Keresés

Részletes keresés

Fricu1 Creative Commons License 2020.02.20 -1 3 1838

Hagyjuk egymást.

Gondold ahogy akarod.

Előzmény: ZoliD65 (1834)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.20 0 0 1837

És mekkora tiszteletlenség a rendezőkkel, szervezőkkel, edzőkkel szemben, ha elhúz a csába!

Persze van olyan, hogy pont akkor szül a nej, vagy halódik a kutyája - de mi nem erről beszélünk, hanem arról a lövőről akit zavarna, ha lassabb lenne mondjuk az értékelés.

Előzmény: robertó69 (1832)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.20 0 0 1836

Látod látod, te sem figyelsz - hogy ne csak Zolit találjam meg   :)

 

"Heti négy edzés, szombat vasárnap verseny. Ez teljesen normális ezen a szinten. Nincs más út. És most persze az Ob élmezőnyét elérni akaró fiatalokról beszélünk."

 

Ha kicsit tovább idézed amit írtam, akkor láthatod, hogy nem Kiskunhalas II asszonykórusáról írok, hanem OB esélyes versenyzőről. Aki tud más módot, más életstílust erre a feladatra - az szóljon, mert megnézem magamnak!

 

És ez más sportágakban is így van. Egy úszó fél hatkor már a vízben van, kilenckor a gimiben, délután újra az uszoda sötétig. Nincs ingyenebéd.

 

És mi, sportlövők még szerencsések is vagyunk, mert ezt nem lehet túl korán elkezdeni. Mikor egy lövő kezd - a tornász már kiöregedett. Ő 6 éves korától csinálta. Hogy mennyire akarta - más kérdés.

 

Egy lövő 13-14-16 éves legalább. Akkor már el tudja dönteni mennyit feccöl bele. Ha neki túl magas az ár - marad amatőr, hobbilövész. Semmi baj ezzel - de bajnok nem lesz. A Zalán meg csajozik ezerrel (abban a korban van), megoldja, belefér...

Előzmény: exDínó (1831)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.20 0 0 1835

Érdekes, elismerem. Meg szép! Sőt, azt is felvállaltam már, hogy igyekszem nem beleesni az álszerénység bűnébe. Itt most konkrétan csak arról volt szó, hogy próbáltam felvázolni: ha elrongyolsz az eredményhirdetés előtt, utólag ne reklamálj a díjaidért. Ennyi, nem több! Kevesen jártak nálam eddig a fórumról, és nekik is a könyveimmel büszkélkedtem inkább. Az szem előtt van. A trófeáim meg jelenleg egy szekrény mélyébe zsúfolva. Nem azért, mert nem vagyok rájuk büszke, de a többi cuccomnak - pl.: könyvek -  inkább kell a tér.

Még annyit: ha egy évtizeden keresztül jársz versenyekre, mint a gép, hosszú távon csak összehord valami fényeset a szél! :-))) Tudod, nagy számok törvénye! :-DDD

A "cetlik" meg csak azért kellenek, mert minden évben, a klub közgyűlésén felolvassuk minden tagunk egész elmúlt éves eredményeit, ehhez pedig minden versenyzőnek dokumentálnia kell az eredményeit, és leadni azt a közgyűlés ideje előtt.

 

Mondanám azt, hogy iszom egy kortyot az egészségedre abból a jól sikerült párlatból, amivel felbizgettem a fantáziádat, de olyan kombinált fájdalomcsillapítót írtak fel a bibimre, amire rákóstolva rögtön beállna nálam a maradék agyhalál.;-) Így is egy kézzel kell gépelnem, mert a másikkal fejmagasságba tartva könyöklök, hogy ne üvöltsek minden egyes szisztolés löket után.;-)

Előzmény: nememecsekk (1833)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.02.20 -1 1 1834

Még mindig nem figyelsz , én nem mondtam hogy rohanok haza-bár volt rá alkalom , (hol éjjeles után low volt a Battery , hol jelenésem volt családi eseményen ) , távtól független , de az elektronikus rendszernek hála kicsit gyorsultak a dolgok nyilván , mint írtam lentebb tegnap - és ez a gyorsulás szerencsés a szervezőknek,  a szervezőknek meg engedtessék már meg ha tudnak valahol valamiben időt nyerni akkor  tegyék meg jobb neki és  a versenyzőknek is . 
Olvasgass vissza és összeáll mire akarok  kilyukadni , had ne kelljen összegyúrmázni 1-be az utóbbi 1-1,5 napot.
DE leírom , Itt: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=153893768&t=9209247 még a rendezői szempontokról írtam amit a mostani pontozás hozott , utána  te Majd Dino a versenyzői hazarohanásról írtatok - keveredett a 2 dolog . 

A Versenyzői hazarohanásról a véleményem, annak ellenére hogy én is mentem már el a végéről , nem azért mert 20 percet nyerni akartam: Minimális Tisztelet megadásának jele az ha valaki kivárja a "ceremóniát" az aznapi top 3-nak , ennyi jár , Minden kategória első 3 helyének . 

Előzmény: Fricu1 (1829)
nememecsekk Creative Commons License 2020.02.20 -1 0 1833

"20-30 megírt papírcetli pótolja....."

Robikém!Érdekes egy pali vagy Te! Nálad sosenem tudom,hogy éppen büszkélkedsz,vagy panaszkodol ;-DD

Előzmény: robertó69 (1832)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.20 0 0 1832

A legrondább dolog, ha valaki látja előre, nem kerül dobogóra, és húz a rákba eredményhirdetés előtt! MSSZ-ben már régóta szabály: ott eredményhirdetésen  Nemzeti/ Egyesületi mezben - vagy sportöltözetben, és dobogóra állva átveszed a trófeádat. Ezen feltételek ha nem teljesülnek, megy a díjad a lecsóba, és utólag már hiába tartod a markodat!

3 évvel ezelőtt közel 90 db érmet, oklevelet nulláztunk le, amit addig őrizgettünk becsülettel. Vittük egy darabig a versenyekre, hátha valaki a magáéra ismer.

Azóta minden versenyünk előtt elmondjuk az újak kedvéért, hogy akinek sietős, beszélje meg akármelyik sporival a helyszínen, hogy vegye át helyette. És, ne mi, rendezők legyünk azok a sporttársak! Ennek ellenére van olyan spori, aki az elmúlt 2 saját rendezésű OB.-on eljátszotta dobogósként az utólagos reklamációt (értsd: postázzuk el neki) Na, erre nem vagyok hajlandó 10 év versenyrendezés után!

Nem azért a postaköltségért, amit amúgy kifizetnének utólag, hanem b..szd el a fél napodat csomagolással, papírmunkával, majd sorban állással a postán. Nonszensz!

Velem is fordul elő párszor az évi 30-40 versenyből, hogy nem tudok maradni - amiért szégyenkezem is magamban. Viszont ez abból szokott adódni, hogy vagy stoppos vagyok valakinek a kocsijában, vagy olyan távoli versenyre utaztam vonattal, hogy az átszállások miatt egy óra kedvéért nem akarok bekockáztatni egy ott alvást valahol félúton, egy szállóban....

Ilyen, általam megélt kényszer esetek miatt van az, hogy az okleveles mappáimban 20-30 megírt papírcetli pótolja az át nem vett díjaimat. És meg sem fordul a fejemben, hogy ha legközelebb ellátogatok arra a lőtérre, visszaköveteljem utólag a díjaimat...

Előzmény: Fricu1 (1830)
exDínó Creative Commons License 2020.02.20 0 0 1831

"Heti négy edzés, szombat vasárnap verseny. Ez teljesen normális ezen a szinten" 

Akkor legyünk gyakorlatiasak,  a heti programja kb. így nézhet ki egy élmezőnybe tartozó fiatalnak:
- reggel bemegy a suliba, ott van kettőig, utána eszik valamit és megy a lőtérre. Estére hazaér, tanul-alszik.
- Hétvégén  - ha nem közeli a verseny -  akkor elmegy reggel a csapattal (mivel gondolom nincs különjárat a később kezdőknek), és az érintett versenyek végéig ott van.  
Verseny közben azért van több óra üresjárat amikor szurkol a többieknek és tudja lesni a "nagyokat". Bár ahogy az EB csapat összetételét elnézem sokuk már nem lesi, hanem inkább veri a felnőtteket :)

Ezek után csodálod, hogy rohannak haza?
Bár gondolom előfordul, hogy beülnek még utána valahova, ahol kényelmesen lehet csacsogni, enni. 

Ha utálnának a lőtéren lenni akkor nem csinálnák, de azért akad más dolguk is. Ráadásul egy fiatalnak még a barátok, szórakozás is az életének a része KELL, hogy legyen, különben 20 éves korára egy kiégett valaki  lesz. (Homonnai Luca történetét ismered?)




Előzmény: Fricu1 (1830)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.20 0 0 1830

Én azt írtam, hogy lesi a nagyokat, nem csak a haverjait.

Eddig - főként Zoli - azért kritizált, mert nem elég gyakorlatias amit írtam, most meg az a baj, hogy arra buzdítok, sokat legyetek a lőtéren?

Van sapka-nincs sapka?

De ez nem kötelező. Akinek teher, ne csinálja. Aki menekül a lőtérről - hagy menjen. Semmi keresnivalója ott.

Heti négy edzés, szombat vasárnap verseny. Ez teljesen normális ezen a szinten. Nincs más út. És most persze az Ob élmezőnyét elérni akaró fiatalokról beszélünk.

Ez régen se volt másként.

Előzmény: exDínó (1827)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.20 0 0 1829

Nem értem.

Hogy jön ez a 1826-hoz?

Előzmény: ZoliD65 (1828)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.02.19 -1 0 1828

Nem figyelsz, (megint) Te most csak versenyzői szemmel nézed a dolgokat, a gépiesités vonzatait rendezői, építői szemmel màr nem nézed. 

Előzmény: Fricu1 (1826)
exDínó Creative Commons License 2020.02.19 0 0 1827

Amit én látok az egészből az alapján a "fiataloknak" elég sűrűn van verseny, ahol a legtöbbje két korosztályban is végiglövi a programot.
Mellette még az iskolában is teljesíteni kell, plusz egy halom edzés, szóval rendesen le vannak terhelve.

Ráadásul manapság már nem kell személyesen találkozni ahhoz, hogy együtt legyenek. Bármilyen hülyén néz is ki ez leírva.... :(

Előzmény: Fricu1 (1824)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.19 0 0 1826

Nekem Miskolc kb. 80, Mogyoród vagy 190, bármelyik Pesti lőtér 220 vagy felette, de Debrecen is 40. Meg vissza.

Ez hobbi. Rászánom az időt. Ha már elmegyek, nem rohanok - akkor mi értelme?

De papné...

 

Tiszta ciki, hogy most kezdik Újfehértón a lőteret építeni (16 km) - mire elkészül pont elmegyünk...

Előzmény: ZoliD65 (1825)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.02.19 0 0 1825

Én csak 30 km-t utazom egy Meccsnap után mikor versenyt rendezünk Győrben-nem a versenyzőkről van szó főként , van aki 300-400 km-t megy és előtte még versenyzik, értékel , nyomtat,eredményt hirdet ,eszik, bont , Pakol , helyi logisztikát rendezi > nekik nem mindegy hogy egy órával előbb vagy később indulhatnak útnak... haza is kell érni , és nem vagyunk robotok.

Előzmény: Fricu1 (1824)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.19 0 3 1824

Zoli, ne máááá

Az a versenyző akinek azon jár az esze, hogy mikor mehet már haza   -  az maradjon otthon eleve.

Robiéknál a verseny után marad szinte mindenki még órákig. Kajálni, beszélgetni. Ez nem büntetés bmeg!

Az a fiatal, aki nem lesi a saját versenye után, előtte a "nagyokat" - az minek van ott? Tényleg ennyire öreg lennék?

Előzmény: ZoliD65 (1819)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.02.19 -4 0 1823

Tanulság ?? nem kell szétlövéssel vesződni a párbajon belül ... vegyél egy időgépet és utazz vissza 30 évet , te már csak ott éreznéd jól magad .

Előzmény: Fricu1 (1822)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.19 0 0 1822

A kedvedért megnéztem a müncheni H und N kupa versenyét. Ott 0,2 tizedes különbség volt az első három közt. Nem tizedelt pontértékben 1 kör.

Előzmény: ZoliD65 (1819)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.02.19 -4 0 1821

Én nem foglalkozom olyannal amire nincs ráhatásom, mert értelmetlen .
Max annyira mint most.  

Előzmény: Fricu1 (1820)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.19 0 0 1820

Az én időmért csak ne aggódj. Én nem sajnálom az erre fordított időt, energiát. És te?

Előzmény: ZoliD65 (1818)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.02.19 -4 0 1819

semmit nem nyertünk ?? korrektebb pontozás(nincs vita 3 bíró közt=objektivitás  ? gyorsabb pontozás ? gyorsabb eredményhirdetés ? És a rendezők ezeknek hála gyorsabban mehetnek pakolni, pihenni. Tényleg semmit nem nyertünk ... a versenyző, az aktuális esetbe nem is , de akik a dolog oroszlán részét csinálják a háttérben , ők nagyon is sokat . 
FT-be is örülnénk ha ez a dolog lemenne a válláról a rendezőknek és hamarabb mehetnének bontani majd haza  , de ez ott ki fog maradni.

Haladj a korral és örülj hogy van ilyen rendszer pontlövészetben. ahelyett hogy kétségbe vonod értelmét egy kisarkított esettel.

Előzmény: Fricu1 (1817)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.02.19 -3 0 1818

Nézz vissza több OB eredményt  egy mérés nem mérés -szerencséd volt hogy így adta ki a matekot, kiragadtál egy részt az egészből - nem figyelsz(megint), majd utána ha ugyanez az eredmény , amit erősen kétlek , utána kezdj el ötletelni , továbbra is csak  kb 10 embernek , akik közül senki nem fogja a füle botját sem mozdítani hogy egy javaslattal vesződjön - végülis mit ért az egész herce hurca ? semmit . töltsd hasznosabban a továbbiakat ...  

Előzmény: Fricu1 (1817)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.19 0 0 1817

Nem figyelsz (megint)

Az imént, a Százhalombattai OB eredményeivel bizonyítottam, hogy a tizedelt eredmény 0,1 tizednyi különbséget hozott ki, míg a hagyományos 1 egész kört.

Pont ugyanott vagyunk. Itt egy tized a létező különbség- amott 1 kör. Kisebb nem lehet. Semmit nem nyertünk.

 

De a HFT-ben mit kezdenél egy olyan eredménnyel, hogy 198,6? Nem az mond valamit, hogy a 40-ből 35-öt leszedtél, és kettő még koppant?

 

És az első lépcsőfok a probléma felismerése, utána jöhet a javaslat. Ehhez kell az együtt-gondolkodás (nem az egymás-elleni gondolkodás)

Előzmény: ZoliD65 (1815)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.19 -2 0 1816

Írtam én azt, hogy a 9,0-val körbelőtte a 9-est? Ha egyetlen pontba ment, csak nem tekert rá az ember? És a 10,0 is abból az irányból lett meg?

De a viccet félretéve:

Mindkét értékelési rendszer igazságos a maga módján. Mindenki tudja, hogy itt ilyen lesz, mindenkiét ezzel értékelik. Nincs meglepi.

De ezzel kezdtem.

Ami aggályos, hogy elveszik a szemléletesség. Lógnak a levegőben az eredmények. Még egy bennfentes sem tudja egy pillantásra levenni, hogy mi történt egy adott versenyen. És az eredmények nemhogy széthúzódnának az élen, hanem zsugorodtak - bizonyítottam az imént.

Akkor miért is?

A döntőt úgy is párbajjal nyerik, tök mindegy mit lőtt addig.

Ez egy VB-OB talán nem gond, mert a legjobbak közül kerül ki a győztes - amúgy is a legjobb pillanatnyi forma alapján, de képzelj el egy olyan versenyt, ahol a döntőbe jutottak közt van 10-15 kör különbség! Ott nem csodálom, ha valaki csalódott, ha egy rosszabb utolsó sorozat miatt veszít, holott addig toronymagasan vezetett.

Előzmény: exDínó (1812)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.02.19 -3 0 1815

"Csak és kizárólag annyit lehet tudni, hogy a 628,9 kicsi jobb, mint 628,8, de nem többet."
Technikailag , az egyén és a felszerelése is maxra van járatva annak a szűk elitnek , Mit vársz ? 7 pontos fórokat ? az itt nem lesz , pont ezért jött a tizedelés , a segéd/eszközök és a lövők tudása meghaladta a sima pontozás szintjét... már csak Minimális tudás beli különbségek döntenek 

azzal nem mész semmire ha itt 10 embernek csapod a billentyűt ,
Adj be javaslatot a szövetségnek ... ennek az a rendje , nem a partvonal melletti ötletelés , ez nem amcsi foci .

Előzmény: Fricu1 (1814)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.19 0 1 1814

Gondolod, hogy nem tudom?

Ettől még meg van a véleményem - ahogy neked is.

Te is elmondhatod-elmondod, én miért ne tenném?

A különbség csak annyi, hogy én aggódok a sportágunk jövőjéért, ezért mondom amit mondok.

Az eddig bevezetett változtatások nem hozták meg a várt eredményt sehol a világon, nálunk meg egyenest csökkent a sportág népszerűsége (bár nem állítom, hogy csak ezért).

Közösen kellene olyat kitalálni, ami a kecske és káposzta jeligével segít, de nem (vagy nem sokat) árt.

Speciel a tizedelés olyan eredménylistákat eredményez amit nem lehet hova tenni. Csak és kizárólag annyit lehet tudni, hogy a 628,9 kicsi jobb, mint 628,8, de nem többet.

Te vadász-szám lövő vagy, nektek mások a kihívások.

Előzmény: ZoliD65 (1811)
exDínó Creative Commons License 2020.02.19 0 1 1813

Szerintem nem a szándék hiányzik elsősorban, egyszerűen nincs rá kapacitás.
Ez máshogy pontatlan mint a papíros és kész :)


Előzmény: Fricu1 (1810)
exDínó Creative Commons License 2020.02.19 0 1 1812

A példádban az A lövőnek jobb a szórása, megérdemelten döntős, a B lövőnek meg csak egy lövése volt jobb, az összes többi jelentősen rosszabb. A nem tizedelősben mégis ő jutott volna be. Az elég igazságtalan rendszer volt akkor nem? :)
Viccen kívül: mindkét rendszerre lehet sarkított példákat hozni, de összességében a tizedelős talán jobban megmutatja a sorozatok közötti különbségeket szerintem. Azért egy 598-599-es sorozat manapság már nem megy ritkaságszámba, legalábbis nemzetközi szinten (sőt, ha jól láttam szerencsére már nálunk is tud nemenként legalább 5-10 versenyző viszonylag üzembiztosan ilyesmit, ha nincs peches napja).

Előzmény: Fricu1 (1809)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.02.19 -2 0 1811

Nem fog ám itt változni semmi attól hogy te nem reklamácíót  hangoztatva...., álcázva reklamálsz a tized ellen..... ennyi kidobott időt a világ nem látott

Előzmény: Fricu1 (1809)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.19 0 0 1810

Én is ezt olvastam-értettem.

Nincs, és nincs is SZÁNDÉK sem az adott, egyedi berendezés sem üzembehelyezéskori, sem későbbi vizsgálatára.

Mintha egy autóimportőr megkérné a típusengedélyt az adott kocsira - és azt soha többé nem kellene vizsgálni, nem lenne műszaki vizsga kötelezettség.

Mondván: a gyárban jól megcsinálták.

Ez utóbbi nonszensz, de mégis ez van az EST rendszereknél!

Előzmény: exDínó (1807)
Fricu1 Creative Commons License 2020.02.19 0 1 1809

No, leírom mire jutottam (nem otthon vagyok, a gyerekeknél, így nem áll a rendelkezésemre a teljes fegyvertáram, de a lényeg talán érthető lesz):

 

Elöljáróban annyit, hogy nem teszem le a voksom a régi és az új rendszer közti vitában, bár nem titkolom, hogy melyik a kedves a szívemnek.

Mindössze az gondolkodtatott el, hogy mit mond el egy eredményről a pontérték.

 

A régi rendszerben (egész kőrös értékelés) a 99-es köregység azt jelentette, hogy a delikvens lőtt egy kilencest, az összes többi lövése 10-es volt.

A 98 azt jelentette, hogy vagy lőtt egy 8-ast a tízesek közé vagy két 9-est. A 100-as értelemszerűen azt mondta: minden lövése 10-es volt. Az eredmény láttán pontosan tudható volt: mit lőtt a pali?

 

Ezzel szemben nem biztos az, hogy aki tizedelés nélküli jobb eredménnyel vezetne, annak a köregysége magasabb lesz tizedelve is.

Nézzünk két egyszerű példát (és szándékosan nem csúcskategóriából)

A./

Emberünk lő 10 darab 9-est, de mind épp csak nem 10-es, tehát az értéke tizedelve 9,9.

Az eredménye hagyományosan 90, tizedelve viszont 99

 

B./

A lövőnk most lő egy éppen 10-est (10,0) meg kilenc alig 9-est (9,0)

Az eredménye hagyományosan 91, tizedelve 91

 

Vagyis versenyzőnk adott esetben döntős, míg a második esetben kiesik a döntőből - attól függően, hogy történt az értékelés.

És itt szó nincs semmi csalásról, trükközésről, de az eltérő értékelési rendszer más eredményre vezet.

 

Ezért akartam egy valós verseny adatait elemezve látni, hogy mutat ez a való életben.

Az OB kvalifikáció döntőbejutás-körüli eredményeit néztem meg - ahol rezgett a léc.

A példámhoz hasonlóra nem találtam példát de más furcsaságra igen:

A kvalikfikációban volt olyan lövő, akinek a hagyományos értékelés 5 körrel hozott volna ki jobb eredményt, de a tizedeléssel ez az előny csak 1 kört jelentett.

596(622,9)  illetve 591(619,9)

illetve olyan is volt akinél az azonos pontérték 591(615,8) 4,1 körrel hozott kevesebbet tizedelve.

 

És a hab a tortán:

ugye ezt az egész tizedelős marhaságot (hopp, most elárultam magam...) azért találták ki, hogy széthúzzák kicsit a mezőnyt.

Hát kérem:

A kvalifikációban az első három versenyző különbsége 1 pont (599-599-598) - míg a tizedelt eredmények különbsége egyetlen tized (628,9 -628,8-628,8)!

Akkor most mennyivel is vagyunk előrébb?

És cserébe elvesztettük az eddigi szemléletességet...

(aki a 628,9-ről megmondja, hogy a Pekler csak egyetlen 9-est lőtt a 60-ból, az összes többi 10-es volt - annak az Országzászló előtt..

vagy hogy a Sidi egyel több (összesen kettő) kilencest lőtt, mint a Péni, pedig a pontszámuk tizedre azonos volt 628,8)

 

Előzmény: Törölt nick (1803)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!