Csak szeretném közölni, hogy a gaz internacionalista élelmiszer illetve cukor áremelkedés annyira beszivárgott Németországba többek között, hogy ott egy kiló cukor finomított 0,65 centbe azaz kb 180 forintba kerül.
Az állam azért dobta be a nagy készletet 270Ft-os áron, hogy senki ne tudjon drágábban eladni. Kérdés, hogy kinek van több tartaléka? Meddig bírja az állam, meddig lesznek el a magyar piac nélkül a drágább cukros bácsik? Nyilván, ez titok mindkét részről.
Olcsóbban? Mennyi az az olcsó? Tavaly ősszel 165 ft volt nálunk, aztán lett köze 400, miközben a környező országokban változatlanul 170 ft körüli.
Idézem a lenti cikket, hazugságot: "A tárca akkori közlése szerint a cukrot nagykereskedelmi áron értékesítették volna". Tudjuk az árat: 270 ft. 100 ft extra haszon! Ezek totál hülyének nézik az embert.
Álljunk meg egy percre! Az, hogy nem csinálok belőle gondot, nem jelenti azt, hogy ne berzenkednék, és ne osztanám az észt minden fórumon, hogy le kell törni az árakat! :))
Nagyon nem vagyok közömbös!
De azért saját magamat nem fogom krenkölni havi 100 ft miatt.
Nem csinálsz belőle gondot, én se csinálok gondot az üzemanyagárból, mert cégautóval járok, csakhogy ez nem igaz, igenis az ember nem lehet közömbös, mert lassan európa legdrágább országa lettünk.
Mivel ők nem nagyker áron szerzik be, hanem normál bolti áron (áfa-t is megfizetve), plusz azért szállítanak, sofőr, eladó - azért van rajta némi költségük. Azt persze nem tudnám megmondani, hogy egy kilóra vetítve ez a ktsg. mennyi lehet.
De azt viszont sejtem, hogy ha 0,65 a bolti ára, akkor a nagyker ár kb. mennyi lehet. És a nagy láncok itthon is nagykerből, vagy egyenest a gyártól szerzik be (ha van egy kis eszük).
Én nem csinálok belőle rettegést, mert nem sok cukrot eszünk.... Havonta tán egy kiló se fogy.
Most a lekvárkészítéshez kell majd több, de én max. 20-25 deka cukrot teszek egy kiló gyümölcshöz, úgyhogy az se fog hazavágni. :-D