Keresés

Részletes keresés

msmks Creative Commons License 2010.08.19 0 0 12
hát mert ha korlátozná magát, akkor már nem lenne mindenható.
nem?
Előzmény: Jávorfácska (9)
Jávorfácska Creative Commons License 2010.08.19 0 0 11

Hú, most nézek az órára, nekem már rég máshol kéne lennem:((((

A hétvégém irtó sűrű lesz, remélem, legkésőbb jövő héten "találkozunk":)

Szép és harmonikus napokat kívánok neked, ha jövő hétig már nem tudnék jönni!
Előzmény: Jávorfácska (10)
Jávorfácska Creative Commons License 2010.08.19 0 0 10

Ha ráérsz, olvasgasd, kérlek a blogomat, hátha ilyesmit még nem olvastál:)

lourdesi víz :

"A lourdes-i forrás vize ma is buzog, és gyógyít. A víz összetételét már sokszor megvizsgálták, és az eredmény mindig ugyanaz: normális ivóvíz. Az elmúlt 150 év alatt Lourdes-ban mégis 6-7 ezer ember gyógyult meg."

http://hitbeke.blog.hu/2010/08/19/lourdesi_viz


Ennyit tesz az önámítás? Hogy még meggyógyulni is meg lehet tőle? Vagy te mivel magyarázod, Msmks?
Előzmény: msmks (8)
Jávorfácska Creative Commons License 2010.08.19 0 0 9

Szia:)

Miért ne korlátozhatná magát?

Nem akarom egy olyan kis óvodás látszatát kelteni, aki mindig mindenre rákérdez, ez miért, az miért, de tényleg nem tudom, miért ne:((((
Előzmény: msmks (8)
msmks Creative Commons License 2010.08.19 0 0 8
mert ezzel máris önmagát korlátozná.
Előzmény: Jávorfácska (6)
Jávorfácska Creative Commons License 2010.08.19 0 0 7

Fatima - A szűzanya a jó és a rossz harcáról beszél.

Három titkot is elárul a látnokoknak. Az első titok a pokol bemutatása volt, a második "Szűz Mária Szeplőtelen Szívének tisztelete" (Fatimában beszámolt Mária arról a harcról, melyet a Sátánnal, az ő uralmával szemben folytat, s a harchoz embertársai imatámogatását kéri). A harmadik titkot Lucia a Szűzanya kérésére 1944-ben írta le, s átadta a leiriai püspöknek. A pápák 1959-ben, 1965-ben illetve 1981-ben (II. János Pál) olvashatták - de a prófécia a nyilvánosság előtt továbbra is titok maradt. Ma már tudjuk, hogy részben a pápa elleni merényletről szólt, s arról, hogy a Sátánt sikerül legyőzni.

http://www.ideal.hu/hirek/102113-maria-jelenesek.html

Jávorfácska Creative Commons License 2010.08.19 0 0 6

Miért nem?
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 5
Hát attól függ.. Azonban, ha mindenható lennék, leginkább nem teremtenék ellenséget magamnak...
Előzmény: Jávorfácska (4)
Jávorfácska Creative Commons License 2010.08.18 0 0 4

El nem hiszem rólad, hogy te főbe lőnéd az ellenségedet...
Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.18 0 0 3
Máris a következő dilemmát érintetted. Jó és rossz harca. Ismétcsak nonszensz. Isten mindenható, mindent ő teremtett, tehát a gonoszt is. Aztán a saját teremtményével kénytelen harcolni skizofrén módon? Miközben mindenható, tehát ahogy teremtette, úgy egy szemvillanás alatt megsemmisíthetné...bzzz... én ilyen balek istenben nem szeretnék hinni... ;)
Előzmény: Jávorfácska (2)
Jávorfácska Creative Commons License 2010.08.18 0 0 2

Én csak kétféle módon tudom elképzelni egy hitetlen lélek megnyílását Isten felé. (Persze lehet, hogy meglehetősen szűkre szabott a képzelőerőm. )
Az egyik, amikor felébred a vágy , pl. nagyfokú kíváncsiság, lelki kalandvágy, vagy épp hiányérzet, vagy bármilyen más lelki probléma, pl. tehetetlenség-érzet, mély fokú elkeseredés kelti fel az érdeklődést és a vágyat Isten iránt, a másik a megtapasztalás, amikor valaki úgy érzi, hogy egyszer csak "találkozik" Istennel.
Mondhatjuk, hogy az illető, aki azt állítja, találkozott Istennel, az illúziók, a tévképzetek áldozatává vált, bizonyítani feltehetően nem is nagyon tudja mások számára, hogy mindaz a pozitív változás, ami egy megtérés hatására elindul benne, Istennek tulajdonítható, de ő azért mégiscsak úgy éli meg. És én azt mondom, de jó neki...

Ebben a már említett könyvben, Az utolsó órában iszonyatos leírások szerepelnek a gonoszról, a gonosz erőkről. Nincs is kedvem bepötyögni ezeket a szörnyű leírásokat se a blogba, se ide, épp elég olvasni, de majd a beszélgetés kedvéért lehet, hogy pár mondatot azért bepötyögök. Miközben olvassuk ezeket a visszataszító leírásokat a gonosz erőkről történelmi környezetbe ágyazva, mindig felvillantja az író szintén a történelmi eseményekbe ágyazva a Máriajelenések helyszíneit, és a Máriajelenés során és következtében történő eseményeket. Hatalmas a kontraszt, a jó és a rossz harca, az egymást követő megjelenésükben felfedezhető különbségek. Mint amikor egy szörnyű vihar után elcsendesedik a természet, felragyog a nap és megjelenik a Szűzanya.Vagyis inkább fordítva. A vihar előtt jelenik meg általában a Szűzanya, hogy figyelmeztessen.
Ha nem olvasta valaki ezt a könyvet, nehéz a könyv élménygazdagságát átadni neki, de ha téged tényleg komolyan dilemma elé állít ez a kérdés, hogy vajon tényleg meg tudjuk-e, meg lehet-e különböztetni a gonoszt a jótól, szívből ajánlom neked ezt a könyvet átgondolásra:

http://www.hollo-antikvarium.hu/konyv/antikvarium/michael_h_brown_az_utolso_ora
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.18 0 0 1
Máris feldobtad az összes jelenés és misztikus megtapasztalás alapvető dilemmáját. Sosem tudhatja a halandó, hogy melyik jelenség igazi és melyik illúzió, hallucináció vagy éppen esetleg az Ördög műve. Mi van ha pl az egész Biblia a Sátán műve? Mi van ha mind az Ószövetség tömeggyilkos, bosszúálló, hiú, hisztérikus, megosztó (ezek azért lássuk be, nyilvánvalóan eleve elég gyanús ismérvek) Istene valójában a Sátán, aki Istennek adta ki magát és mi van ha Jézus is csak ő, hiszen Jézus nevében is évezredes mészárlás és terror zajlott...? Mi van ha minden pont fordítva van, mint ahogy a báránykák képzelik? Mi van ha az egész egy nagy átverés? Kizárt?
Hogy lehetne megbizonyosodni arról hogy melyik valós hiteles, isteni és melyik sátáni trükk? Ez a dilemma eleve hitelteleníti, kétessé teszi egy kereső számára a legtöbb misztikumot... Nemde?
Előzmény: Jávorfácska (0)
Jávorfácska Creative Commons License 2010.08.18 0 0 0

A blogban a Jelenések könyve 12. fejezetéből idézek, ami a Máriajelenések egyik okára is rámutat.

Szokták mondani, hogy ha valóban léteznek is Mária-jelenések, az a sátán műve is épp úgy lehet. Nem vitás. Az utolsó óra című könyvben, amit a blogban majd szépen kijegyzetelgetek, ezt olvashatjuk.

"A csata annyira megtévesztő, hogy a sátán nem átallja a Szűzanya alakját magára ölteni, hogy összezavarjon és elbátortalanítson bennünket."
Jávorfácska Creative Commons License 2010.08.18 0 0 topiknyitó

Még nem tudom, milyen blogos leszek, most próbálok ilyesmit először, de a téma terjedelmessége miatt úgy gondoltam, kell egy hely is, ahová felvihetek olvasnivalót, meg egy másik, ahol mindenfélét megbeszélgethetek. Ezért jutott eszembe, hogy nyitok egy topikot a Máriajeleneséknek, és ezzel párhuzamosan elindítok egy blogot...

http://hitbeke.blog.hu/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!