http://mno.hu/portal/608514 - 4697-et (58,68 százalék) Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta. Második az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás lett 1850 szavazattal (23,11 százalék), míg a harmadik a Jobbik jelöltje, Szegedi Csanád lett 681 vokssal (8,51 százalék). Negyedik lett az SZDSZ jelöltje, John Emese 419 szavazattal (5,23 százalék), ötödik Várady Tibor, a Humanista Párt jelöltje 295 vokssal (3,69 százalék), míg Paulik Péter, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje 63 szavazatot kapott (0,69 százalék)
Szerintem eddig sem volt meg, csak eddig nem volt Novák Előd és nem vették észre a másolt szelvényeket. De 2010-ben hajsza lesz a választási bizottságokban másolt szelvényekre, hullani fognak a kis pártok.
Lenne egy kétségtelen előnye a Fidesz-Jobbik koalíciónak: a ciklus végére a Jobbik oda jutna, ahol a kisgazdák és a kereszténydemokraták vannak, illetve részben az MDF (bár náluk az egyik fele tartja még magát, kérdés, mi lesz 2010-re). :P
Az időközi választásokból való következtetéshez egy kis adalék: 2001-ben a dabasi időközi választáson a Fidesz-FKGP-MDF közös jelölt a szavazatok több mint 50 %-át szerezte, a MIÉP 10 % körül teljesített, az SZDSZ 4%-on. Össze lehet hasonlítani a 2002-es választás eredményével...
na es jaszkarafaszan is meglenne az 5 szazalek. mert, ha a fovarosban rezeg a lec, akkor sztem kurva nagy baj van. talan a kozgyulesbe meg bejutnak 2010-ben:D
Nem az számít, hogy szalonképes-e a koalíció. Számomra - és sokunk számára - pl. a jelenlegi nem szalonképes, mégsem zavarja őket...
Az ország jóval nagyobb szarban van annál, mint hogy a szalonképességgel kéne törődni. Egyébként a szlovákok is jól elvannak Ficobval, többre becsülik őket az EU-ban, mint a fenemód szalonképes böszmét...
Szerinted ez nem lesz meg az MDF-nek és a MIÉP-nek?
2002-ben mivel volt komolyabb párt az Új Baloldal? Vagy 2006-ban a Magyar Vidék- és Polgári Párt, az MCF, a Kereszténydemokrata Párt-Keresztényszociális Centrum?
Ipeghogy! Aztán majd kitartson az a 0,23 század % 2010-ig, mert akkor a mostani negyedik hely ünneplése szart sem ér e nélkül. Szerintem is szükség van egy jó SZDSZ-re ! Milyen jól megvolnának a Munkáspárttal és a Kisgazdákkal parlamenten kívül is kell ám politizálni. Azért én nem lennék olyan büszke a 5,23 %-ra a 42% után, tán, neked is ebből kéne kiindulni akkor azért az elég kijózanítólag hatna.
Egy jelölő szervezet akkor indíthat országos listát, ha legalább 10 területi listát el tud indítani, területi listát pedig akkor indíthat, ha az adott területen adott számú egyéni képviselőt el tud indítani.
>>Az a Jobbik, amelyikkel a fidess, ha nyer, semmiképp nem állhat szalonképes koalicióba,
koalícióba nem is akar velük keveredni, minek, ha többsége lesz?
A bekerülő Jobbik viszont az MSZP-től és bekerülése esetén az SZDSZ-től veszi el azt a 13-14 mandátumot, amivel a kompenzációs listából részesedik.,)))
Itt az idő, hogy megválasszák a világ új vezetőjét és a te szavazatod számít a döntésben. Az alábbiakban olvashatsz néhány tényt a vezető-jelöltekről:
A-jelölt:
tisztességtelen politikusok veszik körül, és az asztrológussal konzultál döntései előtt. Két szeretője van. Zsinórban dohányzik és napi 8-10 martinit iszik.
B-jelölt:
hivatalából kétszer elbocsátották, délig alszik, az egyetem alatt opiumot használt és minden este egy üveg whisky-t megiszik.
C-jelölt:
Kitüntetett háborús hős. Vegetáriánus, nem dohányzik. Néha megiszik egy-egy sört, és soha nem volt házasságon kívüli kapcsolata.
Azt azért vegyük figyelembe az SZDSZ, de Jobbik százalékainak értékelésénél is, hogy a 2010-es országgyűlési választásról feltehetően nem fogják kizárni az MDF-et és a MIÉP-et, vagy legalábbis nem mindenhol.
Valamelyik hungarista szittya - vagy orbánista "polgári csápoló" megfigyelte, hogy ilyen eredménnyel (csak játék, de mégis...) az SzDsz bizony megint bejutna a Parlamentbe? Bezonyám! Nem megy az 1%- ünneplés, jobberek! :D