Keresés

Részletes keresés

fairplay01 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4568

látod, idetetted te is gondolkodás nélkul.

 

aki kómában van, nem kap napi 4 liter folyadékot. illetve tobbet, mert ha nem is pisilna, kilélegzi egy részét, és aboron keresztul is távozik.

 

kamu az egész. a matek nem enged.

 

de volt rákja is.

Előzmény: őrel (4564)
fairplay01 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4567

rovid életu leszel. elsonek az epéd megy el, utána a májad az alkohol miatt. megfigyeltem, hogy a paleósok kozott terjed a tévhit, hogy az alkohol a legtisztább energiaforrás. ez így ikar. néhány batérium számára. számunkra kemény idegméreg.

 

zsírra nem lehet hosszú távon építeni a metabolizmust. az olyan, mintha csak a fél testedet használnád. a másik fwele elsorvad, és belerokkansz.

 

šegyébként komolyan mondom, ha legalább elolvasnál egy biokémii konyvet, akkor azonnal átlátnád. amíg nem teszed meg, boldogan fogod hinni a hamis próféták tanácsait. én személyesen ismerek pár ilyen prófétát, és marokszámra szedik a gyógysereket. ez az, amit te nem látsz.

 

én sem látom toluk soha a honlapjukon kitéve a komplex kivizsgálások eredményét. mondjuk negyedévenként ,10 éven át. meglepodnél.

Előzmény: H_G (4560)
őrel Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4566

de ha még igaz is a túlsúly miatti halála:

 

a tüdőgondozómban a 60év körüli főorvos asszony vadul szívta a cigit az udvaron...

 

az egyik belgyógyász cukros orvos ismerősöm meg kb. 170 kg és mindent zabál miközben szúrja magát...

 

mit bizonyít? 

Előzmény: őrel (4564)
fairplay01 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4565

nem, a probléma veletek van!

 

nem tudjátok, mi a kulonbség a hipotézis, elmélet és tény kozott. mikor lehet korrelációrol, és mikor ok-okozati osszefuggésrol beszélni. a legtobb cb cikk, amit szendi idéz, úyg véhzodik, hogy: talán, esteleg, lehetséges, ... ergo, hipotézis. és o ezt ténynek adja ki. hipotézisre hipotézist építeni = csalás. hipitézist elméletnek kiadni = csalás. hipotézsit ténynek kiadni = csalás a négyzeten. hipotézist ténynek kiadni és erre hipotézist építeni, csalás a kobon! nos, szendi belépo szintje ez. a konyvei végén pedig a második hipotézisét bizonyítás, mérés nelkul ténynek adja ki. o persze tudja, hogy hazudik, mert volt doktorandusz. de éppen ezésrt aljas.

kérrdem én, hogyan lehet valaki szakember úgy, hogy 3-4 hónapon át olvasgat egy témáról? kozhely, ha valamit profin akarsz csinálni, akkor 10 000 órát kell vele foglakozni. nem olvasni, foglalkozni. einmal ist keinmal, mondják a németek. az egész bizonyítás olyan egyének szubjektív beszámolója alapján van, amit nem kovetnek mérések. megvan az oka annak, hogy szendi nem hoz létre egy munkahelyet, ahol kivizsgálnának az embereket. tízezrével. éveken át. tudja, hogy a matematika nem enged. populációs szinten sem, és még kozéptávon sem tud eredményt felmutatni.

a másik oldal igen! 3 évtizede a szív-érrendszer betegségei voltak az 1. helyen az elhalálozás okai. csokkentették a zsírbevitelt, és íme, 5 kontinensen, kulonbozo rasszokon ugyanaz jott be: az élettartam megnott 8-12 évvel, és a fen említett halálok visszaesett a 3. helyre.

majd ha a paleósok egy milliárd embernél ilyesmit felmutatnak, akkor lesz egyenértéku az orvostudománnyal. ha jobbat mutatnak fel, akkor jobb lesz. és nyugodt lehet mindenki, nem fogják elkaszálni az eredményt. ismétlem, a hitelesség záloga nem az, hogy a mici néni meg józsi bácsi mit mondott, hanem az, hogy 5, 10, 50, 100 000 emberen milyen javulást MÉRTEk le.

 

 

A paleó - még ha a neve nem is ezt mutatja - a ma élő természeti népek étkezéséből indul ki.

akkor elszomorítlak. a kalóriák 30-50%-át keményíto tartalmú ételbol nyerik.

Előzmény: Evicke (4549)
őrel Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4564

mindenestre a low-carb elmélet atjya, atkins rákban halt meg 120 kilósan, és tele volt civilizációs betegségekkel. 

 

Túlsúly miatt halt meg az Atkins-diéta kitalálója

Dr. Robert Atkins, a népszerű Atkins-diéta szellemi atyja halálakor 117 kilót nyomott - derült a professzor halálát elemző orvosi jelentésből. Az Atkins-diéta ellenzői arra következtettek, hogy a doktor úr saját táplálkozási módszere miatt lett szívbeteg, illetve halálához is ez vezetett. Tovább »

forrás: velvet.hu

Előzmény: fairplay01 (4563)
fairplay01 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4563

tudósoknak" csúfolt véglények

 

szendi mennyire tudós? olyan témákról ír, amikhez nem ért.

 

 

 

Ilyen röhejes megjegyzést, hogy gumókat ástak ki az ősemberek, ez hol bizonyítja, h akkor is tonnaszámra falták a finomított szénhidrátokat?? Mi

elég napi 10-20 deka.

egyébként találtak gabonamagvakat 200 000 éves "sírban" is.

 

vannak más módszerek a bizonyításra, de ehhez ismerni kell a molekuláris biológiát. erre most nem térek ki.

 

 

viszont a természeti népek nagyban fogyasztottak keményíto tartalmú novényeket. olyan népek, amelyek kulonbozo kontinenseken éltek, nem voltak kapcsolatban egymással. kukorica, burgonya, manióka, majomkenyérfa, yam gyokerek, rizs, a mi gabonaféléink. srí lankán élnek a veddák, akik még 50 évvel ezelott is elzárk=oztak a világ elol, és kokorszaki szinten éltek. tudod, mit használtak keményítoforrásként? egy olyan fát, menyke kérgében felhalmozódik. a kéreg belsejét vakarták le. ezt a lisztet használták fel az ételeikhez.

 

csak olyan egyszeru, józan parazstésszel nem tunt fel, hogy minden nép igyekezett felhalmozni a keményítotartalú ételeket? nem 10 000 éve esszuk ezeket, hanem idotlen idok óta, csupán a mezogazdaság alakult ki kb. 15 000 évvel ezelott. na, ekkortól számítva nyertuk meg a versenyt a kihalással.

 

nem tunt fel az sem, hogy civilizációt mindig és mindenhol csakis novénytermeszto nép (keményíto fogysztásra alapult életmód) volt képes felépíteni?

 

nem tunt fel, hogy 200 éve nem voltak civilzácios betegségek, és a nép hetente 1x evett húst?

 

fetisizáljátok a GI-t, pedig a GL fontosabb. valszeg azt sem tudja a tobbségetek, hogy mi az?

 

a glukóz az egyik legfontosabb molekula a szervezetben, anélkul nem lehet élni. és láss csodát, nem fehérjében, nem zsírban tárolja a szervezet, hanem glikogénben, ami a keményítohoz hasonlít. ha nem fogyasztasz keményítot, akkor hazavágod a szervezetet. ahogy az állandó cukorfogysztás kimeríti az inzulin termelését, a ti diétátokra (mert nem étrend, ugyanis hiányos!) épuló táplálkozás kimeréti a glikoneogenezishez szukséges enzimek termelését. ez nem megy 1-2 év alatt, de 5 év diéta már megteheli a szervezetet. 10 év után tonkre van vágva.

 

az, amit ti csináltok, az a cukorbeteg biokémiája. a cukorbetegt 2 dolog pusztítja el: 1) a magas vércukorszint, 2) a zsírokra áttért anyagycsere. elorehaladott állapotban annyi ketontest jon létre a zsírok lebontásán alapuló patologikus metabolizmusban, hogy pl. aceton formában lélegzi ki a beteg. az aceton meg ugye nem egészséges.

a túl sok fehérjébe nem megyek bele, nyiss fel egy biokémiakonyvet.

 

"Bizonyítsák be a "tudósok", h a paleo diéta ártalmasabb, mint a nyugati szénhidrát-alapú étrend!"

neked kell bizonyítani, ha új dologgal jossz. mindenestre a low-carb elmélet atjya, atkins rákban halt meg 120 kilósan, és tele volt civilizációs betegségekkel. tonkrevágta a szervezetét a ketogén metablizmus. és ezrével vannak dokumentálba ilyen esetek. NEKTEK kell bizonyítani, hogy a hosszú távú diéta nem lesz ilyen hatású. elárulom, nem fogod tudni, mert az ember biokémiája a fajunkon belul egyetemes.

 

sokkal egészségesebb, ha azt eszed, amit 200 évvel ezelott itt élo emberek. nézd meg, hogy mit mivel ettek, próbald ki, mérd mega a GI-t és GL-t, és meg fogsz lepodni!

 

de eloszor jo lenne, ha te is, meg a holgy i, aki megynitotta a témát, utánanéznétek az alap biokémiai folyamatoknak a szervezetben. nem kommenteltem sok mindent, de tobbszor voltak állítások olyan szinten, hogy a nap kering a fold korul.

 

utolsó megjegyzés, nem Neked. az eszkimók nyáron gyiokereket, gyumolcsoket, magvakat gyújtottek, ezeket fogyasztották télen. rááadásul kereskedtek az indiánokkal, és toluk kaptak kukoricát. ennek ellenére, mivel dominált a zsíros hús, nem éltek sokáig. errol vannak hiteles feljegyzések abból az idobol, amikor az eso prémvadászok megérkeztek. akkor a fehér ember is egészségesen táplálkozott, a 20 század problémája a rossz étrend.

egyébként Ötzi, akit az alpokban találtak jégbefagyva, érelmeszesedésben szenvedett, és tobb más betegséget is kimutattak nála. egy tévhit, hogy akkoriban egészségesen éltek, a megmaradt testek nem ezt mutatják.

 

Előzmény: Traider (4545)
fairplay01 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4562

a cikket nem olvasom el, de az kozhely. hogy a keményíto az evolúció motorja.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (4543)
fairplay01 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4561

egjegyzem, korlátozott mértékben még mindig fogyaszt glutént, krumplit, stb

 

glutént nehezen, esetleg gluténtartalmú étellt ;)

 

 

 

csal enged korlátozott mértékű rizst meg krumplit. Ettől kicsit jobban vagyok,

 

igen, mert a keményíto lekoti a gyomorsavat. a mépi gyógyászat régeben krumplilevet használt a gyomorsavtúltengésre.

 

 

 

 

ne egyél olyat, ami felfúj, min. 3 óra az utolsó evés és alvás kozott, magasabb párna, túlsúly esetében le kell fogyni a hasat. csináltass egy helicobater tesztet is. továbbá, átmenetileg szedjél ranitidínt, 1 órával lefekvés elott (ezt beszéld meg a háziorvosoddal). természetesen rendszeresen konzultálj az orvosoddal.

Előzmény: noszkovonye (4520)
H_G Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4560

Egy nagyon jó napi étrend olvasható Mark Sisson "21-Day Total Body Transformation" könyvében, engedelmeddel inkább azt másolom ide, mintsemhogy a sajátomat számolgassam :) Reggeli a gombás omlett (tejszín is van benne), ebéd a saláta zöldségekkel és csirkehússal (+ szezámmag, dió, olívaolaj), vacsora a steak brokkolival, spenóttal és gombával. Ehhez járt egy pohár vörösbor is, csemegék a makadámdió és keserűcsoki.

 

 

 

Daily totals:
 
Protein: 132 grams, 528 calories, 21% of total calories
Carbs: 101 grams, 404 calories, 16%
Fat: 158 grams, 1,422 calories, 58%
Alcohol: 15 grams, 107 calories, 4%
2,461 total calories

 

Előzmény: fairplay01 (4557)
H_G Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4559

"az osember is fogyasztott keményítotartalmu ételeket. ugyanúgy a vadonban élo népek is."

 

Rendkívül kevés grammot. A mezőgazdasági nemesítés előtt az ehető gyökerek ceruzavékonyságúak voltak.

 

Előzmény: fairplay01 (4558)
fairplay01 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4558

És ha sikerülne begyűjtened mindazt, amit a medve eszik a vadonban -- lazacot, szarvashúst, gombát, málnát, áfonyát, mézet --

de nem vagyunk medvék.

 

az osember is fogyasztott keményítotartalmu ételeket. ugyanúgy a vadonban élo népek is.

 

 

 

Szóval egy fiatal nyelvész, aki a kompetenciáján kívülre kalandozott.

mint ahogy szendi is, aki pszichológus. ne használj kettos mércét.

Előzmény: H_G (4478)
fairplay01 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4557

-- de fehérjével és zsírral igen.

 

hogyan raksz ossze 2000-2400 kalóriát?

Előzmény: H_G (4402)
fairplay01 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4556

0,7-0,8 g fehérje /kg elegendo, ha nem sportolsz intenzíven. a sportolás "elhasználja" a test fehérjéit, ezért kell tobbet bevinni. de 1g/kg folé emelni rizikó. tonkrevágja a veséket. ehhez elég elolvasni egy biokémiakonyvet.

 

ne olvassál sportolóknak szóló ajánlásokat, mert nem az átlagembernek valók.

Előzmény: sz332 (4388)
fairplay01 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4555

alacsonyabbak

Előzmény: sz332 (4267)
fairplay01 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4554

biztos nem a rizstol :D

Előzmény: Bonka02 (4262)
fairplay01 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4553

mennyi zajártalomban szenvedsz? (motorkerékpír, diszkó, fulhallgatón hangos zene, zajos munkahely, stb...)

Előzmény: Bonka02 (4224)
fairplay01 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4552

kétfajta gluténérzékenység van:

1 allergiás reakció, ebben az esetben 0 glutén, mert tonkrevágja a bélfalat.

2 nem allergiás, ebben az esetben elég a csikkentés, és elmúlnak a problémák.

 

Előzmény: Evicke (4123)
fairplay01 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4551

az érés folyamán csokken a szolanin mennyisége a paradicsomban. a zold mérgezo, a napon érett piros nem.

savas kornyezerben lebomlik a szolanin. ezért savanyítva teszik el a zold paradicsomot. így már nem mérgezo.

ha érett paradicsomot eszel, akkor a gymorban lebontódik a maradék szolanin. krumpliban detto.

Előzmény: Evicke (4090)
fairplay01 Creative Commons License 2015.09.03 0 0 4550

A hagyományos glutamin por 70%-a a gyomorban és a belekben szívódik fel, így mindössze 30%-a áll az izomszövetek rendelkezésére.

 

 

az új termék nem az emésztorendszerben szívódik fel? ami felszívódik, annak egy része éúul be a szervezetbe, a maradék kiurul.

Előzmény: Evicke (4053)
Evicke Creative Commons License 2015.08.14 0 0 4549

Viszont a tudósok is eleve hibás alapokról indultak.

Gyakorlatilag senkit nem érdekel, mit evett az ősember. A paleó - még ha a neve nem is ezt mutatja - a ma élő természeti népek étkezéséből indul ki.

Azonkívül ha a tudósok azt sem fogják fel, hogy nem önmagában a szénhidrát (némi krumpli vagy rizs) a felelős leginkább korunk járványszintű betegségeiért, sokkal inkább az élelemnek már nem is nevezhető, de akként eladott ipari műtermékek, akkor az már régen rossz.

Nyilván ez alapján csak még szarabb cikket lehet összehordani.

Előzmény: pucros (4548)
pucros Creative Commons License 2015.08.14 0 0 4548

A tudósok csak közöltek egy hipotézist.

 

Felkapta az újságíró és írt belőle egy hülyeséget, azt meg elolvasta a másik és tovább fújta fel.

 

Nagy a kattintásharc, kell bármi, ami nagyot szól.

Evicke Creative Commons License 2015.08.14 0 0 4547

nem szeretem az ilyen hatásvadász szöveget, de most igazat kell adnom neki. nagyon durva félreértelmezése ez a szervezet működésének hízás/zsír raktározása témában, és erősen kétlem, hogy ezt a tudomány ne tudta volna már régen is. vagyis ezzel a szándékos félrevezetés esetéről is beszélhetünk.

Előzmény: stark_100 (4544)
Evicke Creative Commons License 2015.08.14 0 0 4546

erről van szó pontosan.

tudósok, ugyan már. :-D ha azok írták, hát akkor annál szánalmasabb. kinn vagyunk az ilyenekkel a vízből.... :-P

Előzmény: Traider (4545)
Traider Creative Commons License 2015.08.14 0 0 4545

Ekkora egy kamu cikket! Szánalmas, átlátszó, ahogy az élelmiszeripar által pénzelt "tudósoknak" csúfolt véglények próbálják a paleót sározni, és undorító, ahogy a Zindex ehhez asszisztál.

Ilyen röhejes megjegyzést, hogy gumókat ástak ki az ősemberek, ez hol bizonyítja, h akkor is tonnaszámra falták a finomított szénhidrátokat?? Mi lesz a következő? Kiásnak egy 3 millió éves Tesco-áruházat, vagy annak áruforgalmát, és kimutatják, h odajárt az ősember cukros szarokat venni?? Nevetséges az egész.

"Összességében tehát a kutatók arra jutottak, hogy az emberi evolúció során a növényi szénhidrátok és a hús is az étrend szükséges és egymást kiegészítő összetevői voltak" - írja a kamu-cikk.

Nos, ez hol bizonyítja a paleo diéta hamisságát?? A paleo-ban is fontosak ezek az arányok, soha senki nem mondta, ha a paleo = csak hús-fogyasztás!!

ÉS azt vajon mivel magyarázzák a "tudósok", h az elmúlt 100 évben meredeken nőtt a rákos és szív-érrendszeri halálozások száma, valamint népbetegség lett a diabétesz???

Holott a paleo táplálkozás mellett ezeknek nullához közelít a rizikója.

Bizonyítsák be a "tudósok", h a paleo diéta ártalmasabb, mint a nyugati szénhidrát-alapú étrend! Ja, hogy erre képtelenek, mivel lehetetlen lenne...

Ennyit erről, újabb álságos, szánalmas lejárató kampány ez a cikk, ennyi.

 

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (4543)
stark_100 Creative Commons License 2015.08.14 0 0 4544

Akkor tegyünk ide egy másikat is. Ezt is tudósok írták.

http://ripost.hu/cikk-karos-emberkiserlet-volt-tiltani-a-zsirokat

Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2015.08.14 0 0 4543

Óriási kamu a paleo diéta

Tudósok bizonyították, hogy az ősembernek semmi köze nem volt a paleo étrendhez. Hátráltatta volna az evolúciót és úgy általában az életben maradást. Tovább »

forrás: Index.hu

Evicke Creative Commons License 2015.07.28 0 0 4542

Szendi Gábor ma leállította a hozzászólási lehetőséget a blogján, megszüntetve ezzel azt a közel hat év működő fórumot, ahol sokan kérdezhettek, segíthették egymást, értékes ismereteket oszthattak meg a paleóval, ill. az egészséges étkezéssel és minden hasonló témával kapcsolatban.

 

Némileg a mai történéstől függetlenül is már, 1 hete alakult a FB-on egy új paleós csoport, szándéka szerint (majdnem) mindenre nyitott fórumaként az 5-6 évvel ezelőtt itt, az akkori szellemben és színvonalon folytatott beszélgetéseknek, természetesen paleóról és kapcsolódó témákról, kiemelt tekintettel a clean étrendre-életmódra.
Szeretettel várunk mindenkit, aki szükségét érzi egy ilyen közösségnek továbbra is.

https://www.facebook.com/groups/891467294260581/

Az egyszerűség kedvéért idemásolom a csoportleírást:
"Várunk mindenkit, aki a paleó alapelvek szerint étkezik - legyen az bármelyik irányzat, sima paleó, ketó, sok hús, kevés hús, növények dominanciája, nyersevés, biztonságos keményítők -,
és nemcsak étkezésében, hanem életmódjában is a természeti népeket igyekszik követni, azaz törekszik a tiszta, feldolgozatlan, organikus alapanyagok, élelmiszerek fogyasztására, esetleg maga is megtermeli azokat.
Természetesen jöhet az is, aki egyelőre csak érdeklődik. Hozhattok recepteket is. Maglisztes sütiket és kenyereket nem annyira, mert azokat már unjuk, és nem tartjuk feltétlenül jó választásnak, ahogy a kész paleó kajákat, nasikat sem, ezek reklámjával is kíméljetek! Ezek megtalálhatók más csoportokban úgyis. De ezeken kívül jöhet bármi, ami hasznos és érdekes lehet, mindenmentes alapanyagok lelőhelyeitől a fenntartható gazdálkodást bemutató videókon és kertészkedési tippeken át a (megbízható, korrekt forrásból származó!) cikkekig egészség, táplálkozás, fenntartható életmód, környezetvédelem, újrahasznosítás és hasonló témákban."

 

grizabella Creative Commons License 2015.04.21 0 0 4541
tyúkanyó48 Creative Commons License 2015.04.13 0 0 4540

 

 

http://www.szabadfold.hu/aktualis/magyarnak_hazudjak

 

Már ha nem csapnak be és hazudnak neked.

Előzmény: Tinajb (4539)
Tinajb Creative Commons License 2015.04.11 0 0 4539

Nagyon durva és szánalmas. Így járatják le az egészséges termékeket. Na ezért vásároljatok magyar bio kisgazdáktól, akik saját maguk termesztik az alapanyagaikat és saját, rendszeresen ellenőrzött kisüzemeikben dolgoznak. ott ilyen nem fordul elő.

www.bioegeszsegsziget.hu

Előzmény: ásítósmacska (4526)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!