Keresés

Részletes keresés

Berlusz Móni Creative Commons License 2012.06.03 0 0 15853

Köszönöm. :-)

 

 

Előzmény: Malacka Malacka (15850)
glaving Creative Commons License 2012.06.02 0 0 15852

Nem menj el a körünkből!

Előzmény: Callie (15840)
Malacka Malacka Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15851

Ezekből viágosan kiderül, 

hogy tiszta véletlen, hogy a Patrióta bárban összetalálkoztak , 

és ott is csak azért, hogy megbeszéljék, milyen jótékony célra költik a 100 milliónál is többre rúgó svájci adományt...

Előzmény: Malacka Malacka (15850)
Malacka Malacka Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15850

"Beéry Iván cáfolta a vádiratnak azon megállapítását, hogy ő és testvére, a nyolcadrendű Beéry Csaba ötlete lett volna az, hogy Enying után Veszprémben folytassák a mulatozást."

 

Ebből már a sorok között lehet olvasni..., meg a többiből...

 

"a Patrióta bár üzemeltetője szerint védelmet ajánlottak nekik a Beéry testvérek"

 

"Beéry Csabát hallgatta meg a bíróság. Ő azt mondta: az enyingi születésnapi bulin merült fel, hogy Veszprémbe menjenek szórakozni, ez volt az ő javaslata is, mert ő is itt él."

 

"Kulcsfontosságú a Beéry fivérek szerepe is. Nem csak azért, mert a jórészt roma társaságban a pécsi vádlottakkal együtt kisebbséget képviselnek, ugyanis nem cigányok. Hanem, mert vallomásuk is rendre ellentmond a jó ismerőseiknek, barátaiknak, üzlettársaiknak mondott cigány vádlottak állításainak. Beéry Iván például az vallotta a bíróságon, hogy Raffael János fel akarta kutatni Murányi Miklóst Székesfehérváron, és meg akarta torolni az öccsét ért sérelmet. Ez bandaháború esetében logikus lépés volna, más kérdés, Raffael János a látszatát is el akarta kerülni annak, hogy Enyingen létezne szervezett bűnözői kör, és hogy ő ebben vezető szerepet játszana. "

 

"Információink szerint Beéry Iván (vagy testvére Csaba) árulta el a rendőröknek már közvetlen őrizetbe vétele után, hogy Csoki és a Ferdeorrú, vagyis a Cozma-gyilkosság valószínű elkövetői, Raffael Sándor és Németh Győző Ausztrián át Svájcba készül szökni. Ezzel magyarázható, hogy mielőtt még a nemzetközi körözést kiadták volna, a menekülőket Graz közelében feltartóztatták az osztrák rendőrök. Egyértelműen bebizonyosodott az is, hogy Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékesei csak egy nappal később fordultak az Interpolhoz. (Ők azzal védekeztek, hogy az adminisztratív teendők előtt telefonon már felvették a kapcsolatot.)

Beéry fivéreket egyébként az őket ismerők Veszprémben egyértelműen a helyi alvilág meghatározó figuráinak tartják. A jogi doktorátussal rendelkező, büntetett előéletű Beéry Tamás Iván, a nagyszabású berhidai ingatlanberuházásra alapított Ber-Wal Kft. ügyvezetője. A 2006-ban az önkormányzattal aláírt szerződés szerint Berhida centrumában öt épületet húztak volna föl, amelyekben 31 lakás és tucatnyi üzlethelyiség kapott volna helyet. Az egymilliárd forintos beruházásból – amelyben 600 millió forintnyi magántőke mellett pályázati pénzekre is számított az önkormányzat – azonban nem lett semmi, amit a város polgármestere a gazdasági válság hatásaival magyarázott. Mindenesetre a Ber-Wal Kft. az építkezésre kiszemelt, de általa még ki nem fizetett területen lévő épületet elbontotta, és az anyagot elszállította. Az ingatlanberuházó Beéry és enyingi néven fémjelzett „cigánymaffia”, ahogy a megyében emlegetik, kapcsolatáról a Veszprém megyei bűnüldöző szervek illetékesei nem kívántak nyilatkozni."

 

"Pál Gábort azzal hívta fel Németh Győző, langy sérelem érte Raffael János öccsét, ezért „le kéne menni" Enyingre. Ott azonban Pál Gábor és Raffael Sándor sem érezte jól magát, amit tudtára adtak Némethnek, mire a másodrendű vádlott azt mondta: ha ez a helyzet, közöljék nyugodtan Rafival (Raffael János). Ha merik - tesszük hozzá mi. Ez feltételezi - ahogy az eddigiekből is sejthető -, hogy nemcsak létezik a Balaton déli partján, Enyingen szervezett alvilág, hanem azt a Raffaelék, János és István irányítják. (Nem tartozik a Raffael klánhoz Raffael Sándor, aki nem rokonuk és sárbogárdi.) 
Ha valakinek kétségei volnának afelől, miből él az enyingi banda, álljon itt Pál fontos vallomása, aki kifejtette, hogy Raffael Jánosnak ő is segített korábban: 2004-ben Érden egy családi háznál jelent meg egy nagyszámú csoport tagjaként, két évvel később pedig Siófokon szálltak meg egy diszkót Raffael vezetésével. Pál kerek perec kijelentette: Raffael János szórakozóhelyeket véd.

Persze kiegészítették az apanázst mással is: ahogy már említettük, Raffael Sándornak és Istvánnak, Németh Győzőnek, valamint Sztojka Ivánnak tucatnál is több Hollandiában, Svájcban, Ausztriában, Német- és Olaszországban tevékenykedő prostituált küldött rendszeresen valutát. Ahogy a bírósági tárgyalásokon kiderült, csak a hetedrendű vádlott Raffael Istvánhoz 135 alkalommal csöngetett a postás az utóbbi három évben, csaknem 10,5 millió forintot kézbesítve. De milliókat kasszíroztak a többiek is"

 

"Beéry Csaba Péter kilencedrendű vádlott, részletes vallomást tett:"

 

"A veszprémi Patrióta bár üzemeltetője, Kelemen Ádám azt vallotta nyomozati vallomásában - amelyet a Veszprém Megyei Bíróság tanácsvezetője a gyilkossági ügy szerdai tárgyalásán ismertetett -, hogy a helybéli Beéry testvérek korábban (még a Cozma-gyilkosság előtt) védelmet ajánlottak nekik, de ő és a társa kamerák felszerelése mellett döntött, mert "az olcsóbb"."

Előzmény: Berlusz Móni (15848)
Malacka Malacka Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15849

Azért ne keseredj el :-)

Inkább azért, amilyen maffia mentegeti őket :-(

 

Ugye, kezdődik az ügyvédek maffiájával,

a mosdatással, ami még nem lenne baj, az a dolguk,

de bevonják a következőt, a média-maffiát , akik az ügyvédek hazugságainak tág teret adnak,

azután a Gazság-szolgáltatási maffia: másik városba helyezik a pert, mert Veszprém rasszista stb.,olyan tanácsot és bírót keresnek(nyugdíj előtt álló 65 éves ) ,aki a koncepciós pert lelkiismeretfuralás nélkül végigviszi .

A végén még újból a maffia-média/ballikok meg is dicsérik...:-(

 

Előzmény: Berlusz Móni (15845)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15848

No de ők az elkövetők között vannak....

Rosszul értelmeztem volna, hogy a háttérben, meg nem nevezettként lett volna ez a titokzatos megbízó...?

 

 

Előzmény: Malacka Malacka (15847)
Malacka Malacka Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15847

Úgy emlékszem a Bery testvérek voltak: Beéry Csaba,Beéry Iván

 

Előzmény: Berlusz Móni (15846)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15846

Cozma-gyilkosság - még nincs vége?

 

Ha van rá törvényes ok és lehetőség, a Legfőbb Ügyészség a lehető legrövidebb időn belül indítványt tesz a Cozma-gyilkosság jogerős ítéletének felülvizsgálatra - értesült lapunk. Az ügyészek már a jövő héten megkezdik az első fokú ítéletet jelentősen enyhítő, ezért sokakat felháborító ítélet elemzését.

 

 

.....

 

 

Gyilkosai többedmagukkal kevéssel az előtt érkeztek a szórakozóhelyre, az akkori hírek szerint egy helyi vállalkozó megleckéztetése miatt érkeztek volna Veszprémbe. A perben azonban erről túl sok szó nem esett. Igaz, a rendőrség sem nagyon foglalkozott az előzményekkel, állítólag alkut kötöttek azzal a vállalkozóval, akinek a megbízásából Raffaelék Veszprémbe mentek, ezért az Cozma-gyilkosság közvetlen előzményeit nem is vizsgálták. A perben pedig az hangzott el, hogy az enyingi illetőségű társaság Székesfehérvárra indult, ott kerestek és vertek volna meg egy arra „érdemes” vállalkozót, ám miután a felderítőik az illetőt nem találták otthon, egy hirtelen ötlettől vezérelve vették az irányt Veszprémnek.

 

 

WTF....???????????? 

Ki ez a vállalkozó, milyen bcs-ek terhelik, miféle ember az olyan, aki ilyen sztojka-félékkel szóbaáll....?????????

 

 

Berlusz Móni Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15845

Hát nem megelőztél! :-)))

 

Kellett nekem csicsázni, meg fontméretet változtatgatni....  :-D

 

 

Előzmény: Malacka Malacka (15843)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15844

http://igyjartal.blog.hu/2012/05/01/akarategyseg

 

...

 

Azt hiszem, itt az ideje megköszönnünk a magyar jogszolgáltatásnak (bocsánat, de igazságszolgáltatásnak ezt nem lehet nevezni!), hogy sikerül egy egészen remek jogi kiskaput teremteni a másokat csoportosan, felfegyverkezve bántalmazó, terrorizáló, akár meg is gyilkoló gengsztereknek.Mert mostantól, ha úgy alakul, hogy valamelyik áldozat nem éli túl a csoportos, felfegyverkezett terrorizálást, akkor csupán annyi az elkövetők dolga, hogy az egyik jól magára vállalja, a többi meg azt vallja, hogy ők nem halálra, csupán nyomorékká akarták verni az illetőt. Aztán máris megvan az akarategység hiánya, és ugrott a csoportosan elkövetett, minősített emberölés, sőt ezzel máris megnyílik az út, hogy az egy szem megmaradt elkövető a gyilkosságot indulati cselekménynek beállítva további súlyos éveket spórolhasson le az ítéletből.

 

.....

 

Malacka Malacka Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15843

Akarategység

 

"Mert mostantól, ha úgy alakul, hogy valamelyik áldozat nem éli túl a csoportos, felfegyverkezett terrorizálást, akkor csupán annyi az elkövetők dolga, hogy az egyik jól magára vállalja, a többi meg azt vallja, hogy ők nem halálra, csupán nyomorékká akarták verni az illetőt.

 

Aztán máris megvan az akarategység hiánya, és ugrott a csoportosan elkövetett, minősített emberölés, sőt ezzel máris megnyílik az út, hogy az egy szem megmaradt elkövető a gyilkosságot indulati cselekménynek beállítva további súlyos éveket spórolhasson le az ítéletből.

 

 Persze mindez csak akkor működik, ha a bírói pulpituson megfelelő partner ül ennek a penetráns koncepciónak az érvényesítéséhez.

Mint például a 65 éves Dr. Nagy Zoltán a győri ítélőtábla büntető kollégiumának vezetője, aki még idén nyugdíjba is megy, aztán utána az özönvíz."

Berlusz Móni Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15842

Á, hagyd.... Ő még ezt is enyhítőnek tudja be... :-s :-s

 

 

Előzmény: asx (15841)
asx Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15841

"...gondolom, hogy találtak enyhítő körülményeket."

Ahha ---> "A vádirat szerint a korábban négyszer, jellemzően vagyon elleni bűncselekmények miatt büntetett férfi..."

Előzmény: glaving (15837)
Callie Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15840

Trollt a trolltopikba!

 

 

Előzmény: glaving (15835)
glaving Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15839

Ezért minimálisan 10 év a büntetés, különben 5 évtől indul az emberölés büntetése.

Előzmény: Berlusz Móni (15838)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15838

Amennyiben ez enyhítő körülmény újabban.... :-s :-s :-s

 

 

nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel

Előzmény: glaving (15837)
glaving Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15837

Semmi okuk sincs nem azt tenni. Ebben az esetben a büntetés alsó határa tényleg 10 év, gondolom, hogy találtak enyhítő körülményeket.

Előzmény: Törölt nick (15836)
glaving Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15835

Miért gondolod, hogy az ítélőtáblák nem hoznak objektív ítéletet?

Előzmény: Callie (15833)
Veszpremi Creative Commons License 2012.05.31 0 0 15834

nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért

Még örüljünk, hogy nem mentették fel? hihetetlen ami itt megy ebben az országban!

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (15832)
Callie Creative Commons License 2012.05.31 0 0 15833

Úgy látszik, hogy az ítélőtáblák szórakoznak. Szeretik a gyilkosokat.

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (15832)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.05.31 0 0 15832

http://www.stop.hu/belfold/elso-fokon-eletfogytiglan-az-itelotablan-tiz-ev/1046514/

 

Első fokon életfogytiglan, az Ítélőtáblán tíz év

Ma | 17:29
 

 

10 év szabadságvesztésre enyhítette a Szegedi ítélőtábla annak a pitvarosi férfinak a büntetését, aki korábban életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért - értesült a HavariaPress.

A vádirat szerint a korábban négyszer, jellemzően vagyon elleni bűncselekmények miatt büntetett férfi tavaly március 28-án Orosházán, majd Magyarbánhegyesen italozott. A zárórát követően is a sörözőben maradt ivócimborájával, majd - mikor a csapos - a raktárba ment, elemelt a polcról egy csomag cigarettát. 80
Az alkalmazott, miután észrevette a cigaretta eltűnését, kérdőre vonta az italozó férfit. A vádlott erre rátámadt: szidalmazni kezdte a csapost, majd arra kényszerítette, hogy nyissa ki a kasszát. Az alkalmazott ellenállt, mire a vádlott ököllel többször megütötte, majd le is ütötte a férfit. Egy billiárd dákóval felfeszítette ezt követően a kasszát, majd a pénzzel, ismerőse biciklijén távozott.

A 27 éves csapos a bántalmazásba a helyszínen belehalt. A rendőrök rövid idő alatt elfogták a férfit.


Forrás: STOP/HavariaPress   |   STOP

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (15831)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.05.29 0 0 15831

http://fn.hir24.hu/itthon/2012/05/24/ilyen-a-hosszuitelet-az-eliteltek-szemevel/

 

"Benedek szerencsés, az ő áldozata túlélte a támadást, ezért „hősünket” csupán emberölés kísérletéért mérte meg a bíróság, tizennégy és fél évre. Tegyük hozzá, Benedek szerint szó sem volt gyilokvágyról, csupán szolid, nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott, csakhogy a bírót még 2005-ben nem hatotta meg ez az érvelés."

 

Ebből is látszik, hogy 0rbán alatt mennyit fejlődött a jogszolgáltatás, főleg, ha egy bizonyos elkövetői körről van szó.

Berlusz Móni Creative Commons License 2012.05.28 0 0 15824

De ha névtelen lenne a felmérés, akkor a falvédők is az összeadásra szavaznának.

Megszokhattuk már, hogy csak a más ....val szeretik verni a csalánt. Ha nem kell színt vallaniuk, ők a legnagyobb rasszisták!

 

Lsd. pl. balacy liberinája. :-DDD

 

 

Előzmény: Törölt nick (15816)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.28 0 0 15823

De arról még nem értekeztél: szerinted melyik a kóser és melyik a tréfli?

Előzmény: Törölt nick (15822)
Malacka Malacka Creative Commons License 2012.05.28 0 0 15820

Itt nem ez van, hanem :

 

>>Ellentmondva a Győri Ítélőtábla emberölés ügyében meghozott ítéletében megállapított tényállásnak,

a Veszprémi Városi Bíróság tanácsa

bizonyítottnak látta a szándékegységet:

„Teljesen egyértelmű, hogy a verekedésben és egyes eseményekben részt vevő vádlottak fokozták, erősítették egymás tettét.

És bár a cselekvéssort külön minden vádlottra le kell írni, mégsem fogható fel úgy, mintha ők külön-külön, egyesével cselekedtek volna” – fogalmazott a bíró.<<

 

Tehát téves a győri bíróság átminősítése

Előzmény: Törölt nick (15815)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.28 0 0 15819

Neked gondolom az amerikai rendszer tetszene, ahol simán összeadják az éveket. Ha tehát valaki csalt, s egy esetért két évet kap, de nem egy, hanem 100 embert csapott be, akkor akár 200 évig is ülhet.

 

Nagyon igazad van, ha valaki mondjuk becsapott 100 embert egyenként 100 ezer forinttal, akkor a hülye magyar joggyakorlat szerint is 10 milliót követelnek rajta és nem 100 ezret. Pedig ugyanazt csinálta, csak 100-szor. Egyszerűen érthetetlen ez az eljárásrend. 

 

Vagy, ha teszem azt valaki fejberúg valakit, az egy dolog, de érthetetlen módon súlyosabbnak itélik azt az esetet mikor 100-szor egymás után teszi meg. Ez is egy jó nagy marhaság.

 

Nem is értem miért téged kérdeznek ilyen ügyekben, nagyon látszik topicbeli ténykedésed kapcsán milyen fejlett és kifinomult jogérzékkel rendelkezel.

Előzmény: glaving (15801)
FreedomTrail Creative Commons License 2012.05.28 0 0 15818

Nekem is tetszene...:-)

Előzmény: glaving (15801)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.28 0 0 15816

"

Neked gondolom az amerikai rendszer tetszene, ahol simán összeadják az éveket. Ha tehát valaki csalt, s egy esetért két évet kap, de nem egy, hanem 100 embert csapott be, akkor akár 200 évig is ülhet."

 

Ez az ötlet nekem is tetszene, de csinálj közvéleménykutatást, meglepődnél az eredményen. Borítékolom, hogy 100 választ adóból kb 2 falvédő lenne, aki ez ellen tiltakozna.

Előzmény: glaving (15801)
asx Creative Commons License 2012.05.28 0 0 15813

Mióta kell tényeket bizonyítani?

 

Egyedül ment be? Nem!

Többen mentek be? Igen!

Volt náluk fegyver? Igen!

Használták? Igen!

 

Ellenvélemény?

Előzmény: Törölt nick (15811)
glaving Creative Commons License 2012.05.27 0 0 15810

Az már nem fog összejönni. Már a Fidesz is letett róla. A politika ne avatkozzon be a bíróság dolgába!

Előzmény: Berlusz Móni (15808)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!