Rengeteg nyugdíjas- na nem magyar- tölti ott a téli hónapokat. Az időjárás kellemes. Reggel, este hüsi, napközben meg erős tavaszi.
Bár egyre nehezebben birkózom meg az új dolgokkal, de még megy, csak néha problémát okoz. A túl kicsi parkoló helyek, a lakás tulajának nem megjelenése. Helyette videót küld, hgy hogyan találjuk meg a bérelt lakást. Aztán, hogy az interetet nekünk kell beindíteni, na meg ki kell találni, hogy az asztalon hagyott távirányító mire is jó( a garázsra volt, aminek elérhetőségét szintén videón küldte). A kulcsos dobozt a bejáratnál már Portóból ismertem, de a benzinkútnál az ékes spanyol nyelven adott instrukciókat nem. Hál Isten találtam egy benzinkutat, ami németül is beszélt:))
Az aggodalma jogos, mert SzPétert is 75 éves kora körül ahéven állandóan igazoltatták. Az ellenőr csajnak csak annyit mondott, hogy elveszi feleségül:))
Aranyos vagy! Nincs semmi baj, csk valahogy az érdeklődésem minden irányban kicsit lanyhult. Ez- gondolom- az öregedéssel jár. Este korábban fekszem le, nem szivesen nézek TV-t, de filmeket sem. A konyhai dolgok még mennek, mert szinte minden nap főzök. Talán ebből a nihillből kicsit kirángat majd egy kis külföldi kiruccanás a közeljövőben.
Kölnből oda-vissza, Rüdesheim, Koblenz, meg ilyenek, végig a világörökség Rajna-szakaszon és a Loreley szikla előtt. Gyerekkoromban nagyon szerettem azt a részt, ugye Frankfurtban laktunk.
DN-t talán egyszer láttam. Sajnos, tapasztalatom szerint, rajtunk nőkön sokkal jobban látszik az öregedés. Öreg pasik, néha pimasz fiatalon tudnak kinézni. No meg az öszes haj nagyon vonzó és a ráncokat se nézni senki náluk.
Minden esetre sok boldog nyugdíjas évet kívánok neki.
Aggódik is, hogy majd mindig mutagathat a BKV-n személyit. :) De ez persze főleg azért van, mert még mindig csak őszül, de nem ősz. Mondjuk mindig fiatalabbnak nézett ki.
Nem. Nálunk a Nilus egy igen csendes, nyugodt folyó volt. Sehol senki nem fürdött benne. A német nyelvterületről származó csoport is nagyon kulturált volt. Mindenki barátságos és segítőkész, Nem is beszélve a bennszülöttekről. Lesték az óhajainkat.
Nekem nem ízlett a kaja, de ez rajtam múlott. Mások degeszre ették magukat.Én vagyok válogatós. :-(
Eddig még minden folyami hajót élveztem, sajnos már elfogytak a közeli folyók.:-(
Ez baromi érdekes. Én a Nílusról csak rosszat tudok mondani, mert láttam a felfúvódott , döglött teheneket benne, meg a gyerekeket, akik e-mellett fürödtek. De persze nagyon örülök, hogy neked nem voltak hasonló élményeid!
Áprilisban majd kiderül, mennyire tetszik a folyami hajóút egyáltalán, de persze a nílusi biztos teljesen más.
A Piper-Heidsieck Brut Cuvée-jét vettem, egyszer már vettünk ilyet, mikor végignéztem, van-e a legjobban pontozott Champagne-ok közül megfizethető, és nagyon ízlett. Ünnepi alkalomra Moet & Chandon Imperial Brut-ot szoktunk venni, de most ittunk decemberben, és ez most amúgyis kiemelt alkalom. :) Persze mindkettő mainstream, és elvileg hasonló árban is vannak, de a Moet sokszor le van értékelve itt-ott, gondolom mert nagyon sokan árulják.
Van még időd bőven! Az átlagéletkor olyan 65+ körül lehetett. De érdemes megcsinálni, még ha időnként elég strapás, igaz engem kb. 14 éves korom óta izgattak az egyiptomiak. Hihetetlen dolgokat műveltek és hála a száraz éghajlatnak az épületek, falfestmények stb. jól túlélték az elmúlt 3000 évet. Még jól is jársz ha vársz, mert állítólag a műemlékek 50%-a még a föld alatt van. Minden felé ásatnak. Bárhol elkezdik találnak valami érdekeset.
Én régebben sok a 'kocsmában' szerveződő találkozóra jártam a hajógyári szigetre, ill. a 'grafomán nikotinistákkal' is sokat találkoztunk. Az utóbbi mostanság is előfordul, jövő hétvégén is lenne velük valami, csak ottalvós és olyanra nincs kedvem elmenni.
Én megvagyok, csak ritkán nézek ide, mert ugye nincs minek. :)
Megvolt novemberben a 10 napos norvég hajóút (Southampton->Trondheim->Tromso->Alesund->Hamburg), északi fényt viszont nem láttunk. Ezért odarepülünk Tromsobe februárban pár - kevés - napra. :)
Decemberben volt 20 éve, hogy összejöttünk DN-nel, ennek örömére lőttünk (egyszerre) 3 Michelin-csillagot Bécsben. Eszméletlen jó volt.
DN most a hónapban 65éves lesz és nyugdíjba megy, úgyhogy innentől még többet fognk utazni. :) Még az anyámtól pár éve kapott pénzhez is hozzányúlok ezügyben, bár most talán még elegek a kamatai.