Keresés

Részletes keresés

amilon Creative Commons License 2011.04.20 0 0 31

Sziasztok,

Még új vagyok itt, én is erősen veszélyeztetett vagyok a Hepatitis C miatt.

Egyet szeretnék kérdezni, és nagyon hálás  lennék, ha valaki válaszolna:

Ha sikerül kigyógyulni a Hepatitis C-ből,védettséget élvezek, vagy netalán megfertőződhetek e újra más tipusú Hepatitis C-vel?Tehát, van e ennek a virusnak több mutánsa, vagy fajtája?

Köszönöm.

afintha Creative Commons License 2011.03.29 0 0 30

Erdemes lenne talan felkeresni a hozzatok legkozelebbi orvosi egyetem belgyogyaszati klinika hepatologiai ambulanciat.

Előzmény: KBTimi13 (29)
KBTimi13 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 29

Sziasztok!

 

Az Édesapám 52 éves és 2010 márciusában tudtuk meg, hogy Hepatitis C fertőzött, egy véletlen foghúzás során! Fogalmunk sincs,hogy mikor és hol kaphatta el a vírust, de valószínűleg már régóta fertőzött, az orvosok szerint! 2010 júliusában kapott interferonos kezelést, hetente 1-szer oltotta magát és napi 3 szem gyógyszert is kellett neki szednie. 3 hónapig tartott a kezelés, de sajnos a vizsgálatok során nem érte el a megfelelő vírusszámot., így leállították a kezelést, nem kaphatta tovább. Pedig csökkentek az értékei,de nem megfelelő mértékben. 

Azóta sajnos nem kap semmijen gyógyszert, azt mondták, hogy majd jövőre, mármint idén januárba szabadalmaztatnak egy újabb gyógyszert és azt majd megpróbálhatja ő is, de sajnos nem. Januárba meg azt mondták, hogy idén biztos, hogy nem lesz belőle semmi. Így nem kap semmit és nem is kell neki menni vissza, csak 3 hónap múlva, akkor is vért vesznek és ennyi. A legutóbbi vérvételen elég jelentősen növekedtek az értékei, sajnos. Nagyon el vagyunk keseredve és nem igazán látjuk a kiutat. Mivel nem nagyon biztatnak, hogy lesz valami megoldás, gyógyszer, így eléggé reménytvesztett az Édesapám, és nagyon el van keskeredve. Mi mellette állunk, de sajnos nem tudunk mit tenni. Eddig Szolnokra jártunk egy dr. nőhöz, de ő ennyit mondott, amit leírtam.

Az lenne a kérésem, hogy ha valaki tud bármilyen orvost, aki tudna nekünk segíteni vagy megoldást a problémánkra, akkor írjon! Az a szomorú,hogy tehetetlenül várakozunk és nem tudunk kihez fordulni, kitől segítséget, reményt kérni!!!

Segítségeteket előre is köszönöm!

Ha valaki tud nekem segíteni írjon ide vagy a btimi83@vipmail.hu emailcímre, köszönöm!

Imádom az Apukámat és nem akarom elveszíteni!!

febo Creative Commons License 2011.03.01 0 0 28

Sziasztok!

 

Túl vagyok már a májbiopszián is, vírusszámom alacsony, viszont valamilyen antitestekből túl sok van. Majd a biopszia eredményéből végre kiderül, hogy mit is kell pontosan kezelni. Bő három hónapja tudjuk, hogy hepa C van, de még semmilyen gyógyszert, kezelést nem kaptam, csak a máriatövis kivonatot tartalmazó kapszulát szedegetem dobozszámra.

 

Aki esetleg a májbiopszia előtt áll, annak üzenem, hogy bátran menjen neki. Én csak kb. 32 órát voltam a kórházban összesen (betegfelvétel, megelőző vizsgálatok, zárójelentés kiadása, stb.), minden jól ment, semmi komplikáció. A "szuri" igaz fájt, de ki lehetett bírni és csak pár perc az egész folyamat.

 

Üdvözlet mindenkinek és gyógyulást!

hpctrans Creative Commons License 2011.01.31 0 0 27

Pontosan úgy van, ahogy írtad!

 

Én még csak a transzplantáció előtt állok, de majd utána beszámolok az intrferonról is

Előzmény: febo (25)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2011.01.20 0 0 26

Szia!

 

Megpróbálatod,hisz minden ember más és más.

Az Interferon származékok mellékatása a magas láz és izületi fájdalmak,gyengeség,étvágytalanság.Ezek egyénenként változó intenzitást mutatnak,ezért nem törvényszerű,hogy elviselhetetlen mértéket öltsenek Nálad.Aki dolgozik mellette tanácsos a szabdnapja előtti napon beadnia a szurit,hogy legyen idő az esetleges mellékhatások orvoslására.

Sok erőt és kitartást!!!

Előzmény: febo (25)
febo Creative Commons License 2011.01.05 0 0 25

Sziasztok!

 

Köszönöm a bíztatásokatt!

A pánikon már túl vagyok, most inkább a világra haragszom, mert nem tudom még magamat sem felelősségre vonni.

Fogalmam sincs honnan jöhetett, sem párom, sem én nem éltünk "olyan" életet. De ezen már nincs is értelme gondolkoznom.

 

A fibroscan-en F4-et kaptam, 20,4-et... Most még a "vírusszámot" várjuk, és a családi eredményeket.

Minél előbb el akarom kezdeni a kezelést, meg akarok gyógyulni, mert ez így nem fer az élettől!!!

 

Az a kérdésem lenne, hogy táppénz nélkül meg lehet-e csinálni a dolgot? Ha nem akkor mennyi ideig muszály otthol maradni?

 

hpctrans Creative Commons License 2011.01.05 0 0 24

Szia!

 

Ne ess pánikba, már jól kezelhető ez az egész, fertőzés esetén is van kiút!

 

 

Vendégsín Creative Commons License 2010.12.31 0 0 23

Nyugi.

Kb. egy éve egy véradáson nem fogadtak, mert az előzőnél a Hepatítisz tesztem pozitív lett. Aztán kiderült, hogy valami volt, de nincs, és nem lehetek véradó.

Előzmény: febo (22)
febo Creative Commons License 2010.12.30 0 0 22

Sziasztok!

 

Én a mai napon tudtam meg, hogy Hepatitis-C vírussal vagyok fertőzve... Még csak az első vérvétel eredménye volt meg, a másodikra egy hónapot kell várnom. Fogalmam sincs hogyan fertőződhettem meg. Évek óta komoly párkapcsolatban vagyok, nem érintkeztem feleségemen kívül senki mással, csak jóval a megismerkedésünk előtti időszakban. Vért tudomásom szerint nem kaptam még életemben, csak egy "egyszerű" laparoszkópos műtéten estem át kb. nyolc éve. Vérvételre is csak igen ritkán került sor (kb. három, négy évente), melyek utóbbika során véletlenszerűen derült ki a fertőzés. Alkoholt eddig ritka alkalmakkor ittam, akkor is csak mértékkel, kb. két hónapja pedig egyáltalán nem. Tünetem a magas májenzim értékeken (got, gammagt, "szokásos" stb.), amelyek ~400-450 körüliek nincs. Semmilyen fájdalom, hányinger, fáradékonyság, sárgaság, stb. nincs. Az ultrahang sem mutatott ki semmilyen elváltozást.

Ha a második vérteszt is pozitív lesz, akkor az orvos májbiopsziát javasolt, a "bizottsági döntés" után pedig kb. egy éves kezelést említett.

A májbiopsziától nagyon félek, nem bírom még a vérvételt sem... Hallottam, hogy Budapesten egy magánrendelésen fájdalommentes un. Fibroscan vizsgálattal meg tudják állapítani a máj károsodását, a kezelés szükségességét.

Érdeklődnék, hogy tudja-e valaki, elfogadják-e tényleg a "bizottságnál" ezt a módszert a kezelés megindításához?

 

Tovább fokozza az aggodalmunkat, hogy ma este kiderült párom babát vár, aki igaz még csak néhány hetes lehet.

Nem tudjuk, hogy a kórokozó megfertőzte-e már Őt, mert ez majd csak kb. egy hónap múlva derül ki az Ő vérvizsgálati eredménye után.

Ha megfertőzte, akkor miként érintheti az embriót, vagy a későbbiekben a világra jött babát?

 

Minden esetre az egyértelmű számunkra, hogy nem adjuk magunkat semmilyen vírusnak sem, kitartok, megteszek minden a gyógyulásunk érdekében.

 

Mindenkinek kitartást, erőt és gyógyulást kívánok!

marcsi16 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 21

Sziasztok.Húsz éve műtét útján fertőztek meg,Hepatitís c-vel.azt szeretném tudni kapott-e valaki már kártérítést,és hány százalékra vették?Üdvözlettel Marcsi

hpctrans Creative Commons License 2010.12.15 0 0 20

Sziasztok!

 

Senki nem jár erre?

 

 

hpctrans Creative Commons License 2010.12.04 0 0 19

Mindenkinek jó sok mikulást és jó híreket!

 

Sanyoo mi van veled, remélem a jó híreket ünnepeled!

 

10-én véget érnek az első fázis vizsgálatai.

Már vagy 25 helyen voltam, elmehetnék idegenvezetőnek a kórházunkba, amely egyébként is egy labirintus a sok összekötő folyosóval. lifttel és hasonlókkal.

 

Nekem a májfunkcióim (még) szerencsére rendben vannak, de az UH  kimutatta méretváltozásokat. A vérvizsgálat pedig a C-t.

Az orvosok (belgyógyász, infektológus stb főorvosok) egymástól függetlenül is a transzplantációra jutottak, amit a SOTE-n is megerősítettek.

 

3 hónapja vagyok táppénzen, van elfoglaltságom de nem erőltetem magam fizikailag. mert azt érzem, hogy hamarabb elfáradok.

A gyomor és májvédő gyógyszereket szedem, az állapotom nem romlott.

 

Arra azért kíváncsi lennék honnan jött.

Semmi olyan nem fordult elő ami alapesetben fertőzésforrás lehetne és tőlem sem kapta meg senki a családból.

 

Kellemes ünnepeket mindenkinek mégegyszer!

 

Sanyoo jelentkezz!!! 

 

Gombóc Gertrúd Creative Commons License 2010.12.04 0 0 18

Szia!

 

Ez nagyon durva!:(Nagyon jól kezeled a dolgot,csak felnézni tudok Rád!

Én is vállaltam volna mindent a cél érdekében,de a bizonytalanság szinte felőrölt.

Januártól dolgozom ujra,így 5 hónapot töltöttem táppénzen.

Nekem az anyagcserém is felborult a nagyfokú gyulladás miatt,gyógyszert nem adtak,mert májkárosító,nekem kellett lobbiznom,hogy rendbejöjjek.Még mindig a hihetetlen kategóriába tartozik részemről,hogy sikerült!

Neked nagyon sok kitartást,és erőt kívánok az úton,és hasonló végeredményt!

Előzmény: hpctrans (14)
Gombóc Gertrúd Creative Commons License 2010.12.04 0 0 17

Szia!

 

Ha jól értelmezem azt már tudod,hogy C pozitív vagy és most a PCR eredményedre vársz?

Én is sorstárs vagyok:(

A nyáron lettem beteg,tüneteim a klasszikus szakirodalom szerint jelentkeztek.

Eügyben dolgozom,nincs tetkóm,piercingem,nem voltam külföldön és semmilyen orvosi beavatkozásom nem volt,a partnereimet sem váltogattam,ezért valószínűleg a munkahelyemen kaptam el:(

A hasi UH-n egy tenyérnyivel volt nagyobb a májam,a májenzim értékeim az egekben,a normál érték 40x-sei voltak,és mikor besárgultam,befektettek a klinikára.

Mikor ez rendeződött,itthon májvédőket és vitaminokat kellett szednem.A havi gyógyszerköltségem több,mint 30000Ft volt.A betegség kezdetén levett PCR-em pozitív volt.

A három hónap mulva levett pedig negatív lett,így azon szerencsések közzé tartozom,akik képesek voltak leküzdeni ezt az alattomos kórt.

A lelki állapotom nagyon hullámzóan alakult.Mikor megtudtam,egy perc alatt megváltoztatta az életem.Sokszor voltam mélyponton,és féltem attól is,hogy többet nem dolgozhatok vagy Interferon kezelésre lesz szükségem.Stigmatizáltnak éreztem magam,és két hónap telt el a megtudástól,mire beszélni tudtam egyáltalán róla.Mikor nem régiben megjött a negatív leletem,pont úgy kaptam vissza egy perc alatt az Életem:)

Legközelebb 3/4 év mulva kell visszamennem kontrollra,és bárhol dolgozhatom,azt mondta a kezelőorvosom.

Küzdj és bízva bízzál!!!

Előzmény: sanykoo (13)
hpctrans Creative Commons License 2010.11.28 0 0 16

Ezt nem lehet máshogy feldolgozni.

Ha belefásulsz és hagyod magad sodorni lefelé a lejtőn, vége

 

Éld az eddigi életed (én táppénzen vagyok, de találtam magamnak elfoglaltságot),

gondolj a pozitív oldalára, hogy hamarosan túl lehetsz rajta és újra mehetsz focizni, túrázni, stb.

 

Ne mond el mindenkinek a bajod, a sajnálkozásuk nem tesz jót az embernek :)

Keress már most kapcsolatokat (orvosokat), akik majd segíteni tudnak ha szükséged lenne rá, nekik viszont mindent részletesen el kell mondani .

 

Nagyon figyelj viszont arra , hogy ne legyen belső vérzésed (gyomor, nyelőcső), ezek a legveszélyesebb tünetek.

Véres széklet, hányinger, nyelési nehézségek ha ilyeneket tapasztalsz azonnal irány a sürgősségi a vijjogóssal (fantasztikus élmény 100 - zal a forgalommal szemben repeszteni, és azon szurkolni, hogy egyes értelmi fogyatékos vezetők, akik vakok és süketek, esetleg nem állnak félre). Feltétlenül jelezd az orvosnak , hogy milyen problémád lehet, ha odakerülnél, mert késedelem esetén bekaphat az ember egy jó kis ammónia mérgezést, a hibás májműködés miatt. Én 4-5 napig szinte kómában voltam ettől, egy kicsit az orvosok és az ápolók is izgultak emiatt (én nem nagyon, mert nem is tudtam róla, arról a pár napról  csak képekben bevillanó emlékeim maradtak) , aztán kijöttem belőle és helyreállt minden :)

 

 

Egyébként remélem a mikulás jó híreket hoz neked, és valami egyszerűbb baj lesz , vagy csak vakriasztás volt! 

Előzmény: sanykoo (15)
sanykoo Creative Commons License 2010.11.28 0 0 15

Hali...

 

Húúúú b.....g !!!:((:(:(

Nem semmi előtt állsz:(((

Nem találok szavakat....,

 

""Ha !!!"" transzpantáció kell nekem is,nem tudom,fel tudom e hasonlóképpen dolgozni,felfogni,mint Te.

 

Viszont ezzel,hogy így állsz hozzá,"erőt" adtál a továbbiakhoz nekem...

 

 

Dec 5-én megyek az első vérvételem eredményéért,illetve a Dokihoz....

 

 

Itt sok infót találtam

 

http://chepatitis.blogspot.com/

 

 

 

 

 

Előzmény: hpctrans (14)
hpctrans Creative Commons License 2010.11.26 0 0 14

Szia!

 

A gatyamosásra még ráérsz azért!

 

Nálam is mostanában diagnosztizálták, de ez már eléggé megette a májamat,

hogy honnan jött fogalmam sincs, nem iszok, nem kábszereztem soha ,monogám életet élek és a családban senki nem fertőződött meg.

Volt egy rosszullétem, irány a sürgősségi ,szirénázó mentővel, 3 hét nyaralás a kórházban és hazajöhettem

Szedek pár gyomor és májerősítő gyógyszert különösebb panaszom nincs (a rosszullét előtt sem volt soha) , 

talán csak annyi , hogy kicsit hamarabb elfáradok. Semmi extra diéta nincs, az alkohol kivételével gyakorlatilag minden megengedett.

 

 

Ha szerencséd van még nem túl kifejlődött a dolog, és egy interferonos kezelés segíthet

Nálam ez kilőve az első körben, marad a transzplantáció

Most ennek az I. fokú vizsgálatait csinálom, amelyek hamarosan befejeződnek (kb 25 beutaló volt)

Utána irány a SOTE és ott még 4 speciális vizsgálat és ezután jön a várólista.

Ha sikerül a műtét akkor még nekem is jön egy interferonos kezelés és elvileg gyógyultan hazajöhetek.

 

 

Előzmény: sanykoo (13)
sanykoo Creative Commons License 2010.11.24 0 0 13

Sziasztok...

ha van valaki aki szintén "hepis":((



Várom az első vérvétel eredményét dec 5.én:((
Be vagyok ....va,

Amikor elmentem a Dokihoz,hogy megbeszéljük mik az esélyeim,teendőim stb..nem is emlékszem semmire szinte annyira letagólzott,hogy "hepis-c" vagyok...

 

 

hunor23 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 12
Üdv!

Családomban van egy beteg aki már több éve hepatitis C fertőzött, és lenne egy kérdésem:

Ha pl. a kutyánk valamilyen úton módon kapcsolatba kerülne vagy került régebben a ferzőtött vérrel vagy testnedvvel akkor megkaphatja/tovább adhatja-e embernek? Na de most ne a hétköznapi körülményekre gondoljunk hanem bármilyen extrém esetre ami megtörténhet.

Naon hálás lennék a válszért!

Előre is kösz!
rudi77 Creative Commons License 2009.05.30 0 0 11
Szia!

Örülök, hogy a májad rendben van, és ilyen jó felfogással kezelted a betegséged.
Szerencsére mi is így fogjuk fel, Anya nagyon erős nő, bár már agyilag fárad, és utálja az állandó menést a kórházba, de pozitívan gondolkodik.
Ha depisebb, akkor próbálom erősíteni én.
Szegény unja, hogy már 4 éve csak kezelésekre jár, amit meg is értek.
Rosszindulatú daganata volt, szerencsére idejében észrevette, de műtét, aztán kemo majd sugár, és végül a herceptin utókezelés, ennek a végén fertőződött meg.
Az ÁNTSZ vette észre, ők hívták vissza az összes akkori beteget.
Én most tárgyalok az ügyvéddel....

Anya COPEGUS 200 mg filmtabletta RIBAVIN (napi 5 szem) peginterferon heti 1-szer kezelést kapja.
Szerencsére jól halad, már negatívak az értékei, a dokija szerint is meg fog gyógyulni, és mi szerintünk is.
Kiküldtem a leleteit Németországba, egy barátnőm pont ilyen betegekkel foglalkozik, ő az aszisztens, az orvosok megnézték, és ők is ezt a kezelést adnák, teljesen jó az adagolás is, mindent rendben találtak.

Hát igen, az evéssel van a gond, ezt mondom neki én is. Sajnos messze lakunk, de rengeteget beszélünk skypeon, telefonon, és azért minden hónapban találkozunk is.
Hiába főz olyat, amit szeret, ha elkészül, rá sem bír nézni. Alig eszik belőle.
És az ivással is gondban vagyunk, keveset iszunk.
De fogyszt minden nap friss cékla levet, répa levet. Szűrt vizet iszik és teát is. De nincs meg az mennyiség szerintem.

Üdvözlettel: Anita
Előzmény: HepaCV (10)
HepaCV Creative Commons License 2009.05.30 0 0 10
Nem gondoltam perre, én még 1987-ben fertőzödtem meg, akkor még nem is ismerték ezt a vírust. Szerencsére a májam nem károsodott és a vírusszámom is meglehetősen alacsony volt. Mások többmilliós értékéhez képest nekem csak százvalahányezres számot mutattak ki.
A kezeléstől már az első szuri után előjöttek a mellékhatások, úgyhogy mondhatom, hogy az első lépéstől az utolsóig rosszul voltam. Étvágyam volt, hányingerem szerencsére nem. Azt viszont észrevettem, hogy bármennyit ehettem bármiből, egy dekát sem híztam és ha egy étkezést kihagytam, azonnal fogyást mutatott a mérleg. Próbáld anyukádat rávenni, hogy egyen. Főzzétek a kedvenc ételeit, vagy bármit, amit megkíván. Hányinger ellen használjon Deadelon-t, kúpban, vagy tablettában. Attól kicsit álmos lesz, de segít. Még egy: igyon nagyon sok folyadékot, legjobb a tea, legalább 2 - 2,5 litert egy nap. Semmilyen méregtelenítőt ne fogyasszon, mert az kivinné a szervezetéből a vírusölő gyógyszereket. Egyen vitaminokat, én a BéresMax-ot szedem-szedtem, abban minden benne van, nekem bejött. Beszéljetek az orvossal, hogy az izületi-csont fájdalmakra milyen fájdalomcsillapítót kaphat. Én főleg éjszakára használtam, jókat aludtam tőle, napközben meg elvoltam.
És még valami: baromi fontos - szerintem - a pozitív hozzáállás. Gondoljon mindig arra, hogy az egész kezelés arra van, hogy ezek a fránya vírusok "megdögöljenek". :) Én minden szuri előtt elmondtam ezt a varázsigét (és most ne nézz hülyének), és ha a jövőről volt szó, mindig egészségesnek láttam magam. Szóval, ha érted: nem értelmetlen fájdalom és szenvedés amit érez, hanem célja van, és nem a végtelenségig tart, hanem pontosan behatárolható ideig, azt meg akár féllábon is kilehet bírni.
Melyik fajta kezelést kapja anyukád egyébként?
Előzmény: rudi77 (9)
rudi77 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 9
Anyukám 74-ről fogyott 60-ra, jó lenne, ha megállna a fogyásban.
Ahogy haladtál előre a kezelésben úgy lett egyre rosszabb, vagy az elejétől ennyire szenvedtél?
Tudod, én azért vagyok ennyire felháborodva, mert az Anyu utókezelésre járt, infúziót kapott, egy korábbi súlyos betegség miatt, és valószínű, hogy nem jól fertőtlenítettek le valamit, ezért mindenkit megfertőztek.
Most folyik a vizsgálat, eddig 30 betegről tudunk...
Persze felháborít mindenki betegsége, és ugyanúgy szörnyű, csak végre fellélegezhettünk volna 4 év után, hogy végre vége a kezeléseknek, Anya jól van, erre most itt van ez.
Még az jutott az eszembe, hogy te hogyan étkeztél, mert ő nagyon keveset eszik, szerintem, azt mondja nincs étvágya, és hányingere van.
Mivel te ennyi év után tudtad meg, a májad nem szenvedett maradandó károsodást?
Nem gondoltál kártérítési perre?
Jó egészséget kívánok, és szép napot.
HepaCV Creative Commons License 2009.05.29 0 0 8
Én 53 kilóról fogytam le 47-re. A dokim azt mondta, hogy a testsúly 10 %-ának az elvesztésével kell számolni. Az én csontjaim annyira fájtak, hogy éjszaka nem tudtam egyik oldalamról a másikra fordulni. A fáradtságom pedig olyan mértékű volt, hogy ha leültem valahová, komoly erőfeszítés kellett, hogy fel tudjak állni. Ennek ellenére végig dolgoztam, nem mentem betegállományba.
A kezelés sikere nem azon múlik, hogy mennyi idő telt el a fertőzés és a kezelés között. Ahogy írtam, nekem, ez majdnem húsz év volt. Hanem, hogy mennyire reagál a szervezet (vírus) a gyógyszerekre. Ha a kezelés 12. hetére jelentősen csökken, vagy eltűnik a vírus a szervezetből, akkor lehet bizakodni, hogy sikeres lesz a kezelés. De még akkor sem 100 %, sajnos.
Előzmény: rudi77 (7)
rudi77 Creative Commons License 2009.05.28 0 0 7
Legalább az a jó, hogy ennyi viszontagság után vírusmentes vagy.
Megkérdezhetem, hogy mennyit fogytál? Anyukám már 14 kilót, de még csak a 19.-nél jár a 48-ból.
Az ízületei annyira fájnak, hogy nem tudja felemelni a kezét...
Szerencsére Anyukám orvosa is bizakodó, jók az eredményei, talán mert a fertőzés után hamar kiderült, hogy baj van.
Előzmény: HepaCV (6)
HepaCV Creative Commons License 2009.05.28 0 0 6
Csak akkor felelőtlen a kórházi dolgozó, ha tudott a fertőzéséről. Nagyon sokan nem tudnak arról, hogy HCV fertőzöttek. Nekem is csak véletlenül derült ki. Én valszeg vértranszfúzió során kaptam. Mire kiderült, eltelt majd' húsz év. Végig sem akarom gondolni, kiket veszélyeztethettem.
A kezelés senkinek sem leányálom, hallottam sok történetet maradandó szövődményekről, elviselhetetlen tünetekről. Én szerencsére ezeket megúsztam, én csak nagyon lefogytam, kihullott a hajam, gyenge voltam, szinte folyamatosan lázas, és iszonyúan fájtak a csontjaim. De a kezelés végeztével (48 hét után) minden tünet elmúlt, teljesen rendbe jöttem és mint lejjebb írtam, a vírusom is eltűnt.
Előzmény: rudi77 (5)
rudi77 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 5
Anyukámnál diagnosztizálták a hepatítis c vírust. Januárban kezdte el a kezelést, rengeteget fogyott, nagyon gyenge, és nagyon fájnak az ízületei.
És mindezt egy felelőtlen kórházi dolgozótól kapta, aki megfertőzött mindenkit, aki abban az időben odajárt. És amikor kiderült mindez, a kórház eme kezdéssel kezdte levelét, Örömmel értesítjük....
Mindenkit így megviselt a kezelés?
HepaCV Creative Commons License 2009.05.23 0 0 4
Nálam 5 éve derült ki, hogy fertőzött vagyok, két éve estem túl egy egyéves kezelésen. Azóta vírus negatív vagyok, vagyis meggyógyultam. Nagyon sok tévedés övezi ezt a betegséget, az egyik legnagyobb az, hogy gyógyíthatatlan.
Bubo Cupropenis Creative Commons License 2009.04.13 0 0 3
Ismerős esetében nem is volt költségesa kezelés. Mármint tök átlag emberekről van szó.
Előzmény: Törölt nick (1)
Bubo Cupropenis Creative Commons License 2009.04.13 0 0 2
Egy volt barátnőm apja kapta el majd 30 éve a betegséget. Jó 10-12 éve diagnosztizálták nála a kórt. Minden második évben kap jó egy évig tartó kezelést. Ezen időszakban eléggé legyengült, de a nem kezelt években észre sem lehet venni a különbséget. Mondom ennek több, mint 10 éve. Pár szabályt kell betartani.
Előzmény: Anginga (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!