Némakacsa az is. Az, hogy kisebb, betudható a beltenyészetnek, esetleg kelésgyengeség. 100 kacsából nem minden esetben lesz 100 egyformán jó egészségű kacsa. A természetes szelekció dolgozik, a gyengék jobb esetben elhullanak, az erősek maradnak életben.
Valaki pár évvel ezelőtt feltöltötte ide ezek közül a képek közül az első kettőt. Sosem voltak kacsáim, de szeptemberben egy ugyanilyen kiskacsát találtunk, a 3. és 4. képen ő látható. Nem tudjuk honnan bukkanhatott elő, mert a közelben nem tudunk kacsákról. Inkább csak vadkacsák élnek erre, de hát ő nem úgy néz ki, mint a kis vadkacsák. Szerintem a házam mögötti nádasban kelhetett ki és 1-2 nappal a megtalálása után mintha többször is ugyanolyan csipogást hallottam volna, ahogy ő csipogott, de nem sikerült megtalálni a hang forrását. Kénytelenek voltunk befogadni, mert teljesen esélytelennek tűnt, hogy túlélheti ilyen későn kelve és egyedül. Aztán hoztunk mellé még 6 db ugyanekkora némakacsát, de hihetetlen nagy különbség van közöttük. A többiek sosem csipogtak annyit, a természetük is más, ráadásul sokkal-sokkal gyorsabban fejlődnek. Mindenki betaknyosodott, amikor hirtelen lehűlt az idő, de sikeresen kikezeltük őket. A többiek már óriásiak és majdnem teljesen ki vannak tollasodva, ő meg még mindig csak feleakkora, mint a többiek közül a legkisebb és amelyik a legbetegebb volt, illetve még mindig nem tollasodik. Semmi betegség jele nem látszik, mégis nagyon el van maradva a többiektől. Kicsit finomabb csontozatúnak és kisebb testű fajtának gondolom, mint a többit, de akkor is nagyon lassan fejlődik hozzájuk képest, pedig jókedvű és jó étvágya van.
Meg lehet így róla állapítani valamekkora valószínűséggel, hogy milyen fajta lehet? Illetve ha bármilyen fajta is, hány hét lehet a maximum, míg meg kellene jelennie az első tollaknak? Mennyire normális vagy abnormális ez a lassú fejlődés?
Nem tudom mennyire járok jó helyen. Én eladni szeretném az állományomat. Egy gácsér, öt tojó és három darab három hónapos fiatal kacsa. Ha nem, kérlek írjátok meg melyik topicban lehet eladni.
van egy nagy sóderhalom,ott mindenféle szárnyas talál magának kavicsot a zúzájába.Ha egészségtelen lenne ez a takarmányozás,nem lenne 20 kilós két pulykakasom is:)
Itt az emberek pazarolnak.Én ezt használom ki.Utálnak persze minket a rikácsolásért:)
A néma kacsa csendes,ezért itt különösen előnyös:))))
A nyúl szintén:)
Amiből szokott baj lenni,hogy a kakasok pár év alatt néha annyira elhíznak/aaz igazán szépeket sajnálom levágni/,hogy előbb utóbb szinte menni sem tudnak,így kényszervágás a vége.A némakacsa sportos marad kalóriadús étkeztetéssel is!:)))
400 négyszögölön,meg a szomszéd 300 négyszögölén a tyúkokkal együtt találnak mindenféle ehetőt,desszertnek természetesen kapnak kukoricát is,de azt tényleg desszertként:)
Itt én mindenféle szárnyast péksüteményen cukrászhulladékon,zöldön,halon,moslékon tartok,mondhatom gyönyörűek tőle.Lényegében "emberi" koszton vannak,itt a szemestakarmány megfizethetetlenül drága/Budapest/,autóm pedig nincs,a hátamon meg nem hozok takarmányt ezer kilométer messziről:)
még disznóm is volt,de azt az itteni urizálódott szomszédság kiutálta:)))
Tény,hogy szemesen,tápon jobban nőnek,de van idejük:)
Még annyit, hogy ezek kukoricán és rengeteg zöldön nőttek fel, imádják a hagyma-zöldjét, a füvet, a káposztát, a répalevelet, stb. Tápot kis korukban láttak, indító tápot kaptak pár hétig. Szép, egészséges állomány. Táppal etetve biztosan sokkal nagyobbak lennének, de nem esne jól a falat.
A gácsér mindig nagyobb, mint a tojó. Hogy mekkorára? A takarmányozástól is függ. Meg ha akarod, befoghatod tömésre is, akkor még nagyobb lesz. Van tíz darab néma kacsám, vegyesen, vasárnap voltak 16 hetesek, szívesen adok el belőle. Ha akarod Pesten találkozhatunk, esetleg Szentendrén. 30/254-3057
A péksüteményekkel az a baj, hogy tele van mindenféle adalékkal. A szemestakarmány azért csak-csak kell, hisz ha nem tud semmi szemcséset bevenni a zúzája elgyengül. (tudom ott a homok is)
Az állati eredetű fehérje forrás nagyon jó dolog, főleg ha van rá lehetőség. Én mikor pecázni voltunk, az apró keszegeket vittem nekik.
Lett egy Jani kacsa, amit pár napos korában a tojó majdnem megölt, sőt a testvérét meg is ölte, addig űzte, míg elpusztult. Ezért azután Jani kacsa bekerült egy dobozba és ott nevelődött. Éppen görögdinnye szezon volt és rájöttem, hogy megőrül a dinnyéért. Szóval, ma kapja az utolsó adagot, merthogy elfogyott a görögdinnye. Remélem, mást is fog enni: néha belecsipegetett a kukoricadarába és fűszálat is láttam kilógni a csőréből.
Igazad van. Akitől jó hat éve megvettem az örökös tiszteletbeli, akkor még csak 2 éves gácséromat, annak a szomszédja zöldséges volt. Naponta vitte neki a kidobásra ítélt zöldséget, gyümölcsöt. Gyönyörű állománya volt, ott láttam először hófehér pávát.
Juhosttt-nek igaza van, indító tápot mindenképpen adj nekik. És valóban, most jön csak a vénasszonyok nyara! Még rengeteg a zöld, sokat legelhetnek odakint és még javában fürödhetnek is a kicsik, amit annyira szeretnek. Nagyon örülök a szaporulatnak! A zöldről még annyit, hogy az enyémek sokkal szívesebben eszik a zöldet, ha felkötözöm nekik, mintha elébük szórom.
Hosszú ősz lesz, nekem novemberi kelés is volt amikor kihúzta. Érdemes táppal megindítani ha nagyon tartasz a hidegtől, de még ezutt jönnek a melegebb idők, az igazi tél még sokára jön.
Köszönöm Neked is a segítséget, kivettük alóla a tojásokat, nem szeretnénk idén már kiskacsát. Most a "problémánk" az, hogy kacsalányunk valóságosan megsértődött, látványosan haragszik, és alig eszik. Reméljük, lesz még megint kedves, kézhez szokott családtag belőle. Ahonnan kaptuk, elmondták, viselkedett már hasonlóan. Más baját, betegségét nem látjuk rajta, elképzelhető, hogy tényleg a lelkét sértettük meg? Bár bután hangzik, de így néz ki.
Eladó 16 db 8 hetes néma kacsa, kevés tojó van benne, inkább gácsérok (kilósak lehetnek). Továbbá tavalyi tojó négy ma négy hetes kiskacsával és egy gácsérral. Egyben, húsz ezerre taksálom. (Egyre nehezebben tudom már őket ellátni, annyira fájnak a lábaim.) Kisorosziba lakunk. Nagyon szépek, egészségesek, sok zöldet esznek és kukoricát. A kicsik kaptak indító tápot, de már most is csak kukoricán élnek.
14 nap után már az elraktározódott hímivar sejtek nagyon kis %-ban élik túl a tojóban, így nagyon kevés az esélye hogy a 3 hete eltávolított gácsértól lennének kacsák. Továbbá ti 3 hete távolítottátok el. az 21 nap. de hány napja pároztak utoljára? Ha nem akarsz kacsát akkor várj jövőre vele, az előbb leírt okok miatt.