Keresés

Részletes keresés

Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.12.06 0 0 23

2 héten belül rend lett Pintér meg haverjai zsebében.

Mert máshol aligha.

Előzmény: altimus (15)
Ulrika2 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 22

Nem értem az alapproblémát. Az miért baj, ha van valahol rendőr? Az, hogy máshol kellene lenniük az csak egy koncepció. Senki kivülálló nem tudja megmondani, hogy valahol máshol lenne  szükség rájuk.

LUCzI FERencz Creative Commons License 2011.12.06 0 0 21

Csak pénzt beszedni tudnak.

Előzmény: Rekesz Elek (4)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 20

Hát persze.

Előzmény: Törölt nick (18)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 19

Hát igen, ezek is egy teljesen külön mese, ami szintén megér egy misét.

Na, ilyen szituációban szívesen látnám a szerveket intézkedni. Merthogy ez valóban neki való feladat.

Előzmény: Berlusz Móni (16)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 17

A zéro toleranciával teljesen egyetértek. Azzal is, hogy járkáljanak csak a pályaudvarokon a rendőrök.

Legyenek jelen, hozzák vissza pl. a kutyás járőröket (sok településen ... khmm ... még javulást is hozna, merthogy sok bűnöző fél a kutyáktól ... khmmm ... nem beszélve arról, hogy mennyivel olcsóbb)

DE NEM MINDEGY, HOGY ŐK MAGUK mindeközben mit csinálnak! A jegyellenőrzés segítése nem lesz semmilyen szinten visszatartó erő, kizárólag a notórius bliccelőknél, akik megengedem, sokan vannak, de talán nem a legveszélyesebb fajta, nem beszélve arról, hogy ellenük lehet (és kell is) más módszerekkel védekezni.

Hogy a politika diszkreditálja őket, igen, ez így van. De ezért is írtam, hogy nekik kellene a legjobban az ilyen megalázó helyzetek ellen tiltakozniuk.

Ma már tanúvallomás tételnél is figyelmen kívül lehet hagyni a mondandóját, ha "CSAK" ő állítja, hogy a vádlott garázdálkodott.

Mindezek nagyon súlyos dolgok felé vezetnek, és félő, hogy egy ponton már nem lesz visszaút.

Előzmény: altimus (15)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.12.06 0 0 16

A MÁV-on belül is volna mit keresniük (de nem a jegyellenőrzésben...)

Épp most olvasom egy másik topikon:

Tolvajok a vonaton

"Ha a tisztelt MÁV nem tudna róla, akkor ezúton jelezném neki (pedig már évekkel korábban is megtettem), hogy már évek óta az első vonatokra indulás előtt 2-3 fős csoportok szállnak fel, mennek végig a vonaton és az ott alvókat átkutatják, kizsebelik. Közvetlenül indulás előtt meg leszállnak. Ezt csinálják éve óta, el nem tudom mondani, hányszor hallottam ilyen esetről. És hányszor láttam én magam is, mikor vonultak ezek a görények a vonaton. Vajon miért nem lehet elfogni őket?"

Az egyik komment:

VJVMan 2011.12.05. 21:25:13 Az egyik állomáson ahol dolgozom pl. tudni ki a zsebes. Minden egyes szolgálatom azzal kezdődik, hogy elzavarom az állomásról. (persze fenyegetőzik, hogy "meg foglak ölni te rákos geci".)
A rendőrök ott posztolnak és semmit nem csinálnak.
(az persze más kérdés, hogy semmit nem is tudnak)
Ez a tetves egy közeli településről jár be vonattal úgy, hogy soha nincs jegye, legfeljebb egy 90%-os. Mondanom sem kell, hogy én és jó pár kolléga fel sem engedjük a vonatra, de sokan úgy állnak a dologhoz, hogy "annyi a gondom amennyit magamnak csinálok".
A vasutas pénzről meg nem tudok nyilatkozni. Én nem kértem, és teljesen jogtalan. Az én részem egy államilag nem támogatott nemzeti szervezethez fog kerülni.

altimus Creative Commons License 2011.12.06 0 0 15

Tapasztalati teny, hogy rend csak zero toleranciabol lesz. Termeszetesen a palyaudvarokon dolgozo rendorokre is szukseg van, meg arra is, hogy sulyos esetben, rablas, betores ... a megfeleloen felkeszitett es felszerelt rendorok perceken belul a helyszinre erjenek.

A jelenlegi kormanyzat nagy hibat kovet el a rendorseg folyamatos diszkreditalasaval, ami egyszer visszafele fog elsulni. Arrol nem is szolva, hogy a pinter fele, ket heten belul rend lesz mekkora baromsag volt. Ezt a magas labdat az ellenzeknek kellene leutni, folyamatosan. Az elmult masfel evben minden szempontbol rosszabbodtak a bunozesi statisztikak sajnos.

Előzmény: Coke Girl New (12)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 14

Igen, de véleményem szerint ez más kérdés. A MÁV és a BKV köteles lenne arról gondoskodni, hogy minden utas vegyen jegyet és ezáltal senki ne károsítsa meg a többi utast. Mindezt azonban rendőri segítség nélkül kell elérniük, megfelelő eszközökkel.

A kocsmáros sem állíthat a pult mellé rendőrt, hogy gondoskodjon arról, hogy mindenki fizetni fog és békében hazamegy a nap végén.

Előzmény: linfury (11)
jó hír Creative Commons License 2011.12.06 0 0 13

gyerekkoromban volt egy szürke bódé pár utcával odébb, abban, vagy előtte állt egy igencsak szép szál rendőr....asszem őt nevezték kmb-snek ...vagy posztosnak... neki biztos fárasztó volt, de valahogy az emberek nyugodtabbak voltak...pusztán a lávány..lehet, hogy ezért, vagy nem, de nem voltak zárva a kapuk(sem)... ma? midenhol speciális zár, páncélajtó...

ha itt is sikerülne bevezetni az igazi, ott lakó kmb-t, nagyot változna a ..őőő...a világ...

Előzmény: Coke Girl New (9)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 12

Ha már itt tartunk, a rendőr úgysem adhatja ki az adatokat egy nem hatósági személynek.

De nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy nekik ott semmi keresnivalójuk nincs, amíg máshol, konkrétan bűncselekmény elkövetése esetén (horribile dictu: annak megelőzésénél) számítanak rájuk.

Az orvosnak az egyetemét sem azért fizetjük, hogy ágytálazzon.

Előzmény: linfury (10)
linfury Creative Commons License 2011.12.06 0 0 11

Ja, és a BKV-tól tanulták el ... ott is remekül működik ... már rendőr sem kell mindig.

Előzmény: linfury (10)
linfury Creative Commons License 2011.12.06 0 0 10

Pedig a válasz egyszerű ... a jegyellenőr nem hatósági személy ... ha jegy nélkül faképnél hagyod, vagy azt mondod, hogy nincs nálad fényképes igazolvány, és kamu adatokat adsz meg, nem tehet semmit. Ugyanezt egy rendőrrel nem teheted meg, mert súlyos bünti jár érte.

Előzmény: Coke Girl New (-)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 9

Na, ez a két hét vicces ... csak nem mondták meg, hogy MELYIK KÉT HÉT !  :-) ... vagy inkább :-(

Beszélnek körzeti megbízottakról, de én nem tapasztaltam. Vác mellett, tehát Pest Megyében, viszonylag központi helyen egy kiemelten veszélyeztetett településen lakom, de ott még a mai napig sincs ... miközben azt kommunikálják, hogy mindenhol van.

Nem értem ... illetve igen, értem. Ebben is hazudnak. 

Előzmény: jó hír (8)
jó hír Creative Commons License 2011.12.06 0 0 8

igazad van! csak próbálom(ha izzadtságszagúan is) de menteni a szitut...ez látványos(is)..

jó, persze..megigérték, hogy két héten belül mindenhol lesz rendőr...erre várunk...(kb 80 hete?)

Előzmény: Coke Girl New (7)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 7

Hát engem nem nyugtatott meg! Inkább arra gondoltam: éppen most vajon hol várják hiába a rendőri segítséget.

Előzmény: jó hír (6)
jó hír Creative Commons License 2011.12.06 0 0 6

a sűrű fillér esete...nem rossz megoldás ez sem, mert az adófizetőket igenis megnyugtatja a látvány, hogy aki (valamiért) nem fizet, az ne ússza meg(ezt sem)...arról már nem is beszélve, ha malacuk van a rendőröknek, naponta több körözött is kezükbe akad...

nem ellentmondva, de jónak tartom az ötletet...

(kering egy olyan(nagyon jó) reklám,amiben:  ....hogy az Ön számláján 125ezer forint van, az tény...hogy ön azt kevesli?, na az a vélemény!)

Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 5

Én arra a döntéshozóra lennék kiváncsi, aki konkrétan a tizedesnek azt mondja: "Menjél te ma a Nyugatiba, de ne a zsebesekkel törődj, ne foglalkozz a női táskával rohanó napbarnított suhanccal, hanem egyenesen keresd meg Kovács Józsit a MÁV Irodán, aki majd megmondja, hogy melyik kerítésnél kell ellenőrizned, hogy a szobi zónázóhoz igyekvőknek mindnek van-e jegye.

Kinek van ehhez pofája? Hogyan tálalja ezt a kollegák és a felettesek felé?

Előzmény: Rekesz Elek (4)
Rekesz Elek Creative Commons License 2011.12.06 0 0 4

A kérdésed és a felháborodásod is jogos. A Rendőrséget sikerült morálisan lezülleszteni, szétverni, anyagilag ellehetetleníteni.

Jelen formájában egy nagy nullával egyenértékű, és ezt egy nyugalmazott rendőrtiszt ismerősöm mondja, nemcsak én...

Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 3

Hát, lehet. De még ha így is van, ez engem, adófizetőként miért érdekeljen?

Előzmény: pert2 (2)
pert2 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 2

A bliccelők többen vannak mint a tolvajok, és az elfogásuk könnyebb.

Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 1

0 gond, ha meg tudtok cáfolni ... bárcsak ne lenne igazam ...

pipppen Creative Commons License 2011.12.06 0 0 0

t0lvaj

Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 topiknyitó

Helyszín: Nyugati Pályaudvar
Időpont: Ma kora reggel (is)

Kora reggel jövök a vonattal, és azt látom, hogy az utóbbi időben (szerintem helyesen) megszüntetett, kerítésnél álldogáló jegyellenőrök rendőrökkel együtt kérik a jegyeinket, bérleteinket. Ahogy megyünk kifelé, és mutatjuk a bérletet, akik (rossz szokás szerint) elmennek az ellenőrök mellett, azok a rendőrök által visszatereltetnek.
Most hagyjuk ki a topic szempontjából azt a vonulatot, hogy nyilván mindenkinek kell jegyet vagy bérletet venni, ez természetes, és ellenőrzésre is lehetőséget kell adni, de mindezt miért karhatalmi segítséggel?

Újra megkérdezném, amit a topic címében kérdeztem: Az összes tolvaj, rabló, garázda, gyilkos már meg van fogva? Mindenki a hűvösön csücsül és a szerveknek nincs jobb (és fontosabb) dolga, mint a jegyellenőröknek segíteni???

Mert ha így látják, akkor jelentkezzenek pl. a váci kollegáiknál, ahol TIZENKEZZŐ TELEPÜLÉSRE JUT KÉT JÁRŐR, és egy rablásnál (NEM BETÖRÉSNÉL!!!) 20 PERCBE TELIK, míg kijön a segítség! Vagy például a barátnőmhöz Albertírsán sajnos éppen a legutóbb törtek be, és több, mint 50 (ÖTVEN!!!) percbe tellett, hogy rendőrt lásson, úgy, hogy telefonáláskor közölte a diszpécserrel, hogy konkrétan szembetalálkozott a betörővel és ő riasztotta el!!! Nem igazán motiválta őket a tény, hogy nőként milyen iszonyú félelem egy ilyet megélni.

Tudom, hogy a kis járőr, a tizedes nem maga választja a napi feladatait, őket is vezénylik, de fontos lenne, hogy ők maguk is harcoljanak azért, hogy a munkájuknak értelme legyen, hogy azt tehessék, amire ők ki lettek képezve. Adófizető állampolgárként én például biztos, hogy nem erre adtam a pénzt, hogy MÁV-kalauzként funkcionáljanak. (Ilyen munka mellett például felesleges harcolni azért, hogy 10-15 évvel korábban nyugdíjba mehessenek, mint az átlagemberek)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!