Mondjátok el, beszéljétek meg milyen szabályok és keretek között szeretnétek használni a fórum titeket érintő részét, hogy ezek alapján készülhessen el az új szabályzat.
Ok, tényleg úgy néz ki, mintha nem történne semmi. De történik. Most éppen ezernél több topikot bogarászok át mielőtt moozgatnám őket. És sajnos nem minden percet tudok erre szánni.
És persze ide is bekukkantok olykor, kapok ötleteket. Azokat megjegyzem.
A Taxon topik átmehetne a Tanácsadó topikok csoportjába.
Most mi van az átalakítással? Sem itt, sem a "tetthelyen" nincs mozgás. Mint a leginkább érintettek (ti. mink használjuk) köszönettel vennénk némi eligazítást.
Nem tudom más hogy van vele, de mióta ez az új rendszer van, alig olvasom fotós topikokat. Biztos ez a fejlődés, de nekem átláthatatlan, nehézkes, lassú és idegen. És úgy látom - legalábbis az általam olvasott topikokban - jelentősen csappant a hozzászólási kedv is. Mintha mások is igy lennének vele.
A magam részéről erősen várnám a régi forma visszaállitását!
Tisztelettel jelzem, hogy a Fórum >> Fotó-videó >> Digitális >> Canon "könyvtárban" elhelyezett "Canon FD (semmi EOS)" topic direkt az analóg Canon FD rendszerű fényképezőgépekről szól, talán a "Filmes-Analóg" alatt lenne helye... Elnézést kérek, ha már más jelentkezett ez ügyben.
amit megtalalsz tedd kedvencekbe es ha benne van mind ami kell akkor mar hasonloan mukodik mint regen a fotovideo fotopic, kiveve hogy bugos es neha nem frissul...
Lévén rengeteg topic van még a régi helyen (ezernél bőven több), ezek átmozgatása időbe telik. Ha kapok (kapunk) abban segítséget, hogy melyik topicot hová, akkor a munka fel tud gyorsulni, nem is kicsit.
Ha az összes topic átment az új helyére, akkor mazsolázunk ismét egyet, azokat, amikbe már több éve nem írt senki, átnyomjuk az archivumba (illetve oda mehetnek most rögtön is a topicok).
Ha ez is megvan, akkor jönnek a linkelések, hogy bizonyos topicok több helyen is megjelenhessenek.
Amíg ez megtörténik, remélhetőleg a szoftverészek is leprogramozzák a fotón belüli legpörgősebb topicok listáját és végre mindenki elégedetté válik :-)
Vagy egy olyan nézet, ahol az 50 olyan topik szerepel, ahol a legújabb hozzászólások vannak. Így nem kéne minden érdeklődésre számot tartó alfórumba belenézni állandóan, hanem az összes fotós topikból a legújabb hozzászólással rendelkezők mindig bekerülnének.
Egy topik linkjét nem lehetne több helyen megjeleníteni? Van technikai akadája, hogy ömlesztve maradjon meg minden a régi helyen is, és aki inkább 10 kattintással akar elérni valamit az megkeresheti az uj helyen meg beindázhatjátok ahogy akarjátok, akinek meg jól esik egyben látni mindent ahogy tizenév alatt megszokta (és még kényelmesebb is), az használja ugy mint eddig? Vagy berakni a fotó-gyökérbe egy 50 legpörgősebb boxot a teljes fotós részlegből?
Először is nem nagyon értem, hogy miért jó ez az átszervezősdi, miért nem volt jó a régi megoldás? Dehát már azt sem értettem, hogy miért kell a Ferihegyet Liszt Ferencnek hívni, a Moszkva teret meg Széll Kálmánnak. Úgy látszik, hogy ez manapság a korszellem, majd elmúlik ez is...
Ezt a "digitális" cimkével jelölt lapot http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9212280 szerinrtem sokkal célszerűbb lenne a márkák, vagy gyártók megjelöléssel illetni, vagy leginkább a fényképezőgép márkák címmel, merthogy ezek sokkal inkább fedi a tartalmat, mint a semmitmondó digitális kifejezés.
Amúgy miért nem szerepel egy-egy oldal linkje több helyen is? Pl. a fenti Pentax adok veszek nyugodtan látszódhatna az adásvétellel foglalkozó oldalak, és a Pentax márkával foglalkozó oldalak között is, mindjárt egyszerűbb lenne rátalálni.
És ha már ilyen ügyesen kategorizáltok, akkor szerintem erre az oldalra: http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9212277 nyugodtan lehetne egy olyan blokkot létrehozni, ami a korábbihoz hasonlóan tartalmazná a legutolsó 20-30 topikot, amiben friss hpozzászólás van, függetlenül attól, hogy melyik témakörbe tartozik.
végig kell olvasnia rengeteg digi hozzászólást, hogy meglelje amit keres.
A hozzászólásokat is kategorizálták? Fel se tünt. Ha meg topikról van szó, ott a varázslatos kereső oldalt, használ - örül. Viszont sokkal több digitfelhasználó használ analóg dolgokat is (fogadjunk, hogy manapság sokkal több expo készül digitvázon m42 obival, mint filmes vázzal összesen), mint ahányan analóg only-k, igy a szétválasztással a többség szív.