Keresés

Részletes keresés

WasLos? Creative Commons License 2010.12.09 0 0 102

a húsvéti rozmaring pl áprilisig eláll, s még jópár télálló alma.  Hűtőház nélkül.

 Elég egy pince

Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 100

Én kifejezetten szertem. Ha megyek arrafelé, képes vagyok átmanni érte a tótokhoz, mert itthon nem kapni.

Előzmény: moziga2 (94)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 99

Tegnap én is százért vettem a piacon kifejezetten szépeket, mégozzá válogatva.

Előzmény: Törölt nick (96)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 98

" magyar alma még hónapokig friss marad:)"

 

"Ezt azért gondold át még egyszer:)"

 

 

Szerinted mikor szüretelik az almát?

Elárulom: a legtöbbet augusztus és szeptember hónapokban.

Tehát elmondhatjuk,hogy már most hónapok óta tárolva van,és még friss.

Ipari körülmények közt tárolva pedig akár 1 évig is eláll.

Előzmény: Vajk (87)
pert2 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 97

Nxugat-Európában háromszor annyiba kerül az alma, mint a narancs, úgyhogy egy picit még el vagyunk maradva tőlük.

Előzmény: frezenstein (-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 96

99 ft kilója a narancsnak ott? én eleddig 200 körül, vagy inkább a felett láttam mindenhol...

Fabrik Creative Commons License 2010.12.09 0 0 95

Az OK, hogy a narancs 99, de mennyi a szegfű?

moziga2 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 94

Viccelsz? A borovicska a boróka fenyő bogyójából, terméséből készül. (Szerintem az egyik legfurább (na persze ízlések és pofonok) ízű pál-ingató, égetettszesz féleség.)

Előzmény: Csutka Rozi (88)
moziga2 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 93

Hungarian flitch, mint román? Maradjunk erdélyinél, székelynél esetleg. Nálunk közkeleti néven abárolt szalonnának híjják. ;-)

Előzmény: Törölt nick (83)
libapék Creative Commons License 2010.12.09 0 0 92

túrót!

a mi klímánkon annyiszor kell permetelni, hogy beszarsz.

 

Előzmény: Törölt nick (4)
uhuru1 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 91

A gyökérzöldséggel csak az a baj, hogy nem lehet erőspaprika helyett enni.:)) Viszont nagyon finom és vitamindús a hagyma. Mindenféle, a zöldtől a lilán át a vörösig az egész színskála.:))

Előzmény: Ghanima (61)
uhuru1 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 90

Mindezt megerősítem. De a Lehel a legolcsóbb piac Pesten. Van egyébként magyar. Császár és Alexander. Mindkettő 300 körül.

Előzmény: Ghanima (60)
pappito Creative Commons License 2010.12.09 0 0 89

ausztráliában és újzélandon is csinálnak hungarian csabait meg gyulait, főleg német, szerb és horvát hentesek. jól is csinálják.

 

A mentalitásról annyit, hogy itt van egy magyar hentes, itt él húsz éve. rohadt messze van mindentől, a kerti garázs van átalakitva hentesüzemmé, és nem lehet kártyával fizetni (itt szinte mindent készpénzkártyával intéznek a népek) a szerbnél, a horvátnál és a németnél mindenhol van kártyás fizetés és rendes bolt, honlappal és kiszolgálással, kóstolóval, stb.

Előzmény: Törölt nick (83)
Csutka Rozi Creative Commons License 2010.12.09 0 0 88

Kínai Huangli-fenyűt kell venni, 100%-ban rezisztens minden baktériumra és gombára, mivel műanyag

a hazai lucot, ami megmarad pedig  le kell főzni borovicskának :)

Vajk Creative Commons License 2010.12.09 0 0 87

" magyar alma még hónapokig friss marad:)"

 

Ezt azért gondold át még egyszer:)

Előzmény: nagyanyo05 (84)
Csutka Rozi Creative Commons License 2010.12.09 0 0 86

facepalm

Előzmény: Halskette (27)
horex Creative Commons License 2010.12.09 0 0 85

mi a bánatért kell télvíz idején zöldpaprikát, paradicsomot enni?"

 

Hogy a szegény termelő ne haljon éhen.

:)

by horex

Előzmény: Ghanima (61)
nagyanyo05 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 84

Csak egy baj van:( A narancs 3 nap után elkezd rohadni, a magyar alma még hónapokig friss marad:)

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2010.12.09 0 0 82

van egyszerűbb módja is, a kinai szép, nagy, hibátlan, szimmetrikus, a helyi (igazi) meg mindenféle.

itt egy fél kiló kinai fokhagyma kb. 3 dollár, a helyinek viszont 18 dollár kilója. a kínai viszont szar, megzöldül, ha meghámozod, nincs se íze, se bűze. a helyi meg olyan, mint a magyar.

Előzmény: Ghanima (65)
Derek Creative Commons License 2010.12.09 0 0 81

Ene meg eppen azt szeretem benne,hogy ragad szur es nem narancs ,hanem fenyoillata van . Ocsem 2006-ban felhagyott a fenyoZessel

Előzmény: Ghanima (80)
Ghanima Creative Commons License 2010.12.09 0 0 80

Látod, a Douglas em ragad, nem hullik, nem szúr és finom narancsos az illata. Nem lehetne az öcséddel tárgyalnom, hátha ismer valakit, aki még termeli és esetleg hoz is belőle gyökeresen Pestre...

Előzmény: Derek (70)
Ghanima Creative Commons License 2010.12.09 0 0 79

Áááá! Köszi, valóban régóta furdalta az oldalamat a kíváncsiság ezügyben. Már nem halok meg hülyén4 :-)

Előzmény: WasLos? (74)
Ghanima Creative Commons License 2010.12.09 0 0 78

Egy surdi termelő azt mondta nekem, hogy valami betegség (tavaly még a nevére is emlékeztem) teszi satnyává őfeléjük a Douglast.

A nordmannt nem kedvelem, _szerintem_ úgy néz ki, mintha műanyagból lenne, és illata végképp nincsen.

Előzmény: freyya (64)
Derek Creative Commons License 2010.12.09 0 0 77

Van mexicoi, de az ev nagy reszeben van creole.Bar engem inkabb a paprika erdekel,mert a paradicsomert nem vagyok annyira oda. Itt van olyan mit a magyar toltenivalo csak hosszabb ,Hungarian wax pepper-nek hivjak

 

 

Előzmény: freyya (76)
freyya Creative Commons License 2010.12.09 0 0 76

És ott télen is van finom paradicsom? Itt a legtöbb teljesen ízetlen, csak spanyol koktélparadicsomot lehet kapni édeset. A paprika viszont télen is ugyanolyan finom, főleg a nagy, piros húsú.

Előzmény: Derek (72)
WasLos? Creative Commons License 2010.12.09 0 0 75
Előzmény: WasLos? (74)
WasLos? Creative Commons License 2010.12.09 0 0 74

na yo :D

 

géppel nyomatják - örlőgép és levegőfujjással távolitják el a héjat

Előzmény: WasLos? (73)
WasLos? Creative Commons License 2010.12.08 0 0 73

átverés :p

az is olajtökmag :D

Előzmény: Vajk (71)
Derek Creative Commons License 2010.12.08 0 0 72

"Emberek, mi a bánatért kell télvíz idején zöldpaprikát, paradicsomot enni??..."

 

En pl azert mert telen is szeretem:-)) Szerencsere itt egesz evben van.

Előzmény: Ghanima (61)
Vajk Creative Commons License 2010.12.08 0 0 71

Pedig van hántolt tökmag... Remélem nem rabszolganyálas....

Előzmény: WasLos? (66)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!