Annyi az eltérés a két gép között,- ha jól látom a Tiéd asztalra vág, az enyém alsó késre. Az enyémnél az alsó kés után nincs asztal. Az alsó kés úgy van elhelyezve, amikor a felső merőleges az asztalra, akkor vág. Amikor továbbfordul a felső kés, még van egy kicsi alávágás. A képek alapján a Te géped késeinek az éle nagyobb átmérőn fut. Én próbáltam a lehető legkisebbre kialakítani, éppen a nyomaték igény miatt. Így, hogy a késtengely alatt nincs asztal, akár 6-7cm-es ág is is elfér, de ennek a hajtóműnek az már sok. Legalább most kiderül, működés szempontjából mekkora a két gép között a különbség.
Majdnem kész, már csak egy zsákolót kell csinálni hozzá. A tölcsért egy mozdulattal le lehet akasztani, így a gép nem foglal nagy helyet, könnyebb tárolni.
Szerintem a 3 kW is. A kelleténél egy kicsit jobban melegszik, mondjuk S4 jelű, nem a legideálisabb állandó üzemre. Raktam rá egy kb. 40 kilós szíjtárcsát lendkeréknek, az egy kicsit simított a járásán, de ezen a fordulaton nem sokat ér. Ha szembejön velem egy nagyobb fordulatszámú, nagyobb teljesítményű hajtómű, akkor lecserélem, de ha így marad az sem gond, az én igényeimet bőven kielégíti. A négy centis száraz fenyőt /karácsonyfa törzse/ még elcsámcsogta, az öt centis résznél már feladta.
Nem tudok ilyen munkát vállalni. Napi 8-10 órát töltök munkahelyen, az a kis szabadidőm ami van, kell a családom és a saját agymenéseim megvalósítására.
Ma kipróbáltam amit az elmúlt hetekben eszkábáltam. 80 1/perc fordulaton is használható. Azoknál a gallyaknál amelyek szorulnak a tölcsérben, rá kell segíteni a behúzásra. Amik nem, azokat szépen behúzza. Szétszedem a motort, megnézem, hogy át lehet-e tekercselni 2 pólusúra, azzal megdupláznám a fordulatot, annyit még megérne. 160-as fordulaton már érdemes lenne egy lendkereket rászerelni. A max. átvágható ág méretéről nincs infóm, egyszerűen 2-3 cm-nél vastagabb nem volt itthon. Egyébként ha így marad, számomra már teljesen használható lenne, nálam a sebesség nem szempont. A kések Böhler K100-ból készültek, 16mm vastagok. Az alsó kés 60o , a forgók 30o, az él felől 5mm élszalag 45o . Az összes kés hátulról kapott még egy 7o -os lemunkálást.
Ez egy nagyon egyszerű és jól működő gép csak az a kár hogy nem értem a szöveget. ha valaki esetleg le tudná fordítani. Van a gépben ellenkés vagy a kések alatt levő vas henger az "ellenkés" szerepét tölti be? Az a henger is forog?