Keresés

Részletes keresés

paithana Creative Commons License 2011.06.16 0 0 424

azóta lanyhul:)

 

Én most szembesültem ezzel.

 

VAjon ha elkergetik obánékat, az index is rendbejön?:)

Előzmény: Murder Incorporated (423)
Murder Incorporated Creative Commons License 2011.06.16 0 0 423

6 (vagy már 7?) éve nincs közlemény a topiktörlésről.

Előzmény: paithana (422)
paithana Creative Commons License 2011.06.16 0 0 422

Az előbb is minden értesítés nélkül töröltek egy topikomat, amelyik a jelenlegi politikai helyzetet lett volna hivatva elemezni, tüntetőstől, rendőrök várható magatartásáról, stb.

Nem érte meg a fél órát sem. És nem is írtak egy szót se erről törlésről a Közleményekben sem.

 

Na ezért lanyhul az index.

 

Előzmény: dilis polizó (419)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.13 0 0 420

Lassan ez is megoldódni látszik. Divatok jönnek-mennek, már nem annyira trendi szájattépni indexen vagy akárhol. Minden elfészbukkosodik.

 

A munka kevcesebb lesz de a látogató is.

Előzmény: Kilroy (400)
dilis polizó Creative Commons License 2011.05.09 0 0 419

A II.világháboru után lanyhult a ..... gondolati-fórum.

Éljen Rákosi!

Aki nem éljnezte, annak jó esetben kuss volt a neve , rosszabb esetben  arccal lefelé temették el.

 

Nincs új a nap alatt.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 418

Oszt azokat mé tartják? :DD

Előzmény: Murder Incorporated (416)
Kilroy Creative Commons License 2011.04.13 0 0 417

:-)

Előzmény: Murder Incorporated (416)
Murder Incorporated Creative Commons License 2011.04.13 0 0 416

És hány 0 hozzászólásos modinick van... hehe.

Előzmény: Kilroy (415)
Kilroy Creative Commons License 2011.04.13 0 0 415

Jellemző a moderátorok kevés hozzászólásával való példálózás. A hiba, illetve tévedés/alulinformáltság csak az, hogy annak, aki ezt teszi, az sosem jut eszébe, hogy a moderátoroknak sem csak a modinickjük van, hanem simán lehet (valszeg leginkább mindegyiküknek van is) mindennap használatos, akár sokezer hozzászólásos nickjük is (csak nem tudjuk, hogy az övék ugye :-D). Azaz nagyon is lehet tapasztalatuk a fórum dolgait illetően. Különben is elég méltatlan feltételezés, hogy hozzá nem értőket kérnének fel modinak (tudom, hogy erről megoszlanak a vélemények [főleg akit szerinte jogtalanul moderálnak/moderáltak...], de ebbe most ne menjünk bele vagy legalábbis ne ebben a topikban).

Előzmény: sakknagymester (414)
sakknagymester Creative Commons License 2011.04.10 0 0 414

Én is úgy vélem, hogy egy cikkért nem érheti retorzió. Bár ahogy mostanában menenka dolgok a Fórumon.. :o( Kérdzte a nyitó, hogy mi lehet a baj?

Igen, én is úgy látom:

gond van a moderálás menete, elvei és végrehajtása körül. Hiszen bárkit bármikor kitehetnek úgy, hogy nem is tud róla ill. nem tudja megvédeni magát-inkorrekt az eljárás.

Sajátságos, hogy többezres hozzászólással rendelkező nickeket néhány száz hsz-szel rendelkező moderátorok utasíthatnak, ill. törölhetenek. Ugyan mi az , amit ők tudnak,néhány száz beírással a hátuk mögött, amit tapasztaltabb fórumozók nem? Miért nincs nevük, arcuk ezeknek az embereknek? Miért nincs felelősségük?

Próbálja "védeni" a Fórumot -nem is tudom mitől - a moderatúra, miközben a valós világban emberek megalázása folyik, dojcstomik szennyezik szellemi környezetünket büntetlenül.  Nem tudom, az Index vezetői és a moderátorok mit szólnának, ha hasonló módon zajlalnának az igazságszolgáltatás eljárásai. Van egy bíró- csak úgy (tárgyalás és bizonyítás nélkül) kivonná őket a forgalomból? Nem hiszem , hogy szeretnék.  Mi sems zeretjük ezt a mentalitást a Fórumon. Teljesen megváltozott és nem scak a hangnem miatt, hanem a moderatúra viselkedés, eljárása és hangneme miatt.

 

Remélem, lesz, aki a hszt-t elolvassa és nem a bántást, hanem pont a féltést, a jobbító szándékot olvassa ki belőle.

Előzmény: Kilroy (410)
Kilroy Creative Commons License 2011.03.24 0 0 410

Ugyan miért... csak nem :-) A hozzászólást esetleg törölhetik a modik, ha zavarja őket...

Előzmény: Törölt nick (409)
Kilroy Creative Commons License 2011.03.24 0 0 408
Előzmény: Törölt nick (407)
Kilroy Creative Commons License 2011.03.09 0 0 403

A beépített keresőre gondoltam, amúgy néha fejlesztgetik, de ezzel együtt is nehéz használni és ebben azért a topikok nagy száma is közrejátszik. De szerintem ettől függetlenül jó a kategorizálás (de hát keresőzni is egyszerűbb egy kategórián belül).

Előzmény: napsutott (402)
napsutott Creative Commons License 2011.03.09 0 0 402

A keresésre ott vannak a keresők, amikkel sokkal hatékonyabban meg lehet találni dolgokat, ezért nem a kategorizálásra kell a hangsúly helyezni, hanem a kereső fejlesztésére.

 

Ha a kereső elég jó, akkor a kategóriák lényegtelenek.

Előzmény: Kilroy (395)
Kilroy Creative Commons License 2011.03.09 0 0 400

Félre ne értsd, de a balhés nickek, akiket ezért sokszor büntetnek, sokallni szokták a moderátorokat :-)

Komolyabbra fordítva a szót: én néha inkább pont az ellenkezőjét érzem, azt, hogy nincs elég moderátor. Mert gyakran olyanok maradnak benn, nem ritkán hosszabb ideig, amiket inkább azonnal ki kéne vágni (akár az elkövető nickkel együtt).

De akárhogy is: mocsok sok topik van és ahhoz képes azért nem olyan sok modi. Ez is egy oka szerintem annak, hogy korlátozni próbálják a topiknyitást (és hogy összevonnak néha).

Mert aztán olyan is van, hogy azért megy a rinya, hogy a moderátor nem reagál elég gyorsan és benn marad valami, ami a rinyáló usert sérti...

Ugyan nem ismerem annyira a PoliDilit, de azért egy kicsit igen, így mégis megkockáztatom: ott még az átlagnál erősebb moderáció mellett is bennmarad egy csomó szar (már bocsánat), mert annyi sok és olyan erősen pörgő topikot egyszerűen nem tudnak eléggé kontrollálni a modik*.

Bele se merek gondolni, mi lenne ott (de azért más fórumrészben is), ha nem lenne topiknyitási korlát. Így is sokszor tévedek (és nem annyira a PoliDiliben) mindenféle topikokba és adott esetben simán törölhetőnek vélem ezeket...

Arról nem is beszélve, hogy a sok topikon túl az is nehezíti az adott témájú topikok keresését, hogy a kereső sem igazán nevezhető acélosnak...

 

* Nem is irigylem a modikat, főleg a PoliDilin, de máshol se... nem csoda, ha próbálják maguknak racionalizálni a munkájukat...

Előzmény: Törölt nick (399)
Kilroy Creative Commons License 2011.03.09 0 0 398

Remélem, hogy nincs, mert nagyon nem etikus. De amúgy a modik nem is modinicken vitáznak nyilván, kvázi a vitában ők is csak sima userek.

Előzmény: Törölt nick (394)
Kilroy Creative Commons License 2011.03.09 0 0 397

A párhuzam szerintem azért sánta, mert nem csak az indexen, hanem más fórumon is vannak kategóriák (nota bene, ott sem az userek döntése alapján). A kérdés max. az lehet, hogy ezeket mennyire veszik komolyan a modik. Ha nem akarnak túl nagy káoszt, akkor azért odafigyelnek erre. Mert erről van szó, nem puszta öncélúskodásról. És az azért nekünk, usereknek se rossz, ha kisebb a káosz, szerintem.

Előzmény: napsutott (393)
Kilroy Creative Commons License 2011.03.09 0 0 396

Persze, nyilván a nagy gyűjtőtopik se feltétlenül áttekinthetőbb, mint az ezer hasonló topik. Adott esetben életben is maradhat akár egy újabb topik, de be is olvaszthatják a nagyba.

 

Az élénkség elég szubjektív. Kétségtelenül a PoliDili a legpörgősebb itt, de én azért máshol is láttam pörgős topikokat. És aki akart, az itt is, akármelyik topikrészben megbeszélhette a dolgait másokkal, ha akarta.

 

A kategorizálás nehezen lehet nem erőltetett (főleg hogy nem az userek döntik el szavazással vagy hogy [mert úgy nehézkes is lenne], hanem a modik), persze a fokozaton lehet vitázni. Én fenntartom, hogy ha van akarat beszélni egymással, az meg is oldható. Hogy nem pörög nagyon? Ez se feltétlenül gond, mellesleg szintén szubjektum...

Előzmény: napsutott (392)
Kilroy Creative Commons License 2011.03.09 0 0 395

Nem "szemrontó", hanem nehezíti az áttekintést, ha valaki valamit keres. Forgalomtól ez ilyen értelemben nem függ, illetve ehhez elég nagy a forgalom itt is, ott is.

 

Láthatod, hogy nekem is itt elég régi nickem van. Bár találkoztam modival, de nem sokszor. Igaz, nem is PoliDilizek nagyon :-)

Előzmény: Törölt nick (391)
napsutott Creative Commons License 2011.03.09 0 0 393

Hasonlat lehet erre az internet működése. Az index fórum most olyan, mintha egy olyan internet lenne, ahol szabályozva van, hogy minden kutyával kapcsolatos oldal a kutya.hu alatt működjön, senki nem csinálhat hasonló oldalt, mint amilyen már van, stb.

 

Ehhez képest a gyakorlatban látjuk, hogy sokkal dinamikusabb működést és fejlődést  jelent az, hogy az interneten minimális a szabályozás, és ezek az előnyök jóval nagyobb súllyal esnek a latba, mint az, hogy van egy csomó oldal, ami ugyanazt csinálja, nincs minden szépen kategóriákba sorolva, stb.

Előzmény: napsutott (392)
napsutott Creative Commons License 2011.03.09 0 0 392

Külföldi pörgős fórumokon az a tendencia, hogy konkrét problémákra, felvetésekre nyílnak topikok, ami szerintem sokkal hasznosabb annál, hogy van egy gyűjtőtopik sokezer hozzászólással, amibe senki nem ás már bele, hogy kikaparjon magának valamilyen infót.  Ez ugyan valóban  azzal járhat, hogy ugyanarra a témára nyílik még egy topik, de miért baj az? Ez nem wikipédia, ahol csak egy szócikk lehet egy témára. A tapasztalatom szerint azok a fórumok sokkal élénkebbek, ahol könnyebb a topiknyitás, és ehhez képest elhanyagolható hátrány, hogy időnként duplikálnak valamit.

 

A topikok erőltetett kategorizálása, meg az összevonások csak azt erősítik, hogy klikkesednek a topikok, általában egy törzsgárda beszélget bennük,  sokszor csak csevej jelleggel. Az index fórum emiatt tunyának érződik, mintha soha nem történne semmi új, csak a régi verkli pörögne folyton. Legalábbis más fórumokkal összehasonlítva, ahol nincsenek ennyire merev szabályok, nekem egyértelműen ez az érzésem.

 

Előzmény: Kilroy (390)
Kilroy Creative Commons License 2011.03.08 0 0 390

Nem tudom. Szerintem azért nem biztos, hogy annyira jó lenne, ha ugyanarra a témára nyílna ezer topik (csak mondtam egy jó nagy számot). Áttekinthetetlenné teszi szerintem a fórumot (ami mondjuk már így is az...) és a modiknak is annyival több melót ad (topik átpakolása meg moderálása). Ezt van hivatva megakadályozni az a bizonyos limit. Mellesleg a túl sok topikot még jól össze is vonják, ezért sincs annyira értelme minden szarért (már elnézést) új topikot nyitni.

A PoliDili nyilván nagyon pörög (keményebben is moderálják amúgy, beleértve, hogy nyilván arra is több figyelem eshet, hogy ne nyíljon egy témára sok topik, meg moderálásra úgy általában meg össszevonásra ugye...), de ez azért közel sem jelenti szerintem, hogy máshol nincs élet.

Elég szubjektívnek érzem ezt a lanyhaság dolgot, bár valahol azért kétségtelenül van benne valami.

Előzmény: napsutott (388)
napsutott Creative Commons License 2011.03.08 0 0 388

Én is elég lanyhának érzem a fórumot, és szerintem a 200 hozzászólásos limit az oka. Egy fórum attól lesz pörgős, hogy folyamatosan új témákat dobnak fel az emberek, és ehhez az is kell, hogy friss vér is jöjjön a fórumba, és ők is dobjanak fel új témákat. Viszont a 200 hozzászólásos limit ennek ellene hat, mert ha jön egy új user, az lehet, hogy nem marad itt 200 hozzászólásig, mert nem történik túl sok érdekes dolog, amiért érdemes maradnia.

 

A limit  indokolt lehet a Polidilinél, bár ott is csak azt erősíti, hogy csak a törzsgárda dobál fel topikokat, de más szekciókban el kellene törölni, vagy legalább leszállítani 10-20 hozzászólásra.

 

Ha megnézitek a friss topikok listáját, akkor az látszik, hogy folyton  polidilis topikokkal van tele többségében.  Ha más szekciókban könnyebben lehetne topikot nyitni, akkor az helyerbillenthetné az egyensúlyt, hogy ne a polidili legyen az egyetlen élénk szögelete a fórumnak.

Murder Incorporated Creative Commons License 2011.03.01 0 0 386

Nem volt benne? Tényleg? Valaki kitörölte a saját MM-edből az V/8/f-et?

Előzmény: Törölt nick (382)
paithana Creative Commons License 2011.03.01 0 0 385

Elméletben az, de a gyakorlatban lehet,hogy másképpen néz ki.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a liberálisok kirekesztők, de ahogy orbánt lehet jobboldalinak eladni, úgy lehet kirekesztőnek mondani a libsiket is.

Előzmény: Kilroy (384)
Kilroy Creative Commons License 2011.03.01 0 0 384

Azért szerintem az igen súlyos hülyeség, hogy a liberalizmus alapja a kirekesztés. Hogy úgy mondjam, ad definitum nem az. Persze kérdés, hogy definiáljuk, de szerintem ez akkor is hülyeség...

Előzmény: Törölt nick (382)
paithana Creative Commons License 2011.03.01 0 0 383

Az index tulajdonosi köre liberális?:)

 

Ehhez képest, amikor egy másik nickemmel a gojkrólnyitottam topicot,(nem fikázósat), simán minden közlés vagy értesítés nélkül, töröltéka nickemet és a topicot is egyben.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (382)
paithana Creative Commons License 2011.02.26 0 0 380

Az, hogy nagyon vastagon fog a modik ceruzája, baj, ezért fogy a nép innen.

De az, hogy a jobbosk baloldalinak, a balosok pedog jobboldalinak tartják őket, az talán mutat valami semlegesség-szerűséget, nem?

Előzmény: Törölt nick (379)
promera Creative Commons License 2011.02.22 0 0 378

Ezen sajnos nem lehet csodálkozni. A folyamtos kontraszelekció egy olyan törzsközönséget alakított ki, hogy már olvasni se bírom.... :-(

Előzmény: kiskata17q (377)
kiskata17q Creative Commons License 2011.02.09 0 0 377

Lanyhul bizony.:(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!