesz, mar amennyire en latom. a fidesz nem azert alkalmatlan a kormanyzasra mert partallami a multja, hanem azert mert nem igazan az orszag sorsa erdekli oket, hanem a sajathatterorszaguk tamogatasa es a hatalom maga. es ez nagyon nem 21. szazad es europa kompatibilis ugyvitel.
Pedig jó lesz, ha a sok fidesznyik csipkedi magát, és begyűjti az MSZMP-tagsági könyveit a kupacból, mert ha a balosok gyűjtik be, és teszik fel a fészbukra, az igen nagy ciki lesz a "rendszerváltó" jobboldalnak. Érdekes látvány lesz, amint a fidesz vezérkar megszállja a teret és guberálni kezd a papírhegyen :-DDD
- ha valaki eladja a lakasat akkor kikoltozik belole, nem hagy ott semmit, kitakarit, oszt atadja a kulcsokat a vevonek.
- ha a vevo atveszi az epuletet es utana talal benne egy kisszekrenyt azt kidobja
- ezt a szekhazat evekkel ezelott eladtak. nehez elhinni, hogy a vevo csak most fedezte fel, hogy hoppa itt egy irattar, ott egy parkonyvnyilvantarto ...
nyilvan van szandekossag emogott. egyreszt az otthagyott batyu mogott is, masreszt amogott is, hogy evekkel kesobb probal ugy lenni ebbol.
elkepzelhetonek tartom, hogy az mszp szandekosan hagyott hatra komprommittalo iratokat (pl. mai fidesz vezetokrol, kaderekrol ...). azt is elkepzelhetonek tartom, hogy most beinditottak a rejtett bombakat?
hogy elitelendo-e ez? szerintem nem nagyon. mindenki vallalja a multjat.
itt van pl. schmitt pali esete a masolt doktorival. ezzel a csomaggal a zsakjaban volt mersze gatlastalanul elvallalni a kozt elnoki poziciot, noha tudnia kellett, hogy egy idozitett bomban ul. megis megtette. butasagbol, hatalomvagybol, becsvagybol. jobban jart volna ha marad a sajat szemetdombjan (es azota is kozmegbecsolt olimpiai bajnok es mob elnok ...)
szoval remelhetoen ennek az ugyes akcionak is lesz kovetkeznenye. majd meglatjuk.
Szanyi és Vadai is undorító volt. Mindketten olyan flegmák voltak, mintha nem is személyes adatokat, hanem pl. Horn olvasószemüvegét felejtették volna ott.
Rejtett aknákat hagyott hátra ügyesen az MSZP. Mert vannak ott bizonyára olyan személyek adatai, akiknek unokája vagy lemenője most a FIDESZ-ben vagy a KDNP-ben villog
Ezzel már L is vesztette a '14es választást a FIDESZ-KDNP Magyar Polgári Szövetség
nagyrészét mondtam, akik mezei tagok voltak lehettek. legalábbis az átlátszó videójában 1910-20-as években születettek adatai mutogatták. lendvai, kovács, horn, szűrös, pozsgay, kapolyi, a többiek m sehol
hogy ez mennyire nagy értékű adatbázis, nem tudom. mindenestre méltatlan
vki Földes nevű fazonra emlékszem, akiknek volt vmi intézetük székházzal, de ez a rezsim alatt elvették a támogatásukkal egyetemben. őrizgesse az, akinek oda kellett adni az anyagukat