Keresés

Részletes keresés

TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.02 0 0 72
A tizenkilencedik érzékem most azt mondta, hogy megint igazad van. Csodálatos volt veled beszélgetnem. Folytathatom majd egyszer?
Előzmény: denes (71)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.02 0 0 70
Belegondolva, már az is különös, hogy megemlítetted a Teleki nevet, holott a történet szempontjából irrelevánsnak mondható.
Előzmény: TürelmiHarc (69)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.02 0 0 69
I know, már utánafürkésztem sajátos okokból is. Az egyik ok, hogy pont ráérek, a másik kissé érdekesebb coincidence research szempontból: van egy régi ismerősőm akivel a világ különböző pontjain futottam már össze, és kezdünk azon morfondírozni, hogy tényleg lehet-e ilyen kicsi a világ. Hogy csak azért mert lassan egyre jobban ismerjük egymást v. nem, de van néhány közös vonás a sorsunkban is ami túlmegy a hétköznapin. Ezután kezd sűrűsödni az ügy. Régebben már, megjegyezte, hogy aznap született amikor Teleki P. meghalt. Multkorában nézegettem régi iratokat, és látom, hogy Teleki P. utcában születtem egy városban, amit aztán a háború miatt elhagytak szüleim még egész kiskoromban. Hát ennyit még Bélapátfalváról. - nearly uncanny.
Előzmény: denes (68)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 67
Végeredményben nem volt más bajod a tanároddal mint az, hogy zsenírozott az, hogy te még nem vagy felnőtt. Itt én természetesen inkább őt sajnálom, bár a közhiedelem szerint a férfiakat nem kell sajnálni.
Előzmény: denes (60)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 66
Teleki? Háború előtt is Teleki volt a főcserkész. Nem lehetett ugyanaz, I am afraid. Never mind.
Előzmény: denes (60)
tagheuer3 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 65
Ismerem a "fine line"-t mirol irsz es melyet mindig atleptek, nekem is sok hasonlo emlekem van tudok nagyon is azonosulni ezzel , szerintem sok akkori tanar Marquis de Sade-tol erdemelte ki diplomajat ...and they lived up to it !!
Előzmény: TürelmiHarc (62)
tagheuer3 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 63
... OMG !!!....mond, hogy viccelsz!!!.....LOL..

wor=war ...WTF!!??... "meghintellek" ...LOL) ezen gondolkodj "wording"
Előzmény: Törölt nick (59)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 62
There's a thin line between pleasure and pain..de ez nem a legszebb emlékem.
Előzmény: tagheuer3 (58)
tagheuer3 Creative Commons License 2010.01.01 0 0 58
...' u crack me up :) !!!!..........LOL...!... a "wordingeddel"
Előzmény: TürelmiHarc (56)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 57
Megjegyzem oroszt tanítani szegény atyáknak akkoriban pláne, valószínűleg még nagyobb kín lehetett mint a nebulóknak tanulni. Lehet, hogy némelyik inkább Recskre ment volna üdülni, többnek sikerült is.
Előzmény: denes (53)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 56
Nem pikantériának szánom, de hatalmas largely unprovoked taslit én is kaptam. My educated guess in retrospect, hogy mivel még mindíg csinos tanárnö anyám kollégája volt ez az adakozo kedvű kantanár Isten nyugosztalja, valószínűleg alkalmas whipping boynak talált, kikosarazva. Ilyesfajta frusztrácio téged kevésbbé érhetett. Right? A tasli mint látod felejthetetlen volt, és felnötté kellett válnom, hogy sejtelmem lehessen, hogy is érdemelhettem ki.
Előzmény: denes (53)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 52
Suit yourself
Előzmény: denes (50)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 51
Kuncze egy liberális politikus, jelenleg semiretired.

Az én szemeben voltak bencés stb. diákok privilégizáltak. Az 56-os időkben kezdem eszmélni. Én semmiféle jóértelembe vett régivágású nevelést nem kaptam, kivéve pár könyvet amit akkoriban szabadult pap nagybácsim adott, akit még 56 előtt ültettek le. Szüleim állami zsoldban voltak, apám materialistának vallotta magát, habár szigorú papi nevelést kapott és említette, hogy fiatalkorában lelkesítette a vallás. Valahogy sohse jött össze, hogy megkérdezzem, miért váltott, de talán sejtem.

Kevesen vitatják annak a nevelésnek a minőségét amit te is kaphattál, hiszen ha kőlevesnek is mínősülnek az ideológiák amelyek mondjuk a katolikus avagy marxista intézmények adnak/adtak, a katolikus tanári karnak sok évszázados tapasztalatai voltak a nevelés terén. Tehát valószínűleg jobb leves lehetett a privilégumod mint átlag kortársaidnak.
Előzmény: denes (47)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 45
BUÉK! Igen ez egy nagyon blickfangos kifejezés, de mégis van egy keskeny különbség eme két lény között. És ne legyen már a szépség se közútálat tárgya. Vagy már eljőtt ez az idő?
Előzmény: Törölt nick (43)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 44
Íme bekeretezve:
------------------------------------------------------------
With apprehension opened I up this peace topic again, because quite so often some serious poison seeps into and between the lines here written by many different beings of a multitude of persuasions and homesteads. Let's blame it on that very welcome outside world, that smelly sphere beyond cyberspace? Or blame it on our inherent and deep thirst for thrills? Balance is the word next coming to my mind, a word tinted gently with melancholy.
------------------------------------------------------------Right time wrong place?
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 42
nő, sőt - el kellene kezdenem szövegszerkesztőbe írni, hisz oly bosszantóak a hibák mint bibircsókok egy-két hattyúnyakon I know. Látom egy kritizált fél - mármint az inimitable Dénes - mesteri visszavágásokat ejt új topikjában, afféle phony helyesírásfreak impersonation a műfaja ezeknek a snippeteknek. I can only applaud languidly but giggle uncontrollably..... Mivel szerénységemnek volt egy olyan szinte kényszeres hátsógondolata, hogy őrült feltaláló módjára megossztom a galaxis lakóival foolproof módszerem az l versus ly controversy elgereblyézésére, igen, egy világbékébe gémberedett világ ez volt a VÍZIÓM, ahol semmi se moccan már csak a billentyűzetek, óramű pontosságával. De megkönnyebbülten jelenthetem, hogy tervem dugába dőlt.
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 41
Kunczének különben - nem újság - van humora. De mikor egyszer a riporter az otthonából jelentett, hát az bizony nagyon charmless és kispolgári ízlésről tanúskodott. Pedig féligmeddig földik vagyunk. Na de hát nem lehet mindenki mindenben jó egyenlőre. Meg aztán all hell may break loose amikor az ízlés kerül szóba. Ez különben érdekes az emberek sokkal hamarabb megegyeznek abban pl. hogy - igen ez egy jó nó, sót ha kell még hajba is kap rajta egy kisebb tömeg, mármint a "birtoklásán" - lakberendezés, ruházat, és egyébb tárgyiak már egy fokkal megosztóbbak.
Előzmény: TürelmiHarc (40)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 40
Én meg írigykedve néztem a privilégizáltakra akik a bencésekhez, vagy a piaristákhoz járhattak, hogy késöbb olyan magasságokba emelkedhessenek mint pl. Kuncze G.
Előzmény: denes (31)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 39
You caught me off guard. Ha jól láttam Dénes is on temporary leave az Új Topikból. I was often itching to comment on your posts. Ellenvéleménnyel. Na de befejezem ezt a hunglish extravaganzát. Már magam is szédülök tőle, bár szeretem írásban látni magam, talán mivel a kiejtésem THICK. Mármint az angol, to be exact. Can't stop it you see...
Előzmény: Törölt nick (29)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 38
On the other hand, eme shrink úr humorista öccsétől származik ez a remarkable megjelenítése a hatvanas évek személyzetisének: ott ül műbőr kalapjában az étkezőben és kanállal eszi a rántotthust..
Hát nem bearanyozzák az évek az emlékeket?
Előzmény: TürelmiHarc (36)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 36
- and I have typing problems too. Talán újra kellne gépeltetnem ezt a kerek kis történetet. Talán be is kereteznem. Csak a béke szavat mivel helyettesitsem be? Olyan elcsépelt, smug, abused, megtépázott. És nem kissé szárnyaszegett. Nemrég a local tv-ben megjelent a város neves pszichiáterszemélyisége és a galambokat szárnyas patkányoknak nevezte. Ouch. Bravó. Hát itt tart illanatnyilag a never ending story.
Előzmény: TürelmiHarc (35)
TürelmiHarc Creative Commons License 2010.01.01 0 0 35
Timing problems I have. With apprehension opened I up this peace topic again, beacause quite so often some serious poison seep into and beetwen the lines here written by many different beings of multiple persuasions and homesteads. Let's blame it on that very welcome outside world, that smelly sphere beyond cyberspace. Our blame it on our inherent and deep thirst for thrills? Balance is the world next coming to my mind, a word tinted gentlywith melancholy.

Sermon is over.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 29
van egy par blog, amit olvasok, teged is szeretlek, csakhogytudjad.
TürelmiHarc Creative Commons License 2009.12.28 0 0 27
Kivételesen nem rólad van szó makimajom, Dénest láttam - megdöbbenve - kurvapapozni az Új Topikban, erről jutott eszembe a szindróma. Ezzel most vége is a nehezen indult seasonnak részemről.
Előzmény: Törölt nick (26)
TürelmiHarc Creative Commons License 2009.12.28 0 0 25
Alapmüveltsége: favágó
Előzmény: Törölt nick (24)
TürelmiHarc Creative Commons License 2009.12.28 0 0 23
Tényleg, a multiple personality, ha emlegetik akkor egyszer csak elpirul és visszavonul, vagy esetleg csuklássá alakul? Esetleg makacs csuklássá?
just asking..hóhányás helyett..
TürelmiHarc Creative Commons License 2009.12.28 0 0 22
Singleminded Freeloader - that sounds great. Minthacsak én találtam volna fel. Külőnben visszaolvasni saját v. mások beírásat can be a very mixed blessing, to put it mildly. Dehát amíg a káoszból ki nem alakul a Rend, addig a nature of the blessings is mixed indeed. Erről jut eszembe hogy egy fordítói job interview alkalmából konfrontáltak a "chaotic chord" szókombinációval. Tiltakoztam, hogy ilyen nincs, mert ez inherently a nonszensz. A mai napig nem kaptam meg a plum jobot pedig ennek már pont 15 éve..
TürelmiHarc Creative Commons License 2009.12.28 0 0 21
Persze a Multiple Personality nem/sem B.B. téma....
TürelmiHarc Creative Commons License 2009.12.28 0 0 20
In sharp contrast to..avagy no caveat time

Holiday Special


Dénes, I really hope my devious praise do not cause more than a minor writers block, so read on:

From time to time but otherwise quite steadily your wit is just extraordinary. Nem találtam párját se az internetton, se az indexen, habár feltünnek időnként emberek hasonló nívón, de csak üstökösként, ideig óráig. Oppá, most jut eszembe van még itt valaki aki jó pár éve fut, és szintén nem tehetségtelen, a kritikába most nem megyek bele. Magamról pedig még ízléstelenebb beszélni eme kontextusban mint másokat szembedicsérni - hogy ezzel egyetértesz, azt borítékolom, de tételezzük fel, hogy karácsonytáján és e B.B. topikcím alatt nem váltja ki nálad mindez a klopfoló (that fearsome) hirtelen üzembehelyezését.
Viszont kár hogy túltengesz a nickek terén, mivel mission-nek is megéled a tevékenységed, így viszont nehezebb begyüjteni a termést a singleminded freeloadereknek.

Persze nem tudom, hogy mennyire közérdekű de még megyjegyzem, hogy csak mikor egész zsenge koromban először olvastam Karinthyt majd később Ionesco Kopasz Énekesnőjét valószínűleg nagyon jó fordításban, akkor voltak hasonló élményeim, mint mikor neked van egy particularly jó pengeváltásod. A contemporary publicisták közül azért figyelmedbe ajánlom Taki-t, aki a londoni Spectator High Life rovatában, valamint a saját Top Drawer webzine-jében tombolgatja ki magát. Azonkívül. hogy kb. az exact korosztályod, mintha magadat olvasnád más kiadásban. Worth a study ha el tudsz tekinteni a slight világnézeti difiktől.

Egy más aspektusról sooner or later.
Előzmény: Törölt nick (18)
TürelmiHarc Creative Commons License 2009.12.27 0 0 13
imbecile grave
Előzmény: Törölt nick (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!