Egyelőre még csak képeken láthatjuk a Peugeot 5008-at. Próbáljunk összehozni egy jó kis oldalt arról, hogy kinek mennyire tetszik, min változtatott volna, illetve ha majd kapható lesz, kinek mi a benyomása, milyen hibákat talált, illetve mi az, ami a többi autóhoz viszonyítva pozitív értelemben említésre méltónak talál. Hiba és balesetmentest!
"Október volt az a hónap, amikor 2022-ben elérhetőek voltak a legújabb térképek. A PSA azt mondta, hogy évente egyszer tesz közzé elérhető térképeket. Október tehát az új térképek hónapja."
Egy 2012-es 5008-ban a világítást auto üzemmódba kapcsolva napszaktól függetlenül állandóan ég az országúti lámpa, nem csak a menetfény. Valamiért nem érzékeli a legnagyobb napsütést sem. Hol van az érzékelője, ill. milyen hiba okozhatja ezt??
Eddig jól működött, semmilyen beavatkozás nem történt az autón.
Biztosan túl vagy már a hiba elhárításán, de hátha másnak is hasznos a hasonló esetem. Írd le légyszi, hogy mi lett a P0104 hiba megoldása.
Esetemben 15E km-rel ezelőtt Checkengine, visszafogott teljesítmény. Peugeot 5008 2.0 HDI 2013. Kiolvasva P0488 EGR system throttle position control range/performance problem. Valójában nem EGR, hanem légtömeg adagoló mechanikus probléma. Egy műanyag kar, ami kapcsolatban van a pillangószeleppel, kiugrik a helyéről. Visszapattintható bontás nélkül, de mivel elkopott nem marad tartósan a helyén. Egy vékonyka mentes de nagy laposfejű csavarral oldódott meg véglegesen. Az alkatrész és pontos helye itt látható: https://youtu.be/Gcl1KpL71m8?t=135
Hibakód törlendő, hogy a MIL visszajelzés is eltűnjön.
Igen, van egy csavar a hátsó ülések alatt (most hirtelen meg nem mondom, hogy középen, jobb- vagy baloldalt) és a lökhárító fölötti falrészben kurbli hozzá, amivel a pótkereket és az emelőt lehet leengedni az alvázról. Szerencsére jó rég nem kellett buzerálnom (szenvedés), ha kell holnap lefényképezem. Ha ez hiányzik, akkor elképzelhető, hogy ott látsz le. Az azért mindenesetre érdekes, hogy nem csak a pótkerék, hanem az egész csörlő-mechanizmus hiányzik.
Kölcsönkaptam két hétre egy 2.0 HDI-t. 300e km van benne, biztos kezdi végét járni, aminek ilyenkor kell, van is szaga a kipufogófüstnek...
Ez nem zavarna, de bent is érezni!
A csomagtartóban a jobbhátsó (7.) ülés helyén az aljzatban, a kárpitban gyárilag van egy rés (két ujjnyi vastag), talán a pótkerék felfogatás lehetett ott?
Na, ott lelátok a kipufogóra....
Normális ez? Más kocsin nem tapasztaltam ilyet.
Jól gondolom, hogy alapesetben az a luk el kéne legyen fedve valamivel (csavarral pl.)
Sziasztok. Egy 2011-es 1.6 THP-m van. Turbó cserén már túl vagyok. Város között vírgonc, viszont az emlekedőket nem igazán szereti. A gázpedál felső harmadánál még ugrik az autó, de ha nagyobb gázadásra van szükség, akkor visszaesik a teljesítménye. Találkozott valaki hasonlóval, illetve ha igen, hogyan sikerült javítani rajta. Köszönöm a válaszokat!
Szia! Nem tudom hol lehet /ne / beállítani, legalább is a menüben én nem találtam semmit. Mélyebbre meg nem merek kotorászni...:DDDDDD
Na mindegy! Azaz annyira nem az anyagi kiadás, de megvígasztalt a gumis, mit akarok már 6-7 évesek voltak a gumik !!!!
Csak röhej, a tavalyi évet a téli gumikkal csináltam végig, azok is kopjanak, a nyári gumik glicerinnel lekenve szépen, a garázs oldalfalán felakasztva várták az idejüket / a kimúlást /
Sziasztok ! Belefutottam egy teljes gumicserébe, szerencsére előbb csak kipúposodott és rázott az egyik hátsó ..... a gumis szerint időzítet bomba volt. Természetesen ugyanilyet már nem kapni ...
A gumis véleménye szerint alacsony nyomással jártam kb 50 ekm-t és ez okozta, ami történt. A matricán feltüntetett értékeket tartottam szinte mindig.
Ezzel kapcsolatban merül fel a kérdésem: az ellenörző rendszer egy előre beprogramozott értéktől való eltérés miatt riaszt, vagy indulás után , néhány 100 m után megjegyzi az egyes szenzorok adatait és ha jelentkezik valamennyi változás , akkor kiabál?
Tudja valaki a választ? Zolisys Barátunk esetleg ????
Van egy 2019-es Peugeot 5008-as 1.2.es Puretech benzines autónk.
Ma nem indult, a "kulcsot" sem találta, a kulcs gombot nyomva a tükröt sem tudja, kinyitni, a fék sem enged ki, valószínűsítem, hogy az akkumulátor adta meg magát.
Az akkumulátor cseréje előtt van valami fontos, aminek meg kellene történnie?
Sziasztok ! Korábban /talán évekkel ezelőtt / volt arról szó, hogy a hátsó futóműbe milyen márkájú lengéscsillapító van beszerelve. Ez az ami gyorsan el kezd ciceregni , idegesítően. Ehelyett jöttek javaslatok , melyik márkát érdemesebb berakni .
Tudnátok segíteni melyik márka jöhetne szóba, esetleg tapasztalatok alapján is ?
Hivatalosan igen! De azért nem 1 videót találtam diag nélküli betét cserélni.
Hivatalosan a betétek cseréjénél először "service" pozícióba kell küldeni az elektromos kéziféket. Ekkor tökig lelazítja a bowdent. Majd a végén újra kell kalibráltatni, hogy hól fog az új betétekkel (logikus, sokkal hamarabb, mert vastagabb az új).