"Vegyük le egy kicsit a túl nagy felelősséget a politikusok válláról! Az, ami ma Magyarországon van, nem néhány száz vagy néhány ezer politikusnak a keze munkája. Nem azért alakult így, mert voltak ostoba vagy gazember politikusok kormányon vagy ellenzékben. Hanem azért, mert mi, magyarok - nem megegyezéses alapon persze -, közösen ide juttattuk a dolgokat." (Kövér László, HírTV)
Az elszámoltatás az igazságszolgáltatás dolga, és nem a politikáé! Senki nem akadályozza meg jelenleg az ellenzék bármely személyiségét, vagy bármely állampolgárt, hogy büntető-feljelentést tegyen, ha valami törvénytelenséget tapasztal.
Hol vannak ezek a tömegével megindított büntetőügyek? Én csak két-háromról tudok.
A politikai kurzusváltáshoz kapcsolódó elszámoltatás nem a jogállamok jellemzője! Én pedig 1990-ben a jogállamiságra szavaztam, és nem arra, hogy a bűnösség megállapítása azon múljék, merre áll éppen a poltikai szélmalom vitorlája!
„Egyébként a politika ugyanolyan szakma, mint a kőműves szakma. Aki nem ért valamelyikhez, az egyiknek se menjen.”
Az általam ismert kőművesek mind előállítottak valamit, építettek, alkottak (igaz, volt közöttük olyan is, aki szerette az A-val kezdődőket :) ), apolitikusokról egyik sem mondható el. Az általam ismert politikusok mind korruptak, hazugok, szélhámosak, öntelt, lusta, elkényeztetett, hataloméhes köpönyegforgatók.
Azt hiszed kis buta, hogy Te mindig azok csoportjába fogsz tartozni, akik az elszámoltatáskor a bot azon végén tartózkodnak, amelyiket fogják, és nem amelyik üt?
Tudod, az ilyen jellegű elszámoltatásokkor nagyon könyű ám az ítélkezők csoportjából a másikba átesni. Elég hozzá egy "jószomszéd", aki csak egy ici-picivel nagyobb hangú kutya mint te vagy, és akinek egyszer a sarki kocsma söntéspultja előtti tolongásban egyszer véletlenül a tyúkszemére léptél.
Nem olvasgatsz történelmet? Ajánlom szíves figyelmedbe az elszámoltatók sorsáról szóló leírásokat! ;-)))
Es ez igy is van -- minden orszagnak olyan vezetese van amilyet megerdemel, es nem lennenek ott, ha az orszag nem lenne dugig 19k-ert az unokaikat eladokkal, bemondasra reszketokkel meg akik beszopjak a nyilvanvalo hazugsagot es meg terjesztik is onkent.
Ugyanakkor nem latom hogy ez miert csokkentene barki politikus felelosseget.
Hogy én hova küldeném az egész politikai homokozót, annak teljes keresztmetszetében, arra szándékom ugyan lehet, de lehetőségem nincs az elküldésükre. Sem az általad hivatkozott eqrókéra, sem azokéra, akik az elqrás alapjául szolgáló alapvető rendelkezéseket sokat ugatva ugyan, de ugyanúgy megszavazták.
És nem hallottam a Te hörgésed sem, pl. az államilag támogatott lakáshitelezés (amit a nem elqrók qrtak el), sem a Megyó csomag ellen. Más honban jártál akkoriban, vagy netán rossz volt a hörgőberendezésed? ;-))
Nekem úgy tűnik, a Fidesz kétpárti váltógazdaság (mint a többpárti demokrácia minimuma) kialakulásában érdekelt. Pár turnust ők visznek, párat a másik csapat, és együtt ügyelnek hogy más játékosok ne rúghassanak labdába, legfeljebb vazallusként kaphassanak némi koncot - ha nagyon muszáj.
A politikusok olyan emberek, akik a politizálásból élnek. Mi pedig megvesszük a szolgáltatásukat. Bolondok lennék olyan rendszert kialakítani, ahol csak két szolgáltató van a piacon.
A "nép" - az persze azért nép, hogy meg legyen vezetve. De a választópolgárok felelősebben is dönthetnének. A bőrükre (az adójukra) megy a játék, meg a gyerekeikére.
Én nem fogok a Fideszre szavazni. Egyrészt azért, mert az OGY képviselői költségtérítés alapbéresítésének megszavazása után ezt megfogadtam, másrészt pedig azért, mert úgy látom, azok az erők, melyek eddig az SZDSZ-en keresztül hatottak, most másik lóra tettek, melynek neve: Fidesz.
tökmindegy ki igért a legtöbbet, senki nem szerénykedett akkoriban. most lenne itt az ideje a szerénykedésnek, nagyon úgy tűnik, hogy van mire szerénynek lenni.
A pártok igérgettek fűtfát, nyakló nélkül, a nép meg örvendezett a sokmindennek. Senki se hisztizett, csak elrakta ami neki jutott. Persze hogy felelősök az emberek, megigérték nekik az egész kádári világot többször, miért ne bólintottak volna?
Hajszolták a pártokat? Tényleg? Egy párt, pláne, ha kormányon van, akkor csak úgy hajszolja a nép? Meg amit a paci himbál!
Mindenki megvenni akarta a szavazatokat, angróban, akkorákat mondtak, amekkorát már maguk sem hittek el. Nem is volt fedezete.
A nép meg megvonta a vállát, belenyúlt az állami támogatású lakáshitelbe, ilyenolyan programba, közalkalmazotti béremelésbe... miért, mit kellett volna tegyen? Mondja azt a huszadik senki gizi az okmányirodában, hogy bocs, az országnak nem telik, inkább ne adjatok nagyobb fizut?
Azt hiszem, Kövér arra célzott, hogy a zemberek arra a pártra szavaztak, akik (1) vagy sokat ígértek (hazudtak), (2) vagy még többet. És belehajszolták a pártokat a felelőtlen költekezésbe.