Tisztelt topiklátogató!
Ide várunk minden olyan adatot, megfigyelést amely a magyarországi nappali és éjjeli lepke faunával kapcsolatos! Megkérek mindenkit, hogy bárhol az ország területén megfigyelt és beazonosított lepkefajok megfigyelési adatait itt közölje! Ennek a topiknak a segítségével megpróbáljuk meghatározni, feltérképezni hazánk napjainkban még sokszínű lepkefaunáját!
Az adatbázisba fotókat is várunk. A fórumot hazai hivatásos lepkészek figyelik, akik ha kell, segítséget nyújtanak a meghatározásban!
Szeretnék segítséget kérni az alábbi lepkék meghatározásában! Próbáltam kikeresni őket,de nem jártam sikerrel. A képeket nappal készítettem telefonnal Pócsmegyeren, Pest megyében.
Kedves Lepkebarátok! Kisgyerekeimmel szedtünk pár hernyót a teraszon, a díszcsalánt zabálták, de nagyon ízlett nekik a salátalevél is (már ha van ennek bármi jelentősége). Pár nap után bebábozódtak és kb 10 nap múlva előbújtak és ez lett belőle. Tudna valaki segíteni, hogy mi ez?
Először távolról látva azt hittem, hogy pókhálóba gabalyodott a lepke. Mivel csak a szárnyánál fogta meg, kb 10 percig tartott a vergődése, azt hiszem méreggel hamarabb öl. Másfél óra múltán visszatérve már nem találtam ugyanott, helyette volt egy vékonyabb karolópók (utolsó kép), ami próbálkozott ugyan, pl rámászott az ott levő lepke szárnyára, de az nem törődött vele.