Keresés

Részletes keresés

abstand Creative Commons License 2015.05.01 0 0 1038

Olvasom a Nikon D3 hirdetéseket és egyszerüen nem tudom elképzelni, hogy 3-4 éves riportergépbe 30-40 ezer expót raktak. Ki az aki megvett egy profi gépet 1,6 Millióért, azután eladja 450 ezerért. Veszit rajta 1,2 Milliót ? Valósak lehetnek ezek az expószámok ?  Esetleg valahol árulnak bemutatógépeket vagy most rakják össze a gyárban?

Olvastam, hogy a Nikon D810-et hamisitják. Megveszik a D800-at és átgumizzák a 810-es gumijával.

abstand Creative Commons License 2014.12.31 0 0 1037

Köszönöm a segitséget :)

Előzmény: -Minarik- (1034)
abstand Creative Commons License 2014.12.31 0 0 1036

A szándékos átverést nem lehet észérvekkel magyarázni.

Vannak hirdetőfelületek, ahol az eladókat pontozzák. Ha ott nem azt kapja a vevő, amit szó szerint hirdet az eladó, akkor negativ 

értékelést kap, ami rontja az aladási esélyeit, vagy visszaküldheti a holmit, a pénzt pedig visszafizeti az eladó. Itt sem ártana hasonló értékelést bevezetni.

Te az igazságérzetet nevezed dühöngésnek ?

Előzmény: PJRT (1035)
PJRT Creative Commons License 2014.12.31 0 0 1035

Nem lehet erre semmit írni - nem is kell. Ez a dühöngő topik, ahol az ember vitatkozhat és dühönghet arra való tekintet néllkül, hogy kinek van igaza. 

Páran próbáltunk észérveket felhozni, de tulajdonképpen csak mi értettük félre a dolgot: nem észérvek, hanem hely kell a haragnak. 

Anna

Előzmény: -Minarik- (1032)
-Minarik- Creative Commons License 2014.12.31 0 0 1034

Szar ugy, de ugy tunik egyutt kell vele elni. Ha kitartoan keresgeltek, meglessz a gyumolcse. En olyan eladokra kerdeztem ra, akik ugyn nem azt az alkatreszt arultak, de az adott tipushoz volt valamijuk.

Van par ceg aminel meg lehet feliratkozni alkatreszert.

Pl.

http://mikescamera.com/thk-tokina-repair-parts.html

Előzmény: abstand (1033)
abstand Creative Commons License 2014.12.31 0 0 1033

Az eladó úgy hirdette a Tokinát, hogy az autófókusz müködik. Ha a blendefixáló nem kapcsolható, akkor véletlenül is eltekeredhet 

a blende, már is nem müködik az AF. Egyébként sincs fókuszmotorja az objektivnek, a gép mozgatja az objektivet.

Az üzletben az is furcsa volt, hogy egy közel 20 éves objektiv meghirdetett árából az eldó nem engedett. Kitartotta az árat, ha már annyit

utaztak azért a cuccért, biztos nagyon kell neki.. 

Egy parkolóban az autó csomagtartójában, csepergő esőben örült a haverom, hogy csinált 3 próbafelvételt.

Nem kellett volna megvenni.  A reklamációra elutasitóan reagált az eladó.

Már keresgéltem a neten is, de Tokina blendegyűrűt nem találtam.

Előzmény: -Minarik- (1032)
-Minarik- Creative Commons License 2014.12.31 0 0 1032

Most erre mit lehet irni? Ha valami elkerulte a figyelmet vasarlasnal, akkor igy jart. Talan az eladot kellene kerdezni, hogy mi lehet a kovetkezo lepes. Az itt feltett kerdesek nem fognak senkit elore vinni.

Rengeteg cuccot vettem/veszek hasznaltan. Van kozte otven eves is. Nem varom, hogy patika allapotu legyen de ha szemelyesen veszem at es valami rejtett hiba elojon, az az en saram is legalabb annyira, mint az eladoe.

Volt par olyan is. Viszont regi obiknal nem volt olyan sem, hogy fillerekbol ne lehetett volna javitani. Egy torott/hibas rekeszgyuru nem gond. Ebayen vannak olyan eladok, akik csak alkatreszt arulnak. Kerdezni kell az ilyenektol. En igy talaltam alkatreszt objektivekhez, fenykepezogepekhez. Amit aztan megjavitottam.

Előzmény: abstand (1026)
abstand Creative Commons License 2014.12.30 0 0 1031

Ja, hogy mit tennék? Visszafizetnék 15-20 ezer Ft kártéritést, vagy megjavitatnám az objektivet. Gondolom, az eldó is megnézte 

és kipróbálta az objektivet ( az eredeti eladónak biztos volt egy Nikonja ), mielőtt átvette továbbadásra.

Előzmény: bbm.75 (1029)
abstand Creative Commons License 2014.12.30 0 0 1030

Esetleg nem kellene még sajnálnunk is, mert micsoda leki fájdalmat okoztunk neki a reklamációnkkal ?

Élje bele az eladó magát a vevő helyében. Te is többnyire eldó vagy, ezért más oldalról közelited meg a dolgokat.

Téged nem zavar, hogy sok " amatőr kereskedő" rontja az üzletét a profi kereskedőknek ?

Előzmény: bbm.75 (1029)
bbm.75 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1029

Csak ez alapján éld bele magad az eladó helyébe! Te mit tennél?

Előzmény: bbm.75 (1028)
bbm.75 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1028

De mivel a próbánál működött, az eladó (tételezzük fel, hogy nem tudott a hibáról) is gondolhatja, hogy a vevő cseszett el rajta valamit. Nem lenne egyedi eset...

Előzmény: abstand (1023)
képfaragó Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1027

Másfelé kutakodj. Amikor egy törvényes boltban például a Soósnál vagy az Opticamban vásárolsz, akkor természetesen számlát kapsz, és ha valami rejtett hiba van, akkor három munkanapon belül visszaviheted. Gondolom ezt a három nap garanciát, ami a rejtett hibára vonatkozik, valamilyen jogszabály írja elő.

Előzmény: abstand (1023)
abstand Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1026

Köszönöm a segitséget! Te jobban megfogalmaztad az igazságot mint én. Megtalálta a plimadarat, aki nem vette észre  hibát.

Előzmény: gy53 (1022)
abstand Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1025

Kedves Anna!

Nem volt szerződés, mert a barátom vonattal 200 km-ert utazott a hirdetett objektivért, hogy megvegye. Eredetileg telefonon ugy beszélték meg, hogy elküldi egy barátjának oda ahová az én barátom utazott az objektivért. De nem igy történt, mert az eladóval kellett találkozni, mert csak ő tudta elhozni az objektivet.

A kiközösitést azért mondtam, mert ha valaki olyan eszközöket árul amihez lila gőze sincs, ne az Indexen hirdesse, hanem vigye el egy bolhapiacra. Ne akarjon hozzáértés nélkül optikus lenni, maradjon ócskás és hagyja a hozzáértőkre az objektiv adásvételt.

Eddig nem volt semmi gondom a fotós cuccaim cserélgetésénél, azt hiszem a fotósok többsége megbizik egymásban. Nagyon szeretném, ha ez igy is maradna.

abstand

Előzmény: PJRT (1017)
badmad Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1024

Félre ne értsd, engem is szétb@szna az ideg hasonló esetben. De valószinűleg vagy kiderülne próbánál, vagy ha olyan vak/béna/f@sz voltam, hogy nem vettem észre, akkor így jártam. Ettől még nem okés a dolog, de nagyon utólag ezért bárkit is felelősségre vonni az nem nagyon lehetséges szerintem.

Előzmény: gy53 (1022)
abstand Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1023

Kipróbálta az objektivet és lehetett is vele exponálni, mert rá volt állitva a 22-es blendére.

Nem próbálta, hogy le van-e fixálva vagy csak oda van tekerve. Ha a pöcök ami fixálja

a rekeszt, csak ugy oda csavarozták, az munka közben el tud

mozdulni  a blende és  a gép nem müköködik. Mivel nem figyelmeztették erre,  ezért nem is számitott rá,

hogy mindig figyelni kell a blendefixáló gombot ( a gombot meg sem lehet mozditani).

A felelőség nyilván való, hogy az eladóé, mert neki tudnia kellett volna milyen az objektiv.

Természetesen a rekeszgyőrű kicserélése lehetetlen, mert ilyet már nem gyártanak, 

igy az árnak is tükrözni kellene az objektiv javithatatlan hibáját.

Az eladó, csak továbbadó, amit én nem tartok etikusnak.

Előzmény: bbm.75 (1019)
gy53 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1022

Jó tudom egy kicsit túlzó volt a hasonlat, mert valóban egy gépváznál több hiba lehet, ezt én csak arra írtam, hogy ha van valami hiba számtalan esetben csak utólag veszed észre, ha nem így volt, akkor hiba sem volt, ez mindenre érvényes nem csak fotócikkre, pl számtalan használt autó vásárlásánál tapasztaltam, hogy egy sereg dolog volt amit vásárlásnál nem vettem észre, pedig nem volt rejtve, elég a vásárlás izgalma, hogy végre a birtokodba kerül a rég vágyott cucc, és átsiklassz dolgok felett amik később teljesen egyértelműnek tűnnek. Egy szó mint száz, teljesen igaz, hogy a vevő megnézhette, kipróbálhatta, de én nem hibáztatnám, az esetek 90%- ában az eladó tud a dologról, csak keresi a madarat.

Előzmény: badmad (1021)
badmad Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1021

Én is kéz alól vettem a legtöbb cuccomat, többnyire adás-vételi nélkül. Eddig még egyetlen alkalommal sem jártam meg, minden eszköz remekül működött és működik ma is. Még a filmes vázaknál (amik akár 20-30-40évesek is lehetnek) is csak elvétve volt probléma. Persze, olyan volt, hogy megvettem, aztán hamarosan ment is a levesbe, mert kiderült, hogy nem használom.

De egy optikánál nem olyan nagy macera a próba, akár egy laptop segítségével még az utcán is csekkolható a minősége. Vagy ha nem vagy olyan szőrös szívű, akkor a váz LCD-je is jó lehet, csak pepecselősebb. Pláne az említett hiba nagyjából 2percen belül ki kéne derüljön, a Nikon vázak általában jelzik is (legalábbis Nikon optikánál a D200/D300s/F5 jelzi), hogy a blendegyűrű nem jó helyen áll, vagyis nincs reteszelve.

Egy váz millió rejtett funkcióját leellenőrizni hosszú órákon át tartó procedúra lenne, meg lehet, hogy van olyan, amit se az eladó, se te nem használod, nem is derül fény a hibára, csak amikor majd te akarod eladni. 

Sajna ez benne van a pakliban. Cserébe szerencsés esetben akár féláron is kaphatsz használt dolgokat.

Előzmény: gy53 (1018)
PJRT Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1020

Egy váz és egy objektív nem ugyanaz ebben az esetben. ;) De amikor használt objektívet vettem (pl. a 70-200mm VR I-et), már a helyszínt és az időpontot is úgy egyeztettük le, hogy megfelelő legyen a tesztelésre. Mindent kipróbáltam a saját vázamon, hogy hogy működik és vittem egy szakértőt is, aki szintén megnézte. Hazamentem az elkészült felvételekkel és monitoron is megnéztem, majd másnap megvettem az objektívet. (Amikor az első találkozót megbeszéltük, az eladó tudta, hogy ez lesz az ügy menete.)

Általános, a netről letöltött adásvételit szoktunk aláírni.

Eddig, amit használtan vettem, semmin nem volt garancia. 

Anna

Előzmény: gy53 (1018)
bbm.75 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1019

Nem próbálta ki mikor megvette? Ha a hiba létezett akkor is annak egyből ki kellett volna derülnie.

Előzmény: abstand (1016)
gy53 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1018

Be tudod ide másolni a szerződést amit a D 300-ról írtatok? ( a tiédről van szó) Ki tudtad próbálni minden funkcióját vásárláskor?

Előzmény: PJRT (1017)
PJRT Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1017

Ha írtak szerződést, abban minden bizonnyal benne volt, hogy milyen állapotban vette át a vevő az objektívet és milyen garanciát vállal rá az eladó, ha egyáltalán. 

A felelősség vállalás megegyezés kérdése, amit a szerződésben rögzítenek. 

A szóbeli szerződés is szerződésm csak arra nehezebb hivatkozni vitás esetekben.

Személyes véleményem, hogy, ha az ember úgy vesz objektívet, hogy még annyira sem próbálja ki, hogy az említett hiba kiderüljön, akkor nem az eladó az egyedüli hibás a történetben. 

Ha meg az eladónak tényleg nincs gépe, amivel kideríthette volna a hibát, akor ő miért is lenne hibás? Megvolt a személyes találkozó és kipróbálás lehetősége, a vevőnek jó eséllyel olyan gépe van, amivel ez az objektív kipróbálható lett volna. 

Én ebben az esetben nem feltétlen "közösíteném ki" az ilyen eladót, nem tett ő semmi rosszat: az ár és a kipróbálási lehetőség adott volt - a döntés a vevőé. 

Anna

Előzmény: abstand (1016)
abstand Creative Commons License 2014.12.29 0 0 1016

A napokban egyik barátom vásárolt egy Tokina 80-200-aszumot. Itt az  Indexen hirdették. El kellett utaznia érte, az eladó nagyon kitartotta az objektiv árát. Mivel az eladó azt állitotta, ogy az objektiv megkimélt és hibátlanul müködik nem sokat alkudoztak az adásvétel megtörtént. 

A barátom másnap egy sportrendezvényen próbálta ki az objektivet, ami nem működött. Természetesen lemaradt egy sor fontos esemény fotózásáról, mire rájött, hogy a blende fixáló gomb nem müködik. Nem lehet fixálni a 22-es blendén, hogy aotomatában müködjön. Másnap levél az eladónak, aki azzal védekezett, hogy nem tudott a hibáról, mert neki nincs Nikonja, nem tudta kipróbálni. Szerintem a felelőség mégis az övé, mert az objektivet ő adta tovább, és bizonyára tudott is a hibáról, de nem úgy hirdette meg. Ez átverés,  amit az eladó nem ismer el, az irta, kipróbálta a vevő...

A gátlástalan átverésnek hol a határa ? A fotós közösség mikor és hogyan tudja az ilyen üzletelő " kollégákat" kiközösiteni akik felelőség vállalás nélkül adnak-vesznek? 

Én is adtam már el feleslegessé vált objektivet, szerencsére mind jól működött és ha voltak karcok vagy kopások, arról is beszámoltam a vevőnek.

eMPet Creative Commons License 2013.12.05 0 0 1015

Ezt így olvasva a gumikereskedők jutnak eszembe.

Hirdetik a terméküket, hogy csak most 65% kedvezménnyel "csak" 24500 per darab.

Ja, a 100+%-os ár (a viszonyítási alap) az valamilyen katalógusár, aminél mindenki olcsóbban adja, ha nagyon keresek, akkor akár 24500-nál is olcsóbban. Ja, és év eleje óta ennyi, tehát nem értem, hogy az meg miért akciós. (nem idei a történet)

Tehát a listaár egy nagy túró, nekem a napi bolti, netes árak adják az alapot (csak a megbízhatóbbak árait számolom be), az áthúzott listaár és a nagy piros áákció felirat nem érdekel.

Ilyen lehet ez is, listaára 101.156, íírtónagy ákció keretében meg 79.900. Cak közben meg máshol 69e.

Gondolom, hogy megéri, mert sokan bedőlhetnek neki. Illetve ilyen formában még ez sem mondható, mert a kedvezmény valós, csak a viszonyítási alap más, illetve nem fézett a delikvens eléggé körbe.

Más fotós márkáknál (de egyébné) is látok hasonló számmisztikát, nem csak itt.

Előzmény: nobolond (1011)
nobolond Creative Commons License 2013.11.28 0 0 1014

Azt hiszem nem volna fair itt nevükön nevezni őket ( hisz nem tudnak védekezni ) - legyen elég annyi, hogy NEM budapesti cég és az üzletük is vidéken van...

Az "ajánlat" tképpen egy volt a naponta érkező e-mail-beli hirdetések közül - merthogy korábban feliratkoztam a hírlevelükre -. (Amúgy a vevőik meg vannak velük elégedve, a kiszolgálás udvarias, az eladók segítőkészek)

De engem inkább az akasztott ki, hogy ha valaki jóhiszeműen a Nikon márkakereskedésben (?) / hivatalos importőrnél (?) - nem tudom a pontos megnevezést - vásárol az bizony alaposan ráfizet... :((((

Előzmény: bbm.75 (1012)
képfaragó Creative Commons License 2013.11.28 0 0 1013

,,és nem fognak megszűnni egyik percről a másikra - mint mások"

Sokan nem is tudnak megszünni, mert már az eladás pilanatában sem léteznek. :)

bbm.75 Creative Commons License 2013.11.28 0 0 1012

És ki volt a bolt akitől az ajánlatot kaptad?

nobolond Creative Commons License 2013.11.28 0 0 1011

Üdv Mindenkinek !

(Ide írok, mert - bár Nikon árakkal kapcsolatos - a "Nikon adok-veszek"- be nem illik...)

Mint mindenki én is naponta kapok "ajánlatokat" e-mail-ben különböző "vissza nem térő" akciókról. Legutóbb egy bizonyos fotóbolt ajánlotta portékáit azzal, hogy :

"Áraink a nagykereskedelmi üzletekhez képest is nagyon kedvezőek."

Nos : példaképpen az AF-S 18-105 VR obi náluk 79 900 Ft.- ez volna a "kedvező ár"...

Az ÁrGép szerint legalább tíz helyen lehet ennél minimum 10 ezerrel olcsóbban venni.

Ezt meg is írtam nekik. Válaszképpen azt írták, hogy : lehet, de ők adnak garit (mint tudjuk az obikra egységesen 1 év van adva ), ők nem bizonytalan relációból beszerző ÁFA-csalók, és nem fognak megszűnni egyik percről a másikra - mint mások.

Nos a 10 ezerrel olcsóbban árusítók közt van pl. a MEDIKER és a DIGITCAM, amelyek közül egyikre sem illenek ilyen vádak.

Mindez eddig nem is volna talán említésre méltó - nyilván senki sem a pénztárcája ellensége, és alaposan körülnéz vásárlás előtt - ....

HANEM :

Hivatkoznak egy linkre :

http://store.nikon.hu/nikkor-lenses-normal-zoom/af-s-vr-dx-zoom-nikkor-18-105mm-f/3.5-5.6g-ed-if/JAA805DA/details

amely "mintha" a Nikon Kft. hivatalos weblapjához kapcsolódna, és ott az obi ára

101156.- Ft (!!!) - kosárba is tehető, és megvehető - ehhez képest

valóban olcsóbbak..

Hogy lehetséges ez ? Van olyan "balek" aki 45 %-kal drágábban veszi meg a cuccot - bízva a hivatalos Nikon márkaképviseletben - ? Ha pedig ez országon kívüli beszerzési reláció (Nikon-Európa) akkor még inkább olcsóbbnak kellene lennie, nem ?

Mi erről a véleményetek ?

abstand Creative Commons License 2013.08.20 0 0 1010

Érdekes, hogy a Nikon adok-veszekben, talán a topik népszerüsége miatt, akad mindig valaki aki mindenhez hozzászól és véleménye van.

Most éppen Whale topiktárs akinek túl sok a szabadideje és mások hirdetésén tréfálkozik. Ebben a topikban lenne a beszólások helye.

-Minarik- Creative Commons License 2013.06.15 0 0 1009
Amugy slave modban, kisvakurol vezerelve igy is mukodik. Vagy vagy SU-4 modban barmi elvillantjap
Előzmény: Kleroo (1007)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!