Cseréltem a feszszabályzót és vele együtt az összes izzót,beindit,gáz,az összes izzó kiment!ezek szerint nem fszab a hiba,teljesen kivagyok mert kifobtam egy valag pénzt és nem oldodott meg!Valaki ötlettel lepjen meg!!köszi
Engem is megszivat a gép 300 kilómétert mentem eddig és most egy ropogó kattogó hang és a hajtás megszünt.Berugni nem lehet öninditó meg se mozditja!A főtengelyt hogy lehetne forgatni hogy kiderüljön megszorult-e?
Helló!vettem nemrégiben egy gilera runnert 50 es.kb 8-900 km után cserben hagyott.megált. nincs szikra.átnéztem,gyertya pipa gyujtókábel jók.esetleg ha valakinek lenne valami ötlete hogy mi lehet a baj???
Egy baj van az ásványi olajokkal, hogy a Kenőképessége, hőterhelhetősége a legkisebb. a rész vagy full szintetikus olajokkal szembe állítva. Plusz, ha túl magasra emelkedik a hőmérsékletük, beindul a koksz képződés, ami nem csak szennyezi, de koptatja is a motor. A 40 évvel ezelőtt gyártott motorkhoz azért még jó, akkoriban azokat a gépeket erre az olajra tervezték, mert ez volt. A szintetikus olaj nem csak a hőt tűri a legjobban, de a magas hőre a legkevésbé hígul, így vastagabb filmréteget képez. Ráadásul jobban is tapad a fémfelületre, jobb a nyírásstabilitása, jobb kopásvédelmet nyújt, nem kormol, nem kokszol. Ami hátránya, hogy a gumi alkatrészeket (szimering) bántja. Ja és jut eszembe a füst: Alapvető az a 2T olajjal szembeni követelmény, hogy a olajnak el kellene égnie a kipufogáskor. A szintetikusak egy kicsit jobban vannak ez irányban adalékolva. Vagyis nem csak hogy akkor kell elégniük, amikor kell, hanem úgy, hogy maga után ne hagyjon kokszot, kormot, az ne rakódjon tapadjon le, mert az csiszolómasszát alkot a következő ütemben megjelenő friss benzin keverékkel. A legkevésbé kormoló,kokszoló olaj eleve a teljesen szintetikus olaj szerintem.
a visszajelzo kb fel liter olajnal jelez tapaszat alataim szerint. nem tudom mennyire jo olaj amid van, nekem a repsol jott be. nem fustol es rendesen eleg a motorban mert nem olajos a kipufogom vege.gyertyat meg nem csereltem mert uj volt benne amikor megvettem
Még valami , a világítás mennyire jó ezeken mert ezen csak tompitott van és nem túl távolra visz milyen izzó segitene ezen?A gyertya kivételéhez elég csak a sisaktartó aljának kivétele vagy az oldal idomot is le kell bontani biztos ami biztos újat tennék bele
EZ nem szintetikus olaj akkor ne is használjam?Vagy ha a régi kifogy ezt is után lehet tölteni ?A visszajelző lámpa mikor jelez mielőtt teljesen kifogy az olaj?
Sziasztok !Vettem a napokban egy 2002 -es runnert az előző tulaj stihl oajat használt adaléknak, agip kútnál saját márkás olajat ajánlottak kimondottan 2 ütemű robogókhoz.Érdemes lenne erre áttérnem ,ha igen a tartályban még meglévő olajat hogyan tudnám kiszedni?
Sziasztok! Véleményt szeretnék kérni erről a tipusú robogóról. Gilera runner, az évjárat nem tiszta,mert 2008 asnak van hirdetve,de a műszerfal alapján korábbi tipusnak tűnik. Érdekelne fenntartási költség,hibák,alkatrész ellátás,ár. Nem volt még robogóm, szűz vagyok a témában. Köszönőm előre is a válaszokat,vélemenyeket. Z
50 Runner purejet-em van. Megadta magát a benzinpumpám. Valaki nem tudja hol lehet ilyenhez olcsón hozzáférni mert 80-90ezret nem szeretnék rákölteni. A neten nézelődtem de csak ennyiért találtam sajnos.
Ha valaki tud valami jó oldalt vagy tuna segiteni azt megköszönném.
Sziasztok. Kiszemeltem magamnak egy Gilera Runner 125-ös robogót 2001-es évjárat, okmányok nélkül, 50-ként szeretném használni. Mennyi egy ilyennek a reális ára?
Mennyire rizikómentes egy ilyen korú robogó? Azért szeretnék ilyet, mert sok jót olvastam róla és tetszik a formája, 50-est nem szeretnék. Érdemes ilyet venni?
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy 180-as 2T runnerem, valaki le tudná írni részletesen a vízpumpa cseréjét? Bontani kell blokkot, vagy meg tudom oldani bontás nélkül én magam?
Sziasztok! Nagy segítségre lenne szükségem. Villanyász témában. Vettem egy gilera runner 50 motort ami josárban vol . Mostanra működik a blokk, de a vázon van két olyan vezeték amit nem tudok hova megy. Fekete és piro . Gondolom valami fő kábelek. Esetleg ha valaki tudna képet küldeni az akksi bekötéséről meg arròl ami az önindítòhoz megy azt megköszönném. Gyanítom, hogy önindítòval kapcsolatos lesz a dolog, mert jelenleg az nincs bekötve de nagyon nem egyértelmű a helyzet. Gondolom az önindítòra csak egy piros kábel megy az önindítò sarujára a testet meg a blokkròl veszi. De ezen van kötve kűlön egy test is. Ha valaki tudna küldeni egy képet a motor bal oldaláròl a ott ahol az akksira megy a kábel meg ahol a relé van ott a zár körül vagy esetleg valaki tudna segíteni az jò lenne. Max lefényképezem és elküldöm miről van szó. De addigis ha valaki tud segíteni az segítsen! Köszi!
Sziasztok van nekem egy Gilera Runner 125 ST 4T robogom és olyan problémám volna hogy nem mukodik az elektromos szivatom semikor se se melegen se hideg inditasnal nem kapcsol-be pedig vettem bele tiszta uj szivatot is es mar volt a karburator is szettszedbe es kitakaritva es aramot is kap rendesen de meg mindig nem mukodik megfeleloen. Szerintetek mi lehet a problema vele? Válaszotokat elore is koszonom. udv feri
Sziasztok. Olyan kérdésem volna hogy van 1 180-as runnerem,valamiért nem úgy megy ahogy kellene,felső tartományban megtorpan és befullad mi lehet a baj?
Üdv mindenki! Van egy runnerem 70es malossi hengerrel 17.5 ös dellorto karbival 90es főfúvókával. A kérdés az lenne miért nem indul önindítóval teker elég rendesen! Meg a karbi elég e neki fúvóka nem e nagy stb!?
kb. mennyit "él" egy 50cm3 Gilera Runner SP 50 robogó? 23.000km van benne, volt szervizelve, benzinpumpa csere, hajtáscsere gyertyacsere stb. vagy folyamatos alkatrész cserékkel elmegy amíg megy? van erről valahol leírás, tapasztalat?
Nem rég vettünk egy Gilera runner-t. Volt rajta mit javítgatni, most is benne vagyok, de elakadtam.
Az már biztos, hogy az egyik féklámpa kapcsoló rossz. Azzal a fékkel nem indul a motor és nem világít a féklámpa.
A másikkal indul és világít is. Na most a legutolsó szerelés az volt, hogy hátsó lámpa izzót kellett cserélni. 5 perc.
Csak nem nekem. A csavar műanyag feje letört. Gondolom megette a nap. Vagy valaki már nekiállt nem megfelelő csavarhúzóval. Végül le került a búra. Izzó ki, új be. Jé világít. De....
A világítás sokkal fényesebb mint a fék. Na már most van autóm is. Ha nem vagyok tök hülye akkor mikor megyek valaki mögött és világit a hátsó lámpája majd fékez az sokkal erősebb. Robogón sincs fordítva, ugye?
Na mert nálam igen.
1.Ezt vajon mi okozza? Hol keressem a hibát?
2. Az izzó körül vannak ledek. Ezek nem kapcsolódnak sehova. Lehet ezek a fék lámpához tartóznak? Csak valami IQ lekötötte őket?! Van 2 ellenállás is hozzájuk kötve, na ez gondolom gyári. De el van forrasztva. Tehát a 5-6 led+ 2 ellenállás van az áramkörben. Ebből nem lesz világítás. Szóval ezt, hogyan hova kellene vissza kötni?
Mellékelek 1 képet. Gondolom a szig. szalag nem gyári. :D Valaki itt is mókult.