Szeretném, ha ide mindenki szabadon leírhatná, mit gondol a Bibliában szereplő állításokról. Lehet ellenvélemény, beszélgetés, vita, bármi. Senkit nem szeretnék kitiltani, letiltani, dirigálni egyet nem értés esetén, durvább vélemények is beférnek. Egymás személyét viszont kérném tiszteletben tartani.
Tök jókat írsz, de ezzel nem tudok egyetérteni: "Nem az lenne fontos, hogy megismerd Istent? "
Hogyan, mi módon, mi által?
Lehetetlen a küldetés, mivel gyakorlatilag és elméletileg is, ember még ilyen ismeretre nem tett szert!
Aki állítja, az is hiszi csupán!
Jelenlegi ismeretünk szerint, Isten, csupán az emberi képzelet kreálta entitás, akit az ókorban több száz év alatt koncepciózusan alkottak ismeretlenek, ismerethiányosan.
A hívők nagy részének, az irodalmi főhős, a zsidó mitológiából az alap.
Ám ha létezne, amire napjainkban 0%, (az az semmi az esély!) a matematikai lehetőség, akkor még kisebb, hogy összefésülhető lenne a kitalált irodalmi főhőssel.
Vagyis a feltételezett lehetőség sanszát rontja a légből kapott kitaláció!
Mert ha létezne, létezhetne, valszeg köze sem lenne a fantazmagóriához, amit az ókori zsidók, vagy más kultúrák is kiötöltek.
És persze ezt kevés hívő képes ésszel feldolgozni.
Hiszen még olyan hívő is létezik, aki ÁLLÍTJA, HOGY TUDÁSSAL BÍR, a kitalált figura, transzcendens felől.
Gyakran még odáig is elmerészkednek, (vagy óhatatlanul beleképzelik magukat) hogy a döntéseit és érzelmeit megjósolják, közöljék.
Hit alatt nem azt értem én és ebben a beszélgetésben, hogy hiszem Isten létezését. Hiszem, hogy a létező Isten igazat mond, és tudom, hogy megbízhatok abban, amit mond, oké?
Olyankor is tudom, amikor nem hallgatok arra, amit mond, hanem felülírom azt.
Szóval a hitről beszéljünk úgy, mint ami nem Isten létezésére vonatkozik, hanem a Benne bízásra.
Ha nyugtázod így, akkor talán van értelme folytatnunk.
El sem hiszed mennyi hívővel elbeszélgettem, sok minden témát érintve és pl. a hit fogalomra utalva teljes képzavar van, amit ők úgy hisznek, Istentől adatott, pedig a teológiai dogma írásmagyarázati értelmezéseit foglalja össze. Könnyű mondani ISTEN, Jézus, megváltás..., szavak és kódjai, amik már beidegződtek az évek alatt!
Őszintén, mit tudsz Istenről bármi tényt, valóságos dolgot? Nem, nem irodalmi, teológiai, bibliai, évezredes írásokat másoktól, hanem a most valóságot kérdezzem?
Nem értem a te istenedet, hogyhogy munkálja a hitedet?
Miért nem munkálja a személyes érintkezést, ha már annyira hiszel ilyen keresztény ámításban?
Miért a hit lett a fontos?
Tudod a többezer féle vallás mind ezt mondhatja, istenei munkálja a hitet benne..., pedig egyik üti a másik vallást...
Még megérteném, ha a szeretetről lenne szó..., de hitről?
Mire megy egy hittel buzgó ember? Mit ad a hit, mitől olyan nagyon fontos?
Nem az lenne fontos, hogy megismerd Istent? Inkább hiszel egy dogmai szellemi állóképben, amit vallásalapítók hoztak létre?
Tapasztalod, hogy Isten nem ad hitet? Megfigyelted a hívőkön, hogy biztosan nem Istentől kapták a hitüket?
Tehát az én hitemet Istentől kaptam.
A többi is elmondhatja alkalmasint, hogy az övéké honnan van: emberektől kaptäk, vagy kitalálták, vagy esetleg ők is Istentől kapták.
Isten munkálja a hitemet, igen. Ehhez a munkájához akár téged is felhasználhat, vagy bárkit. Akár a mindenkori megélt körülményeimet is.
Szó sincs delejezésről, alantasságról, és te tarthatod ilyesmiknek, én meg pont ezért tértem ki arra, hogy a véleményeid nem meghatározó dolgok a hitem tekintetében.
Nos aki ilyet írt le, vagy mondott a bibliai szövegekben, ez egy teljesen félreértelmezése a lényegnek, vagyis ámítás, főleg a kereszténység tudatos ferdítései, koncepciói, csúsztatásai vannak benne, hamis apostolok egyházi szövegei amik évszázadokon keresztül lettek korrigálva mindig a vallási meggyőződéseiket képviselve a vezető elitnek...!
És vagy magától hisz napjainkra régen túlhaladott ókori hipotéziseket, vagy kifilózza magának hibás premisszák alapján...
Illetve a roppant érdekes szellem telepszik a diójára.
Ez a három út lenne. (?)
Aztán onnantól vagy Jézus/Jehova ügyködött a Föld létrehozásán, flórát és faunát csiribázva, és lehet hinni a beszélő kígyótól, az Özönvíz meséjén át a beszélő szamárig, vagy valami rejtélyes abszolútum kezdett a Big Bang által, és még evolúció is volt, vagy keverni mindent mindennel, és bárminemű orbitális hülyeséget is képessé válni elhinni:-)
15 Ha valamelyik testvérnek nincs ruhája és nincs meg a mindennapi tápláléka, 16 és egyiketek így szólna hozzá: „Menj békében, melegedj, és lakjál jól!”, de nem adnátok meg neki, amire testének szüksége van, mit használna?
17 Ugyanígy a hit is, ha tettei nincsenek, magában holt dolog.
( Jak: fej : 2: 15-17 v)
A törvény lényege: a szeretet.
32 Ügyeljetek, hogy úgy tegyetek, ahogy az Úr, a mi Istenünk parancsolta nektek, se jobbra, se balra ne térjetek el tőle. 33 Pontosan azon az úton járjatok, amelyet az Úr, a ti Istenetek parancsolt, hogy életben maradjatok, s jól menjen sorotok, és sokáig éljetek azon a földön, amelyet birtokba vesztek. ( 2Törv: fej:5 :32-33v)
Nem, valójában egy irodalmi adaptációhoz térnek meg...
Ha létezik Isten ő nem szorul rá senki szolgálatára, nem, játszótárs, sem nem hozzáillő az emberhez..., amit itt sok öngenerált hívő állít, mit mondjak, áldozatai egy hitető rendszernek, ezért kell hinni, erre való a hit...
Prófétálás: Képes vagy a Szellem üzenetét átadni ?
A nem látható dolgok bizonyítéka. >>> Biró: 11: Jiftach most is az !
Én rendelkezek !A Szent Szellem ajándékával olyan természetfeletti képességeket kapunk,amelyeket a Szent szellem ad nekünk, hogy szolgáljuk Istent és másokat.
Mit kerestek. Aminek értelme nincs ,szerintettek, nem erőltetem ez fantazmagóría amit hisztek .
1 A hit a remélt dolgok biztosítéka, a nem látható dolgok bizonyítéka.2 Őseink ebből merítettek bizonyosságot.3 A hitből ismerjük meg, hogy a világot az Isten szava alkotta, vagyis a látható a láthatatlanból let......
32 Minek folytassam tovább?Kifogynék az időből, ha felsorolnám
Gedeont, Bárákot, Sámsont, Jiftachot, Dávidot, Sámuelt és a prófétákat,33 akik a hit erejével országokat győztek le, igazságot osztottak, ígéreteket nyertek el, oroszlánok torkát tömték be,34 lángoló tüzet oltottak el, megmenekültek a kard élétől, gyengeségükben erőre kaptak, hősök voltak a háborúban, és megfutamították az ellenség sorait.