Orbán Viktor kitért Izrael esetleges EU-tagságára is. Mint mondta, az EU-ban uralkodó bővítés-ellenes hozzáállással szemben támogatni fogja az ország felvételét, ha a kérdés aktuálissá válna...(2011. február 14) -- Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter Budapesten /2011. október 25. (5772 Tisri 27)/: Izraelnek mindenképpen az Európai Unió teljes jogú tagjává kell válnia. Időhatárokat nem kívánt megnevezni...
"A Mózes vita szempontjából döntő jelentőségű volt az Amarna-levéltár 19. századi felfedezése. A feliratok tanúsították, hogy létezett egyiptomi monoteista vallás, az Aton-vallás és innen már csak egy lépés volt annak kimondása, hogy az i.e 14. században élt Ehnaton vallásalapító gesztusa rokonítható a bibliai Mózes történetével."
"Az ókori egyiptom csodálatos hagyományait, egy különleges vallási forradalom zúzta szét. A XVIII. dinasztia korának végén, a hatalom, egy olyan uralkodó kezébe került, aki mit sem törődve Egyiptom hitvilágával, egy új, a nép számára eddig ismeretlen vallást tett hivatalos vallásá: a szoláris monoteizmust (a napimádó egyistenhitet)."
Én nem haragszom, de Te se haragudj, ha azt mondom, jobb lett volna, ha előtte utánanézel, mielőtt azt írod, az "első letisztult egyistenhívő vallás a Zarahusztrikus vallás."
Zarathustra startja előtt háromszáz évvel már állt Salamon temploma, és a zsidó vallás addigra már annyira letisztult, hogy mérnöki pontossággal írták elő a szentély, a frigyláda anyagát és méreteit. A részletes és mindenre kiterjedő vallási parancsokat már nem is említve. Ezt nem csak a Biblia, hanem a történelemtudomány, a valláskutatás is megerősíti.
A Biblia alapján Ábrahám népének, a hébereknek (még nem a zsidóknak) a vallása tűnik az első egyistenhívő vallásnak.
Ahonnét Ábrahám származik - Észak Mezopotámia - az többistenhívő vidék volt.
Az ókor más területein - szerintem - természetes módon akár korábban is lehettek még egyistent hívő törzsek, de ha nem maradt semmi nyom utánuk, csak feltételezés, amit nem lehet bizonyítani.
(Zarahustra persze jóval később kezdte meg tevékenységét.)
De fogd mar fel engem nem erdekel, az ausztriai eredet egy tavoli dolog ,az ukapam jott at a nagyapam mar iskolaban tanulta a nemetet.Csak akkor szoktam ezt elohozni amikor itt a nagymagyarok elkezdenek engem nemmagyarozni, de amugy nem erdekel, az sem ,hogy milyen nacio vagyok ,nalam ez huszadrangu kerdes, szuletesi helyem szerint magyar anyanyelvu vagyok es magyar allampolgar de otthon erzem magam amerikaban is, ahogy otthon erezztem magam Pragaban is amikor ott dolgoztam.,Ausztriaban meg egyszer voltam Felsooron amikor atmentem az ocsemmel a csajok bameszkodtak a boltokban en meg bevagtam 3 uveg Reininghaus sort ,azon kivul csak a becsi repteren tobbszor atszallni az usaba, vagy Mo-ra
A svabot csak az egyszerusites miatt hasznalom,mert a mo-i nemeteket a koznyelv igy hivja,de mi stajer-ek vagyunk,de kulonosebben nem erdekel csak a pontossag kedveert.A felesegem az valodi svab csaladbol jott, mohacsiak eredetileg.
A cionizmus meg a legkevesbe sem erdekel. Tudok rola amit tudok, nem rosszabb se nem jobb mint a tobbi nacionalizmusok.
ja aztan majd talalnak Tahitin egy eldugott barlangban egy sokszaz eves falvesetet ami nyilaskereszt alaku es jonnek az osmagyarkodok,hogy lam a magyarok mar akkor ott voltak,
Tökéletesen érdektelen a kérdés szempontjából. Semmi sem születik a semmiből. Minden vallásnak vannak gyökerei és kapcsolatai. De ezek a vallások, különösen a kereszténység szinte mindent az anyavallásból vett át, annak mellékága. Ami azért különbség. Nem baj ez, csak nem érdemes tagadni.
Mit akarsz ezzel a hun kereszttel,mar az egyiptomiak is hasznaltak kereszt format.
Meg aztan amikor a hunok bejottek europaba bizanc roma mar kereszteny volt es ugye sarcoltak a romai birodalmat ,ami akkor mar kereszteny volt allamvallasilag,folytattak oda hadjaratokat is,gondolom osszeszedtek minden erteket, ekszereket is,meg aztan rabszolgakereskedelmet is folytattak Bizanccal, mierf ne kerulhettek kereszt formaju ekszerek es mas dolgok a hunok kezebe es aztan a fennmaradt leletekbe.
Meg aztan a keresztenyek elso jelkepe a hal volt ,vannak akik ma is hasznaljak, a kereszt csak kesobb lett
Az a Tom Lantos fele alak az amerikai elnok Carter volt es az amerikai kongresszus amikor megkototte Izrael es Egyiptom a camp davidi beket es azota kapja mindket orszag ezt a penzt