Keresés

Részletes keresés

Arkady Durell Creative Commons License 2012.11.27 0 0 5

Azt találtam érdekesnek, hogy a BJ naplója történet a B&B történet mai adaptációja akart lenni egy bizonyos értelemben. Kifejezve egyúttal azt is, hogy milyen nagyot változott a világ a 19. század eleje óta. S talán azt is, hogy az emberi érzelmek azért nem olyan sokat változtak.

Nem állítom, hogy minden mai nő BJ stílusú lenne, sőt én sem így gondolom. A Bennet lányok sorsa a skála egyik végpontja, a kötöttségek, szigorúság, BJ sorsa pedig a másik, a liberális végpont.

Nyilván a mai nők sorsa valahol a kettő között helyezkedik el.

Sztem érdekes lehet azt vizsgálgatni, hogy a mai női sorsok (nyilván ahány nő, annyi sors, de a lehetőségeink hasonlók) a skála melyik szélétől milyen messze esnek.

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.27 0 0 4

Most két szélsőség alapján kell ítélkezni?

Nem mindneki BJ a mai világban sem. SŐT!

Előzmény: Arkady Durell (1)
CarloVittorio Creative Commons License 2012.11.26 0 0 3

Nekünk a modern világ sokkal jobb, mert csajozhatunk ezerrel.

CarloVittorio Creative Commons License 2012.11.26 0 0 2

b0cs

Arkady Durell Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1

Nem éppen ilyen 0-zásra számítottam, de most már mindegy.

A kérdés az, hogy számunkra, nők számára milyen környezet jobb. Otthoni szigorúság, engedelmesség a szülőknek a férjhez menésig, szerelem csak érzelmileg, az esküvőig, szex csak esküvő után, és csak a férjünkkel. (Büszkeség és balítélet modell)

vagy

Modern életmód, semmi kötöttség, szex akár az első randin, de kitéve megalázó helyzeteknek is (Bridget Jones naplója)

Előzmény: CarloVittorio (0)
CarloVittorio Creative Commons License 2012.11.26 0 0 0

j0 az emancipuncimáci0

Előzmény: Arkady Durell (-)
Arkady Durell Creative Commons License 2012.11.26 0 0 topiknyitó

A két történet direkt nagyon hasonló, csak más-más környezetben játszódik.

Szerintetek milyen lenne az a társadalmi környezet, amelyben valóban a legjobban kibontakozhatunk, mint nők?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!