Keresés

Részletes keresés

tuutuu Creative Commons License 2009.10.04 0 0 66

Mázsára mérik.

De azért a '20-as években nagyon megszaladt a harangöntőknek, mint az némi hallgatódzás után kiderül...:}}}

Előzmény: mamicska (60)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.04 0 0 65

"Az, hogy pl. Vízi Dorottya, mint rádiós tetszik neked, csak arról tanúskodhat, hogy nem ismered a kb. 20 évvel ezelőttig működött rádiót, mint olyat"

Tévedsz. Ismertem- mint "olyat".

Tematikátlan, koncepciótlan egy kicsit zene, (és micsoda zenék- "jó ebédhez szól a nóta", "operettslágerek",és hasonló borzalmak) egy kicsit szöveg (mint Szabó család; csak egész a 80-as évek végén volt egy pár hallgatható műsor, mint 168 óra)

Ha egy adó hírközlő, ismeretterjesztő, akkor ne adjon tingli tangli zenét, meg szünetjelet perceken át.

Nem a fiatalságod elmúlása miatt sírod vissza ilyen előitéletes/rosszkedvűen a régi Kossuthot? 

Előzmény: Törölt nick (53)
Tripletrip Creative Commons License 2009.10.04 0 0 64
Nevetseges viszont, hogy a kerskedelmi adok lefedettsege jobb mint a legfontosabb magyar adoe, a KOSSUTHE.
Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.04 0 0 63

Egyetértek.

Sajnos sok rádióadó elfogy URH-n. A Kossuth is. Nem okés a lefedettsége, vagy ha van is, olyan gyenge, hogy az automata keresés nem találja meg.

Gyári rádió van az Opelemben.

Előzmény: Törölt nick (22)
DMA Creative Commons License 2009.10.04 0 0 62
Én szeretem a Kossuth-ot, jó volt régen is, jó most is. Nem agyonjátszott 2perces zenekarok műveire vagyok kíváncsi, hanem beszélgetésekre,hírekre, stb...
Igen, RDS-es rádió van a kocsiban, de a középhullámú Kossuth egy feeling volt, sajnálom ha megszüntetnék ilyen mondvacsinált indokkal.
Amúgy meg a 2MW a kisugárzott teljesítmény az antennanyereség*kimenő teljesítmény, nem? Ennél sokkal kevesebbet fogyaszt az adó. Szóljatok, ha rosszul tudom...
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.04 0 0 61
Gondolom azért köcsögölsz itt a topikban, mert ez áll hozzád közel.
Előzmény: pow/mia (24)
mamicska Creative Commons License 2009.10.04 0 0 60
nem mázsára mérik, hanem darabra:)
öntötte Gombos vagy Slezák:)
Előzmény: tuutuu (51)
mamicska Creative Commons License 2009.10.04 0 0 59
kell ezt egy mezei hallgatónak tudnia, hogy Bőzsöny viszonya milyen a harangokkal? Egy frászt. Olvasott ő be cifrábbnál cifra dogokat is a Kádár érában.
Egyszerűen jó orgánuma volt. Ennyi.
Előzmény: Törölt nick (54)
mamicska Creative Commons License 2009.10.04 0 0 58
maradhattunk volna a füstjelekkel való híradásoknál is, az az igazi!
Előzmény: VT22 (55)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.04 0 0 57

Igazad van, egyen mindenki szart !

Mert ötvenmillárd légy nem tévedhet.

Amúgy fogalmad sincs azokról, amiket itt sztereotip módon fölemlegetsz és kritizálsz.

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.04 0 0 56
Aztán mi lesz az a színvonalas magyar zene? Nótár Méri?

Nevetséges, hogy egyesek még mindig az 1960-as műsorstruktúrát, meg a sírból jövő hírolvasást követelik vissza. Az mondjuk persze nem érdekes, hogy az MR1-2-3 hallgatottsága a Such féle reformok előtt a béka feneke alatt volt.

Egyébként rettenetesen unalmas ez az állandó magyarkodás, minden létező topicban előadva, mondjuk a macskásban talán még nincs, de félek, nem kell rá sokat várni. Fogjátok fel, hogy a világot a változás viszi előre, ha nem így lenne, még mindig itt ülnénk a középkorban.
Előzmény: VT22 (55)
VT22 Creative Commons License 2009.10.04 0 0 55
Azt hiszed 2MW villanyszámlát nem tudna kifizetni a magyar állam?

2 MW országos szinten semmi. A MÁV-nál 1-1 villanymozdony eszik 2 MW-ot, és mégsem az viszi csődbe. (Avagy 3-4 Combino is ennyit eszik.)

Egy rádió fenntartási költségének is csak minimális töredéke az adó által kisugárzott energia. 10 percnyi reklámbevételből bejön az aznapi sugárzási energia költsége.

A Kossuth AM-nek nem az a célja, hogy az egész Kárpát-medencében egyszerű eszközökkel lehessen fogni magyar nyelvű adást még ott is, ahol a csilivili modern technika sz@rt sem ér. Ha erre nem tud pénzt kiadni az ország, az szégyen.

A műsor minőségének javítása Such és bandája elzavarásával fog kezdődni, amikor eltűnik a pitypirittyelős hallgathatatlan 180 perc, és a Petőfin is nyeglehangú liberális együttesek és zenének nevezett gépzörejek helyett valódi színvonalas magyar zene megy.
Előzmény: adamn (23)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.03 0 0 54

Nem lenne rossz az a harangduma ... a Bőzsöny Ferenccel kifejezetten jó volt. Az persze hiba volt, hogy a harangszó után tették be, az ember a híreket akarta hallgatni, nem a táj- és kortörténetet. Na, azt még normálisan áttették 12 óra elé.

A Szalóczy-val már szar, unalmas. A Bőzsöny azért volt alkalmasabb rá, mert egy érezhetően bensőséges viszonya is volt ahhoz, amit felolvasott (pap akart lenni az istenadta.)

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.03 0 0 53

Az egykori Magyar Rádiónak vége, mert ami most van, az tényleg egy minden értelemben vett hervadt, szar, csenevész emeregy.

Az, hogy pl. Vízi Dorottya, mint rádiós tetszik neked, csak arról tanúskodhat, hogy nem ismered a kb. 20 évvel ezelőttig működött rádiót, mint olyat.

Mert felőlem akármiről beszélhetnek a műsorban, de azt - a mára elfelejtett, megtagadott vagy csak leszart - szakmai szabályok és igények szerint tegyék.

Azelőtt tényleg egész nap lehetett rádiót hallgatni, a konkrét tartalomtól függetlenül. Egyszerűen a megszólalás minősége olyan volt, amilyennek lenni kellett.

Leírhatatlan a mostani állapot - olyanok a sztárok, akiket annak idején kíméletesen

vagy nem, de elsőre eltanácsoltak volna a mikrofontól.

Korcs celebvilág lett ott is (és nem rasszista értelemben, mielőtt valaki erre élvezne rá).

Előzmény: Törölt nick (14)
CottageChief Creative Commons License 2009.10.03 0 0 52

Eleg egyszeru akkor a gondod. Mar megijedtem, hogy egy harangszo ellen agitalo libsi vagy.

tuutuu Creative Commons License 2009.10.03 0 0 51

Az, hogy a toronyban hány mázsa harang lakik.

Előzmény: CottageChief (49)
tuutuu Creative Commons License 2009.10.03 0 0 50

Gőzöm sincs, de én az 1928 óta hangzó Egyetemi templom-harang lecseréléséről topicot is nyitottam "Nekünk harangoznak címmel..."

Akkor vasárnap mondták: "ezen a héten..."

Szóvá tettem, változtattak, hiszen a hétfő az első nap, de mintha mostanában megint nem lenne jó ( ebben nem vagyok biztos, és nem is fogok kutakodni...)

Miért nem volt jó egy hagyomány?

Előzmény: feketekavics (47)
CottageChief Creative Commons License 2009.10.03 0 0 49
Mi kifogasod van a deli harangszo ellen ?
Előzmény: tuutuu (48)
tuutuu Creative Commons License 2009.10.03 0 0 48

igaz, ami igaz - szemezgetni kell, de ez régen is így volt ( kivéve 56-ot, mert akkor éjjel-nappal szólt a rádió)

Én úgy értettem, hogy az orrod alá dugok néhány vaskos ocsmányságot.

' 56-ban én csak 4 éves voltam, bár akkor is hallgattam a rádiót, de nyilván semmi nyoma bennem...

Csupán azt nehezményezem, hogy nem a nép művelésére szolgál a Kossuth.

A Harangszó-dumák sem éppen azt szolgálják,pl...

Előzmény: mamicska (46)
feketekavics Creative Commons License 2009.10.03 0 0 47
>>>Az emeregy-el egyidőben jött az idióta csörömpölés a szünetjel helyett.
___
Nekem az jutott eszembe, amikor először hallottam, hogy valakinek nagyon csípte a fülét az:
"Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!"
De majd Orbánék visszacsinálják.
Remélem.
_FK
Előzmény: tuutuu (37)
mamicska Creative Commons License 2009.10.03 0 0 46
igaz, ami igaz - szemezgetni kell, de ez régen is így volt ( kivéve 56-ot, mert akkor éjjel-nappal szólt a rádió)
Előzmény: tuutuu (41)
tuutuu Creative Commons License 2009.10.03 0 0 45

Emeregykosut?

Túrót, 98egész6.

Nem tized Megahertzes frekvencia, hanem így.

A selejtes olvasószerkesztőnek a munkakönyvével kiesni az ablakon, de rögtön...

Kutyaütő amatőr népség...:{{{

Előzmény: ZE (42)
ZE Creative Commons License 2009.10.03 0 0 44
Előbb az itthoni magyarok dolgaira legyen pénz, utána osztogassunk kifelé...
Előzmény: Törölt nick (38)
tuutuu Creative Commons License 2009.10.03 0 0 43
Hmm...
Előzmény: mamicska (40)
ZE Creative Commons License 2009.10.03 0 0 42
Miért, mi a bajod az "emeregykosut" elnevezéssel? :-)) Szerintem olyan szééép...et lehet tőle okádni...
Előzmény: Törölt nick (35)
tuutuu Creative Commons License 2009.10.03 0 0 41

Sajnálom, de mostanában valóban nem túl sokat hallgatom.

Hidd el, reggeltől estig szólt évtizedeken keresztül, és egyáltalán nem számított, ha vallási műsor volt a program ( tökmindegy, milyen vallás), vagy bármi.

Mondjuk a VackaRádió miatt kis híján lekotortam a drága vevőkészüléket, szerencsére mostanában csak este van...

Morbid, milyen nyelvi színvonalon adják elő a híreket...

Ha gondolod, szemezgetek majd, hátha van hatásod a minőségre, ha már ilyen jó a véleményed...:}}}

Előzmény: mamicska (36)
mamicska Creative Commons License 2009.10.03 0 0 40
boldog az az ország, mely népének vérnyomását ilyen piti dolog felbassza:)

majd ha a Túró Rudi helyett Turha Rudit fognak árulni - na az már valami!
Előzmény: tuutuu (37)
mamicska Creative Commons License 2009.10.03 0 0 39
mit kell ezen ekkora hévvel dühöngeni? Utálod a Suchot, akkor nyiss róla egy külön topikot, hogy Le van szarva S.Gy.
tuutuu Creative Commons License 2009.10.03 0 0 37

Az emeregy-el egyidőben jött az idióta csörömpölés a szünetjel helyett.

Még a hírek bevezető mondatai alatt is.

Nagyon okos volt, aki kitalálta, remélem baromi sok pénzt is kapott érte.

De hogy a fél ország vérnyomását fölbaszta az égbe, az is biztos...

mamicska Creative Commons License 2009.10.03 0 0 36
az az érzésem, hogy te nem sűrűn hallgatod a Kossuth adót:)
Próbálkozz és találni fogsz kedvedre való műsorokat.
Előzmény: tuutuu (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!