Keresés

Részletes keresés

gyéresi Creative Commons License 2014.10.30 0 0 200

Udvozlom az olvasokat !    Mint hazi hasznalatu meg voltam elegedve a Pin-12_vel. Az uj kamera csak avchd-ben vesz fel, ezert attertem  egy erosebb gepre ami win 7.tel. ukodik. es loptak hozza egy Pin 14.0_et. Olvasom a hatranyait az angol magasab valtozat nekem magas. Van-e valaki, akinek mar nem kell a 14_es telepitolemez' mert attert ujabb verziora?A lopot lemez hasznalatakor a mikrofonos alamondas nem mukodik, nekem pedig ez igen gyakran kell...... Bizalmi  kerdese, utanvettel nem veszem meg, mert lehet ott barmi is.....Egyelore konvertalas nelkul probalkozom' es eleg lassu.... Melyik konvertalo programot ajnljatok, hogy meg jo minosegu film legyen belole. kossszzz minden valszt. 

GPter Creative Commons License 2014.09.24 0 0 199

Szia!

Létezik 50 GB-os Blu ray is, ha arra írod, akkor 100%-os minőségben is el tudod készíteni.

Vagy végső felbontásnak válaszd az 1440 x 1080-at 17 000 bps bitrátával, igaz ez csak HD és nem full HD, de ha kipróbálod a lejátszását, ez is nagyon szép.

Üdv.:

Péter

Előzmény: tisti (198)
tisti Creative Commons License 2014.08.20 0 0 198

Sziasztok!

HD-s kameráról vittem a PC-re m2ts 1920×1080 felvételt.

Pinnacle Studio 14HD-n szépen összevágtam készre,kb 24GB, bluray lemezre (25GB) akartam kiírni,de 63%-os képminőséget ír ki,pedig a lemezen még marad 2perc is.Próbáltam a minőségeken állítani de nem változik a 63 %.Próbáltam állítani MPEG2és AVCHD-t is amit a bluraynél felajánl de nem változik.Ha átállítom DVD-re akkor 100% lesz csak akkor kell 5 lemez.

A legjobb minőségben szeretném kiírni ahogy a kamera felvette.Kérem segítsetek teljesen tanácstalan vagyok,ott van készen az anyag és nem tudom kiírni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sborisz Creative Commons License 2014.07.22 0 0 197

Szia!

Általában akkor jelenik meg, ha a projekt video része leterheli a gépedet. Próbáld úgy hogy szerkesztés előtt a video beállításoknál kiveszed a pipát a hátérbe futó kodek engedélyezésnél. Készre szerkeszted a videót, ekkor a beállításoknál a video beállításoknál újra beteszed a háttérben futó kodekek engedélyezéséhez a pipát. Ekkor jönnek a zöld sávok a timeline vonalon. Megvárod míg végez a számításokkal. Ekkor kész formátumra írod a filmet; nem lesz benne a felkiáltó jel...

:)

Előzmény: Szaky48 (196)
Szaky48 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 196

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni .

A szerkesztés során az átmeneteknél egy felkiáltó jel jelenik meg, mi lehet a megoldás?

Köszi a segítséget

kani76 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 195

Sziasztok,

A 14-es verzió után már csak Angol nyelvű progi jött ki?

SrgRED Creative Commons License 2014.04.07 0 0 194

Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy összeraktam egy elég hosszú videót, a probléma az , hogy amikor lementem egy rövid ideig van hangja aztán nincs, pedig megnéztem, és nincs lehízva a hang. DivX-es Teljes képernyős formátumot (720x540, 3000kbit/mp, 25képkocka/mp) választottam, a hang: MPEG layer 2, 192kbit/s 16bit stereo, 48 khz. A segítséget előre is köszönöm.

kovimre Creative Commons License 2014.02.22 0 0 193

Sziasztok!

Win7 64 bit esetén be lehet valahogy állítani, hogy mennyire használja ki a Pinnacle a hardver erősségét? Gondolok itt arra, hogy háttérben végzett számítások elég lassan működnek, ugyanakkor a CPU használat pedig 30% körül mozog. Ha már van egy erősebb gépem, akkor hadd dolgozzon! Miért nem használja ki teljesen?

A másik kérdés, hogy a Studioó 14 mennyire kompatibilis Win8.1-el? Sajnos a 17-est nem vettük meg, mert nem magyar és elég bonyolultnak néz ki.

firefighter122 Creative Commons License 2014.02.21 0 0 192

Szia!

Köszi a segítséget, így jó lett!!!

Előzmény: Sborisz (191)
Sborisz Creative Commons License 2014.02.21 0 0 191

Szia!

Próbáld úgy, hogy a video beállításoknál kiveszed a háttérbe futó számítás engedélyezésénél a pipát. Megcsinálod a filmet majd mielőtt készre csinálnád, ismét engedélyezd a háttérben futó k.számítást. Ekkor a klippeknél ahol machináltál valamit a timeleine vonalon zöld sáv lesz és szép lassan elkezdi a progi a kockákat kiszámolni. Ha már nincs több zöld sáv akkor készítsd el a filmet a végleges formátumba.

Az m2ts kiterjesztés eléggé leterheli a vasat..

Előzmény: firefighter122 (190)
firefighter122 Creative Commons License 2014.02.15 0 0 190

Sziasztok!

Kezdő vagyok...ezért kérdezek:)

.m2ts videó fájlokat szeretnék szerkeszteni, de a jelenetek közé betett átmenetek "nem működnek", hanem csak egy fekete képben felkiáltó jel látszik.....mi lehet a bibi?

Próbáltam miniDV szerkesztést is, ott ez működik rendesen.

m43-G2 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 189

Pinnacle 14-t használtam m2ts szerkesztésre. A mostani gépem MOV-ba vesz fel. Ennek viszont csak a hangját játsza le, nem engedi összefűzni sem a snitteket. A 14-s nem alkalmas erre? Akkor melyikkel lehetne MOV kiterjesztésű filéket összefűzn?

jFrits Creative Commons License 2013.10.24 0 0 188

Studió 14-et használom már elég régóta. Közben cseréltem a gépemet is, Win7, 64 bites-re, hátha megszűnik a gondom.

Amikor képeket animálok (nagyitok, kicsinyítek vagy mozgatok) a készülő filmemben, 10 közül 9-szer lesz az animálásban egy villanás, valószínüleg 1-2 kocka a filmben, de nagyon zavaró.

Ha valakinek van rá ötlete, hogyan kell az ilyen dolgot hiba nélkül készítenem, azt nagyon megköszönném.

Üdvözlettel, Jenő

avchd Creative Commons License 2013.07.01 0 0 187

Sziasztok ,volt nekem is studio 15 is az jo volt, most van egy 14em az a gond,hogy a renderelt film amit 1280x720 - ban exportalok, akarmilyen lejátszón mozgáskor csíkozódik, akár panasonic smart tvn nezem, akar, vlc lejátszóval.A vlcvel ,ha nezem beallitom a deinterlacing on, akkor jo de hiába ha direkt a tv usb-jet hasznalom, mert a filmet stickre teszem, akkor csikozodik.Most neztem a film szerkesztesnel nem csíkozódik, amikor átteszem a film készítésére ott már ahogy elinditom csikozódik.Mi lehet a gond?Ja a kamera Sony hdv 1000e, avchdban adja le a filmet 1080x1440 ,25 fps.A studio 15el nem volt ez a csikozas.Van egy kb 7 eves pentium 4 computerem 3000 procival, 2 gb rammal, 512 ati videokartyaval.

Addad Creative Commons License 2013.04.28 0 0 186
Hello Mindenki,nekem olyan gondom van a Studioval, hogy amiota 9-rol a 14-re valtottam, azota borzaszto lassu a rendereles. ugyanazon a gepen ugyanazokkal a beallitasokkal a 9-es kb1-2 perc alat renderel egy 45 perces fimet, amig a 14-es verrzio meg majdnem 30 percig. Van valakinek otlete?Koszonom
csabatb Creative Commons License 2013.03.31 0 0 185

Hali. Gondolom a kezdők problémájába estem. Amikor véget ér a film, a lejátszó tovább megy és játsza le a semmit. Ha kiírom fájlba kb 2x olyan hosszú lesz film, de a felétől csak a felvett semmit játsza le.  Hogyan tudom megmutatni neki szerkesztőben, hogy hol érjen véget a film?

bord30 Creative Commons License 2013.02.23 0 0 184

Driver ügyben itt nézz körül:

http://cdn.pinnaclesys.com/SupportFiles/Hardware_Installer/readmeHW10.htm

win7 32 bit alatt akár mág működhet is studio 9 és a kártya .Nekem fent van,igaz még nem próbáltam (movie boxot látja)

Kamerának milyen csatlakozója van?

Előzmény: vzs100 (182)
Sborisz Creative Commons License 2013.02.23 0 0 183

Sziasztok!

Kis segítség a progihoz, magyarul:

http://pinnaclestudio.helpmax.net/hu/a-studio-hasznalata/

vzs100 Creative Commons License 2013.02.13 0 0 182

Egy Deluxe kártyám van és telepítettem hozzá mindent.

Amúgy sem a kamerámat, sem az analód video bemenetet nem látta.

Mivel studio9 sem ment rendesen a win7 alatt, vissza tettem az xp-t és csak

az office-t cseréltem le 2007-re.

Egyenlőre így megy minden, mint régen. Amúgy meg úgy is tervezek gép cserét is,

majd azzal együtt küzdök egyet újra. Bár szerintem ott sem fog menni a kártyám

a win 7 alatt, mert szerintem azzal volt a probléma.

Drivert sem találtam a win7 alá a kártyámhoz frisset egyébként.

Előzmény: bord30 (181)
bord30 Creative Commons License 2013.02.10 0 0 181

Panasonic kamerádat látja  a win7? Driver telepítve hozzá? Millyen digi kártád van,mert pl. pinnace muviebox usb-ot csak studio 9 látja studio 14 nem,tehát studio 9 beolvasod,mented, studio 14-el szerkeszted.

Előzmény: vzs100 (177)
GPter Creative Commons License 2013.02.03 0 0 180

Szia!

Írnál arról, hogy milyen konfiguráción, milyen verziójú Windowson használod? Mivel nálam csak nagyon ritkán produkálja az általad írt lefagyást, a betöltés (program elindulása) pedig csak néhány másodperc (max 10-15), ezért arra gyanakszom, hogy az erőforrásaid nem elegendőek a problémamentes futtatáshoz.

Az átmeneteket lehet, hogy azért nem engedi beilleszteni a nagyon rövid jelenetek közé, mert az átmenet hossza esetleg túl nagy. Nézd meg a projekt beállításokban az átmenetek hossza mennyi képkockára van beállítva.

Válaszod után tovább tudunk lépni a megoldás felé.

Üdv:Péter

Előzmény: Judith Fekete (179)
Judith Fekete Creative Commons License 2013.02.02 0 0 179

Hahó. Sziasztok.

Most csatlakoztam hozzátok, mint Pinnacle-használó, és mindenkitől elnézést, ha idegesítően kezdő vagyok.Viszont senkitől nem tudok kérdezni a környezetemben, tehát bennetek reménykedem. Vettem egy HD-s videót és ehhez azt javasolták, hogy váltsak át a Pinnacle 12-ről a 14.re. Ok. Már a 12-nél is gondjaim voltak azzal, hogy gyakran lefagy a rendszer, de ez semmi ahhoz, amit a 14-es produkál!!!!!!

Nem tudom, hogy másnál is gyakori ez, vagy hibás a programom? Az átmeneteket, amelyeket a 12-ben rendszerint minden gond nélkül használtam, most nem engedi használni a program, csak akkor, ha legalább 5-6mp-es a klipp. Azt, hogy a program feltöltése 6 perccbe telik, már nem is említem...Dobjam ki, vigyem vissza, vagy törődjek bele? Mi a teendő? Kösz a figyelmet.

Samu18

nedüpal Creative Commons License 2013.01.25 0 0 178

Sziasztok !  Elfelejtettem melyik torrentről töltöttem le a pinnachle14-et magyar segitene valaki? köszi!

vzs100 Creative Commons License 2013.01.11 0 0 177

Sziasztok!

Az alábbi problémám lenne, tudna-e valaki segíteni?

Windows Xp helyett Win7-re váltottam és akkor már gondoltam frissítek mást is. Pl. a Studio9-et lecseréltem a Pinnacle Studio HD Ultimate v14.0-re. Egy két kisebb probléma megoldása után már a szerkesztés és a DVD lemez készítés megy rendesen, viszont most az alábbi nagy gondba futottam bele: Importálni szeretnék, de nincs a beolvasásnál kép. Sem ha analóg forrásból szeretnék rögzíteni, sem ha a Panasonic digi kameráról. Egy Pinnacle digi kártyám van évek óta a gépben és azóta mindig működött rendesen.

Nem tudom mi lehet most a probléma, remélem csak valami beállítani való, vagy esetleg kodec?

A segítségeteket előre is köszönöm.

vzs

GPter Creative Commons License 2013.01.11 0 0 176

Szia!

Összesen két videó sávot tud. A fő, és az átfedő sávot. Ezeken felül képet illeszthetsz még a "T"-vel jelölt főcím sávra is.

Ha esetleg nem lenne nálad látható az átfedő sáv, akkor húzd a kurzort a fő videó sáv fölé, kattints egy jobb egérgombot, ekkor felugrik egy ablak, ennek felülről a kb. a harmadik sora

"Mindig legyen látható az átfedő sáv". Húzd rá a kurzort, majd katt balgomb, ezzel kipipáltad, és már be is van kapcsolva az átfedő sáv az idővonalon.

Üdv.:

Péter

Előzmény: zoly105 (175)
zoly105 Creative Commons License 2013.01.10 0 0 175

Sziasztok!

Studio Ultimate 14 programba, hogy lehet plusz videó vagy kép sávot beszúrni?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.:

Zoli

GPter Creative Commons License 2012.11.15 0 0 174

Szia!

Ha a kitakarandó terület helye változik a képen, akkor kulcsképek alkalmazásával tudod megoldani, hogy a jelenet alatt a kis fekete terület is mozgásban legyen:

miután kiválasztottad a kép a képben effektet, beállítottad a kitakarás kezdeti helyét, méretét, akkor azon a "panelen", ahol mindezeket a beállításokat megtetted, lesz egy kis jelölőnégyzet, amelyet ha bepipálsz, akkor aktiválod a kulcsképek használatát. Ahogy a jelenet halad előre, és változik a szemek helye, előbbutóbb "kimegy" a kitakarás alól. Mielőtt kimenne, az előbb említett panelen van egy "hozzáadás", és egy "törlés" gomb, a hozzáadás gombra kattints. Ezzel létrehozol a jeleneten belül a fekete kitakarás adott képkockájánál egy lehetőséget, ahol ismét beállíthatod, hogy hol helyezkedjen el, és mekkora legyen. Az első kulcskép a kezdő képkocka lesz, a második az, amit hozzáadtál. Ebben az a jó, hogy miután ezt beállítottad, akkor nagyjából a szemekkel együtt fog mozogni a kitakaró kép is az első kulcsképtől a következőig, majd a következőig (ha lesz) és így tovább. Ha nem mozog szépen együtt a szemekkel, akkor további kulcsképkockákat kell hozzáadni az első és az elsőként hozzáadott kulcskép között a mozgásának finomítása miatt. Ezt addig kell így folytatni, amíg a jelenetnek vége nem lesz, és elégedett nem vagy az eredménnyel. Előfordulhat akár az is, hogy a kitakarandó jelenet minden második képkockájánál meg kell ezt tenned. Attól függ, mekkora helyet foglal el a képkivágáson, és milyen sebességgel, mennyire szabályosan mozog.

Ha esetleg nem lenne érthető, akkor írj mail-t, a címem publikus, és skype-on beszélünk úgy, hogy mindkettőnk előtt meg lesz nyitva a program.

Üdv.:

Péter

Előzmény: soher1 (173)
soher1 Creative Commons License 2012.11.14 0 0 173

Szia, Péter!

Köszönöm válaszod, hasznos volt mit írtál, de azt is szeretném, hogy a mozgó embernek a szeme folyamatos kitakarásba legyen. Egy ember szemét feketekockával takarnám, ami követné a mozgás közben is.

Válaszod előre is köszönöm.
Üdv. Laci

Előzmény: GPter (172)
GPter Creative Commons License 2012.11.13 0 0 172

Szia soher1!

Kép a képben módja:  a fő videósávonelhelyezted azt az anyagot, melyen belül meg szeretnél jeleníteni egy másik képet vagy jelenetet kisebb méretben. Amit ezen kisebb méretben szeretnél megjeleníteni, azt pedig tedd a közvetlenül a fő videósáv alatt található átfedősávra úgy hogy a fő sávon lévő jelenet azon pontjánál (képkockájánál) kezdődjön, ahonnan indítani szeretnéd a kép a képben-t, és addig tartson, ameddig megjeleníteni szeretnéd. Ha nem látszik az átfedősáv, hanem a fő videósáv alatt közvetlenűl a "Title" "Főcímek" megjelenítésére szolgáló sávot látod (jele:T), akkor be kell "kapcsolni". Ezt úgy teheted meg, hogy a fő videósáv főlé húzod az egérkurzort, jobb gombbal katt, majd az előugró listából kiválasztod a (felűlről a negyedik) "Mindig legyen látható az átfedő sáv" utasítást.

Ha ezzel megvagy, akkor az átfedő sávon lévő jelenetet, avagy képet kijelölöd, és megnyitod a videó szeköztárt, ahol kiválasztod az effektus hozzáadására a kép a képben effektust. Ott miután hozzáadtad, beállíthatod a paramétereit: mekkora legyen, körül akarod-e vágni, átlátszó legyen-e, ha igen akkor mennyire...

Ha valami nem világos, kérdezz nyugodtan!

Üdv.:

Péter

Előzmény: soher1 (171)
soher1 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 171

Ne haragudj, hogy zavarlak. Úgy vettem észre te azért értesz a pinnaclehez. Én régen dolgoztam vele és csináltam olyat, hogy szemet kitakartam, vagy kép a képbe figurát rögzítetem egy ponton. Most nem jövők rá hogy csináltam amatőr vagyok. Kérlek, ha tudsz, segíts előre is köszönöm.

Előzmény: GPter (170)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!