Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.08 0 0 46

Na, még egy fél gondolatot:

egyébként Gabi és Antal, valamint Iván kórházba rángatása festi le talán legpontosabban a sorozat írójának hmmm... egyszerű gondolkodását/tehetségét: ennyire lineárisan felvázolni egy későbbi bonyodalmat... hát, már nem is csehovi puska a színen, hanem mintha a falra akasztott puskát villogó neon nyilakkal világítaná be... mintha valami gyerekek lennénk egy bábelőadáson, ahol a farkas jó feltűnően és fogát villogtatva, gonosz arckifejezéssel és sokáig oson a nagymama háza felé, hogy mi gyerekek felkészülhessünk a konfliktusra...

(ilyenből egyébként persze nem csak ez volt, bár most, így hajnali négy tájban csak még egy jut eszembe: Léna műtétje alatt a várakozó Dávid előtt egy kerekesszékes hajtott el, előrevetítve ezzel a műtét utáni dolgokat. De megesküszöm, hogy volt még ilyen, csak most kicsit zokni vagyok :-D)

Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.08 0 0 45

Gabi tesójával kapcsolatban valahol egyet értek (nem is szerepelt annyit az első évadban, hogy most akkora hiány lett volna, ha mondjuk kap egy külföldi szerződést és elutazik), Hamlet atyjának Léna anyjának szelleme viszont annyira nem kavart fel (bár tény, hogy hozzá sem adott igazán a történethez, de hát ilyen filler-vicces dolog szokott lenni egészen jó filmekben is.

Aki nekem hiányzott -vessetek a mókusok elé- de Dávid volt barátnője: legalább említés szintjén belevehették volna, ha már az előző két hölgyet visszahozták.

 

Fekete Ernőt én is bírom, és tényleg ő lesz (a két rész előtt volt egy "így készült" werkfilm* és Balsai Móni le is lövi a poént, és még bejátszást is adnak alá) Judit új párja, de én nem temetném... egyszerűen talán csak amit eddig láttunk, az nem volt megírva (amit mondtam: ennyi tahóságnak már tényleg nehéz értelmes magyarázatot adni, ugyanakkor vélhetően mégsem lesz totál paraszt a karakter, ha egyszer összejönnek....)

* na az a werkfilm, na az mekkora szar volt: félig értelmetlen mondatok, heherészések, plusz az obligát önfény.... azt hiszem, már abból sejteni lehetett, mi jön később. Ezek után már csak imádkozni tudok, hogy a Terápia folytatását ne keféljék el ennyire... (mondjuk nem magyar Társas játék első évados részt nem láttam, de egy cseh Terápia részt találtam és megnéztük a neten: az nagyon más volt, mint a miénk, tehát az azért ad reményt, hogy nem cask a licensenben kapott dolgoktól működött, hanem a magyar írók is hozzátették a magukét.... bár persze nem tudom, hogy a Társast most ugyanaz írta-e, aki az első évadot)

 

Én nem csak Antal és Gabi kórházba rángatását éreztem indokolatlannak. És ezt nem csak azért, mert valóban egy futó jelenet utalt csak rá, hogy Léna és Antal közt vmféle rokoni kapcsolat van (bár erre én sem emlékeztem magamtól, csak olvastam a HV-on), hanem mert ott van két ember, aki előtte produkált egy nem kis veszekedést, Gabi meg mint a kisangyal Antallal tart a kórházba??? Szóval, nem csak nekik nem volt ott a helyük, hanem szerintem Ivánnak sem (ugye Lénáék kiléptek tőle, ezzel csőd szélére sodorva az ügynökséget, megint csak nem egy olyan helyzet, amikor valaki rohan beteglátogatni, még akkor is, ha Ivánnak még ez is jól állt :-D ), hanem a masszőr csajt sem éreztem helyén. Igen, szintén nem iagzán emlékszem, hogy ők ekkora nagy barátnék voltak Lénával, de amit előadott, az megint nem csak egy oltári közhely, hanem bicskanyitogató is volt, egy újabb sehonnan nem indokolható álkonfliktus :-D (ha mondjuk munkába menet elüti egy busz, akkor pl. a munkaadója a hibás, mert minek adott neki munkát, hogy pont akkor és pont ott volt az utcán, ahol...?)

 

Tényleg próbáltam nem kekecen nézni a dolgokat, és hajtogatom magamnak, hogy hátha csak az alapkonfliktusok, új helyzetek felvázolásával akadtak gondok és majd lesz ez jobb... de ugyanakkor ha egy amcsi pilot ilyen kidolgozottságú lenne, úgy kapná a maga kaszáját, mint a szél.... no persze, ez nem pilot volt, hanem évadnyitó, ráadásul egy nem túl cliffhangeres első évad utáni évadnyitó... pl. a már emlegetett werkfilmben el is hangzik, hogy Léna és Dávid boldog szerelmespárja, nem annyira érdekes dolog EZÉRT hamar szét is kellett választani őket. (bár, jegyzem meg ez akkor állja meg a helyét, ha a szerzőknek a beteljesült szerelemről csak az a közhely ugrik be, amit a filmben is láttunk -és uncsi volt- hogy "na, akkor ezek kefélnek és nyalakszanak all the time... holott mondjuk a nagy kihívás pont az összeköltözés után kezdődik, itt meg pláne az összeköltözés még egy közös cég indításával is meg van fejelve, hadd konfrontálódjanak ezek a nap 24 órájában :-D, szóval talán lehetett volna más irányba is menni velük, mint deus ex machina azonnal szétszakítani őket.... de bár ez lenne a legkisebb gondom a sorozattal.

Alpári Gnác Creative Commons License 2013.10.08 0 0 44

Akkor én is bővebben:)

Úgy, hogy minden meglátásod tökéletes, a'la Ponyvaregény:)

 

Básti Juli visszahozatala, mint Hamlet anyja szelleme, nagyon erőltetett.

(Kvízkérdés: Mi Hamlet atyjának a neve?)

Még csak nem is kómában látja Léna, hanem ébren, ennek nem látom semmi értelmét.

 

Ugyanígy Laura egy másik színésznővel minek kell?

Kovács Patrícia éppen babázik, nem lehetett volna időlegesen kiírni?

Nézem, hogy ki ez a picsa, aztán rájöttem, nem jó ez így.

 

A bosszantó professzor nyilván Judit új pasija lesz majd.

Fekete Ernő az én személyes kedvencem, a legjobb színpadi férfiszínész jelenleg, szerintem.

De valamiért a film nem szokott jól állni neki. Lásd Lora. Most sem.

Nem tudom, miért van ez, de előfordul, talán a forgatás ritmusa zökkenti ki, mert lineárisban ez a faszi a legnagyobb.

 

(Nagy zárójel:

A hétvégén megnéztük a Nagy füzet című filmet, ami súlyos, kétségkívül.

De egy csomó interjút olvastam Molnár Piroskával, aki mindig elmondta, hogy szándékosan nem havarkodott az ikrekkel, mert ők ösztönös gyerekek, nem színészek és ha nem tartotta volna a távolságot, akkor nem utálták volna őt annyira, mint kell. Ez különben teljesen egybevág a Bakterház Horváth Terijével, aki ugyanezt mondta Olvasztó Imréről és viszont.

Csak nem értem, hogy lehet ezt megcsinálni egy filmben, ahol a jeleneteket nem sorban veszik fel?

 

Na mindegy, mindenkinek ajánlom, bár a Witman fiúk szerintem sokkal erősebb film, de ez sem rossz, csak elég sok sablonos szar megoldás van benne, meg vannak teljesen lehetetlen szituációk, a Witmanban ilyenek nem voltak.

Nameg az az atmoszféra, ami abban a filmben végigvonult, az egyedi.

 

És arra jutottam, hogy az irodalmi alapanyag minőségi különbsége lehet a megoldás.

Azért Csáth Gézáról a film előtt is tudtunk, erről az Agotha Kristofról meg nem sokat.

Nem rossz a sztori, a vége különösen erős, csak nagyon máshogy van megírva.

 

Mindenesetre Szász János is elindult a tarrbélai úton, amit nevezhetünk akár stílusnak is és soha rosszabb filmek ne készüljenek)

 

Fogalmam sincs, hogy Antal és Gabi mitől lettek Léna annyira jó haverjai, hogy meglátogassák a kórházban?

A temetésen találkoztak, de akkor mindenki mindenkivel, úgyhogy ezt nem érzem megfelelőnek, pláne, hogy teljesen különböző emberekről van szó, az ilyenek nem szoktak hirtelen összehaverkodni.

 

A legnagyobb baj, hogy ez így unalmas és szar és valóban, az előzetes hype olyan elvárásokat indukált, aminek ez nem tud megfelelni.

Alpári Gnác Creative Commons License 2013.10.07 0 0 43

Nem, ez tényleg egészen szar volt.

Előzmény: Törölt nick (41)
nézek Creative Commons License 2013.10.07 0 0 42

egyetértően bólogat

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.07 0 0 41

Miért ne lennék kíváncsi? :-D

Ráadásul meg voltam győződve, hogy megköveznek majd, hogy túl szigorú vagyok/voltam, kicsit megnyugodtam, hogy nem feltétlen én autózom forgalom ellen :-D

Előzmény: nézek (39)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.07 0 0 40

Nem a közteresre gondolok, az persze hogy rárakta a bilincset, ha már Judit volt olyan hülye, hogy egyszerűen ott lehajította az autót, ahol leállt (apropó, akkor a mögötte Volvoval érkező pasi miben volt megmentő, ha se el nem vontatta onnan, sem benzint nem adott/vitt neki?)

Arra gondoltam, hogy ha van egy autóm, amiből kifogyott a benzin, tök mindegy, hogy EZEN FELÜL tesznek-e rá kerékbilincset is, mert már üres tankkal sem tudtam volna vele sehová menni.

Magyarán itt is, ahogy az erdős bringa balesetnél túlhúzták a dramaturgiát (ráadásul megint egy tök közhelyes momentummal), amivel csak azt érték el, hogy elkezdtem gondolkodni az egész jeleneten, ahelyett, hogy a lendület átvitt volna az esetleges logikai zökkenőkön (mert logikai zökkenő még a legjobb filmben is felbukkan, a kérdés az, hogy van-e időd gondolkodni rajta, meg hogy elvarázsol-e a történés annyira, hogy nem is akarsz rajta gondolkodni.

Erre pakolt még aztán rá ugye a taxi lenyúlása* is, mert ez a professzor, hát ez valami hihetetlen alak :-D (jó, nyilván itt esetleg még fejlődhet valahová a dolog, egyelőre csak durva ecsetvonásokkal felfestették a karakter kontúrjait, de meg kell mondjam, nálam is rezeg a léc, hogy ezeket a dolgokat nagyon nehéz lesz olyanná tompítani, hogy megértsem a karaktert, és szimpi legyen a továbbiakban :-D

*ami ugye szintén filmes közhely, bár leginkább angol v. amcsi filmekben megszokott, azért szerintem Pesten, pláne a Belvárosban nem akkora nagy probléma.

Előzmény: nézek (38)
nézek Creative Commons License 2013.10.07 0 0 39

bár nem vagy kiváncsi rá, de egyetértek minden szavaddal....

 

(talán a fogászati jelenethez annyit, hogy a prof. tudta, ha bemegy és bemutatkozik, nem fogják kiküldeni a "kedves kollégát")

Előzmény: Törölt nick (37)
nézek Creative Commons License 2013.10.07 0 0 38

kísértés..hmm.....ismerős..    vagy nőnek, vagy pénznek hívják leánykori nevén...mindkettő nélkülözhetetlen.

 

kerékbilincs? honnan tudhatta a közteres, hogy miért áll ott? 

 

...talán ez a prof..... nem igazán jó választás, de lehet hogy meg fogom szeretni

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.07 0 0 37

Akkor az első benyomás után egy bővebb:

- ami az erdőben a biciklitúrán történt, az bizony időhúzás volt a javából... vagy legalábbis más okot nem nagyon találok rá dramaturgiailag. Nem lett volna elég drámai, ha Dávid visszafelé kerekezik és ott valahol lesz térerő és úgy hív segítséget? Nem beszélve arról, hogy bringaboltos és szakértő létére jó kis géppel engedte kedvesét az erdőbe... Aztán mikor énának megjelenik az anyja, aranyos volt, hogy Básti Juli alá került egy nagy rönk (nyilván az is egy valaha élt fa szelleme volt?), aminek a többi képen, ahol Léna csak úgy maga hevert az erdőben, nyoma sem volt.

- nagyon sok jelenet hajlott valamiféle szürreális burleszk felé, legyen az Gabi búcsúsztatási jelenete az irodában, akár az, amikor a prof. beszemtelenkedik Judit és fia helyett a fogászati rendelőbe. (ez utóbbi nyilván így zajlik....: azt elhiszem, hogy nem várnak a kimenekült kisfiúra, de akkor ők hívnak be mást helyette, nem az megy be, aki akar és résen van... legalábbis ilyen helyeken, mint amit mutattak (az SZTK-ban esetleg)

- Gabi lapátra tétele a "legjobb" Horváth Ádámi-szomszédokos hagyományokat idézte arról, hogy ugyan semmit nem tudunk egy szakmáról, de legalább jól le is nézzük... könyvelőt, sőt főkönyvelőt úgy kirakni máról holnapra, hogy nem tett semmi rosszat és profin csinálta a dolgát hülyeség. Az különösen, hogy az új főkönyvelő már a helyén ült, tök egyedül és "dolgozott": tehát sem betanítás nem volt, sem 2 percnél hosszabb eligazítás. Nem beszélve arról, hogy Antalt ezzel végképp annyira hülyére hangszerelték, ami nem csak azt teszi érthetetlenné, Gabi mi a búsnak van vele, de azt is, hogy vezethet el egy ekkora céget (az első évadban egy bumfordi, csetlő-botló, gátlásos mackó volt, szemben azzal, hogy most totál hülye)

- az állatkerti jelenet is fura volt, és nem azért mert nincs gyerekem, így nem értem meg az esetleges pánikot, de tényleg van olyan hülye szülő, aki nem a kijárathoz és a hangosbemondóhoz rohan bemondatni a dolgokat? És van szülő, aki akkor is otthagy csapot-papot a munkahelyén, ha már megtelefonálja neki a férje, hogy megvan a gyerek? (vajon a forgatáson mit szólnak hozzá, hogy lelépett a sminkes?)

- Judit amúgy is egy nagyon utálható karakter lett: nyilván neki jár a villa Iván kidobása után, marad a nagy kocsi is, mert nyilván sminkesként megkeresi rá a pénzt, és a gyerekek csak abban férnek el, meg próbál új pasikat felcsípni, holott épp a főnökével jár, akit nem nagyon bír ugyan, de nyilván roppant előnyös a helyzete így.

 

Szerintem ezek nem kekeckedések: az első évadban ezek a dolgok a helyükön voltak. Igen, kicsit szebb volt a valóság talán a filmen, mint az élet, de annak ellenére nem éreztem totál elrugaszkodottnak még a magyar valóságtól sem, hogy nem magyar alapanyagból dolgoztak. És ez így volt jó, így volt olyan mese, amiről úgy érzi a mezei néző, hogy az ő életét is megszépíti.

Most sajnos azon felül, hogy a karakterek neve megmaradt, nem éreztem, hogy bármit is megtartottak volna.

 

A sok önfényezés, ami a bemutató kapcsán benne volt mindenütt sajnos nem jött be. Pedig tényleg nagyon jó színészeket szereztek meg az új évadra. Csak az új évadhoz valami normális sztori kéne, normálisan megírva, mert különben a legjobb színész sem fogja szerethetővé tenni a sorozatot.

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.06 0 0 36

Egeret szültek a hegyek...

Értem én, hogy nagy volt a kísértés a folytatásra, de ha nem jutott semmi az eszükbe, akkor miért kellett?

Mindezt olyan leharcolt filmes klisék kíséretében, mint a kifogyó benzin, a térerő nélküli mobil, a megjelenő ezer éve nem látott, de Jóbarátokban látott módon örülő barátnő, mogorva prof.

És csak azon gondolkodom, hogy Dávid vajon miért arra kerekezett el a baleset után, ahol nem is tudta mi van és milyen messze? És mikor visszament, akkor Lénát miért ugyanarra kezdte vonszolni?

Meg hogy ha Judit autójából kifogyott a benzin, akkor minek kellett a kerékbilincs, hiszen anélkül sem tudott volna a gyerekeiért menni...

 

Előzmény: nézek (35)
nézek Creative Commons License 2013.10.06 0 0 35

Ma este 20  órától két rész(új évad)

jó hír Creative Commons License 2012.10.31 0 0 34

Básti Juli nagyon nagy karakter... kétség nem fér...  de ezzel a csonterősítő reklámmal, ami nagyon hajaz a gyümire, alulmúlhatatlant alkotott...

 

kár... úgy láccik van az a pénz...

jó hír Creative Commons License 2012.06.07 0 0 32

az HBO reklámozza az ismétlést... asszem 19.-étől az egész...

jó hír Creative Commons License 2012.03.15 0 0 31

jut eszembe...  az miért van, hogy a stáblistát elkapkodják...olvashatatlan!   szégyellik, vagy mi?

jó hír Creative Commons License 2012.03.05 0 0 30

egy picit halványul az emlék, de két hónap után újból láthani a fergeteges szerepeket... nagyon jók...

 

változatlanul élmény mindenki...  

jó hír Creative Commons License 2012.01.27 0 0 29

jan.28-29.-én ismétlik az egészet...

jó hír Creative Commons License 2012.01.12 0 0 28

:-)

Előzmény: blogerilla (27)
blogerilla Creative Commons License 2012.01.12 0 0 27

utóbbi évek, évtized legjobb magyar sorozata, kár, hogy csak egy fizetős csatorna nézői láthatták... a többieknek fel kell nőni a feladathoz, akár izraeli remake, akár nem, 9/10.

jó hír Creative Commons License 2012.01.12 0 0 26

akárhogy is nézem a befejezést, Gazsó György most nagyot sziporkázott...

 

ja, a másság... ezt is nagyon barátságosan, kimondottan aranyosan ábrázolták...Dorka(alias Tornyi Tldikó) nagyot villantott egy bájos leszbikus lány bemutatásával...ízlésesen, életszerűen...semmiféle túljátszás...

 

Niki elbűvölően  hozta a figurát  ...   a kétágra kötött haj, a tinis szerkó..  ...bájos "teremtés"...

 

...és...Léna új hugicája(is) rendkívül profin mozgott, beszélt, viselkedett.....

 

mindenki tökéletesre sikerült!

 

 

 

...na utána adták az Üvegtigris hármat...  még húsz perc gondtalan röhögés, aztán picit lágyul...na ez nem volt méltatlan folytatás a hbo-n (mondjuk ez moziban jobb(volt))

 

 

jó hír Creative Commons License 2012.01.09 0 0 25

a 13. rész  talán azért a legjobb, mert megpróbálták a lehető legbarátságosabban befejezni...nem csak jól, hanem szépen is csinálták...

 

 

igazságtalan bárkit is kiemelni, mert mindenki nagyon-nagyon jó...mondom mindenki!...     talán mégis.. mint a szakmához nem értő néző megengedhetem magamnak, hogy a mostani alakításáért(is) "Antalt" emeljem ki...amit most villantott.....

 

vastaps!

 

 

 

...a függöny mögött már bátran lehet tervezni a folytatást...

jó hír Creative Commons License 2012.01.03 0 0 24

na, ez az amit nem akarok megnevezni...méltatlan arra is...sajnos végignéztem, még most sem hevertem ki, oly gyenge...

 

megnézed a vasárnapi műsorújságot, a Társas játék után adták...borzalom

 

 

erre értettem, nem a Társas játékra...

Előzmény: tzgrt (23)
tzgrt Creative Commons License 2012.01.03 0 0 23

Eddig rendben, de milyen film  volt a következő?

Előzmény: jó hír (22)
jó hír Creative Commons License 2012.01.03 0 0 22

......"mutatnak be egy kiváló magyar film után"....helyett:    mutatnak be a Társas játék után...

Előzmény: jó hír (20)
tzgrt Creative Commons License 2012.01.03 0 0 21

Egy szót sem értek az egészből, hogy miről írsz. Kifejtenéd bővebben?

Előzmény: jó hír (20)
jó hír Creative Commons License 2012.01.02 0 0 20

Az alkotók mindent megtettek, hogy a jelenünket élethűen mutassák be három párhuzamos sorson keresztül nagy hozzáértéssel, sikeresen....

...az ember elégedetten ül a tv előtt, és jókedvűen várja a következő filmet....  lábát felteszi a puffra, a családot megnyugtatja, húzó név a főszereplő...

 

na, ezt nem kellett volna...(mondaná Rejtő Jenő)...mert egy borzalmasan gyenge...őőő...mi is?...őő.. gyalázat következett,  maga a borzalom... ezért a hbo tól kellene fájdalomdíjat kapni minden gyanútlan nézőnek

 

a Társas játék bármelyik szereplője  -finoman szólva-  zsebredugott kézzel is különbet nyújtott volna, mint ez a főszereplő, és a többiek.....szégyen, hogy ilyen hulladékot mutatnak be egy kiváló magyar film után...még nagyobb szégyen, hogy a jelentéktelen alakítású főszereplő gázsija többszöröse dollárban az egész magyar stábénál...

 

eltelt pár óra, de még mindig a felháborodás íratja velem e sorokat...

jó hír Creative Commons License 2011.12.31 0 0 19

a helyzet fokozódik!

 

Minden közreműködőnekbaromi szerencsés új évat!

jó hír Creative Commons License 2011.12.19 0 0 18

ajaj... nagyon jól ábrázolják a totáliasan zakkant szerelmest...nem lát, nem hall....és ha megszólal...csak a baj...illetve kő kövön nem marad..

jó hír Creative Commons License 2011.12.12 0 0 17

Iván(is) tökéletes...igen, ilyen egy zakkant pasi...               élethű...    :-(

jó hír Creative Commons License 2011.12.05 0 0 16

egy újabb zseniális apróság...kinek jutna eszébe egy olyan mellékjelenet, mint amit a kórházi betegszobában láthattunk,...   hát  csakis egy zseninek...

 

...miközben mindenki aggódik, a beteg szenved, mondhatnánk szívszorító a jelenet...   ....a "vénember" teljes lelki nyugalommal kanalazgatja  piros lábaskájából a madárlátta húslevesecskét...  ...nehogymá' kárbavesszen...

 

persze, az ilyen  jelenet nélkül is működne az egész...de ettől életszagúbb...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!