Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 404

SPEKULÁCIÓ!

na ezt a cimet kell annak adni amit leirtál.

Nagy butaság ez meg az én véleményem.

Irán nagyon gazdag, ezért fegyverkezik. Atomháborút nem akar, 20 millió halott is sok... na de az olajkutak szóval ez 1 játszadozás...  amit irsz más rovására

Csak pozicióért harcolnak és az sikeres, tehát felesleges hábotúzniuk

USA szeretné megtámadni, ugyan semmi értelme na ez 1 felelőtlen gondolkodás. Ám mi ezt csak szemléljük. És az USA hazug propogandával kivánja elmérgesitenio a helyzetet. Az USA gyáva, és haszonleső,  2001-ben már kapott 1-et ezért, és fog még sajnos. Barmok miatt ártatlan emberek szenvednek (nem először) 

Előzmény: Callie (403)
Callie Creative Commons License 2009.10.01 0 0 403

Az elrettentés akkor működött, amikor duális világszituáció volt, és mindkét oldalon valóban az egész Föld elpusztításához elég atomtöltet sorakozott a raktárakban.

 

De az újy atomhatalmaknak nincs ilyen kapacitásuk. Se India, se Pakisztán, se Izrael, se Irán (pár év múlva), nem tudná megtenni. Sokmillió halottat tudnak okozni, nagyobb rombolást, mint mondjuk 5 hiroshimai. De nem a világ teljes elpusztítását.

 

A visszacsapásnak se kell olyannak lennie, mint amilyet a 60-as években képzeltek. Ha mondjuk megtámadnák az iráni csatlósok Izraelt, és az USA visszavágna, nem kéne 30 hidrogénbombával eldózerolnia Iránt. Miért is tenné?

Viszont 5 harcászati atomrakétával elpusztíthatná a Forradalmi Gárda helyőrségeit. Az is szörnyű, persze, sokszázezer halott, de Irán maga megmaradna.

Előzmény: Törölt nick (399)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 400
"hogy míg Izrael atomfegyvere nyilvános, nemzetközileg bármikor felügyelhető, "

Ez nem igaz. Az Izraeli atomlétesítmények nem ellenőrizhetőek, sem a NAÜ sem pedig más által.Azonkívül Izrael nem írta alá az atomcsend egyezményt sem,Pakisztánnal,Indiával,Kubával együtt.
Ellenberger,Iránban az elmúlt években kb. 2000 azaz kétezer ellenőrzést tartott a NAÜ.
Csak az összehasonlítás kedvéért.
Előzmény: Törölt nick (366)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 399
Az alapvető hiba ebben az érvelésben az,hogy a hidegháború és újabban India és Pakisztán esete is mutatja,tartós béke csak megfelelő elrettentés esetén lehetséges.
Éppen ezért nem korlátozni,hanem elterjeszteni kellene az atomfegyvereket.
Kérdésem a következő: Ha 1956-ban Magyarország rendelkezik atomfegyverrel,
mennyire lett volna sikeres az orosz megszállás,és hogyan alakult volna az utána következő 40 év.
És Magyarország behelyettesíthető: Vietnammal,Afganisztánnal,Csehszlovákiával....
Előzmény: Callie (393)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2009.10.01 0 0 397

Kavarod a geológiát a teológiával, drogos...

:-)

Előzmény: NattyDread (382)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 394

Propagandát te csináltál. Elvtelen mullahok. Na és a fing sen ők kik? Benedek pápa kirohant egy picit a muszlimok ellen, majd nem győzőtt visszakozni. Miért. Mert ők is oda mondtak. Ateisták, és buddhisták nem fanatikusok mára. Ez a szomorú helyzet.

De homokba lehet dugni a fejed.

Előzmény: denes (390)
Callie Creative Commons License 2009.10.01 0 0 393

Azóta ténnyé vált a 16 ezer működő dúsító centrifuga, amivel egy év alatt kb. 10 közepes atombombához való hasadóanyag termelhető.

Reaktorhoz 1 dbra sem volna szükség.

 

Mulatságos az elfogult nickek hozzállása, akik minden adatot másként magyaráznak,  csak hogy fenntarthassák a prekoncepcióikat.

 

Majd, ha pár év múlva egy Hamasz-egység Tel-Avivra lő ki atomtöltetet, majd lesz néhány harcászati nukleáris visszacsapás, és Budapesten egymást tapossák a jóemberek lejutni a metró alagútjaiba a sugárzás elől, akkor se fogják ám elismerni, hogy Irán atomfegyverkezése reális veszély.

 

Azt fogják beírogatni, hogy Iránnak nincsenek atomfegyverei, csak a Moszad iráni gárdistáknak maszkírozott ügynökei adták oda a Hamasznak, cselből, hogy visszalőhessenek, valamint hogy Gyurcsány a hibás.

 

Előzmény: Törölt nick (379)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 392

fanatikus, kegyetlen, embertelen muszlim rezsim

 

Szemben például a szaudival ugye? Akiket valamiért mégsem akar senki megbombázni. Az a vicc, hogy ismét túl sok, egymással össze nem függő érvet használ az agresszó lélektani előkészítésre szolgáló propaganda, éppen úgy mint annak idején Irak esetében. Csúnya rendszer van ott, bántják az embereket, tehát bombát nekik. Lehet, hogy egyszer lesz bombájuk, tehát bombát nekik. Lehet, hogy amerika/izrael megtámadását tervezik tehát bombát nekik. Egy kicsit egyszerűbb, koherensebb érvrendszerrel talán jobban el lehetne hitetni, hogy a világ megmentése érdekében kívánják megtámadni Iránt, nem gondolod?

Előzmény: denes (388)
Callie Creative Commons License 2009.10.01 0 0 391
Ha számodra tények felsorolása és ésszerű összefüggések elemzése "kampányolás", akkor nem tudok többet segíteni.
Előzmény: Alejandro DeSilva (369)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 389
Kina, USA, Oroszország az  veszélyes Nem fanatizmussal, hanem elképesztő mennyiségű és minőségű fegyverekkel rendelkező hadseregével. Irán egy gazdag öcsi. Egyébkén minden vallásos mára fanatikussá lett. Kivéve a buddhistákat. Na itt vált el melyik vallás képes betölteni a funkcióját a küldetését, csak a buddhizmus. A többi fanatizálja a hivőit, háborút hirdet a béke helyett, amit minden Isten a legnagyobb bűnnek tartana, ha lenne és nemcsak a szócsövei lennének a buta önző emberek. Csak Buddha létezik.
Előzmény: denes (386)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 387
Kibicnek semmi sem drága. Mi Mo a világpolitikában kibicek vagyunk, vagy még az sem nagy nullák. Tehát felesleges 1 ujságirónak nagy eszmefuttatásokat leirni, pláne ha nem ért a történlemhez illetve semmihez, azaz 1 nagy nulla. Akármit a közelkeleti helyzetről. Mo-nak oda kuss van. Semleges országként kellene eljárni. Nem drukkolni sem USÁnak, sem Iránnak (Izrael nem létezik, az az USA része!)
Előzmény: Callie (385)
Callie Creative Commons License 2009.10.01 0 0 385

Irán 200 éve nem kezdeményezett háborút!

 

Lovas cikkei óta ezt ismételgetik sokan, ez a mai sláger-szlogen.

Viszont téves és értelmetlen. Miért?

 Mert senki nem "Iránról" beszél. Én biztosan nem.

Hanem a mostani iráni rezsimről, ami 1980 óta van hatalmon (és a legrosszabb maguknak az irániaknak a létezése). Tehát azt lehet megállapítani Ahmiék védelmében esetleg, hogy "29 éve nem kezdeményezett háborút". Ami nem egy nagy was ist das - főleg, ezalatt a 29 alatt mégis vagy 15 éven keresztül háborúban állt. Volt neki alkalma ezen kívül pluszban támadni?

 

DE: ezalatt a 29 év alatt mégis létrehozta a Hezbollahot, alapvető támogatást nyújt a Hamasznak és még vagy féltucat környező terrorszervezetnek. Amelyikek hadüzenet nélkül valóságos háborúskodásba döntötték többször is Palesztínát, Libanont, Irakot. Tehát az iráni rezsim - sunyin - mégis agresszív háborúkat gerjesztett, Lovas minden szlogene ellenére.

 

A NAÜ ellenőrzéseiről pedig legfeljebb viccelődve érdemes beszélni. Ők azt "ellenőrizhetik", amit megmutatnak nekik. Legjobb példa erre a most nyilvánosan felavatott urándúsító üzem, 7000 (!) centrifugával, amit eddig titokban tartottak, NAÜ nem járt ott, fogalmuk sem volt róla.

És az itteni harcinickek, ha egy hónappal ezelőtt valaki azt írja, hogy "Iránban titokban építenek nukleáris fegyver gyártására alkalmas üzemet, amit ellepleznek a NAÜ elől", akkor ezt "csúnya amerikai-zsidó gyűlöletkeltésnek" minősítettek volna. Nem?

Előzmény: Törölt nick (367)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 384

Nem kell semmi biztositékot adni Iránnak. Ha beveti a bombát, 10 perccel később Irán teljes lakossága meghalt. Szovjetunió sem vetette be a bombákat, bár sokkal jobb volt a hadi helyzete, Nem inkább megszünt a Szu szétesett inkább minthogy atomot vessen be. Na ezek után semmi atomhatalom nem meri ledobni az első bombát. Ami itt folyik illetve az USA felső köreiben, az sima riogatás, és ezzel jogtalan előnyök szerzése lásd! Irak esetét, semmilyen atomfegyvert nem találtak, és ha lenne is nem lehet azt ledobni. Akkor Mi van?

Pozicióharc folyik, Iránnak jó a poziciója, tul jó, ésezután még javulni fog. Rákényszeritheti Izraelre a békét.

Nemc világos viszont USA álláspontja, mit akar? ám mégis

 Sok pénzt, és helyi háborúkat, USÁtól jó messze

Na ez nem jött be 2001 szept. 11.-én. És továbbra sem fog sikerülni. 

Ezért jó lenne mondjuk Kinával, vagy az oroszokkal szétveretni Iránt, (ők képesek lennének erre) ám ők nem hajlandóak erre, USA meg belpolitikai támogatást erre soha nem fog szerezni. Igy nevetséges dádázás folyik...

Senki  ne utazzon Izraelbe: TELT HÁZ (zsidók és palesztinok se jöjjenek!) arabok se! Én ezt látom kialakulni, bár nehezen halad.

Előzmény: Állományjavító (357)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 383
----------------------------------------------------------------
Nekem már hosszú évek óta összeáll: úgy nevezik: Armageddon! Akkor meg fognak semmisülni Isten és Izrael ellenségei.
----------------------------------------------------------------

Azért a Világ Vége előtt nem sokkal tisztázni kellene hogy melyik Izrael ellenségei ?

Ugyanis Izrael állam létjogosultságát sok vallásos zsidó is megkérdőjelezi, mert a valós Izrael a hitben, a lélekben létezik.

Tovább lehet feszegetni hogy a bibliai Izrael helyén álló ország vallásilag mennyire felel meg a Tóra tanításainak, lakói mennyire követik a bibliai parancsokat, így politikájának kritikusai mennyiben tekintendők "Izrael és Isten ellenségeinek"?



Előzmény: NattyDread (147)
NattyDread Creative Commons License 2009.10.01 0 0 382
Jelenések 16.

12. A hatodik angyal is kitölté az ő poharát a nagy folyóvízre, az Eufrátesre; és kiszárada annak vize, hogy a napkelet felől jövő királyoknak út készíttessék.
13. És láték a sárkány szájából és a fenevad szájából és a hamis próféta szájából három tisztátalan lelket kijőni, a békákhoz hasonlókat;
14. Mert ördögi lelkek azok, a kik jeleket tesznek; a kik elmennek a földnek és az egész világnak királyaihoz, hogy egybe gyűjtsék azokat a mindenható Isten ama nagy napjának viadalára.
15. (Imé eljövök, mint a tolvaj. Boldog, a ki vigyáz és őrzi az ő ruháit, hogy mezítelenen ne járjon, és meg ne lássák az ő rútságát.)
16. Egybegyűjték azért őket a helyre, a melyet zsidóul Armageddonnak neveznek.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 381

meg fognak semmisülni Isten és Izrael ellenségei

 

No látod, többek közt ezért nem vagyok én óhitű. játszik. Számomra egy "náci" Isten aki egy etnikum érdekében operál, a legdurvább eszközöket is bevetve (népirtás stb.) más népekkel szemben bizony vérlázító elképzelés.

Előzmény: NattyDread (377)
NattyDread Creative Commons License 2009.10.01 0 0 380
"A barátom, barátjának a barátja....marha jó."

Olvasd már el, mit írtam! Egy barátom CSALÁDJÁNAK (anyunak, apunak) barátja. Nem mindegy.
Előzmény: denes (167)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 378
Hányban lesz az Armageddon? :)
Előzmény: NattyDread (377)
NattyDread Creative Commons License 2009.10.01 0 0 377
"Jehova tanúja vagy hitgyülis vagy?"

Egyik sem.
Van egy könyv (nem tudom, hallottál-e már róla?), a címe: Biblia. Abból tudom.
Előzmény: Törölt nick (173)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.10.01 0 0 375
Ha jol szamolom, most latom harmadjara ebben a topikban :)
Előzmény: Törölt nick (374)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 374

Gondolom ismered:

 

Előzmény: Alejandro DeSilva (373)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.10.01 0 0 373
Szoval akkor ott tartunk, hogy Iranban egymasnak adjak a kilincset az ellenorok, az izraeli titkos, nem felugyelheto, _es_ Iran az agresszor. Nekem itt valami nem kerek.
Előzmény: Törölt nick (371)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 372

"irreális fenyegetettség sulykolása"

 

???

 

INTELLIGENCE chief Sir John Scarlett has been told that Saudi Arabia is ready to allow Israel to bomb Iran’s new nuclear site.

 

The head of MI6 discussed the issue in London with Mossad chief Meir Dagan and Saudi officials after British intelligence officers helped to uncover the plant, in the side of a mountain near the ancient city of Qom.

 

The site is seen as a major threat by Tel Aviv and Riyadh. Details of the talks emerged after John Bolton, America’s former UN ambassador, told a meeting of intelligence analysts that “Riyadh certainly approves” of Israel’s use of Saudi airspace.

 

http://www.express.co.uk/posts/view/130251/Saudis-will-let-Israel-bomb-Iran-nuclear-site

 

Mossad chief Meir Dagan

Előzmény: Callie (362)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.10.01 0 0 370
esetleg valami forrast, ha tudnal erre hozni...
Előzmény: Törölt nick (366)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.10.01 0 0 369

Az a gond veled, hogy a fuggetlenkent kinalgatod itt a termekedet. Mondd azt, hogy Izraelert kampanyolsz, minden rendben lenne.

En azt mondom, hogy iteljek el a terroristakat, es terroristakat tamogatokat, azokat, akik hozzakothetoek a tomegben robbantasokhoz.

Es iteljek el azokat is, akik parancsot adnak, vagy sajatkezuleg hajtanak vegre tamadasokat civilek ellen.

Ugyanolyan emberiseg ellen valo bun mind a ketto.

Előzmény: Callie (365)
Callie Creative Commons License 2009.10.01 0 0 365

Ha te "kettősmérce-látás"-ban utazol, akkor valóban nemigen lehet értelmes beszélgetést folytatni a témáról, ahogy azokkal sem, akik"rasszista-látás"-ban utaznak.

 

Ha el tudsz vonatkoztatni a kettősmércefóbiától, akkor a mai Izrael és a mai Irán helyzete és motivációi között óriási különbségeket fedezhetsz fel.

 

Izraelnek az az érdeke és a nemzeti célja, hogy azon a Dunántúlnyi területen végre fejlődő, normális, igazi hazát építgessen. Demokratikus a politikai rendszere és piacgazdaságon alapul, nem érdeke a permanens háborúskodás és pszichózis. Nem akarja megtámadni és elsöpörni a szomszéd államokat, hiszen az eddigi "megszállt területekkel" is iszonyú sok baja van.

Tehát az ő fegyverei - beleértve a nukleáris fegyverzetet, amit nem kell babonásan démonizálni - valóban arra szolgálnak, hogy ha kívülről agresszió éri, visszaverje ill. elrettentse a potenciális támadókat.

 

Irán: ott viszont olyan rezsim van hatalmon, aminek alapja és lételeme az ellenségképzés, a saját lakosság pszichikus börtönben tartására és valódi megszállotságuk miatt is. Ki is jelölték már régen a Főellenségeket, Izraelt és az USÁt, akik ellen a tömegpszichózist igyekeznek minen eszközzel fenntartani. Ahmi hülye beszédei nem kivételek, csak színesebbek, mint bevett szokás. 79 óta azzal fejezik be a hivatalos tömeggyűléseiket, hogy "Halál Amerikára" jelszavakat skandáltatnak a néppel.

Többszázezres fanatikus extrahadseregük van, a Forradalmi Gárda, amelyik a rendszer fenttartásában és expanziójában érdekelt. Á lá náci SS.

Évtitedek óta destabilizálják a környező országokat és támogatják a nagy terrorszervezeteket pénzzel, fegyverrel, instrukcióval. Satöbbi.

 

Ezek igen lényeges különbségek - még a történelmi múltaktól eltekintve is - és megalapozzák azt az ésszerű óvatosságot, hogy az iráni atomfegyverkezés kifejezetten veszélyes és destruktív.

 

 

 

 

 

Előzmény: Alejandro DeSilva (363)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.10.01 0 0 363

Jo. Akkor, a kettos merce elkerulesenek erdekeben, az atomfegyvereket rejtegeto, haborus bunosokbol kormanyt alkoto Iran lerohanasakor az atomfegyvereket rejtegeto, haborus bunosokbol kormanyt alkoto Izraelt is rohanjak le egyuttal.

Nekem mindegy, egyik se kutyam, se macskam.

Előzmény: Callie (361)
Callie Creative Commons License 2009.10.01 0 0 362

Valóban ez az igazi kérdés, de sajnos tudjuk a választ is rá: semmilyen biztosítékot.

 

Legalábbis a mai iráni rezsim. Azért sem, mert alapvetően ellenségképzésre és egy irreális"fenyegetettség" sulykolására épül a pszichikai hatalmuk. Nem engedhetnek nyilvánosan ebből a legfontosabb szimbolikus témában.

 

Ha meg nem nyilvánosan, szerződésszerűen, hanem csak a színfalak mögött, informálisan adnának biztosítékokat, az semmit nem érne.

Előzmény: Állományjavító (357)
Callie Creative Commons License 2009.10.01 0 0 361

Mennyi energiát fektetsz a semmibe. Én nemhogy nem szóltam bele a volt izraeli politikusok viselt dolgainak taglalásába, hanem, ahogy éles elmével benned is felmerült, el sem olvastam azokat a hozzászólásokat.

Éppen azért, amit kifejtettem: a mai iráni rezsim, Ahmi, Vahidi satöbbi tetteit semmilyen értelemben nem semlegesíti és menti fel, ha máskor, régen, mások esetleg hasonlókat tettek.

Vágod?

 

 

Előzmény: Alejandro DeSilva (354)
Sic transit gloria mundi Creative Commons License 2009.10.01 0 0 360


minőségi különbség van a kettő között

 

 

Különbség: az egyiknél tájékoztattak, a másiknál nem. Állítólag. Ki mondta ezt? Izrael.

Én meg azt mondom, hogy én vagyok a dalai láma.

 

Mindenki azt mond, amit akar...

 

 

NINCS KÜLÖNBSÉG!

Előzmény: Törölt nick (355)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!