Lapos, vagy szögletes a Föld a Biblia szerint? Vannak-e planétánknak végei, szélei és milyen állásban helyezkednek el az Úr tartóoszlopai, hogy megtarthassák a bolygót? A Földünket tartó oszlopok elsődleges és másodlagos funkciói megerősítik-e más, bibliai történetek igazát?
1Sámuel2.8 „Felemeli a porból a szegényt, És a sárból kihozza a szűkölködőt, Hogy ültesse hatalmasok mellé, És a dicsőségnek székét adja nékik; Mert az Úré a földnek oszlopai, És azokra helyezé a föld kerekségét.” - Jób38.4 „Hol voltál, mikor a földnek alapot vetettem? Mondd meg, ha tudsz valami okosat! 5.Ki határozta meg mértékeit, ugyan tudod-é; avagy ki húzta el felette a mérő zsinórt? 6.Mire bocsátották le oszlopait, avagy ki vetette fel szegeletkövét;” - Jel7.1” Ezek után láték négy angyalt állani a földnek négy szegletén, a földnek négy szelét tartva, hogy szél ne fújjon a földre, se a tengerre, se semmi élőfára.”
Továbbra is eszelős geometriaszégyene baromságokat írogatsz.
De hogy legyen valami előremutató is ebben a hozzászólásban, tájékoztatlak, hogy a Biblia magyar fordításában (egy kivételével) minden ponton, ahol "földkerekség"-et olvasol a héber eredetiben a "teljes világ" vagy "teljes föld" kifejezés áll.
És ez nem véletlenül van így!
Ugyanis az édes magyar anyanyelvünkben a "kerek" szónak van egy olyan másodlagos jelentése, hogy "teljes, egész". Ezt kiválóan ismerte Károli Gáspár, és ezért fordította a héberben "teljes föld"-nek írt fogalmakat "földkerekségnek", és azóta ehhez minden újrafordító és revideáló ragaszkodik. Úgyhogy amikor "földkerekség"-et olvasol a Bibliában, akkor ott NEM A GEOMETRIAI ALAKRÓL írnak, hanem arról, hogy a "teljes világ".
Az meg egy másik kérdés, hogy miért is jött létre a "kerek" szavunknak ez a másodlagos jelentése, hogy "teljes, egész"?
Valószínűleg éppen azért, mert a nagy puszta semmi közepén megállva a látóhatár köre egy "teljes, egész" területet mutat neked, és mert a kör önmagába záródva egy teljes egész részre utal. Valahonnan innen indult az a másodlagos képzettársítás, ami a "kerek" szónak a teljesség jelentését tulajdonította, például abban, hogy "kerek száz forint".
Hát akkor most indulás kisPubi az általános iskolába !!!
A gömböt forgástestnek is tekinthetjük. Ha egy kört valamelyik átmérője, vagy egy félkört az átmérője körül forgatunk, akkor gömböt kapunk. A definícióból következik, hogy a gömb minden síkmetszete kör.
Ma is használjuk, és senki nem olyan hülye, hogy ettől LAPOSNAK gondolja a földet.
Egy kör a gömb főköre, ha teljes egészében rajta van a gömbön
A gömb egy geometriai alakzat, mely jelenthet egy felületet A gömböt tekinthetjük a kör általánosított fogalmának is.
A gömb egy geometriai alakzat, mely jelenthet egy felületet (pontosabb megnevezése gömbhéj, esetleg üres gömb) és egy (tömör)testet egyaránt.
A kör vagy körvonal egy geometriai alakzat. A geometriai meghatározás szerint kör alatt a geometriai sík tér azon pontjainakhalmazát értjük, amely pontok a sík egy meghatározott pontjától (középpont) adott (sugárnyi) távolságra helyezkednek el. Körlapnak, illetve körlemeznek nevezhetjük a pontoknak azon halmazát, amelyeknek a kör középpontjától mért távolsága kisebb vagy egyenlő a kör sugarával.
Valójában az emberiség a GÖMBHÉJat érti a FÖLD alatt, amikor bármilyen hétköznapi esemény kapcsán szóba kerül a föld.
"Amit akár katolikus teológusok mutatnak neked, azt sem a Biblia mutatja.
Ez itt nem a " mit gondol Elmi a Bibliáról"- topik. "
.
Kérlek, agyhelyed szellemi vezetése mellett ámenezz az Úr igaz szava Biblia
ténymegállapításaira! Fontos, hogy a birkák a nyáj állást foglaljon!
Mindegy mit, küzdj továbbra is a semmi ellen, mint eddig! És a hited el ne hagyjon! :)
További semmitmondásaid mellett olvasd a szentírást, érteni nem kell! :)
Jób könyve:38:13Hogy belefogózzék a földnek széleibe, és lerázassanak a gonoszok róla.
Jelenések könyve:7:1Ezek után láték négy angyalt állani a földnek négy szegletén, a földnek négyszelét tartva, hogy szél ne fújjon a földre, se a tengerre, se semmi élőfára.
"Ha azt mondom hogy: villámgyorsan buszraültem, majd leszálltam róla Pest-Budán -ez nem azt jelenti hogy fénysebességgel tudok mozogni, nem szószerint ültem rá a buszra, és nincsenek szárnyaim amivel letudnék szószerint szállni a buszrol."
Igaz, nagyon igaz, leszámítva ezeket:
buszraültem = buszra ültem
szószerint = szó szerint
letudnék = le tudnék
buszrol = buszról
És az is mélyen igaz, hogy a Biblia valóban lapos Földre utal.
Nem is tehet mást, akkoriban fogalmuk nem volt a Föld alakjáról, helyéről a Mindenségben.
Amiröl beszélsz az valami enyhébb fokú autista-aspergeres spektrumzavar lehet, erre utal a nyelv szószerinti értelmezése, esetleg diszlexiás zavar, mikor nem tudja az illető kiszűrni és alkalmazni a nyelvi szabályokat.
Ha azt mondom hogy: villámgyorsan buszraültem, majd leszálltam róla Pest-Budán -ez nem azt jelenti hogy fénysebességgel tudok mozogni, nem szószerint ültem rá a buszra, és nincsenek szárnyaim amivel letudnék szószerint szállni a buszrol.
Esetedben viszont nem gondolom hogy nyelvi zavar lenne a háttérben csak közönséges bagatelizálás és trollkodás.